Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Rośnie rośnie. :) A jaki piesio fajny! :)
    haha, dziękuję :) chodzi za mną krok w krok, więc nic dziwnego w tym, że załapała się na zdjęcie :P

• naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    faktycznie trochę wysoko u Ciebie... podrzucam lekturę :) http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-krwionosny/domowe-sposoby-na-nadcisnienie-jak-obnizyc-cisnienie-tetnicze-bez-leko_41463.html

https://parenting.pl/portal/dieta-w-nadcisnieniu-ciazowym

cały czas masz takie wysokie, czy to tylko taki epizod?
    ja mam tylko sporadycznie takie skoki, i odczuwam to bo boli mnie wtedy głowa. Ale już od paru miesięcy nie miałam tak.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Mam takie samo podejście, jak coś ma się wydarzyć to na pewno parę ciuszków tego nie zmieni.
    A dwa, że nawet jeśli coś by się stało tfu tfu odpukać, to ciuszki kiedyś na pewno się przydadzą, chyba żadna z nas by się nie poddała.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ja nie twierdzę, ze coś to zmieni, po prostu nie myślę, żeby kupowanie rzeczy było na tym etapie niezbędne
    Nie jest to niezbędne. Fakt. :) Ale jakie przyjemne. :) Wiadomo że na tym etapie nie będę kupować wózka czy łóżeczka, ale jakieś drobiazgi dla radości mamusi czemu nie. ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    ja mam tylko sporadycznie takie skoki, i odczuwam to bo boli mnie wtedy głowa. Ale już od paru miesięcy nie miałam tak.
    przy najbliższej wizycie skonsultuj to z ginekologiem :) na pewno coś doradzi.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali może są jakieś domowe sposoby, żeby z tym sobie poradzić do wizyty. Albo zapytaj w aptece.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nie jest to niezbędne. Fakt. :) Ale jakie przyjemne. :) Wiadomo że na tym etapie nie będę kupować wózka czy łóżeczka, ale jakieś drobiazgi dla radości mamusi czemu nie. ;)
    ja tam w wakacje będę urządzać już pomału pokoik :) może to za wcześnie, ale potem będę miała mniej czasu (uczelnia), a nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę, potem są święta, inne wydatki itd.. a tak sukcesywnie, pomału będziemy kupować :-)

Monika34 lubi tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie piję zieloną herbatę.

01.2016 🧒
    1cs
  • JATA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja jestem jakaś dziwną, oschłą kobietą, bo nie rozpływam się nad tymi wszystkimi ciuszkami. Pewnie w końcu zacznę. Ale moje dziecko, jak wszystko dobrze się ułoży, urodzi się za 7 miesięcy, a jak zacznę o tych wszystkich szczegółach myśleć za 2, to myślę, że jakoś jednak się wyrobię ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    no to ja jestem jakaś dziwną, oschłą kobietą, bo nie rozpływam się nad tymi wszystkimi ciuszkami. Pewnie w końcu zacznę. Ale moje dziecko, jak wszystko dobrze się ułoży, urodzi się za 7 miesięcy, a jak zacznę o tych wszystkich szczegółach myśleć za 2, to myślę, że jakoś jednak się wyrobię ;)
    No i Cię rozumiem, i trzeba też uszanować kogoś kto pozwoli sobie na kupienie jedyny bodów czy czegoś.

01.2016 🧒
    1cs
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja tam w wakacje będę urządzać już pomału pokoik :) może to za wcześnie, ale potem będę miała mniej czasu (uczelnia), a nie lubię robić czegoś na ostatnią chwilę, potem są święta, inne wydatki itd.. a tak sukcesywnie, pomału będziemy kupować :-)
    My też mamy zamiar powoli co jakiś czas coś kupować. Ale pokoik na jesień przygotujemy. :) Na każdą wypłatę kupimy część wyprawki żeby było lżej na koniec, bo wtedy to wiadomo wózek, łóżeczko itd. :) Tyle radości w tym. A tak na raz później to nie to samo. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Wyrobisz się, wyrobisz. :) Każdy ma jakiś swój system kompletowania wyprawki. :) Pamiętam, jak mój brat miał się urodzić moi rodzice jednego dnia (w 9 miesiącu!) kupili wszystko włącznie z wózkiem. I ja tak bym nie chciała, ale każdy robi jak uważa. :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, biorę się za murzynka. :) Mmm...

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Dobra, biorę się za murzynka. :) Mmm...
    Ja w niedziele upiekłam murzynka. Zjadłam jeden kawałek a teraz stoi i schnie, bo wcale nie mam na niego ochoty.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gotuję obiad :) mąż wraca z pracy za 20 min. fasolka i ziemniaczki się gotują:)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Ja w niedziele upiekłam murzynka. Zjadłam jeden kawałek a teraz stoi i schnie, bo wcale nie mam na niego ochoty.
    ooo widzę, że masz jak ja... też coś robię, a potem jednak tego nie chcę.

asia1985 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    ooo widzę, że masz jak ja... też coś robię, a potem jednak tego nie chcę.
    ja też znam ten temat. "najem się" oczami podczas gotowania i potem klops :/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z natury jestem niskocisnieniowcem i u mne cisnienie 100/60 to norma :-P
    JATA, ja tez sie nie rozplywam nad akcesoriami bobaskowymi i nic jeszcze nie ogladalam nic

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem niskociśnieniowcem ale czytałam że w ciąży trzeba ragować jak jest ciśnienie niższe niż 90/60 więc zapytam w piatek gina czy coś z tym moim ciśnieniem nie trzeba zrobić.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie drukuje czasopismo Moja Przyjaciółka z lat 1934-1939 ciekawe czy znajdę tam coś do mojej magisterki.

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ