X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie palę wcześniej zdażyło mi się popalać ale o dawno było

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży można powiedzieć paliłam, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem bo testy wychodziły dosyć długo negatywne ale jednym z pierwszych objawów było to, że papierosy przestały mi smakować. To było dziwne uczucie ;-) Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży od razu przestałam palić ...zaczęłam znowu jak młody miała 10m-cy po moim wieczorze panieńskim ;-) Rzuciłam dopiero w zeszłym roku w sierpniu ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie paliłam i jestem tego wielką przeciwniczką :) pić piłam, ale przestałam jakieś dwa lata temu i w ogóle mnie nie ciągnie do alkoholu:) (edit: ale to zabrzmiało, jakbym była alkoholiczką hahaha:D chodziło mi o picie np na imprezach hahaha)

własnie oparzyłam sobie rękę blachą z piekarnika :/ mężowi się pizzy zachciało :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój małżon się moczy w wannie a później znajomi mają wpaść na trochę. Co macie dzis na obiadek bo jeszcze nie wiem co wymyślić żeby mężul zrobił.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    A mój małżon się moczy w wannie a później znajomi mają wpaść na trochę. Co macie dzis na obiadek bo jeszcze nie wiem co wymyślić żeby mężul zrobił.
    my dziś wyjadamy resztki z lodówki, bo za godzinę jedziemy do moich rodziców i będzie grill, więc trzeba mieć miejsce w żołądkach :D mąż zjadł pół pizzy, która nam została, a ja wsunęłam trochę frytek z tzatzikami i smażonym serem w panierce:)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś gulasz :) z ziemniakami i sałatą w śmietanie <3 najchętniej samą sałatę z ziemniakami bym zjadła, coś mi ostatnio mało co wchodzi :/ przed ciążą jadłam tyle co dorosły chłop,a teraz nie idzie, ledwie skubnę i mam dość.. a znowuż jak nie zjem to mnie mdli :D także skubię co 2 godziny, żeby było ok :P

• kaszuba Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam ale jeszcze przed testowaniem paląc w pracy fajkę zrobiło mi się słabo i już wiedziałam. To był ostatni papieros, w ogóle mnie nie ciągnie wręcz przeciwnie wyczuje dymek z daleka bo od razu mnie denerwuje.

Nie nacieszyłam się długo spokojem bez wymiotów... Może mdłości już nie są całodzienne to jak wchodzę do łazienki zawsze mną rzuca ;/

2012 👩‍❤️‍👨
    2016 👧

29👩
    30👨

2cs

22.04.2022 ⏸️
    23.04.2022 beta 18.5
    25.04.2022 beta 83.7
    29.04.2022 beta 722
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba pierogi zjemy z truskawkami mam bo jagodowych nie znalazł a jeszcze zostało trochę makaronu więc małżon się nie napracuje.

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz zabiegany wrocil z procesji i usypia synka wiec ja glodna juz nie moge wytrzymac a obiadu nie ma o nie ma kto zrobic :( ale juz zadzwonilam.do mamy i dzis na obiad ma.rosolek i kurczaka z grila z dodatkami wiec jak tylko synus usnie maz przywiezie obiadek a juz glowa z glodu zaczyba bolec a ja podjadam.owoce ciastka i inne... Taka jestemmm glodnaaaaaa trza se radzic jakos :) i dobrze miec mame blisko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 14:32

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, dawno Was nie odwiedzałam bo jak było cudownie na samym początku tak od niedzieli/poniedziałku męczą mnie mdłości, wczoraj też wymiotowałam. Dzisiaj jest trochę lepiej, dobrze, że długi weekend jest bo nie wiem jak miałabym pracować jak tak dalej będzie :/
    udanego i na pewno słonecznego weekendu życzę :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do piw, to ja bardzo lubię Fortunę śliwkową <3 wiśniowa też dobra.

Bananowy Cornelius baardzo dobry :)

Ja oczywiście nie piję teraz ani kropelki. Paliłam, ale rzuciłam 4 lata temu :)

U nas na obiad spaghetti bolognese, zrobiłam wieczorem sos, to akurat się przegryzł, teraz tylko makaron ugotować i z głowy :)

Obżeram się dzisiaj truskawkami, taaaakie pyszne wczoraj kupiłam jak wracałam z pracy!

No i arbuz, myślę że to druga moja ciążowa miłość będzie :D

Poza tym wlazłam na wagę i jest bardzo dobrze :) Mimo ubrania i tego, że po jedzeniu to było, to waga nawet troszkę niższa niż ostatnio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o.. obiad wyskoczył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:27

Liskova, mimi87, Arizona_R, Mama84, Vuko, Pola_x, monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    też jestem styczniową mamusią ;) termin porodu mam na 2.01 przyjmiecie mnie ?

Liskova, Carmen1724, Arizona_R, lucy1983, Monika34, Pola_x, Beatrice lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, witam mimi :) napisz coś o sobie, ile masz lat, pierwsza ciąża? :) najlepiej to wpisz się do tabelki, jest na pierwszej stronie ;)

EDIT już widzę, wpisałaś się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 16:44

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wchodzę tylko przesłać całuski! :) Dziś korzystam z tego że mąż w domu. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    teraz każda ściąga spodnie i ogląda swoje nogi :D
    nie przypuszczałabym, że takie mogą być pierwsze objawy
    spokojnie....to indywidualna sprawa...bez paniki:)
    ja po prostu zawsze miałam skłonność do siniaków, mikrowylewów, delikatne uderzenie, mocniejszy uścisk...a teraz pojawiły się bez urazów...lekarz zwrócił mi uwagę na izbie przyjęć i jak się wywiązała rozmowa to powiedział że to był pierwszy sygnał u mnie, ale takich rzeczy nie da się przewidzieć trzeba by było z każdym pierdnięciem lecieć a poza tym nie wiele bym z tego uniknęła to stres bo i tak krwiak już tam był ...cóż mam szanse i ją wykorzystam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

właśnie arizona macie tez zakaz?[/QUOTE]

no teraz tak:)
    mam nadzieje że nie nawiedzą mnie takie sny jak ostatnio bo wówczas miałam takie skurcze macicy, że aż bolało
    Monika pytani za 100 punktów...leżysz plackiem?
    Mama z racji zawodu naopowiadała mi historii gdzie kobiety leżały miesiącami i trzeba było mięśnie im masować (akurat znam kobietę i sytuację)...
    Ja leżę ale z racji częstego sikania wiadomo, czasem w pozycji półleżącej, siadam też czasem bo chyba nie chodzi o leżenie plackiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    U nas z kartki z iby takie wieści:widoczny pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i ciałkiem zarodka ( chyba coś takiego nie mogę rozczytać) ok 7tc 6 dzień CRL 65. Nad ujściem wewnętrznym ten krwiak nieszczęsny 12×10mm chyba bo znowu rozczytać niemogę
    Carmen...mój jest identyczny i ma takie samo położenie, tylko ciąża młodsza
    co Ci lekarz powiedział?
    Chyba te położenie nie jest u nas najgorsze. Malucha chyba nie uciska, mój pęcherz płodowy ma kształt łezki ze względu na skurcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Świateczne robią gdzieś w okolicy Arizony dokładnie to Kormoran robi i jest takie piernikowe w smaku a bananowe na orlenie znaleźlismy.
    Kormoran ma genialne piwa: wiśnia w piwie, śliwka itp choć teraz cudują...bananowego nie piłam ale jak była w starym browarze to widziałam inne piwne cuda które chyba żuj nie powinny piwem się nazywać...mam kolegę w Krakowie i kiedyś wysyłałam mu nasze piwa, potem też były i w Krakowie...generalnie polecam ale nie Wam:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świąteczne też jest ale rzadko. Mam polegiwać brać dalej luteinę 2×100

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ