Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyArizona_R wrote:eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?
Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę
wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:). )
-
Arizona_R wrote:eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?
Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę
wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)Oberwało się mężowi.
Trzymaj się!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I wystarczy zaświadczenie napisane od lekarza, że byłyście pod opieką lekarską przynajmniej od 10tc nie potrzebna jest do tego Karta ciąży!! Na zaświadczeniu muszą być informację, że ciężarna w każdym trymestrze mała chociaż jedną wizytę ...wiec lekarz wystawia zaświadczenie, że ciężarna odbyła 3 wizyty w każdym trymestrze ciąży z czego pierwsza wizyta była przed 10tc
Arizona Nie martw sięTwój lekarz u którego byłaś musi wystawić Ci zaświadczenie, że miałaś wizyty wcześniej niż 10tc
Jeśli lekarza będziesz zmienić poproś go o wystawienie takiego zaświadczenia już teraz.
Mnie by w sumie nie objęło to głupie prawo w pierwszej ciąży ale mi się nie spieszyło z tym becikowym i tak odwlekałam aż weszła ta ustawa i musiałam się do niej dostosować. Wtedy jechałam specjalnie do Bydgoszczy do lekarza i takie zaświadczenie wypisał mi bez problemu