X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ze względu na serce i przyspieszony puls :) więc szczerze mówiąc nie wiem, jak węglowodany podziałają :( musiałabym albo spróbować albo zapytać lekarza :)
    Eneska,pij smialo, przeciez weglowodany sa w kazdym jedzeniu :-) ja od dziecka pije inke z cukrem i mlekiem, a czasami tez pije takie cappucino sypane,bo ma tylko 8% kawy, a fajnie smakuje :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja była w sam raz. Ale wiesz jak to jest raz rosną szybciej a raz wolniej. A z tego co słyszałam to na tym usg to zawsze ciąże młodsze wychodzą.
    Na parenting mi wyszła parę dni starsza...

A jaki fasolka miała puls?

Kiedy masz następną wizytę?

naali13 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pulsu mojego groszka nie znam bo mi nie podano :-( ale jak widzialam, to pikalo szybviutko serducho :-) zastanawiam sie...bo wizyte u mojego prywaciarza mam 23,ale kiedys sie zapisalam na nfz do takiego dziadka na 17 czerwca, dzis sobie o tym przypomnialam. I zastanawiam sie teraz czy isc 17 i 23. Moze ten na nfz dalby mi jakies skierowanko na badanko :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko dziwne, że nie podał. Bo wartość pulsu jest bardzo ważna i mówi o prawidłowym rozwoju. Nie podał Ci pewnie bo było ok. Tak to by powiedział.

Moja przyjaciółka miała zabieg w 8 tygodniu i właśnie przez za niski puls. Bo zarodek był ale puls co raz mniejszy...

To idż 17 i 23. Fasolka już będzie teraz duża, Ja mam iść za 2 tygodnie dopiero :/

Nie wiem jak wytrzymam...

km5stv73cogtpx8e.png

• naali13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Moja była w sam raz. Ale wiesz jak to jest raz rosną szybciej a raz wolniej. A z tego co słyszałam to na tym usg to zawsze ciąże młodsze wychodzą.
    Na parenting mi wyszła parę dni starsza...

A jaki fasolka miała puls?

Kiedy masz następną wizytę?
    Nie wiem jaki miała puls.kolejna wizyta 17 czerwca.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Eneska smaruj piersi co nie wyskoczą Ci rozstępy. U mnie po takim swędzeniu w pierwszej ciąży wyskoczyły rozstępy...chociaż u mnie to mogłabym nie wiem czy smarować pewnie i tak bym temu nie zapobiegła bo tak szybko moje piersi się powiększyły, że nie było szans na wyjście z tego bez rozstępów.

Dziewczyny, życzę Wam miłego i spokojnego weekendu. Ja zabieram moje dziecko i lecimy wypoczywać pod namiot ;-) Mam nadzieje, że pod moją nieobecność żadna nas nie opuści. Niech Wasze drugie <3 <3 <3 biją mocno ;-)

Gianna życzę miłeg namiotowego weekendu z Olkiem :) odpoczywajcie i korzystajcie z pięknej pogody :)

Ooo nie wiedziałam że jak piersi swędzą to oznaka powiększania... Mnie generalnie nie bolą ale czasem swędzą że można zwariować ;) ale ja od początku je smaruję tak samo jak brzusio :)

Ja też spędzam weekend na leżaku pod parasolem ;) ale niestety mdłości tak męczą że nie mam siły na nic... 11 tydzień leci a tu żadnej poprawy :(

Miłego weekendu dziewczynki :)
    Trzymam kciuki za każdą z Was ;) i żeby te wszystkue wredne krwiaki zniknęły...

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja właśnie odwiozłam małża do pracy, zaraz się trochę ogarnę (bo rano to się nawet nie malowałam :D) i wyruszam na zakupy, potem z psem do weterynarza. Dobrze, że długi weekend trwa i bardzo dużo ludzi ma urlopy, bo przynajmniej nie ma takiego ruchu na drogach, bo normalnie w piątki to u nas w Katowicach tragedia.

Co do swędzących piersi, to oczywiście smaruję, smaruję, bo ja również mam ogromne tendencje do rozstępów. Niestety :(

Wiecie, co wam powiem - kupiłam sobie ostatnio 3 nowe biustonosze, większe, bo moje dotychczasowe to albo miseczki za małe, albo uwierają w obwodzie... i nie potrafię ich nosić, jak są takie "nierozchodzone" haha :P w starych niewygodnie, bo za małe, a nowe są jakieś takie "sztywne" :D ja to bym musiała w sportowych chodzić cały czas chyba :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Vuko dziwne, że nie podał. Bo wartość pulsu jest bardzo ważna i mówi o prawidłowym rozwoju. Nie podał Ci pewnie bo było ok. Tak to by powiedział.
    ja też na serduszkowej wizycie nie dowiedziałam się, ile wynosił puls. ba, nawet nie posłuchałam :( ale widziałam bardzo dokładnie i w karcie ciąży mam zaznaczony plusik przy "Tętno płodu" :- ) moja pani ginekolog chyba nie jest za tym, żeby tak na początku męczyć groszka - każde USG robimy dość szybko (choć dokładnie i jak czegoś nie widzę, albo mam wątpliwości to zawsze oglądamy tak długo, aż wszystko będzie dla mnie jasne) i pewnie dlatego nie słuchałyśmy serduszka jeszcze :) czekam cierpliwie do 25.06 - wtedy mam kolejną wizytę. Tak strasznie się nie mogę doczekać, żeby poznać płeć!

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z mdłościami :/

eneska uważaj na te piersi, bo u mnie w pierwszej ciąży tak samo swędzieć zaczęło i nim skończyłam pierwszy trymestr ro na około nich miałam rozstępy :/

giannaa miłego wypoczynku :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z pulsem to się bałam bo tydzień temu na wizycie wynosiło 118, ale przed wczoraj już 160 więc uspokojona jestem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    witam się z mdłościami :/

eneska uważaj na te piersi, bo u mnie w pierwszej ciąży tak samo swędzieć zaczęło i nim skończyłam pierwszy trymestr ro na około nich miałam rozstępy :/

giannaa miłego wypoczynku :)
    zaczynam dziś smarować dwa razy intensywniej :D

anulka557, Liskova lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też mi nie podał tętna płodu na wizycie ale zajrzałam do karty ciąży i pisze 140.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Arizoba, fajny szef, a nie jak moja szefowa-zolza :-P odpocxywaj
    Vuco...to było najmilsze co do tej pory zrobił...spokojnie po południu zadzwonił i pytał się czy aby na pewno mam zwolnienie...ale jego osobą nie muszę się już przejmować choć pewnie od poniedziałku zacznę tel. załatwiać służbowe sprawy:P

Monika34 lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:

Moja przyjaciółka miała zabieg w 8 tygodniu i właśnie przez za niski puls. Bo zarodek był ale puls co raz mniejszy...

To idż 17 i 23. Fasolka już będzie teraz duża, Ja mam iść za 2 tygodnie dopiero :/

Nie wiem jak wytrzymam...
    ja też nie znałam pulsu:( a do tego ta wysypka niezłazi w ogóle;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gianna życzę miłeg namiotowego weekendu z Olkiem :) odpoczywajcie i korzystajcie z pięknej pogody :)

Ooo nie wiedziałam że jak piersi swędzą to oznaka powiększania... Mnie generalnie nie bolą ale czasem swędzą że można zwariować ;) ale ja od początku je smaruję tak samo jak brzusio :)

Ja też spędzam weekend na leżaku pod parasolem ;) ale niestety mdłości tak męczą że nie mam siły na nic... 11 tydzień leci a tu żadnej poprawy :(

Miłego weekendu dziewczynki :)
    Trzymam kciuki za każdą z Was ;) i żeby te wszystkie wredne krwiaki zniknęły...

Mi już mdłości minęły ;-)
    Co do tego swędzenia...skóra jak się rozciąga to bardzo swędzi uwierzcie, że wiem coś o tym. W pierwszej ciąży tak przyłatam, że rozstępy mam wszędzie pierwszą oznaką było potworne swędzenie. Poszłam nawet do dermatologa bo myślałam, że to wysypka on też nie wiedział co mi jest i dał jakąś maść później w tych miejscach niestety skóra zaczęła się rozciągać i powstały rozstępy. Także jak tylko coś Was swędzi smarujcie się ;-) bo to ostatni sygnał.

lucy1983, eneska lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja z pulsem to się bałam bo tydzień temu na wizycie wynosiło 118, ale przed wczoraj już 160 więc uspokojona jestem :)
    wiem tylko tyle, że moj synek w 6 tygodniu mial 184 wkarcie ciazy tak mialam puls a ponoc jak wysoki to dziewczynka nie?a tu chłopczyk jest:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Viki Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak słyszałam. Ale to chyba nie ma znaczenia.

km5stv73cogtpx8e.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    wiem tylko tyle, że moj synek w 6 tygodniu mial 184 wkarcie ciazy tak mialam puls a ponoc jak wysoki to dziewczynka nie?a tu chłopczyk jest:)
    nie wiem, czy to taki wyznacznik jest ten puls :) to raczej sprawa indywidualna :)

ok, ja lecę na zakupy itd., bo mi dnia dzisiaj zabraknie, do 17 muszę się wyrobić, żeby męża odebrać z pracy potem :P nie wiem, co zrobić na obiad - na pewno jakieś jednogarnkowe danie, żeby można było tylko odgrzać, jak przyjdziemy. Może coś w sklepie mnie zainspiruje, typu "Pomysł na..." :D :P

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    mi położna tak w kartach nabazgrała, że ani w synka, ani w córy nie idzie rozczytać, bo chyba każde z nich wiecznie by 148 nie miało :D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Mi już mdłości minęły ;-)

Szczęściara ;) najgorsze jest to że ja nie mam na żadne jedzenie ochoty i się zmuszam... A ja tak lubię jeść ;)
    No ale mam nadzieję że to niedługo przejdzie :)

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ