X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    o.. obiad wyskoczył :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76dbb1e52699.jpg
    Mam taki sam a nawet wieczorem wiekszy :) ale wiadomo to utylko ze teraz moge juz go pokazywa :).mnie po ciazy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Mam taki sam a nawet wieczorem wiekszy :) ale wiadomo to utylko ze teraz moge juz go pokazywa :).mnie po ciazy
    wieczorem to ja też mam większy :D dlatego napisałam, że to obiadek haha ale nie mogę się doczekać takiego prawdziwego ciążowego, ale to jeszcze z miesiąc :)

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mam coraz więcej skrzepów ale z tego co czytałam to dobry znak więc :)
    Musi się oczyścic także spokojnie, a skrzepy to stara krew, czyli resztki. A ile dni tak masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny współczuję wam tych krwiaków, oby szybko dziadostwo się wchłonęło i żebyście mogły w pełni cieszyć się ciążą :) trzymam kciuki za was!

Arizona_R, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też dopadło w pracy i to była akcja...pamiętacie jak bałam się powiedzieć szefowi? tadam!
    siedziałam i gadałam z nim od 30min, luźna pogawędka o psach, skończyliśmy i poszłam do siebie, czuje coś mokro, dziwnie, czułam że wkładka przywarła, odpięłam suwak i chciałam poprawić majtki...od razu palce w krwi
    zgarnęłam koleżankę żeby ze mną poszła do toalety i tam się rozwyłam, koleżanka poszła po moje rzeczy wiadomo panika, szef zastał mnie na półpiętrze zaryczaną i co się stało? wycedziłam tylko ze jestem we wczesnej ciąży i krwawię...uwaga, przytulił mnie i pocieszał dopóki koleżanka mnie nie zabrała
    niestety odstawiłam cyrk w pracy bo kto miał widzieć ten widział trudno

dorbie, Vuko, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Musi się oczyścic także spokojnie, a skrzepy to stara krew, czyli resztki. A ile dni tak masz?
    od wczoraj rano, dziś tylko plamiłam rozrzedzoną krwią teraz skrzepy

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    właśnie arizona macie tez zakaz?

no teraz tak:)
    mam nadzieje że nie nawiedzą mnie takie sny jak ostatnio bo wówczas miałam takie skurcze macicy, że aż bolało
    Monika pytani za 100 punktów...leżysz plackiem?
    Mama z racji zawodu naopowiadała mi historii gdzie kobiety leżały miesiącami i trzeba było mięśnie im masować (akurat znam kobietę i sytuację)...
    Ja leżę ale z racji częstego sikania wiadomo, czasem w pozycji półleżącej, siadam też czasem bo chyba nie chodzi o leżenie plackiem?[/QUOTE]
    jak plamiłam czy krwawiłam starałam sie wstawać tylko do ubikacji i umyć się w szpitalu dawali mi basen ale ja nie korzystałam z niego bo wkurzało mnie to poza tym uważałam, że powinnam widzieć czy coś wypływa czy nie a leżąc nie miałam jak sprawdzić. W domu leżałam początkowo więcej czasem bolało jak więcej pochodziłam albo niteczki krwi się pojawiały wtedy od razu leżeć szłam ale ostatnio już coraz częściej wstaje siadam i schodzę po schodach na ogród(raz dziennie schodzę raz dziennie wychodze nie wiecej) i tam na leżaczku ogólnie mówiąc nie robie nic co mnie może męczyć ale też nie chodze bez powodu tylko sikac własnie czy cos sobie przunies np. laptop jak sama w domu jestem czy jablko czy podgrzac zupe w mikfoali bo stac za duzo mi zabroniono oczywiście siadam :)tylko ze ja od tygodnia nie miałam juz ani jednej plamki ani tez bólu. Odnośnie przytulania to sny mam takie bardzooo często i też budzę się ze skurczem ale na to nie mam wpływu co mi się śni.

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja jestem chyba 3 tyg dalej niz Ty, a tez nie mam objawow, tak samo jak eneska i kilka innych dziewczyn ;-) po co szukac problemow, gdzie ich nie ma?
    Ahhh dalam sie skusiv na tego pstraga jednak i wlasnie wrocilismy :-P
    5 dni dalej:) ale dobrze, że też nie masz:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja zaczełam krwawić jak na miesiączkę i to jedyny objaw, dzien wcześniej trochę ćmił brzuch, inaczej się czułam, ale rano w dzień krwawienia był totalny spokój
    u mnie te z krew a potem plamienie ale mnie w szpitalu zostawili

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojawiło się trochę więcej krwi więc dobranoc dziewczyny, kładę się, w nocy się nie wiercę wiec mam nadzieje, ze pomoże

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz od początku i też miałam leżeć sporo od początku no i leże ale wiadomo czasem się trochę pokręce

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mnie też dopadło w pracy i to była akcja...pamiętacie jak bałam się powiedzieć szefowi? tadam!
    siedziałam i gadałam z nim od 30min, luźna pogawędka o psach, skończyliśmy i poszłam do siebie, czuje coś mokro, dziwnie, czułam że wkładka przywarła, odpięłam suwak i chciałam poprawić majtki...od razu palce w krwi
    zgarnęłam koleżankę żeby ze mną poszła do toalety i tam się rozwyłam, koleżanka poszła po moje rzeczy wiadomo panika, szef zastał mnie na półpiętrze zaryczaną i co się stało? wycedziłam tylko ze jestem we wczesnej ciąży i krwawię...uwaga, przytulił mnie i pocieszał dopóki koleżanka mnie nie zabrała
    niestety odstawiłam cyrk w pracy bo kto miał widzieć ten widział trudno

<3 Rozumiem Cię dobrze :-(

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja plamie ciągle, i są brązowe skrzepy
    tzn, że resztka ci zniego wypływa i do końca się oczyszcza ja po krwawieniu 3 dni plamiłam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To tak jak u mnie, w ostatni dzień 8 tygodnia nagle mi poleciało ale tak porządnie,ze spodnie w kroku miałam brudne, a pół godz przez jakoś mi słabo było i tak dziwnie. Krwawiłam jak na miesiaczkę tak przez 2 godziny, potem stara krew resztki i na drugi dzień tylko plamienie, na 3ci dzien koniec. Leżę tydzień, jutro idę na kontrolę.
    a ty kochana plackiem leżysz?

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    U mnie też są skurcze choć nie wiem dokońca od czego. Zauważyłam że po tłustym jedzonku mam skurcze. Dobrze że te nasze krwiaki daleko od maluszków.
    ja też idę w poniedziałek do lekarza ale mój krwiak był w 5 ty większy nż dzidzia i praktycznie nakładał się na nią tak blisko:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Może nawet się zastanawiałam czy tych herbatek ziołowych na trawienie nie kupić bo trochę to męczące i może przestraszyć.
    Polecam pic koper wloski i rumianek :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    5 dni dalej:) ale dobrze, że też nie masz:)
    Mialo byc 3tyg dalej niz karolka :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mialo byc 3tyg dalej niz karolka :-P
    aaa widzisz ja zakręcona:) a od poczatku nie masz objawów?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizoba, fajny szef, a nie jak moja szefowa-zolza :-P odpocxywaj

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    aaa widzisz ja zakręcona:) a od poczatku nie masz objawów?
    Nie, to ja zle napisalam. No mnie tylko bolaly piersi i urosly o 1,5 rozmiaru. Ale teraz juz malo co bola.

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ