X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    https://parenting.pl/portal/bieganie-w-ciazy
    Co myslicie?

Jak nie ma przeciwwskazań - tzn ciąża nie jest zagrożona to spokomnie możesz biegać o ile wcześniej uprawiają ten sport - tak mi powiedział lekarz. Mi zabronił jeździć na rowerze ale tylko dlatego ze zmienia się środek ciężkości w ciąży i łatwo o upadek

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    https://parenting.pl/portal/bieganie-w-ciazy
    Co myslicie?
    Jeśli aktywnie biegałaś przed ciążą to tak. Jeśli będziesz zaczynać, to odpada.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Dziewczyny, a nie wiem jak z tą kartą zrobić? Bo mi babka na NFZ kartę założyła, a co mam prywatnemu powiedzieć? Że mam kartę, czy że jej nie mam? Ale jak powiem, że mam i mi się wpisze do tej karty, to potem boję się, że ta na NFZ będzie krzywo na to patrzeć, a jednak chciałabym żeby te badania, które można na NFZ, to żeby ona mi dawała skierowania, a już żebym dodatkowo nie płaciła..
    Ponawiam, doradźcie proszę :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Jak nie ma przeciwwskazań - tzn ciąża nie jest zagrożona to spokomnie możesz biegać o ile wcześniej uprawiają ten sport - tak mi powiedział lekarz. Mi zabronił jeździć na rowerze ale tylko dlatego ze zmienia się środek ciężkości w ciąży i łatwo o upadek
    Ale srodek ciezkosci sie zmienia chyba dopiero jak rosnie brzuchol. Ja bylam 3 razy na rowerzeposmigac :-) na rolki tez chcialam isc,ale stwierdzilam,ze sie dopiero ucze,wiec moge wywinac orla :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ponawiam, doradźcie proszę :)
    Juz Ci kiedyspisalamzebys zalozyla druga i po klopocie :-)

Liskova lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak biegalam duzo przed ciaza. Ale zanim zaczne muse jeszcze z ginem porozmawiac

Flakonik lubi tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, wybacz, chyba mi to umknęło. Ale nowemu ginowi po prostu powiedzieć, że nie mam?

Beatrice, rozmowa z ginem to podstawa, nawet o tym nie pisałam, bo to oczywiste ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ale srodek ciezkosci sie zmienia chyba dopiero jak rosnie brzuchol. Ja bylam 3 razy na rowerzeposmigac :-) na rolki tez chcialam isc,ale stwierdzilam,ze sie dopiero ucze,wiec moge wywinac orla :-P

Tak tak :) ale ju od 4 miesiąca coś tam się pojawia a ja się pytałam pod kontem aby być aktywna całą ciążę wie tutaj rower odpada. Probowalam nawet przerzucić się na miejski rower ale takiej zadyszki dostałam ze stwierdziłam ze podziękuję :D ważne ze chęci były :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 09:55

• Liskova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zadyszkę nawet jak szybciej chodzę, nie wiem o co chodzi :O

Może dzisiaj śmigniemy do lasu z kijkami, byle tylko nie padało :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od pół godziny ściana deszczu i 12 stopni :( I jeszcze mąż cały dzień w pracy a ja sama w domu... Chyba zrobię sobie dzień w towarzystwie koca, poduszki i lapka ;)
    Mi gin odradził rower, nawet taki stacjonarny na siłowni :O Dlaczego- nie wiem, upaść z niego ciężko, choć pewnie jest na to jakieś uzasadnienie. Kazał mi się zapytać, czy mają jakieś przyrządy dla ciężarnych.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Vuko, wybacz, chyba mi to umknęło. Ale nowemu ginowi po prostu powiedzieć, że nie mam?

Beatrice, rozmowa z ginem to podstawa, nawet o tym nie pisałam, bo to oczywiste ;)
    Tak,mow,ze nie masz.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Tak tak :) ale ju od 4 miesiąca coś tam się pojawia a ja się pytałam pod kontem aby być aktywna całą ciążę wie tutaj rower odpada. Probowalam nawet przerzucić się na miejski rower ale takiej zadyszki dostałam ze stwierdziłam ze podziękuję :D ważne ze chęci były :)
    Moze basen?

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obawiam się infekcji bo mam do nich tendencje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku czytałam o wózkach i głowa mnie już boli :O jak ładny to źle opinie i odwrotnie :)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Obawiam się infekcji bo mam do nich tendencje :/
    Kup tampony z probiotykiem :-) ja tak robie,bo tez sie boje infekcji i polozna mi doradzila

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    U mnie od pół godziny ściana deszczu i 12 stopni :( I jeszcze mąż cały dzień w pracy a ja sama w domu... Chyba zrobię sobie dzień w towarzystwie koca, poduszki i lapka ;)
    Mi gin odradził rower, nawet taki stacjonarny na siłowni :O Dlaczego- nie wiem, upaść z niego ciężko, choć pewnie jest na to jakieś uzasadnienie. Kazał mi się zapytać, czy mają jakieś przyrządy dla ciężarnych.
    Może dlatego Ci rower odradził, bo ponoć taki zwykły (nawet stacjonarny), sprzyja infekcjom?
    Może masz na siłowni taki rower z oparciem? U mnie taki jest i on by się bardziej sprawdził, bo nie ma takiego nacisku na krocze. O taki: http://tnij.org/vb4n6vc

Ja mam zamiar zacząć chodzić z kijkami, później może basen, zobaczymy.

Vuko dzięki :)

Menka mnie utkwił w głowie ten BabyDesign Husky, wczoraj przelotem byliśmy w Smyku i go oglądaliśmy i fajnie wygląda :)
    Akurat jakaś para kupowała wózek i właśnie jego mocno rozważali :)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jest u mnie na siłowni właśnie taki rower z oparciem, jak trochę stanę na nogi to zgłębię temat :)

Vuko ja się właśnie zastanawiam nad tymi tamponami, jesteś z nich zadowolona? Nie byłam pewna czy w ciąży można ich używać ale skoro położna ci doradziła to domyślam się, że tak :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow to ja jestem zakochana w Quinny Moodd czarnym. <3

Kiedy zaczniecie kompletowac wyprawke?

Flakonik lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Liskova jest u mnie na siłowni właśnie taki rower z oparciem, jak trochę stanę na nogi to zgłębię temat :)

Vuko ja się właśnie zastanawiam nad tymi tamponami, jesteś z nich zadowolona? Nie byłam pewna czy w ciąży można ich używać ale skoro położna ci doradziła to domyślam się, że tak :)
    Wiadomo,ze jak bedziesz chodzic 3 razy w tyg, to moze byc roznie,ale ja chodze rax w tyg, raz na dwa i jest ok. Ja ogolnie nie lubie uzywac tamponow,ale mus to mus :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Co do wozkow to ja jestem zakochana w Quinny Moodd czarnym. <3

Kiedy zaczniecie kompletowac wyprawke?
    ja po prenatalnych zacznę powoli ciuszki kupować, pierw wiadomo, neutralne :) a wózek czy łóżeczko myślę w w październiku kupię

‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ