X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam styczniowe Mamusie :)
    Ja na razie kupiłam czapeczkę, kaftanik, spodenki i skarpetki- wszystkie białe- tak tylko dla "potwierdzenia" że naprawdę będę wreszcie mamą! Całą wyprawkę mam zamiar zająć się jak poznam płeć dzidziusia

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie kupowalam jeszcze i nawet sie nie rozgladalam :-P wrzesien/pazdzirrnik pewnie zaczne powoli zakupy

Giannaa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ten wózek kosztuje 3500!

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)
    Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupiłam ale wczoraj miałam juz w ręce sliczny komplet skarpetek ale z bólem serca odłożyłam , zaczne kupowac po prenatalnych które mam 6 lipca, za to dla siebie byłam zmuszona kupić spodnie bo w moje sie nie dopinałam wszystkie miałam mega dopasowane bo takie lubiłam, zamówiłam na allegro moje pierwsze spodnie w zyciu zawsze obawiałam się zle dobranego rozmiaru a te sa super,za niska cenę, leżą jak ulał i są bardzo wygodne :)
    http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazowe-z-regulacja-36-48-tu-roz-38-i5384597624.html

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Dobry wózek tyle kosztuje

Beatrice lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Obawiam się infekcji bo mam do nich tendencje :/
    Mi ginekolog powiedziała, że basen jest super w ciąży i mam chodzić. Też mam skłonność do infekcji, polecila mi Multigyn Actigel, mam stosować przed i po basenie. Już używałam go i jest spoko, co prawda uczucie wilgoci jest spore i miałam schize że plamie ale przyzwyczailam się:)
    Także dziewczyny jakby co to stosujcie ten żel, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po jutrzejszej wizycie jesli bedzie ok to zacznę sobie powoli ćwiczyć w domu jogę albo aerobik dla ciężarnych z internetu;)
    Miałam straszna noc, dopiero wstałam...

• Summerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:

To nic dziwnego, ja za swój zapłaciłam 4100, bo niestety takie sa ceny dobrych wózków

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    To nic dziwnego, ja za swój zapłaciłam 4100, bo niestety takie sa ceny dobrych wózków
    Nie musi to byc prawda. Czasami wozki o zblizonych parametrach roznia sie diametralnie cena,bo placiny za firme albo tzw design. Rozumiem jak ktos chce kupic terenowy wozek na extremalne wyprawy, to zwykle zaplaci troche wiecej. Ale jak bedzie ktos jezdzil glownie w miescie,to mnie osobiscie sie wydaje,ze szkoda kasy. Chyba,ze planuje sie duza rodzine i wozek zostanie na zas. Znajoma kupila super wozek za 1300zl ze spacerowka do tego i nawet po lasach nim regularnie jezdzila i lakach,bo mieszkaja na wsi. Trzrba wiedziec na co zwracac uwage przy zakupie wozka, tak mi sie wydaje. Wozek towar jak kazdy inny i prpducenci zeruja na matczynej milosci do dziecka i checi zapewnienia mu bezpieczenstwa. Ja zamierzam znalezc solidny wozek za rozsadna cene,bo przeciez i tak dlugo dzidzia nie pojezdzi w takim wozku, a ja nie zamierzam trzymac wozka "na zas' :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 13:08

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie trudniej moim zdaniem o dobry wózek miejski. Cena wynika nie tylko z firmy ale przede wszystkim z jakości użytych materiałów. Większość wózków które rozważam nie są w ogóle popularne. Moim zdaniem nie ma co dyskutować wystarczy wejść do pierwszego lepszego sklepu i na własne oczy przekonać się czym różni się teutonia od np. Jedo.

Summerka lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do wozka to wiem na pewno,ze musi miec 4 kola,bo skora mi sie na dupie marszczy na widok takich z 3 kolami :-D jakos strasznie mi sie nie podobaja. Ja jestem zdania,ze jak sie szuka, to sie znajdzie to, czego nam potrzeba :-) i juz teraz moge powiedziec,ze na pewno nie wydam 3tys na wozek :-)

Pchełka, Giannaa, ewka315 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata, ja nie napisalam,ze wszystkie tanie wozki sa tak samo dobre jak te za 4k, tylko,ze mozna znalezc dobry wozek jak sue poszuka nie wydajac fortuny ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znajdziesz wózek za 1,5 k, który dorówna jakością takiemu za 3,5 to daj koniecznie znać!

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Jak znajdziesz wózek za 1,5 k, który dorówna jakością takiemu za 3,5 to daj koniecznie znać!
    Dla mnie liczy sie funkcjonalnosc i wygoda dziecka i prowadzacegi,a nie czy jest robiony z pipki czy rybki. Mamy inne priorytety, wiecmysle,ze jak znajde jakisfajny wozek w rozsadnej cenie,to nie zainteresuje Twoich gustow ;-).
    Edit: dla mnie dyskusja skonczona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 13:30

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny nie ma sie co kłócić, kazdy robi jak uważa. Ja, np. Zwracałam uwagę na to jak sie prowadzi i czy nie jest tandetnym plastikiem, który po kilku wyprawach nawet po mieście bedzie "klekotał". My poszliśmy do świata dziecka, zapytaliśmy o wózki dobrej jakości i polecono nam kolka firm, ja np. wzięłam Hartana, bo to jednak niemiecka solidność, a emajlunga niby fajna, a prowadzi sie jak czołg. I nie zgadzam sie, ze producenci zerują na tym, gdyż zazwyczaj większa cena wynika z reklamy, a akurat dobrych wózków producenci tak nachalnie nie reklamują, bo bronią sie same (a np, choćby w pismach dla matek pełno jest reklam chico etc.). A poza tum wyższa cena wynika tez z jakości użytych materiałów i nikt mi nie powie, ze nie ma różnicy, jesli chodzi o ramę o tapicerkę itd. Tak samo jest z fotelikami, my kupiliśmy jeden z modelu maxi cosi, szwagierka, tez tylko model tańszy, na pyt czym sid różnią: sprzedawca odparł, ze ich wykonany jest z trochę słabszej jakości materiałów.

Ja rozumiem, ze nie kazdy chce (czy moze) pozwolić sobie, np. na drogi wózek, ale argument, ze tutaj tylko w grę wchodzi "naiwność" rodzicow jest chybiony. To tak, jakby mowić, ze mercedes jest tym samym co Ford, a diabeł tkwi tylko w "metce".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 13:39

JATA, Beatrice lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mysle o zakupieniu wózka używanego no na all, moja sytuacja finansowa sie zmieniła, tez bym chciała moc wydać na wózek 4 koła, ale mysle, ze mamy 9 miesiecy na to, zeby przygotować sie do tego i bedzie czas zeby znalezc cos co akurat nam bedzie odpowiadać. Także dla jednej bedzie to najnowszy i najdroższy model a dla innej wystarczy np używany i całkiem inny, co nie znaczy, ze gorszy;) zreszta tematy finansowe na forum to drażliwe tematy, juz raz cos takiego przerabiałam, jak byłam w trakcie przygotowania do ślubu i panny młode sie przerzucały która ma suknie za 10 tys od projektanta a która po babci. A przecież żyjemy w wolnym kraju i każda moze miec wózek jaki chce, mysle, ze jesteśmy tu po to zeby sie wspierać i np polecić jakiś model, bo sie sprawdził przy poprzednim dziecku, albo np odradzić jakiś, ktory jest bublem, a nie licytować sie za ile to ma byc ten wózek i od jakiej ceny mozna mowić o dobrym;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 13:45

Vuko, Aprilia, anulka557, Arizona_R lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ok dziewczyny nie ma sie co kłócić, kazdy robi jak uważa. Ja, np. Zwracałam uwagę na to jak sie prowadzi i czy nie jest tandetnym plastikiem, który po kilku wyprawach nawet po mieście bedzie "klekotał". My poszliśmy do świata dziecka, zapytaliśmy o wózki dobrej jakości i polecono nam kolka firm, ja np. wzięłam Hartana, bo to jednak niemiecka solidność, a emajlunga niby fajna, a prowadzi sie jak czołg. I nie zgadzam sie, ze producenci zerują na tym, gdyż zazwyczaj większa cena wynika z reklamy, a akurat dobrych wózków producenci tak nachalnie nie reklamują, bo bronią sie same (a np, choćby w pismach dla matek pełno jest reklam chico etc.). A poza tum wyższa cena wynika tez z jakości użytych materiałów i nikt mi nie powie, ze nie ma różnicy, jesli chodzi o ramę o tapicerkę itd. Tak samo jest z fotelikami, my kupiliśmy jeden z modelu maxi cosi, szwagierka, tez tylko model tańszy, na pyt czym sid różnią: sprzedawca odparł, ze ich wykonany jest z trochę słabszej jakości materiałów.

Ja rozumiem, ze nie kazdy chce (czy moze) pozwolić sobie, np. na drogi wózek, ale argument, ze tutaj tylko w grę wchodzi "naiwność" rodzicow jest chybiony. To tak, jakby mowić, ze mercedes jest tym samym co Ford, a diabeł tkwi tylko w "metce".

Summerka, ja nie napisalam,ze chodzi TYLKO o naiwnosc rodzicoe. Poza tym przeciez nikoho nie zmuszam do kupowania tanszego wozka XD zaraz mnie kuswa zlinczujecie :-P ide lepiej zjesc golabka zanim to nastapi :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, Fasula, nie chodzi o to, przecież napisałam kazdy robi jak uważa- to wolny kraj;) i nic nam do tego. Dyskutujemy przecież tez o tym czy warto wydać kasę na cis czy tez nie, ja mowię z perspektywy użytkowniczki takiego wózka i ja bym poleciła, co nie znaczy, ze zmuszam Was do zakupu, obrażam sie czy cos() luzzz

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro ktos z gory zaklada (jak jata) ze tanszy wozek zawsze gorszy i wlacza jej sie sarkazm, to ciezko tu mowic o dyskusji :-P dlatego nie chce mi sie juz ciagnac tego tematu,bo nie warto. Napisalam,ze warto poszukac czegos tanszego,bo MOZNA znalezc tansze, a rownie dobre, a tu zaraz jakas lawina XD

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyno może wyluzuj trochę. Masz ciśnienie na jakieś awantury a naprawdę nikt nie na na to ochoty. Kupuj sobie co chcesz serio nie mam misji żeby cię nawracać

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ