X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na to ze jak najpóźniej bede mieć brzuch bo juz teraz mi jest cieżko a ledwo co urósł, musiałam tez majtki na bezszwowe wymienić;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
    Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?:(
    Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć:)) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę:P

wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
    eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
    A masz zaświadczenie, ze jesteś pod opieka lekarza teraz? (przydatne do becikowego :). )

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
    Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?:(
    Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć:)) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę:P

wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
    eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
    Oj Kochana. Szkoda że taki kłopot z tym lekarzem. Ja dziś też jestem rozdrażniona. :( Oberwało się mężowi. :( Trzymaj się! <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robimy tylko usg. A nam niestety becikowe nie przysługuje

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe jest dla każdego?

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja będę robić tylko USG ale to jest standard tak mi się wydaje, że u Twojego na wizycie powinnaś mieć zrobione miedzy 11 a 13t6d jeśli usg wyjdzie niejednoznaczne wtedy polecę na badania z krwi.
    To chyba też tak zrobię. :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe się każdemu należy

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A becikowe jest dla każdego?
    Tak. Dla każdego dziecka o ile ciężarna była pod opieką lekarską i miała założoną kartę ciąży do 10 tc. (nie jestem pewna ale chyba tak to wygląda).

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak je uzyskać?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    My też robimy tylko usg. A nam niestety becikowe nie przysługuje
    Ojeju, dlaczego? :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A jak je uzyskać?
    Po urodzeniu trzeba wniosek złożyć. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy małej sprawdzaliśmy i za wysokie dochody mamy.

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla to musisz złożyć wniosek w Urzędzie Gminy

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Przy małej sprawdzaliśmy i za wysokie dochody mamy.
    Chyba mylisz becikowe z rodzinnym

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że teraz się coś zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wniosek po porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zeszły rok tak było zaraz popatrze jak jest teraz może jakieś zmiany. http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    No chyba że teraz się coś zmieniło.
    Zawsze tak było becikowe się należy każdej rodzinie nie zależnie od dochodów

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wystarczy zaświadczenie napisane od lekarza, że byłyście pod opieką lekarską przynajmniej od 10tc nie potrzebna jest do tego Karta ciąży!! Na zaświadczeniu muszą być informację, że ciężarna w każdym trymestrze mała chociaż jedną wizytę ...wiec lekarz wystawia zaświadczenie, że ciężarna odbyła 3 wizyty w każdym trymestrze ciąży z czego pierwsza wizyta była przed 10tc ;-)

Arizona Nie martw się ;-) Twój lekarz u którego byłaś musi wystawić Ci zaświadczenie, że miałaś wizyty wcześniej niż 10tc ;-) Jeśli lekarza będziesz zmienić poproś go o wystawienie takiego zaświadczenia już teraz.

Mnie by w sumie nie objęło to głupie prawo w pierwszej ciąży ale mi się nie spieszyło z tym becikowym i tak odwlekałam aż weszła ta ustawa i musiałam się do niej dostosować. Wtedy jechałam specjalnie do Bydgoszczy do lekarza i takie zaświadczenie wypisał mi bez problemu ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ