X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.
    ja mam - 2,5 i -1,5, więc mam nadzieję też na SN, choć to chyba nie zależy tylko od mocy / wady wzroku? Co jeszcze okulista bierze pod uwagę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na izbie powiedzieli że mogę do okulisty nie zdążyłam :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witajcie:)
    Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupiłam ale wczoraj miałam juz w ręce sliczny komplet skarpetek ale z bólem serca odłożyłam , zaczne kupowac po prenatalnych które mam 6 lipca, za to dla siebie byłam zmuszona kupić spodnie bo w moje sie nie dopinałam wszystkie miałam mega dopasowane bo takie lubiłam, zamówiłam na allegro moje pierwsze spodnie w zyciu zawsze obawiałam się zle dobranego rozmiaru a te sa super,za niska cenę, leżą jak ulał i są bardzo wygodne :)
    http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazowe-z-regulacja-36-48-tu-roz-38-i5384597624.html

te spodnie to są z takiego twardego jeansu czy takie ala getry ?

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny na jakiej podstawie lekarz moze wystawic zaswiadczenie o ciazy i L4 ciążowe ? Czy juz po ug pecherzykowym czy dopiero jak jest serduszko? Wystawia te dokumenty na jednej wizycie?

ja poszłam do rodzinnej i wypisała mi zwolnienie na przeziębienie a później po serduszku już miałam ciążowe

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam termin na stycznia i postanowiłam do Was dołączyć:)
    Za kilka dni będę mieć koniec I trymestr.
    Czy robiłyście badania na CMV? Ja robiłam i okazało się, że IgG i IgM mam dodatnie. Czy któraś ma takie wyniki? Co na to ginekolog? Niestety wirus jest groźny dla maluszka.
    Z badań USG maluszek rozwija się prawidłowo i to najważniejsze.

sylwia
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, CMV temat rzeka, ja miałam tak, jak Ty - jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na watek o CMV na problemy i komplikacje, tam Martyninka wszystko dokładnie opisała (ona miała infekcje pierwotna w ciazy), ja tez tam sie dopisałam (ja miałam tez oba dodatnie i u mnie albo to była reinfekcja, albo z racji ciazy parametry sie podniosły). Moge tez napisać Ci więcej na priv, bo temat zgłębiłam dobrze;) a nie będę tu dziewczyn zanudzac.

Ja po cesarce, bardzo dobrze, pierwsza doba bolało - wiadomo, ale pózniej luzz. Ja nie bałam sie moze tak bólu, co komplikacji u dziecka po SN (niedotlenienie, etc.). Tez trochę sie bałam, ale ja jestem hardkorem, jestem umówiona na korektę nosa()

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka odezwę się popołudniu na priv. Udanego dnia !

sylwia
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam astygmatyzm ale niewielki... to też powinnam mieć CC ? Czy są jakieś progi bo Pola napisała, że sam astygmatyzm już jest wskazaniem do CC :/

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Ja też zastanawiam się nad Zofią, ale przerażają mnie tłumy tam i to, że często odsyłają. Moja koleżanka rodziła tam ok 2 tyg temu i mówi, ze trafiła na jakąś norę bez wanny ( a na tym jej bardzo zależało) a na poporodowych nie było miejsca więc zorganizowali w sali porodowej 4 łózka i tam dziewczyny leżały.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się zdążyłam dowiedzieć od różnych lekarzy o porodzie i wadach wzroku, to istotna jest jakość siatkówki (? nie chcę pomylić jakiś części oka teraz), a nie sama wada. Już jakiś czas temu odeszli od kierowania na CC jeśli jest tylko krótkowzroczność. Były prowadzone na ten temat badania (nie wgłębiałam się jeszcze). Podobno astygmatyzm i inne jeszcze choroby oka już są wskazaniem.

Gianna nie wiem czy są jakieś progi, bo też jeszcze dokładnie się nie dowiadywałam. Myślę, że każdy przypadek jest inny i najlepiej to oceni lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:59

Giannaa lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oprócz samej wady wzroku ważna jest kondycja siatkówki i ogólnie dna oka - okulista tam zagląda i ocenia jak to wygląda. Można mieć małą wadę a spore predyspozycje do odklejenia siatkówki albo dużą wadę i siatkówkę w nie najgorszym stanie.

http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
    _dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...

(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 09:03

Giannaa lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:

http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
    _dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...

(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił ;)

Mnie też temat dotyczy :-/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie specjalnie wierzę, że taka petycja cokolwiek pomoże, ale stwierdziłam, że podpiszę, bo przynajmniej cokolwiek zrobię zamiast przyglądać się jak ten cyrk się zawiązuje. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny...chyba muszę umówić się do Okulisty, żeby mieć święty spokój ;-)

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    A to pierwsze zwolnienie na 2tyg gdy nie bylo wiadac pecherzyka to juz dostalas ciazowe?
    Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
    Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.

Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)

menka, FasUla, Viki26, lucy1983 lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
    Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.

Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)
    trzymam mocno!!

a ja witam się w 12 tygodniu :)) czuję po sobie, że już drugi trymestr za rogiem :D

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

kciuki! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za prenatalne
    Ja jutro, stres rośnie

• Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - kciuki;) ja mam w następna środę <stres>

Jata, a Ty tez z Wawy? Btw moja koleżanka rodziła w św Zofii, miała położna, a do lekarza chodziła do ordynatora;) of course miejsce było, sala samodzielna. Żona kolegi tez tam, bez znajomosci, kazali czekać, bo miejsca nie było, a inne, przyjeżdżały po niej i miały. Wg mnie ten szpital jest przereklamowany, zatłoczony, a niedawno była afera, ze zmusili dziewczynę do opłaty za znieczulenie (niby widniało wpłata na rzecz szpitala), co jest niezgodne z prawem, dziewczyna sie zgodziła, zapłaciła, a potem, po wszystkim, dążyła do odzyskania kasy (w czasie porodu była gotowa zgodzić sie na wszystko bule przestało bolec)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ