X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a rodziłas sama czy z mężem?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z mężem będę rodzić ;)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chce i bede sama :)

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nikt nic nie wie o tym wózku chicco? ....
    Ja też będę rodzić z mężem, ale jeszcze nie wiem JAK rodzić. Cały czas czytam info o naturalnych, znieczuleniu, cesarce... dobrze,że jeszcze tyle czasu:p

• Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce sama,ale przed qkcja porodowa juz sama, to chce zeby byl ze mna. Chyba,ze sie bedsie sam upieral by zostac (w co watpie), ale wtedy mi musi obiecac,ze nie bedsie patrzyl jak glowka wychodzi XD
    Podobno sa takie jednorazowe lewatywy w aptece :-)
    Converse,niestety ja nie wiem nic na temat tego pojazdu ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Czyli nikt nic nie wie o tym wózku chicco? ....
    Ja też będę rodzić z mężem, ale jeszcze nie wiem JAK rodzić. Cały czas czytam info o naturalnych, znieczuleniu, cesarce... dobrze,że jeszcze tyle czasu:p
    Mi się podobał ten najnowszy chicco, Urban chyba? Taki, w którym gondolka zmienia się w spacerówkę. Ale pomacałam go sobie w sklepie i skreśliłam z listy. Wszystko w nim skrzypiało, trzeszczało, materiały takie mizerne, zupełnie mnie nie przekonał. Ale o tym co Ty mówisz to nie wiem nic.
    Ja też nie wiem przede wszystkim JAK rodzić. Zawsze chciałam cesarkę, ale teraz trochę zaczęłam mieć wątpliwości, ale nie medyczne tylko takie jakby to ująć...emocjonalne ;)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam nad porodem w wodzie kiedys :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam dylematów, bo mam taką wadę wzroku, że moja okulistka już dawno zapowiedziała, że ona mi nigdy nie pozwoli rodzić naturalnie. ;) Nie specjalnie mnie porywa wizja cesarki, no ale wolę być mamą z dziurą w brzuchu niż ślepą mamą. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja nie mam dylematów, bo mam taką wadę wzroku, że moja okulistka już dawno zapowiedziała, że ona mi nigdy nie pozwoli rodzić naturalnie. ;) Nie specjalnie mnie porywa wizja cesarki, no ale wolę być mamą z dziurą w brzuchu niż ślepą mamą. ;)
    Pewnie,ze tak. W takich sytuacjach nie ma co sie zastanawiac :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    u mnie w szpitalu robią lewatywę, przy synku miałam.. przy córze samo mnie przeczyściło :D
    a do porodu trzeba się ogolić, bo jak nie to dają jednorazówkę i na sucho jazda :/

To miałaś jakiś lepszy szpital ;-) u mnie nic nie robili nawet czopka od nich nie dostałam ale sama się oczyściłam. A z tym goleniem to prawa bo później jak natną bądź jak się pęknie to trudno jest zaszyć.

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją też się właśnie zastanawiam czy mi pozwolą rodzić naturalnie... Mam tachykardie. No i czy z mężem. ;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:

a jaką masz wadę wzroku? Ja też nie wiem czy cesarka nie będzie z tego powodu konieczna. Będę to konsultować z okulistą jeszcze. Ale podobno już jakiś czas temu odeszli od cesarki jeśli to tylko krótkowzroczność jest. Dlatego nie wiem jak ze mną będzie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny na jakiej podstawie lekarz moze wystawic zaswiadczenie o ciazy i L4 ciążowe ? Czy juz po ug pecherzykowym czy dopiero jak jest serduszko? Wystawia te dokumenty na jednej wizycie?

L4 tylko jeśli jest serduszko...inaczej ma ogromny problem i musi ściemniać chyba, że masz wskazania medyczne do L4 a zaświadczenie to już Ci może wystawić ;-)

Viki26 lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja dostałam pierwsze l4 w 4 tygodniu a wtedy nie byli chyba widać pęcherzyka. Dlatego tez dostałam zwolnienie na dwa tygodnie. Potem kolejne na 4 tygodnie.

Viki26 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka krótkowzroczność?ja mam -3,00, do porodu moge byc w soczewkach?nie mam okularów w ogole...

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    a jaką masz wadę wzroku? Ja też nie wiem czy cesarka nie będzie z tego powodu konieczna. Będę to konsultować z okulistą jeszcze. Ale podobno już jakiś czas temu odeszli od cesarki jeśli to tylko krótkowzroczność jest. Dlatego nie wiem jak ze mną będzie.
    -8 z groszami plus astygmatyzm.

h84fi09kllurhqo8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor - kuzynka mojego męża tak miała i dwa razy szykowali ja do cc i dwa razy nie zdążyli, bo urodziła naturalnie;)

To nieprawda, ze w szpitalu nie robią lewatywy, zależy w ktorym, sa takie co nie robią, sa takie co robią.

Ja miałam cc (id początku tak chciałam) i nie wyobrażam sobie porodu naturalnego (tylko błagam niech teraz nikt mnid nie przekonuje o korzyściach), druga tez bedzie cc, ale rozumiem dziewczyny, ktore wola rodzic naturalnie;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To można sobie w szpitalu wybrać czy chce się rodzić naturalnie czy prze CC? Bo pierwsze słyszę...a może mój szpital taki był d dupy, że nawet znieczulenia na żądanie i za zapłatą nie dają :P

a.png
    a.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Vincaminor - kuzynka mojego męża tak miała i dwa razy szykowali ja do cc i dwa razy nie zdążyli, bo urodziła naturalnie;)
    Mam nadzieję, że jednak zdążę, bo autentycznie z tymi moimi oczami to chyba bałabym się przeć. ;)

h84fi09kllurhqo8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, w państwowym szpitalu nie ma takiej opcji wyboru.

Ale za to w szpitalu, w ktorym chodziłam do szkoły rodzenia - znieczulenie było za darmo;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 21:55

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ