Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
eneska wrote:ze względu na serce i przyspieszony puls
więc szczerze mówiąc nie wiem, jak węglowodany podziałają
musiałabym albo spróbować albo zapytać lekarza
ja od dziecka pije inke z cukrem i mlekiem, a czasami tez pije takie cappucino sypane,bo ma tylko 8% kawy, a fajnie smakuje
-
Moja była w sam raz. Ale wiesz jak to jest raz rosną szybciej a raz wolniej. A z tego co słyszałam to na tym usg to zawsze ciąże młodsze wychodzą.
Na parenting mi wyszła parę dni starsza...
A jaki fasolka miała puls?
Kiedy masz następną wizytę?naali13 lubi tę wiadomość
-
Ja pulsu mojego groszka nie znam bo mi nie podano
ale jak widzialam, to pikalo szybviutko serducho
zastanawiam sie...bo wizyte u mojego prywaciarza mam 23,ale kiedys sie zapisalam na nfz do takiego dziadka na 17 czerwca, dzis sobie o tym przypomnialam. I zastanawiam sie teraz czy isc 17 i 23. Moze ten na nfz dalby mi jakies skierowanko na badanko
-
Vuko dziwne, że nie podał. Bo wartość pulsu jest bardzo ważna i mówi o prawidłowym rozwoju. Nie podał Ci pewnie bo było ok. Tak to by powiedział.
Moja przyjaciółka miała zabieg w 8 tygodniu i właśnie przez za niski puls. Bo zarodek był ale puls co raz mniejszy...
To idż 17 i 23. Fasolka już będzie teraz duża, Ja mam iść za 2 tygodnie dopiero
Nie wiem jak wytrzymam...
-
Viki wrote:Moja była w sam raz. Ale wiesz jak to jest raz rosną szybciej a raz wolniej. A z tego co słyszałam to na tym usg to zawsze ciąże młodsze wychodzą.
Na parenting mi wyszła parę dni starsza...
A jaki fasolka miała puls?
Kiedy masz następną wizytę?01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Eneska smaruj piersi co nie wyskoczą Ci rozstępy. U mnie po takim swędzeniu w pierwszej ciąży wyskoczyły rozstępy...chociaż u mnie to mogłabym nie wiem czy smarować pewnie i tak bym temu nie zapobiegła bo tak szybko moje piersi się powiększyły, że nie było szans na wyjście z tego bez rozstępów.
Dziewczyny, życzę Wam miłego i spokojnego weekendu. Ja zabieram moje dziecko i lecimy wypoczywać pod namiotMam nadzieje, że pod moją nieobecność żadna nas nie opuści. Niech Wasze drugie
biją mocno
Gianna życzę miłeg namiotowego weekendu z Olkiemodpoczywajcie i korzystajcie z pięknej pogody
Ooo nie wiedziałam że jak piersi swędzą to oznaka powiększania... Mnie generalnie nie bolą ale czasem swędzą że można zwariowaćale ja od początku je smaruję tak samo jak brzusio
Ja też spędzam weekend na leżaku pod parasolemale niestety mdłości tak męczą że nie mam siły na nic... 11 tydzień leci a tu żadnej poprawy
Miłego weekendu dziewczynki
Trzymam kciuki za każdą z Wasi żeby te wszystkue wredne krwiaki zniknęły...
Giannaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
ja właśnie odwiozłam małża do pracy, zaraz się trochę ogarnę (bo rano to się nawet nie malowałam
) i wyruszam na zakupy, potem z psem do weterynarza. Dobrze, że długi weekend trwa i bardzo dużo ludzi ma urlopy, bo przynajmniej nie ma takiego ruchu na drogach, bo normalnie w piątki to u nas w Katowicach tragedia.
Co do swędzących piersi, to oczywiście smaruję, smaruję, bo ja również mam ogromne tendencje do rozstępów. Niestety
Wiecie, co wam powiem - kupiłam sobie ostatnio 3 nowe biustonosze, większe, bo moje dotychczasowe to albo miseczki za małe, albo uwierają w obwodzie... i nie potrafię ich nosić, jak są takie "nierozchodzone" hahaw starych niewygodnie, bo za małe, a nowe są jakieś takie "sztywne"
ja to bym musiała w sportowych chodzić cały czas chyba
-
nick nieaktualnyViki wrote:Vuko dziwne, że nie podał. Bo wartość pulsu jest bardzo ważna i mówi o prawidłowym rozwoju. Nie podał Ci pewnie bo było ok. Tak to by powiedział.
ale widziałam bardzo dokładnie i w karcie ciąży mam zaznaczony plusik przy "Tętno płodu" :- ) moja pani ginekolog chyba nie jest za tym, żeby tak na początku męczyć groszka - każde USG robimy dość szybko (choć dokładnie i jak czegoś nie widzę, albo mam wątpliwości to zawsze oglądamy tak długo, aż wszystko będzie dla mnie jasne) i pewnie dlatego nie słuchałyśmy serduszka jeszcze
czekam cierpliwie do 25.06 - wtedy mam kolejną wizytę. Tak strasznie się nie mogę doczekać, żeby poznać płeć!
lucy1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:witam się z mdłościami
eneska uważaj na te piersi, bo u mnie w pierwszej ciąży tak samo swędzieć zaczęło i nim skończyłam pierwszy trymestr ro na około nich miałam rozstępy
giannaa miłego wypoczynkuanulka557, Liskova lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Arizoba, fajny szef, a nie jak moja szefowa-zolza
odpocxywaj
Monika34 lubi tę wiadomość
-
Viki wrote:Vuko dziwne, że nie podał. Bo wartość pulsu jest bardzo ważna i mówi o prawidłowym rozwoju. Nie podał Ci pewnie bo było ok. Tak to by powiedział.
Moja przyjaciółka miała zabieg w 8 tygodniu i właśnie przez za niski puls. Bo zarodek był ale puls co raz mniejszy...
To idż 17 i 23. Fasolka już będzie teraz duża, Ja mam iść za 2 tygodnie dopiero
Nie wiem jak wytrzymam...
Monika34 -
lucy1983 wrote:Gianna życzę miłeg namiotowego weekendu z Olkiem
odpoczywajcie i korzystajcie z pięknej pogody
Ooo nie wiedziałam że jak piersi swędzą to oznaka powiększania... Mnie generalnie nie bolą ale czasem swędzą że można zwariowaćale ja od początku je smaruję tak samo jak brzusio
Ja też spędzam weekend na leżaku pod parasolemale niestety mdłości tak męczą że nie mam siły na nic... 11 tydzień leci a tu żadnej poprawy
Miłego weekendu dziewczynki
Trzymam kciuki za każdą z Wasi żeby te wszystkie wredne krwiaki zniknęły...
Mi już mdłości minęły
Co do tego swędzenia...skóra jak się rozciąga to bardzo swędzi uwierzcie, że wiem coś o tym. W pierwszej ciąży tak przyłatam, że rozstępy mam wszędzie pierwszą oznaką było potworne swędzenie. Poszłam nawet do dermatologa bo myślałam, że to wysypka on też nie wiedział co mi jest i dał jakąś maść później w tych miejscach niestety skóra zaczęła się rozciągać i powstały rozstępy. Także jak tylko coś Was swędzi smarujcie siębo to ostatni sygnał.
lucy1983, eneska lubią tę wiadomość
-
anulka557 wrote:ja z pulsem to się bałam bo tydzień temu na wizycie wynosiło 118, ale przed wczoraj już 160 więc uspokojona jestem
Monika34 -
nick nieaktualnyMonika34 wrote:wiem tylko tyle, że moj synek w 6 tygodniu mial 184 wkarcie ciazy tak mialam puls a ponoc jak wysoki to dziewczynka nie?a tu chłopczyk jest:)
to raczej sprawa indywidualna
ok, ja lecę na zakupy itd., bo mi dnia dzisiaj zabraknie, do 17 muszę się wyrobić, żeby męża odebrać z pracy potemnie wiem, co zrobić na obiad - na pewno jakieś jednogarnkowe danie, żeby można było tylko odgrzać, jak przyjdziemy. Może coś w sklepie mnie zainspiruje, typu "Pomysł na..."
-
nick nieaktualnyMonika34 wrote:wiem tylko tyle, że moj synek w 6 tygodniu mial 184 wkarcie ciazy tak mialam puls a ponoc jak wysoki to dziewczynka nie?a tu chłopczyk jest:)
-
nick nieaktualny