Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę na to ze jak najpóźniej bede mieć brzuch bo juz teraz mi jest cieżko a ledwo co urósł, musiałam tez majtki na bezszwowe wymienić;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
    Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?:(
    Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć:)) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę:P

wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
    eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
    A masz zaświadczenie, ze jesteś pod opieka lekarza teraz? (przydatne do becikowego :). )

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
    Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?:(
    Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć:)) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę:P

wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
    eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)
    Oj Kochana. Szkoda że taki kłopot z tym lekarzem. Ja dziś też jestem rozdrażniona. :( Oberwało się mężowi. :( Trzymaj się! <3 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też robimy tylko usg. A nam niestety becikowe nie przysługuje

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A becikowe jest dla każdego?

• Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja będę robić tylko USG ale to jest standard tak mi się wydaje, że u Twojego na wizycie powinnaś mieć zrobione miedzy 11 a 13t6d jeśli usg wyjdzie niejednoznaczne wtedy polecę na badania z krwi.
    To chyba też tak zrobię. :)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe się każdemu należy

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A becikowe jest dla każdego?
    Tak. Dla każdego dziecka o ile ciężarna była pod opieką lekarską i miała założoną kartę ciąży do 10 tc. (nie jestem pewna ale chyba tak to wygląda).

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak je uzyskać?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    My też robimy tylko usg. A nam niestety becikowe nie przysługuje
    Ojeju, dlaczego? :(

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A jak je uzyskać?
    Po urodzeniu trzeba wniosek złożyć. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy małej sprawdzaliśmy i za wysokie dochody mamy.

• Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla to musisz złożyć wniosek w Urzędzie Gminy

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Mordeczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Przy małej sprawdzaliśmy i za wysokie dochody mamy.
    Chyba mylisz becikowe z rodzinnym

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba że teraz się coś zmieniło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wniosek po porodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za zeszły rok tak było zaraz popatrze jak jest teraz może jakieś zmiany. http://m.forbes.pl/becikowe-2014-zasady-prog-dochodowy-dokumenty,artykuly,177331,1,1.html

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    No chyba że teraz się coś zmieniło.
    Zawsze tak było becikowe się należy każdej rodzinie nie zależnie od dochodów

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wystarczy zaświadczenie napisane od lekarza, że byłyście pod opieką lekarską przynajmniej od 10tc nie potrzebna jest do tego Karta ciąży!! Na zaświadczeniu muszą być informację, że ciężarna w każdym trymestrze mała chociaż jedną wizytę ...wiec lekarz wystawia zaświadczenie, że ciężarna odbyła 3 wizyty w każdym trymestrze ciąży z czego pierwsza wizyta była przed 10tc ;-)

Arizona Nie martw się ;-) Twój lekarz u którego byłaś musi wystawić Ci zaświadczenie, że miałaś wizyty wcześniej niż 10tc ;-) Jeśli lekarza będziesz zmienić poproś go o wystawienie takiego zaświadczenia już teraz.

Mnie by w sumie nie objęło to głupie prawo w pierwszej ciąży ale mi się nie spieszyło z tym becikowym i tak odwlekałam aż weszła ta ustawa i musiałam się do niej dostosować. Wtedy jechałam specjalnie do Bydgoszczy do lekarza i takie zaświadczenie wypisał mi bez problemu ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ