X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Świąteczne też jest ale rzadko. Mam polegiwać brać dalej luteinę 2×100
    ja mam duphaston 3x10mg a jak ustanie krwawienie albo będzie brązowe to przejsc na dopochwowa luteinę, a coś o samym krwiaku?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ale ja jestem 2 tygodnie dalej z ciąża niż ty i dalej brak objawów. Jak byłam w ciąży z synkiem też tak rzygałam non stop a tu cisza
    A ja jestem chyba 3 tyg dalej niz Ty, a tez nie mam objawow, tak samo jak eneska i kilka innych dziewczyn ;-) po co szukac problemow, gdzie ich nie ma?
    Ahhh dalam sie skusiv na tego pstraga jednak i wlasnie wrocilismy :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:09

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi87 wrote:
    hej
    też jestem styczniową mamusią ;) termin porodu mam na 2.01 przyjmiecie mnie ?
    wskakuj na poklad ;-)

karolinka1992 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra wy też tak macie?! no nie mogę wyjść na jakiś godzinny spacer, o dłuższym już w ogóle nie ma mowy, BO SIKAĆ MI SIĘ CHCE, no zwariować idzie, dzieci męczą na dwór, a ja co chwile musze się wracać, bo siku :/

• Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    masakra wy też tak macie?! no nie mogę wyjść na jakiś godzinny spacer, o dłuższym już w ogóle nie ma mowy, BO SIKAĆ MI SIĘ CHCE, no zwariować idzie, dzieci męczą na dwór, a ja co chwile musze się wracać, bo siku :/
    Wczesniej sikalam co pol godz, teraz juz lepiej,choc po jedzeniu,to latam co 15min XD

dorbie lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    Mam to samo :) juz mnie tez to drażni ale jak pomyśle o przyczynie to od razu mi złość przechodzi :D no męczące jest to troszkę :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O krwiaku mówiła tylko że jak jest plamienie to w miarę dobrze bo się oczyszcza i nie będzie krwawić do środka ale muszę jeszcze dopytać o to mojego gina jutro na wizycie.

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś taka cudna pogoda że praktycznie cały dzień spędziliśmy na dworze. ;) rękę mi nawet lewa opalilo ;D ale tylko ją bo starałam się siedzieć w cieniu ale mimo to i tak złapalo. :P

Co do sikania to latam co chwilę, w nocy nigdy wcześniej mi się nie zdarzało a teraz, środek nocy 3, 5 budzi mnie pełen pęcherz ;)

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Carmen...mój jest identyczny i ma takie samo położenie, tylko ciąża młodsza
    co Ci lekarz powiedział?
    Chyba te położenie nie jest u nas najgorsze. Malucha chyba nie uciska, mój pęcherz płodowy ma kształt łezki ze względu na skurcze
    U mnie też krwiak przy ujsciu wewn przy szyjce.
    A miałyście krwawienie lub plamienie? Bo u mnie sie objawil krwawieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    CRL to długość płodu. Ale to niemożliwe żeby miał 65 mm. Może 0,65?
    6,5 mm :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawił sie plamieniem delikatnym śluz lekko brązowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    O krwiaku mówiła tylko że jak jest plamienie to w miarę dobrze bo się oczyszcza i nie będzie krwawić do środka ale muszę jeszcze dopytać o to mojego gina jutro na wizycie.
    o to koniecznie daj znać bo ja mam dopiero w pon. a może coś mądrego się dowiemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    U mnie też krwiak przy ujsciu wewn przy szyjce.
    A miałyście krwawienie lub plamienie? Bo u mnie sie objawil krwawieniem
    ja zaczełam krwawić jak na miesiączkę i to jedyny objaw, dzien wcześniej trochę ćmił brzuch, inaczej się czułam, ale rano w dzień krwawienia był totalny spokój

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jeszcze plamienia? U mnie spokój jak narazie oby się paskudztwo szybko wchłoneło.

dorbie lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja miałam już 2 krwiaki,jeden po drugim, każdy wchłonął się po ok 1,5 tygodnia leżenia. Wchłonął lub opróżnił, bo miałam praktycznie codziennie krwawienie lub plamienie. Zarówno w szpitalu jak i u mojego gina dostałam jedyne lekarstwo na krwiaki: nakaz leżenia.

dorbie lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jak miło, że nie tylko ja mam po spacerach hahah, w nocy to samo, 3 razy trzeba wstać :P ja już czasem z zamkniętymi oczami na śpiocha idę :D instynktownie haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    A macie jeszcze plamienia? U mnie spokój jak narazie oby się paskudztwo szybko wchłoneło.
    ja plamie ciągle, i są brązowe skrzepy

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja zaczełam krwawić jak na miesiączkę i to jedyny objaw, dzien wcześniej trochę ćmił brzuch, inaczej się czułam, ale rano w dzień krwawienia był totalny spokój
    To tak jak u mnie, w ostatni dzień 8 tygodnia nagle mi poleciało ale tak porządnie,ze spodnie w kroku miałam brudne, a pół godz przez jakoś mi słabo było i tak dziwnie. Krwawiłam jak na miesiaczkę tak przez 2 godziny, potem stara krew resztki i na drugi dzień tylko plamienie, na 3ci dzien koniec. Leżę tydzień, jutro idę na kontrolę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    dziewczyny ja miałam już 2 krwiaki,jeden po drugim, każdy wchłonął się po ok 1,5 tygodnia leżenia. Wchłonął lub opróżnił, bo miałam praktycznie codziennie krwawienie lub plamienie. Zarówno w szpitalu jak i u mojego gina dostałam jedyne lekarstwo na krwiaki: nakaz leżenia.
    wbrew całej sytacji jestem pełna optymizmu, taka sytuacja i tyle, mam zdrowe żyjące dziecko więc z resztą dam radę,
    boje się tylko tych skurczy że się nasila bo wtedy nic nie poradzę a tak to jestem spokojna

dorbie lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszę was dziewczyny, ja już na plamienia nawet nie za bardzo zwracam uwagę po tym wszystkim. Ostatnio do szpitala pojechałam jak się obudziłam o 4 rano ze spodniami od pizamy czerwonymi po kolana. I też okazało się, ze nie zaszkodziło na szczęście. Teraz już się uspokoiło, mam nadzieję, ze na dobre.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ