Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBeatrice wrote:https://parenting.pl/portal/bieganie-w-ciazy
Co myslicie?
Jak nie ma przeciwwskazań - tzn ciąża nie jest zagrożona to spokomnie możesz biegać o ile wcześniej uprawiają ten sport - tak mi powiedział lekarz. Mi zabronił jeździć na rowerze ale tylko dlatego ze zmienia się środek ciężkości w ciąży i łatwo o upadek -
Ponawiam, doradźcie proszęLiskova wrote:Dziewczyny, a nie wiem jak z tą kartą zrobić? Bo mi babka na NFZ kartę założyła, a co mam prywatnemu powiedzieć? Że mam kartę, czy że jej nie mam? Ale jak powiem, że mam i mi się wpisze do tej karty, to potem boję się, że ta na NFZ będzie krzywo na to patrzeć, a jednak chciałabym żeby te badania, które można na NFZ, to żeby ona mi dawała skierowania, a już żebym dodatkowo nie płaciła..
-
Ale srodek ciezkosci sie zmienia chyba dopiero jak rosnie brzuchol. Ja bylam 3 razy na rowerzeposmigacmenka wrote:Jak nie ma przeciwwskazań - tzn ciąża nie jest zagrożona to spokomnie możesz biegać o ile wcześniej uprawiają ten sport - tak mi powiedział lekarz. Mi zabronił jeździć na rowerze ale tylko dlatego ze zmienia się środek ciężkości w ciąży i łatwo o upadek
na rolki tez chcialam isc,ale stwierdzilam,ze sie dopiero ucze,wiec moge wywinac orla
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyVuko wrote:Ale srodek ciezkosci sie zmienia chyba dopiero jak rosnie brzuchol. Ja bylam 3 razy na rowerzeposmigac
na rolki tez chcialam isc,ale stwierdzilam,ze sie dopiero ucze,wiec moge wywinac orla 
Tak tak
ale ju od 4 miesiąca coś tam się pojawia a ja się pytałam pod kontem aby być aktywna całą ciążę wie tutaj rower odpada. Probowalam nawet przerzucić się na miejski rower ale takiej zadyszki dostałam ze stwierdziłam ze podziękuję
ważne ze chęci były
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 09:55
-
U mnie od pół godziny ściana deszczu i 12 stopni
I jeszcze mąż cały dzień w pracy a ja sama w domu... Chyba zrobię sobie dzień w towarzystwie koca, poduszki i lapka 
Mi gin odradził rower, nawet taki stacjonarny na siłowni
Dlaczego- nie wiem, upaść z niego ciężko, choć pewnie jest na to jakieś uzasadnienie. Kazał mi się zapytać, czy mają jakieś przyrządy dla ciężarnych.
-
Moze basen?menka wrote:Tak tak
ale ju od 4 miesiąca coś tam się pojawia a ja się pytałam pod kontem aby być aktywna całą ciążę wie tutaj rower odpada. Probowalam nawet przerzucić się na miejski rower ale takiej zadyszki dostałam ze stwierdziłam ze podziękuję
ważne ze chęci były 
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może dlatego Ci rower odradził, bo ponoć taki zwykły (nawet stacjonarny), sprzyja infekcjom?Aprilia wrote:U mnie od pół godziny ściana deszczu i 12 stopni
I jeszcze mąż cały dzień w pracy a ja sama w domu... Chyba zrobię sobie dzień w towarzystwie koca, poduszki i lapka 
Mi gin odradził rower, nawet taki stacjonarny na siłowni
Dlaczego- nie wiem, upaść z niego ciężko, choć pewnie jest na to jakieś uzasadnienie. Kazał mi się zapytać, czy mają jakieś przyrządy dla ciężarnych.
Może masz na siłowni taki rower z oparciem? U mnie taki jest i on by się bardziej sprawdził, bo nie ma takiego nacisku na krocze. O taki: http://tnij.org/vb4n6vc
Ja mam zamiar zacząć chodzić z kijkami, później może basen, zobaczymy.
Vuko dzięki
Menka mnie utkwił w głowie ten BabyDesign Husky, wczoraj przelotem byliśmy w Smyku i go oglądaliśmy i fajnie wygląda
Akurat jakaś para kupowała wózek i właśnie jego mocno rozważali
-
Liskova jest u mnie na siłowni właśnie taki rower z oparciem, jak trochę stanę na nogi to zgłębię temat

Vuko ja się właśnie zastanawiam nad tymi tamponami, jesteś z nich zadowolona? Nie byłam pewna czy w ciąży można ich używać ale skoro położna ci doradziła to domyślam się, że tak
-
nick nieaktualny
-
Wiadomo,ze jak bedziesz chodzic 3 razy w tyg, to moze byc roznie,ale ja chodze rax w tyg, raz na dwa i jest ok. Ja ogolnie nie lubie uzywac tamponow,ale mus to musAprilia wrote:Liskova jest u mnie na siłowni właśnie taki rower z oparciem, jak trochę stanę na nogi to zgłębię temat

Vuko ja się właśnie zastanawiam nad tymi tamponami, jesteś z nich zadowolona? Nie byłam pewna czy w ciąży można ich używać ale skoro położna ci doradziła to domyślam się, że tak
-
nick nieaktualny