X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • JATA Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę w sumie, że odchodzą, w końcu mogę patrzeć na mięso. Ok, skoro mówicie, że tak ma być to tak ma być. :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po rosołku czuję się o wiele lepiej:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabrałam się na sprzątanie mieszkania...ale ciężko mi to to idzie bo meczę się przy tym okropnie i co chwile muszę sobie usiąść i odpocząć :P takim sposobem to będę sprzątać do wieczora :P

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika piłam herabate z cytryna i używam lactacyd, sikam cześciej ale ja zapalenie pęcherza mam dość często, wtedy jest ból przy oddawaniu moczu i pieczenie.
    A ten krzyż to mocno mnie boli, nie moge sie schylic, a na okres nigdy tak nie miałam:/ ale trochę mnie uspokoilyscie;)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Monika piłam herabate z cytryna i używam lactacyd, sikam cześciej ale ja zapalenie pęcherza mam dość często, wtedy jest ból przy oddawaniu moczu i pieczenie.
    A ten krzyż to mocno mnie boli, nie moge sie schylic, a na okres nigdy tak nie miałam:/ ale trochę mnie uspokoilyscie;)
    robię tak jak ty:) mnie nie swędzi nic właśnie raz tylko z rana lekko taki dyskomfort a teraz tylko nacisk na pęcherz przed chwilą zasnęłam i po godzinie już musiałam iść siku.też będę pić herbatkę z cytryną :)a lactacyd cały czas używam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz godzinę czekam na męża w samochodzie... Musiałam go zawieźć na badania do pracy, bo on sam po wczorajszym świętowaniu bal sie jeszcze wsiąść za kierownicę:P i od 10 jeździmy, a teraz od 12 ślęczę w samochodzie i tylko co chwila go uruchamiam i puszczam klimatyzacje, bo nie da sie wytrzymać, nawet otwarte okna nie pomagają.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powiem mężowi żeby lekarza zapytał tylko tak mi głupio bo dopiero co zwracałam się o niego z tym skurczem łydek co mnie dwa dni trzymał a teraz znów coś

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie sałatkę owocową banan, nektarynka, melon, pomarańcza i ananas z puszki czyli wszystkie owoce jakie miałam w domu. Pycha.

Monika34 lubi tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Zabrałam się na sprzątanie mieszkania...ale ciężko mi to to idzie bo meczę się przy tym okropnie i co chwile muszę sobie usiąść i odpocząć :P takim sposobem to będę sprzątać do wieczora :P
    Ja właśnie też dzisiaj trochę sprzątam i ciężko mi. Wcale mi się nie chce, ale mąż w pracy a na służbę mnie nie stać hehehe. :P

Giannaa lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Zrobiłam sobie sałatkę owocową banan, nektarynka, melon, pomarańcza i ananas z puszki czyli wszystkie owoce jakie miałam w domu. Pycha.
    Uwielbiam! <3

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Uwielbiam! <3
    Minęły mi mdłości to mogłam sobie pozwolić:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż mam, ale nie wymiotuję. Jest całkiem całkiem. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wszystkie robicie badania prenatalne? Ja się zastanawiam... Trochę się boję. Czy któraś zna się na tym i mogłaby coś napisać o tym. Jaka cena? W którym tygodniu? Itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od rana same owocki prawie naj0ierw banan potem melon a teraz za obiadek się biorę dzisiaj moja ulubiona ogórkowa.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z synem miałam napisane ze od 12 tyg do 14 można wykonać ja ne robiłam z krwi bo przezierność karkowa wyszła bardzo dobrze i wszystkie parametry tez

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Kochane wszystkie robicie badania prenatalne? Ja się zastanawiam... Trochę się boję. Czy któraś zna się na tym i mogłaby coś napisać o tym. Jaka cena? W którym tygodniu? Itd.

Ja będę robić tylko USG ale to jest standard tak mi się wydaje, że u Twojego na wizycie powinnaś mieć zrobione miedzy 11 a 13t6d jeśli usg wyjdzie niejednoznaczne wtedy polecę na badania z krwi.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja robię, juz mam umowiona wizytę na 3 lipca, to będzie mój 12tc o ile się nie mylę, w rejestracji musiałam podac dzień ostatniej miesiączki i pani mi tam wyliczyla. Koszt 250 (albo 200, nie pamiętam), ale ja najpewniej dostane skierowanie od ginekologa, wiec będzie za darmo :) a jak się nie uda, to i tak koszt niewielki. Zaproponowano mi tez test PAPPA z krwi, ale na to zdecyduje sie, gdyby na USG bylo cos nie tak. Koszt badania z krwi bodajże 150zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh...mam dziś dzień agresji...przysięgam, że nie wiem jakim cudem mój szef dzisiaj nie zarwał ode mnie w łeb!
    Potem zadzwoniła Pani z przychodni bo okazało się, że mojego lekarza nie będzie ani 08.06 ani 15.06...i się pyta kobietka czy chce do innego?....no ale po co?:(
    Nic zadzwoniłam do swojego i tego 08.06 pójdę na USG do szpitala (w sumie to chyba nawet mnie cieszy...jak na serduszkową wizytę lepszego sprzętu nie mogłam sobie wymarzyć:)) ale wizytę będę mogła mieć dopiero 22t...pierdziela dostaje w pracy bo śpię niemal n a biurku i w ogóle niemal z każdej strony coś wiec co najmniej ze 3 razy w ciągu standardowych 8h mam ochotę rzucić to w cholerę:P

wniosek z tego taki, że karę ciąży założą mi dopiero w 10t
    eh...dla podsumowania...mój wpis był formą radzenia sobie z agresją...wiecie miałam do wyboru wstać od biurka, zapukać, walnąć pajacowi z liścia albo wyżalić się tutaj:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to chciałabym wyglądać w ciąży jak ta urocza Pani ( za z brzuszkiem i brzoskwiniową sukienką) która nam tu wyskakuje w reklamie z lewej strony a póki co 3 parę spodni odkładam na wieczne nigdy:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robić usg a resztę badań prenatalnych z krwi mam nadzieje ze nie będzie trzeba

‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ