X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie palę wcześniej zdażyło mi się popalać ale o dawno było

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży można powiedzieć paliłam, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem bo testy wychodziły dosyć długo negatywne ale jednym z pierwszych objawów było to, że papierosy przestały mi smakować. To było dziwne uczucie ;-) Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży od razu przestałam palić ...zaczęłam znowu jak młody miała 10m-cy po moim wieczorze panieńskim ;-) Rzuciłam dopiero w zeszłym roku w sierpniu ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie paliłam i jestem tego wielką przeciwniczką :) pić piłam, ale przestałam jakieś dwa lata temu i w ogóle mnie nie ciągnie do alkoholu:) (edit: ale to zabrzmiało, jakbym była alkoholiczką hahaha:D chodziło mi o picie np na imprezach hahaha)

własnie oparzyłam sobie rękę blachą z piekarnika :/ mężowi się pizzy zachciało :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój małżon się moczy w wannie a później znajomi mają wpaść na trochę. Co macie dzis na obiadek bo jeszcze nie wiem co wymyślić żeby mężul zrobił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    A mój małżon się moczy w wannie a później znajomi mają wpaść na trochę. Co macie dzis na obiadek bo jeszcze nie wiem co wymyślić żeby mężul zrobił.
    my dziś wyjadamy resztki z lodówki, bo za godzinę jedziemy do moich rodziców i będzie grill, więc trzeba mieć miejsce w żołądkach :D mąż zjadł pół pizzy, która nam została, a ja wsunęłam trochę frytek z tzatzikami i smażonym serem w panierce:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś gulasz :) z ziemniakami i sałatą w śmietanie <3 najchętniej samą sałatę z ziemniakami bym zjadła, coś mi ostatnio mało co wchodzi :/ przed ciążą jadłam tyle co dorosły chłop,a teraz nie idzie, ledwie skubnę i mam dość.. a znowuż jak nie zjem to mnie mdli :D także skubię co 2 godziny, żeby było ok :P

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam ale jeszcze przed testowaniem paląc w pracy fajkę zrobiło mi się słabo i już wiedziałam. To był ostatni papieros, w ogóle mnie nie ciągnie wręcz przeciwnie wyczuje dymek z daleka bo od razu mnie denerwuje.

Nie nacieszyłam się długo spokojem bez wymiotów... Może mdłości już nie są całodzienne to jak wchodzę do łazienki zawsze mną rzuca ;/

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba pierogi zjemy z truskawkami mam bo jagodowych nie znalazł a jeszcze zostało trochę makaronu więc małżon się nie napracuje.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz zabiegany wrocil z procesji i usypia synka wiec ja glodna juz nie moge wytrzymac a obiadu nie ma o nie ma kto zrobic :( ale juz zadzwonilam.do mamy i dzis na obiad ma.rosolek i kurczaka z grila z dodatkami wiec jak tylko synus usnie maz przywiezie obiadek a juz glowa z glodu zaczyba bolec a ja podjadam.owoce ciastka i inne... Taka jestemmm glodnaaaaaa trza se radzic jakos :) i dobrze miec mame blisko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:32

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dawno Was nie odwiedzałam bo jak było cudownie na samym początku tak od niedzieli/poniedziałku męczą mnie mdłości, wczoraj też wymiotowałam. Dzisiaj jest trochę lepiej, dobrze, że długi weekend jest bo nie wiem jak miałabym pracować jak tak dalej będzie :/
    udanego i na pewno słonecznego weekendu życzę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piw, to ja bardzo lubię Fortunę śliwkową <3 wiśniowa też dobra.

Bananowy Cornelius baardzo dobry :)

Ja oczywiście nie piję teraz ani kropelki. Paliłam, ale rzuciłam 4 lata temu :)

U nas na obiad spaghetti bolognese, zrobiłam wieczorem sos, to akurat się przegryzł, teraz tylko makaron ugotować i z głowy :)

Obżeram się dzisiaj truskawkami, taaaakie pyszne wczoraj kupiłam jak wracałam z pracy!

No i arbuz, myślę że to druga moja ciążowa miłość będzie :D

Poza tym wlazłam na wagę i jest bardzo dobrze :) Mimo ubrania i tego, że po jedzeniu to było, to waga nawet troszkę niższa niż ostatnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.. obiad wyskoczył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:27

Liskova, mimi87, nick nieaktualny, Mama84, Vuko, Pola_x, monika_89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    też jestem styczniową mamusią ;) termin porodu mam na 2.01 przyjmiecie mnie ?

Liskova, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Monika34, Pola_x, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, witam mimi :) napisz coś o sobie, ile masz lat, pierwsza ciąża? :) najlepiej to wpisz się do tabelki, jest na pierwszej stronie ;)

EDIT już widzę, wpisałaś się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 16:44

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę tylko przesłać całuski! :) Dziś korzystam z tego że mąż w domu. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    teraz każda ściąga spodnie i ogląda swoje nogi :D
    nie przypuszczałabym, że takie mogą być pierwsze objawy
    spokojnie....to indywidualna sprawa...bez paniki:)
    ja po prostu zawsze miałam skłonność do siniaków, mikrowylewów, delikatne uderzenie, mocniejszy uścisk...a teraz pojawiły się bez urazów...lekarz zwrócił mi uwagę na izbie przyjęć i jak się wywiązała rozmowa to powiedział że to był pierwszy sygnał u mnie, ale takich rzeczy nie da się przewidzieć trzeba by było z każdym pierdnięciem lecieć a poza tym nie wiele bym z tego uniknęła to stres bo i tak krwiak już tam był ...cóż mam szanse i ją wykorzystam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

właśnie arizona macie tez zakaz?[/QUOTE]

no teraz tak:)
    mam nadzieje że nie nawiedzą mnie takie sny jak ostatnio bo wówczas miałam takie skurcze macicy, że aż bolało
    Monika pytani za 100 punktów...leżysz plackiem?
    Mama z racji zawodu naopowiadała mi historii gdzie kobiety leżały miesiącami i trzeba było mięśnie im masować (akurat znam kobietę i sytuację)...
    Ja leżę ale z racji częstego sikania wiadomo, czasem w pozycji półleżącej, siadam też czasem bo chyba nie chodzi o leżenie plackiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    U nas z kartki z iby takie wieści:widoczny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i ciałkiem zarodka ( chyba coś takiego nie mogę rozczytać) ok 7tc 6 dzień CRL 65. Nad ujściem wewnętrznym ten krwiak nieszczęsny 12×10mm chyba bo znowu rozczytać niemogę
    Carmen...mój jest identyczny i ma takie samo położenie, tylko ciąża młodsza
    co Ci lekarz powiedział?
    Chyba te położenie nie jest u nas najgorsze. Malucha chyba nie uciska, mój pęcherz płodowy ma kształt łezki ze względu na skurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Świateczne robią gdzieś w okolicy Arizony dokładnie to Kormoran robi i jest takie piernikowe w smaku a bananowe na orlenie znaleźlismy.
    Kormoran ma genialne piwa: wiśnia w piwie, śliwka itp choć teraz cudują...bananowego nie piłam ale jak była w starym browarze to widziałam inne piwne cuda które chyba żuj nie powinny piwem się nazywać...mam kolegę w Krakowie i kiedyś wysyłałam mu nasze piwa, potem też były i w Krakowie...generalnie polecam ale nie Wam:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąteczne też jest ale rzadko. Mam polegiwać brać dalej luteinę 2×100

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ