X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i durne pytanie...dlaczego na suwaczkach wymairy nie pokrywaja sie z tymi np, na bbf?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona, nie martw się :) Może miałaś później owu?

Mój na wizycie miał 10mm (CRL), więc wg USG wyszło 7t4d, a wg OM było wtedy 8t2d.
    Ja mam suwaczek ustawiony wg OM, bo jakoś mi lepiejn psychicznie jak myślę, że już jesteśmy z fasolką 'tak daleko' :) Wiem, że to głupie, no aleee :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:25

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp ja poroniłam w styczniu z niewiadomej przyczyny, teraz gdy zaszłam w ciązę szybko umówiłam się na wizyte do lakarza i odrazu dostałma luteine tak na wszelki wypadek, teraz zmieniłam lekarza i twierdzi tak samo że po poronieniu luteine daje sie osłonowo

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Arizona, nie martw się :) Może miałaś później owu?

Mój na wizycie miał 10mm (CRL), więc wg USG wyszło 7t4d, a wg OM było wtedy 8t2d.
    Ja mam suwaczek ustawiony wg OM, bo jakoś mi lepiejn psychicznie jak myślę, że już jesteśmy z fasolką 'tak daleko' :) Wiem, że to głupie, no aleee :)

niestety owulacje miałam dokładnie midzy 15-17dc...monitorowałam wiec raczej dzieciątko powinno wielkościowo odpowiadac OM...eh nic mam nadzieje, że pójdzie w tatusia i bedzie wysokie:) Zartuje ale mam nadzieje, że podrosło choc logika mi mówi ze za dużo by bylo w ciagu tyg az tyle

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, wiecie co? Teraz spojrzałam na moje BBF i widzę, że od wizyty minęło już 10 dni! :O Jak to jest, że czas PO WIZYCIE zleciał mi tak mega szybko, a czas do tej wizyty (10 czerwca) leciał tak powoli, że myślałam, że nigdy nie nastąpi? :D

jeszcze 9 dni i mam wizytę u gina, u którego chcę proowadzić ciążę! I mąż serducho zobaczy! <3

Dziewczyny, a nie wiem jak z tą kartą zrobić? Bo mi babka na NFZ kartę założyła, a co mam prywatnemu powiedzieć? Że mam kartę, czy że jej nie mam? Ale jak powiem, że mam i mi się wpisze do tej karty, to potem boję się, że ta na NFZ będzie krzywo na to patrzeć, a jednak chciałabym żeby te badania, które można na NFZ, to żeby ona mi dawała skierowania, a już żebym dodatkowo nie płaciła..

Arizona ale tu czasem dziewczyny pisały, że dzieciątko było 'w plecy' kilka dni, a potem czasem jest nawet aż 'do przodu', więc to chyba nie ma reguły, nie martw się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dziewczyny poradzcie czy moge isc na badanie poziomu progesteronu? Kiedys poronilam i wole dmuchac na zimne,bo jesli mam za niski to mozna cos z tym zrbic nie tracac dziecka prawda, chyba dobrze mysle ? No i bete tez chce zrobic, czy bez sensu robic dwa badania?

Lekarze odradzają robienie protesteronu bo wynik jest nie miarodajne bo jest wyrzucamy pulsacyjnie z organizmu - ale co lekarz to inna opinia. Ja zrobiłam niepotrzebnie i się stresowałam bo miałam niski ale nie poza norma. Natomiast zrobisz jak uważasz. Ale jeśli nie ma plamien to nie ma podstaw do badania progesteron.

Co do bety to można zrobić i powtórzyć czy jest przyrost ale wiem ze jest to mega stresujące i spokój jaki dadzą dobre wyniki jest chwilowy bo godzinę po wynikach człowiek już się zamartwia czy ok z maleństwem i tak by można było powtarzać badania co dwa dni non stop :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    jusiakpp ja poroniłam w styczniu z niewiadomej przyczyny, teraz gdy zaszłam w ciązę szybko umówiłam się na wizyte do lakarza i odrazu dostałma luteine tak na wszelki wypadek, teraz zmieniłam lekarza i twierdzi tak samo że po poronieniu luteine daje sie osłonowo
    też to słyszałam...ale pewnei powód poronienia ma znaczenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwariuje z tymi plamieniami..poszłam do łazienki a tam znowu cos...w sumie plamie od niedzieli, od środy raczej niteczkami a wczoraj jednorazowo pozbyłam sie z siebie sporej ilości brązowej krwi i cały dzień było spokój...czy to si kuźwa kiedyś skończy/?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    a i durne pytanie...dlaczego na suwaczkach wymairy nie pokrywaja sie z tymi np, na bbf?
    Bo przy suwaczkach opisy sa tydzien do tylu :-P glupio tak,ale np jak masz 10t i ktorys dzien to jedted w 11tyg,ale pisza co sie dzieje w 10tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 11:40

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, mnie ciagle ten brzuch boli, masakra gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to juz bym sie faszerowala przeciw bolowymi. Nie wiem co robic ale tylko chyba czekanie pozostaje do wtorku czy przyjdzie @, dzis test z wyrazna juz druga kreska, no i jak @ nie przyjdzie to pedzic do lekarza , moze da luteine

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Bo przy suwaczkach opisy sa tydzien do tylu :-P glupio tak,ale np jak masz 10t i ktorys dzien to jedted w 11tyg,ale pisza co siedsieje w 10tym
    dzikuje za wyjaśnenie:)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez sensu te opisy na suwaczkach. :( :P

• Vuko Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    No bez sensu te opisy na suwaczkach. :( :P
    Ja czytam zawsze u kogos,kto jest tydzien przede mna hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Dzieki dziewczyny, mnie ciagle ten brzuch boli, masakra gdybym nie wiedziala ze jestem w ciazy to juz bym sie faszerowala przeciw bolowymi. Nie wiem co robic ale tylko chyba czekanie pozostaje do wtorku czy przyjdzie @, dzis test z wyrazna juz druga kreska, no i jak @ nie przyjdzie to pedzic do lekarza , moze da luteine

Mnie ten brzuch na początku też strasznie bolał i przestał jakoś tydzień po dacie miesiączki która nie przyszła ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby zniknal

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia mysle ze wystarczy bete zrobic, potem za 2 tygodnie pójść do gina na USG, a gdyby było plamienie to wczesniej do gina, pewnie da dupka lub luteinę i moze zaleci progesteron. A TSH masz ok?i na razie leków lepiej chyba żadnych nie brać, ja mimo ze nie wiedziałam ze jestem w ciazy, to miałam jakies delikatne przeczucie i wszędzie autem jeździłam zeby miec wymówkę ze nie pije, a akurat był to czas grillów i piwkowania, leków tez nie brałam żadnych a progesteron wczesniej miałam niski, ale skoro nie było plamien, to sie nie przejmowałam i nie badałam.

• Viki Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lekkie bóle jak na okres cały czas. Takie cmienie. czasami na to biorę no spe.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na alergie cos bierzecie?ja w sumie teraz żadnych leków nie biorę, bo prawie niegdyś nie biorę przeciwbólowych, ale w ciazy alergie mam jeszcze gorsza niż przed i zastanawiam sie czy wapno pomoże czy juz po cos mocniejszego do alergologa isc?macie ten problem czy raczej spokój?mnie chodzi o pyłki traw i drzew...

mimi87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kicham jak szalona ale poki co nic nie biore bo nie wiem czy mozna

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla jak dlugo stosowalas inofolic?

Witaj Arizona:)

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ