Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Arizona, nie martw się
Może miałaś później owu?
Mój na wizycie miał 10mm (CRL), więc wg USG wyszło 7t4d, a wg OM było wtedy 8t2d.
Ja mam suwaczek ustawiony wg OM, bo jakoś mi lepiejn psychicznie jak myślę, że już jesteśmy z fasolką 'tak daleko'Wiem, że to głupie, no aleee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:25
-
jusiakpp ja poroniłam w styczniu z niewiadomej przyczyny, teraz gdy zaszłam w ciązę szybko umówiłam się na wizyte do lakarza i odrazu dostałma luteine tak na wszelki wypadek, teraz zmieniłam lekarza i twierdzi tak samo że po poronieniu luteine daje sie osłonowo
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Arizona, nie martw się
Może miałaś później owu?
Mój na wizycie miał 10mm (CRL), więc wg USG wyszło 7t4d, a wg OM było wtedy 8t2d.
Ja mam suwaczek ustawiony wg OM, bo jakoś mi lepiejn psychicznie jak myślę, że już jesteśmy z fasolką 'tak daleko'Wiem, że to głupie, no aleee
niestety owulacje miałam dokładnie midzy 15-17dc...monitorowałam wiec raczej dzieciątko powinno wielkościowo odpowiadac OM...eh nic mam nadzieje, że pójdzie w tatusia i bedzie wysokie:) Zartuje ale mam nadzieje, że podrosło choc logika mi mówi ze za dużo by bylo w ciagu tyg az tyle -
Haha, wiecie co? Teraz spojrzałam na moje BBF i widzę, że od wizyty minęło już 10 dni!
Jak to jest, że czas PO WIZYCIE zleciał mi tak mega szybko, a czas do tej wizyty (10 czerwca) leciał tak powoli, że myślałam, że nigdy nie nastąpi?
jeszcze 9 dni i mam wizytę u gina, u którego chcę proowadzić ciążę! I mąż serducho zobaczy!
Dziewczyny, a nie wiem jak z tą kartą zrobić? Bo mi babka na NFZ kartę założyła, a co mam prywatnemu powiedzieć? Że mam kartę, czy że jej nie mam? Ale jak powiem, że mam i mi się wpisze do tej karty, to potem boję się, że ta na NFZ będzie krzywo na to patrzeć, a jednak chciałabym żeby te badania, które można na NFZ, to żeby ona mi dawała skierowania, a już żebym dodatkowo nie płaciła..
Arizona ale tu czasem dziewczyny pisały, że dzieciątko było 'w plecy' kilka dni, a potem czasem jest nawet aż 'do przodu', więc to chyba nie ma reguły, nie martw sięWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:29
-
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:Dziewczyny poradzcie czy moge isc na badanie poziomu progesteronu? Kiedys poronilam i wole dmuchac na zimne,bo jesli mam za niski to mozna cos z tym zrbic nie tracac dziecka prawda, chyba dobrze mysle ? No i bete tez chce zrobic, czy bez sensu robic dwa badania?
Lekarze odradzają robienie protesteronu bo wynik jest nie miarodajne bo jest wyrzucamy pulsacyjnie z organizmu - ale co lekarz to inna opinia. Ja zrobiłam niepotrzebnie i się stresowałam bo miałam niski ale nie poza norma. Natomiast zrobisz jak uważasz. Ale jeśli nie ma plamien to nie ma podstaw do badania progesteron.
Co do bety to można zrobić i powtórzyć czy jest przyrost ale wiem ze jest to mega stresujące i spokój jaki dadzą dobre wyniki jest chwilowy bo godzinę po wynikach człowiek już się zamartwia czy ok z maleństwem i tak by można było powtarzać badania co dwa dni non stop -
nick nieaktualnyMama84 wrote:jusiakpp ja poroniłam w styczniu z niewiadomej przyczyny, teraz gdy zaszłam w ciązę szybko umówiłam się na wizyte do lakarza i odrazu dostałma luteine tak na wszelki wypadek, teraz zmieniłam lekarza i twierdzi tak samo że po poronieniu luteine daje sie osłonowo
-
nick nieaktualnyzwariuje z tymi plamieniami..poszłam do łazienki a tam znowu cos...w sumie plamie od niedzieli, od środy raczej niteczkami a wczoraj jednorazowo pozbyłam sie z siebie sporej ilości brązowej krwi i cały dzień było spokój...czy to si kuźwa kiedyś skończy/?
-
Arizona_R wrote:a i durne pytanie...dlaczego na suwaczkach wymairy nie pokrywaja sie z tymi np, na bbf?
glupio tak,ale np jak masz 10t i ktorys dzien to jedted w 11tyg,ale pisza co sie dzieje w 10tym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:40
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, mnie ciagle ten brzuch boli, masakra gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to juz bym sie faszerowala przeciw bolowymi. Nie wiem co robic ale tylko chyba czekanie pozostaje do wtorku czy przyjdzie @, dzis test z wyrazna juz druga kreska, no i jak @ nie przyjdzie to pedzic do lekarza , moze da luteine
-
nick nieaktualny
-
jusiakpp wrote:Dzieki dziewczyny, mnie ciagle ten brzuch boli, masakra gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to juz bym sie faszerowala przeciw bolowymi. Nie wiem co robic ale tylko chyba czekanie pozostaje do wtorku czy przyjdzie @, dzis test z wyrazna juz druga kreska, no i jak @ nie przyjdzie to pedzic do lekarza , moze da luteine
Mnie ten brzuch na początku też strasznie bolał i przestał jakoś tydzień po dacie miesiączki która nie przyszłasynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJusia mysle ze wystarczy bete zrobic, potem za 2 tygodnie pójść do gina na USG, a gdyby było plamienie to wczesniej do gina, pewnie da dupka lub luteinę i moze zaleci progesteron. A TSH masz ok?i na razie leków lepiej chyba żadnych nie brać, ja mimo ze nie wiedziałam ze jestem w ciazy, to miałam jakies delikatne przeczucie i wszędzie autem jeździłam zeby miec wymówkę ze nie pije, a akurat był to czas grillów i piwkowania, leków tez nie brałam żadnych a progesteron wczesniej miałam niski, ale skoro nie było plamien, to sie nie przejmowałam i nie badałam.
-
nick nieaktualnyA na alergie cos bierzecie?ja w sumie teraz żadnych leków nie biorę, bo prawie niegdyś nie biorę przeciwbólowych, ale w ciazy alergie mam jeszcze gorsza niż przed i zastanawiam sie czy wapno pomoże czy juz po cos mocniejszego do alergologa isc?macie ten problem czy raczej spokój?mnie chodzi o pyłki traw i drzew...
mimi87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny