Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagda79 wrote:Arizona po przemysleniach dzisiejszych w 5tc odstawiam inofolica:)od jutro łykam folik ale w witaminach prenatalnych, chyba moze byc? Bede sie tu u was w styczniowkach krecila:)
Ty bylas w szpitalu z powodu tych plamien?!
nie chce się mądrzyć ale może witaminy sobie odpuść, wszystko zależy od lekarza ale sporo z nas miało jasno powiedziane, że sam folik do końca I trymestru a potem witaminki...jeśli sama zadecydowałaś o witaminach to poczekaj do wizyty i uzgodnijcie Twoje zapotrzebowanie bądź brak:)
Tak Izbę Przyjęć zaliczyłam 3tyg. temu potem po 5 dniach byłam na kontroli i teraz w pon. znów idę zobaczyć szkraba z nadzieją, że rosło jak na drożdżach i że ciągle ze mną jest:)Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa biorę witaminy prenatalne aby nie łykać stosu tabletek bo mam wszystko jednym - tak to bym musiała brać wiadomo kwas, witaminę D bo mam/miałam duży niedobór, jod ze względu na tarczyce i jeszcze kilka by się znalazło
ale łyka od 9 tygodnia bo wcześniej był sam kwas foliowy
-
FasUla wrote:A na alergie cos bierzecie?ja w sumie teraz żadnych leków nie biorę, bo prawie niegdyś nie biorę przeciwbólowych, ale w ciazy alergie mam jeszcze gorsza niż przed i zastanawiam sie czy wapno pomoże czy juz po cos mocniejszego do alergologa isc?macie ten problem czy raczej spokój?mnie chodzi o pyłki traw i drzew...
FasUla lubi tę wiadomość
-
mimi87 wrote:ja mam to samo i kicham i mam krwotoki z nosa ale trzeba cierpieć ;/ bo nie ma chyba nic na alergie dla kobiet w ciąży
FasUla, mimi87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Aprilia:)
Ja dzis miałam troche stresów, kłótnia z mężem, i pozniej jak poszłam do łazienki to znow przy sikanie widzę podbarwione krwią... Dziwne bo plamien nie ma ale juz drugi raz przy oddawaniu moczu widzę krew, a w badaniu moczu wyszło wszystko ok... Ech, dobrze ze wizyta w poniedziałek, ale nie wiem czemu tak sie robi? Zaraz potem przechodzi wszystko jak sie uspokoję i poleze... -
Vuko wrote:Bo przy suwaczkach opisy sa tydzien do tylu
glupio tak,ale np jak masz 10t i ktorys dzien to jedted w 11tyg,ale pisza co sie dzieje w 10tym
-
JATA wrote:mi się wydaje, że podają wymiary jakie powinno osiągnać na koniec danego tygodnia
-
Arizona_R wrote:Spojrzałam, że sporo tego bierzesz...a czemu duphaston i luteinę razem? Masz takie zalecenie?2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualnyAprilia wrote:Możliwe, choć np. dla 11 tygodnia pokazują wymiary 4,4-6cm, a jeśli dobrze kojarzę, to niektóre dziewczyny w 12tygodniu miały maleństwa po ok. 4 cm... Więc ja bym się nie trzymała tak kurczowo tych wytycznych
dla mnie wybiegają dużo do przodu
-
Aprilia wrote:Może się mylę, ale ja mam wrażenie, że jest na odwrót- że suwaczki pokazuja wymiary bliższe prawdy, a bbf wybiega 1-2 tygodnie do przodu. Przynajmniej po tym wnioskuję, jak dziewczyny piszą wymiary dzidziusiów po wizytach, chyba większość jest mniejsza niż sugeruje bbf. Myślę więc Arizona, że nie ma się czym martwić
pamietam,ze od poczatku sie mi nie zgadzalo to co pisza w suwaczkach i nawet sprawdzalam na necie jakie wymiary powinien miec bobas w danym tyg
Ale wiadomo,ze wymiary bobasa zaleza tez od tego czy implantacja byla np w 17 dc czy 23 -
Bo suwaczki piszą: Jesteś w 9 tygodniu- czyli SKOŃCZYŁAŚ 9 tydzień. Tak się mówi też u gina.
A belly ma Jesteś w 10 tygodniu - czyli zaczełaś 10 tydzień a skończyłaś 9.
Ja teraz zaczęłam 12 tydzień.Tak się mówi też potocznie. Bo on trwa.
I wymiary zgadzają mi się z belly i suwaczkiem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa 12 lipca
Mnie mdlosci jakos szczesliwie ominely. Kilka razy mnie mdlilo, raz wymiotowalam.
Dziewczyny tak mi brakuje biegania. Widzialam kiedys biegajaca ciezarna, na zdjeciach tez...
Musze popytac gina czy bedzie taka mozliwoscFlakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny