X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    o.. obiad wyskoczył :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/76dbb1e52699.jpg
    Mam taki sam a nawet wieczorem wiekszy :) ale wiadomo to utylko ze teraz moge juz go pokazywa :).mnie po ciazy

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Mam taki sam a nawet wieczorem wiekszy :) ale wiadomo to utylko ze teraz moge juz go pokazywa :).mnie po ciazy
    wieczorem to ja też mam większy :D dlatego napisałam, że to obiadek haha ale nie mogę się doczekać takiego prawdziwego ciążowego, ale to jeszcze z miesiąc :)

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mam coraz więcej skrzepów ale z tego co czytałam to dobry znak więc :)
    Musi się oczyścic także spokojnie, a skrzepy to stara krew, czyli resztki. A ile dni tak masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny współczuję wam tych krwiaków, oby szybko dziadostwo się wchłonęło i żebyście mogły w pełni cieszyć się ciążą :) trzymam kciuki za was!

Arizona_R, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też dopadło w pracy i to była akcja...pamiętacie jak bałam się powiedzieć szefowi? tadam!
    siedziałam i gadałam z nim od 30min, luźna pogawędka o psach, skończyliśmy i poszłam do siebie, czuje coś mokro, dziwnie, czułam że wkładka przywarła, odpięłam suwak i chciałam poprawić majtki...od razu palce w krwi
    zgarnęłam koleżankę żeby ze mną poszła do toalety i tam się rozwyłam, koleżanka poszła po moje rzeczy wiadomo panika, szef zastał mnie na półpiętrze zaryczaną i co się stało? wycedziłam tylko ze jestem we wczesnej ciąży i krwawię...uwaga, przytulił mnie i pocieszał dopóki koleżanka mnie nie zabrała
    niestety odstawiłam cyrk w pracy bo kto miał widzieć ten widział trudno

dorbie, Vuko, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Musi się oczyścic także spokojnie, a skrzepy to stara krew, czyli resztki. A ile dni tak masz?
    od wczoraj rano, dziś tylko plamiłam rozrzedzoną krwią teraz skrzepy

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    właśnie arizona macie tez zakaz?

no teraz tak:)
    mam nadzieje że nie nawiedzą mnie takie sny jak ostatnio bo wówczas miałam takie skurcze macicy, że aż bolało
    Monika pytani za 100 punktów...leżysz plackiem?
    Mama z racji zawodu naopowiadała mi historii gdzie kobiety leżały miesiącami i trzeba było mięśnie im masować (akurat znam kobietę i sytuację)...
    Ja leżę ale z racji częstego sikania wiadomo, czasem w pozycji półleżącej, siadam też czasem bo chyba nie chodzi o leżenie plackiem?[/QUOTE]
    jak plamiłam czy krwawiłam starałam sie wstawać tylko do ubikacji i umyć się w szpitalu dawali mi basen ale ja nie korzystałam z niego bo wkurzało mnie to poza tym uważałam, że powinnam widzieć czy coś wypływa czy nie a leżąc nie miałam jak sprawdzić. W domu leżałam początkowo więcej czasem bolało jak więcej pochodziłam albo niteczki krwi się pojawiały wtedy od razu leżeć szłam ale ostatnio już coraz częściej wstaje siadam i schodzę po schodach na ogród(raz dziennie schodzę raz dziennie wychodze nie wiecej) i tam na leżaczku ogólnie mówiąc nie robie nic co mnie może męczyć ale też nie chodze bez powodu tylko sikac własnie czy cos sobie przunies np. laptop jak sama w domu jestem czy jablko czy podgrzac zupe w mikfoali bo stac za duzo mi zabroniono oczywiście siadam :)tylko ze ja od tygodnia nie miałam juz ani jednej plamki ani tez bólu. Odnośnie przytulania to sny mam takie bardzooo często i też budzę się ze skurczem ale na to nie mam wpływu co mi się śni.

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja jestem chyba 3 tyg dalej niz Ty, a tez nie mam objawow, tak samo jak eneska i kilka innych dziewczyn ;-) po co szukac problemow, gdzie ich nie ma?
    Ahhh dalam sie skusiv na tego pstraga jednak i wlasnie wrocilismy :-P
    5 dni dalej:) ale dobrze, że też nie masz:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja zaczełam krwawić jak na miesiączkę i to jedyny objaw, dzien wcześniej trochę ćmił brzuch, inaczej się czułam, ale rano w dzień krwawienia był totalny spokój
    u mnie te z krew a potem plamienie ale mnie w szpitalu zostawili

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojawiło się trochę więcej krwi więc dobranoc dziewczyny, kładę się, w nocy się nie wiercę wiec mam nadzieje, ze pomoże

dorbie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz od początku i też miałam leżeć sporo od początku no i leże ale wiadomo czasem się trochę pokręce

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    mnie też dopadło w pracy i to była akcja...pamiętacie jak bałam się powiedzieć szefowi? tadam!
    siedziałam i gadałam z nim od 30min, luźna pogawędka o psach, skończyliśmy i poszłam do siebie, czuje coś mokro, dziwnie, czułam że wkładka przywarła, odpięłam suwak i chciałam poprawić majtki...od razu palce w krwi
    zgarnęłam koleżankę żeby ze mną poszła do toalety i tam się rozwyłam, koleżanka poszła po moje rzeczy wiadomo panika, szef zastał mnie na półpiętrze zaryczaną i co się stało? wycedziłam tylko ze jestem we wczesnej ciąży i krwawię...uwaga, przytulił mnie i pocieszał dopóki koleżanka mnie nie zabrała
    niestety odstawiłam cyrk w pracy bo kto miał widzieć ten widział trudno

<3 Rozumiem Cię dobrze :-(

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    ja plamie ciągle, i są brązowe skrzepy
    tzn, że resztka ci zniego wypływa i do końca się oczyszcza ja po krwawieniu 3 dni plamiłam

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    To tak jak u mnie, w ostatni dzień 8 tygodnia nagle mi poleciało ale tak porządnie,ze spodnie w kroku miałam brudne, a pół godz przez jakoś mi słabo było i tak dziwnie. Krwawiłam jak na miesiaczkę tak przez 2 godziny, potem stara krew resztki i na drugi dzień tylko plamienie, na 3ci dzien koniec. Leżę tydzień, jutro idę na kontrolę.
    a ty kochana plackiem leżysz?

dorbie lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    U mnie też są skurcze choć nie wiem dokońca od czego. Zauważyłam że po tłustym jedzonku mam skurcze. Dobrze że te nasze krwiaki daleko od maluszków.
    ja też idę w poniedziałek do lekarza ale mój krwiak był w 5 ty większy nż dzidzia i praktycznie nakładał się na nią tak blisko:(

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Może nawet się zastanawiałam czy tych herbatek ziołowych na trawienie nie kupić bo trochę to męczące i może przestraszyć.
    Polecam pic koper wloski i rumianek :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    5 dni dalej:) ale dobrze, że też nie masz:)
    Mialo byc 3tyg dalej niz karolka :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Mialo byc 3tyg dalej niz karolka :-P
    aaa widzisz ja zakręcona:) a od poczatku nie masz objawów?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizoba, fajny szef, a nie jak moja szefowa-zolza :-P odpocxywaj

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    aaa widzisz ja zakręcona:) a od poczatku nie masz objawów?
    Nie, to ja zle napisalam. No mnie tylko bolaly piersi i urosly o 1,5 rozmiaru. Ale teraz juz malo co bola.

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ