Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:A co sądzicie o koszyku Mojżesza? Ktoś używał? Czy lepsze tylko łóżeczko? Ja na pewno chce kupic monitor oddechu, będę wtedy spać spokojniej;) używaliście jakiegoś?
U nas na pewno będzie i łóżeczko i kosz Mojżesza, który jest bardzo wygodnym rozwiązaniem dla mam po cc. Ciężko się schylać przez dłuższy czas a on jest dość wysoki.
Łóżeczko będzie w naszej sypialni a od 4 miesiąca, dzidzia będzie miała przenosiny do swojego pokoju+niania elektroniczna
-
FasUlakosza Mojżesza nie chcę, bo planujemy tzw. współ-spanie, czyli dziecko w łóżeczku dostawionym do naszego łóżka i z opuszczonym bokiem. Czyli śpi z nami, ale jakby osobno
Także to od razu odpowiedź na Twoje pytanie do spania 
A co do kosza Mojżesza, to tak samo sprawdzi się np. leżaczek-bujaczek, też wsadzasz dziecko i bierzesz prysznic, a ono przez te 5-10 minut raczej spokojnie w nim posiedzi. Czy np. jak gotujesz obiad, to też można leżaczek-bujaczek w kuchni rozłożyć
A co do elektronicznej niani, to wydawało mi się, że to zbędne, ale zastanowię się nad tym.
Summerka, jeszcze ważne jest, jaką różnicę wieku planujemy, u Ciebie będzie to 1,5 roku, więc mała różnica i można dwoje dzieci na jednym wózku odchować. My drugie dziecko planujemy 3-5 lat po pierwszym, więc to już jednak dość długo
-
nick nieaktualnyale się ostro zrobiło
ja nawet jakbym miała to bym tyle za wózek nie dała
w ogóle zauważyłam, że te droższe mają kubełkową spacerówkę, która jest strasznie nie praktyczna..
ja stawiam na tako laret, z fotelikiem maxi cosi citi wyjdzie coś koło 1800zł.
ja koszu mojżesza na pewno używać nie będę, łóżeczko będzie w naszej sypialni.
-
nick nieaktualnyJa mysle o koszu, bo jak będę wlasnie brała prysznic albo gotowała, to dzidziuś by leżał w koszyku, a w sumie do 6 miesiąca mógłby w nim spać, a mamy mały pokój, wiec kosz by sie akurat zmieścił ze stelażem, a łóżeczko to juz nie wiem..co do niani elektronicznej i monitora oddechu, to tez myslalam, ze to zbędny gadżet ale chyba bed spała spokojniej jesli będę wiedzieć, ze w nocy czuwa ten monitor w razie bezdechu...
A wózek bym chciała fajny, ale moze sie uda kupic dobry używany bo na razie drugiego dzieciaczka nie planuje;) mam zamiar tez przejsc sie do jakiegoś lumpeksu i kupic troche ciuszków, mysle, ze jesli sie wygotuje i upierze w hipoalergicznym proszku to od 6 miesiąca sa bezpieczne używane ubranka prawda?chcialabym wyprawkę na raty rozłożyć, ale na razie jeszcze sie powstrzymuje, zeby nie zapeszyć;)ciekawa jestem czy ktoras z nas urodzi jeszcze w święta Bożego narodzenia albo w sylwestra;) -
nick nieaktualny
-
A mi się te drogie wózki zupełnie nie podobają - zwłaszcza w wersji spacerówki -_- Ostatnio widziałam na ulicy Mima Xari i jakoś tak to wyglądało jakby dziecko zaraz miało z niej wypaść... no ale każdy wybiera jak uważa.
Ja w tej chwili skłaniam się ku wózkom Tako, wstępnie dwa modele mam wybrane, ale to na razie patykiem na wodzie pisane, bo przecież trzeba je najpierw "obmacać" zanim coś się wybierze. 
Kosz Mojżesza fajna rzecz - zastanawiam się nad nim.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*

-
nick nieaktualnya ja na rozluźnianie dodam, że mam na strychu u rodziców swoje łóżeczko:)
Ma 30 lat ale stan jest dobry. Zamierzamy oszlifować i pomalować na biało:) Strasznie mnie cieszy to, że ma za sobą swoja historię...mnie i moją siostrę, a żeby było śmiesznie to mam swój kocyk z dzieciństwa i zamierzam go wywlec z szafy:) Mama kilka lat temu prosiła mnie abym go już wyrzuciła ale choćbym miała maleństwu na podłogę kłaść podczas zabawy to zamierzam go używać (do przykrycia już chyba nie)..nie wiem kiedy zrobiłam się taka sentymentalna:)
Ostatnio nawet natknęłam się na identyczny kocyk w necie
vincaminor, anulka557, Viki26, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywłaśnie skończyłam golić nogi i uświadomiłam sobie, że jeszcze kilka mc i ni cholery nie zrobię tego sama, już na tym etapie stanie na jednej nodze z drugą na toalecie jest...hmm...męczące a co dopiero wygięcie się by ogolić wewnętrzną stronę ud? Nie chce jechać do porodu owłosiona jak małpa:P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:A co sądzicie o koszyku Mojżesza? Ktoś używał? Czy lepsze tylko łóżeczko? Ja na pewno chce kupic monitor oddechu, będę wtedy spać spokojniej;) używaliście jakiegoś?
myślałam o nim ale jest dosyć malutki i bardziej się zastanawiam aby kupić dostawka do lozka małżeńskiego bo chce mieć dziecko przy sobie przez pierwsze miesiące w nocy
-
nick nieaktualny
-
Hmm, kurde mam wrażenie, ze nawet jak ktoś napisze swoje zdanie, a ktoś inny ma odmienne, to potem reszta dziewczyn robi z siebie rozjemców, mówiąc, aby wyluzować, ale czy ktoś sie spina? Takimi stwierdzeniami podsycacie tylko cała sprawę, a żadna z nas nie jest mała dziewczynka, zeby musiała byc uciszają przez "mamę", chyba zacne wulgaryzmy ani obelgi tu nie padły...I apeluje o czytanie ze zrozumieniem, nikt tu nie mówił, ze tanie wózki wszystkie sa do kitu, ze trzeba mieć drogi. Jak juz zostało rzeczone, najlepiej iść i samemu "palpacyjnie" sprawdzić. Bo mówienie, ze sie słyszało, ze ktoś cos gdzieś...ja, np. przedstawiłam swój punkt widzenia - i sprawdziłam w praktyce, ale nie narzucam (po raz nty to mowię) nikomu tego, co mysle.
Liskova, no ka wlasnie mówiłam o swojej sytuacji, bo od razu zakładałam mała różnice wieku;)
A co do spania - tez wyszykowalam małej pokój, etc. W praktyce wyszło tak, ze niestety do tej pory spi z nami w łożku (zeby nie było, nie proszę o opinie i rady na ten temat;)), a w pokoju bawi sue sama.
Dodatkowo, ja jako przewrażliwiona matka tez rozważałam wszystkie gadżety, etc., o monitorach oddechu słyszałam wiele i mam swoje zdanie, ale nie napisze go tu, bo posypią sid gromy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 17:57
JATA, menka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyco do miejsc intymnych...to już zupełnie porażka ale nie dam sobie pomóc w depilacji w tym miejscu:)
Z zabawnych sytuacji:
jak szłam do swojego lekarza pierwszy raz to śpieszyło mi się bo urwałam się z pracy, wiadomo gdzieś tam podczas golenia się zacięłam no ale bo to pierwszy raz?
Siedzę na tym fotelu a lekarz do mnie, żebym sobie odpuściła golenie a jak mi zależny to ewentualnie przycinać...jak mi wstyd było:P
Vuko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Co do wózków czy któraś z was ma wyrobiona opinie na temat wozkow chicco? http://www.chiccopolska.pl/produkty-chicco/spacery-i-podroze/wozki-trojfunkcyjne.html
Ja w temacie jestem zielona ale ten trio activ 3 mi się podoba. Czekam na Wasze sugestie:)

Miałam dzisiaj skurczowy ból brzucha jak na @.
Wzięłam Nospę i przeszło, mam nadzieję że nic się nie dzieje.