Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA masz zaświadczenie, ze jesteś pod opieka lekarza teraz? (przydatne do becikowegoArizona_R wrote:eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?
Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć
) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę
wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
. )
-
Oj Kochana. Szkoda że taki kłopot z tym lekarzem. Ja dziś też jestem rozdrażniona.Arizona_R wrote:eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?
Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć
) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę
wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
Oberwało się mężowi.
Trzymaj się!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I wystarczy zaświadczenie napisane od lekarza, że byłyście pod opieką lekarską przynajmniej od 10tc nie potrzebna jest do tego Karta ciąży!! Na zaświadczeniu muszą być informację, że ciężarna w każdym trymestrze mała chociaż jedną wizytę ...wiec lekarz wystawia zaświadczenie, że ciężarna odbyła 3 wizyty w każdym trymestrze ciąży z czego pierwsza wizyta była przed 10tc

Arizona Nie martw się
Twój lekarz u którego byłaś musi wystawić Ci zaświadczenie, że miałaś wizyty wcześniej niż 10tc
Jeśli lekarza będziesz zmienić poproś go o wystawienie takiego zaświadczenia już teraz.
Mnie by w sumie nie objęło to głupie prawo w pierwszej ciąży ale mi się nie spieszyło z tym becikowym i tak odwlekałam aż weszła ta ustawa i musiałam się do niej dostosować. Wtedy jechałam specjalnie do Bydgoszczy do lekarza i takie zaświadczenie wypisał mi bez problemu
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH