X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.
    ja mam - 2,5 i -1,5, więc mam nadzieję też na SN, choć to chyba nie zależy tylko od mocy / wady wzroku? Co jeszcze okulista bierze pod uwagę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na izbie powiedzieli że mogę do okulisty nie zdążyłam :)

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Witajcie:)
    Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupiłam ale wczoraj miałam juz w ręce sliczny komplet skarpetek ale z bólem serca odłożyłam , zaczne kupowac po prenatalnych które mam 6 lipca, za to dla siebie byłam zmuszona kupić spodnie bo w moje sie nie dopinałam wszystkie miałam mega dopasowane bo takie lubiłam, zamówiłam na allegro moje pierwsze spodnie w zyciu zawsze obawiałam się zle dobranego rozmiaru a te sa super,za niska cenę, leżą jak ulał i są bardzo wygodne :)
    http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazowe-z-regulacja-36-48-tu-roz-38-i5384597624.html

te spodnie to są z takiego twardego jeansu czy takie ala getry ?

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Dziewczyny na jakiej podstawie lekarz moze wystawic zaswiadczenie o ciazy i L4 ciążowe ? Czy juz po ug pecherzykowym czy dopiero jak jest serduszko? Wystawia te dokumenty na jednej wizycie?

ja poszłam do rodzinnej i wypisała mi zwolnienie na przeziębienie a później po serduszku już miałam ciążowe

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mam termin na stycznia i postanowiłam do Was dołączyć:)
    Za kilka dni będę mieć koniec I trymestr.
    Czy robiłyście badania na CMV? Ja robiłam i okazało się, że IgG i IgM mam dodatnie. Czy któraś ma takie wyniki? Co na to ginekolog? Niestety wirus jest groźny dla maluszka.
    Z badań USG maluszek rozwija się prawidłowo i to najważniejsze.

sylwia
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik, CMV temat rzeka, ja miałam tak, jak Ty - jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na watek o CMV na problemy i komplikacje, tam Martyninka wszystko dokładnie opisała (ona miała infekcje pierwotna w ciazy), ja tez tam sie dopisałam (ja miałam tez oba dodatnie i u mnie albo to była reinfekcja, albo z racji ciazy parametry sie podniosły). Moge tez napisać Ci więcej na priv, bo temat zgłębiłam dobrze;) a nie będę tu dziewczyn zanudzac.

Ja po cesarce, bardzo dobrze, pierwsza doba bolało - wiadomo, ale pózniej luzz. Ja nie bałam sie moze tak bólu, co komplikacji u dziecka po SN (niedotlenienie, etc.). Tez trochę sie bałam, ale ja jestem hardkorem, jestem umówiona na korektę nosa()

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka odezwę się popołudniu na priv. Udanego dnia !

sylwia
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam astygmatyzm ale niewielki... to też powinnam mieć CC ? Czy są jakieś progi bo Pola napisała, że sam astygmatyzm już jest wskazaniem do CC :/

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 wrote:
    Ja też zastanawiam się nad Zofią, ale przerażają mnie tłumy tam i to, że często odsyłają. Moja koleżanka rodziła tam ok 2 tyg temu i mówi, ze trafiła na jakąś norę bez wanny ( a na tym jej bardzo zależało) a na poporodowych nie było miejsca więc zorganizowali w sali porodowej 4 łózka i tam dziewczyny leżały.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja się zdążyłam dowiedzieć od różnych lekarzy o porodzie i wadach wzroku, to istotna jest jakość siatkówki (? nie chcę pomylić jakiś części oka teraz), a nie sama wada. Już jakiś czas temu odeszli od kierowania na CC jeśli jest tylko krótkowzroczność. Były prowadzone na ten temat badania (nie wgłębiałam się jeszcze). Podobno astygmatyzm i inne jeszcze choroby oka już są wskazaniem.

Gianna nie wiem czy są jakieś progi, bo też jeszcze dokładnie się nie dowiadywałam. Myślę, że każdy przypadek jest inny i najlepiej to oceni lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:59

Giannaa lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, oprócz samej wady wzroku ważna jest kondycja siatkówki i ogólnie dna oka - okulista tam zagląda i ocenia jak to wygląda. Można mieć małą wadę a spore predyspozycje do odklejenia siatkówki albo dużą wadę i siatkówkę w nie najgorszym stanie.

http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
    _dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...

(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 09:03

Giannaa lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:

http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
    _dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...

(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił ;)

Mnie też temat dotyczy :-/

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie specjalnie wierzę, że taka petycja cokolwiek pomoże, ale stwierdziłam, że podpiszę, bo przynajmniej cokolwiek zrobię zamiast przyglądać się jak ten cyrk się zawiązuje. ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny...chyba muszę umówić się do Okulisty, żeby mieć święty spokój ;-)

a.png
    a.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    A to pierwsze zwolnienie na 2tyg gdy nie bylo wiadac pecherzyka to juz dostalas ciazowe?
    Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
    Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.

Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Viki26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
    Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.

Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)
    trzymam mocno!!

a ja witam się w 12 tygodniu :)) czuję po sobie, że już drugi trymestr za rogiem :D

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

kciuki! :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za prenatalne
    Ja jutro, stres rośnie

• Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - kciuki;) ja mam w następna środę <stres>

Jata, a Ty tez z Wawy? Btw moja koleżanka rodziła w św Zofii, miała położna, a do lekarza chodziła do ordynatora;) of course miejsce było, sala samodzielna. Żona kolegi tez tam, bez znajomosci, kazali czekać, bo miejsca nie było, a inne, przyjeżdżały po niej i miały. Wg mnie ten szpital jest przereklamowany, zatłoczony, a niedawno była afera, ze zmusili dziewczynę do opłaty za znieczulenie (niby widniało wpłata na rzecz szpitala), co jest niezgodne z prawem, dziewczyna sie zgodziła, zapłaciła, a potem, po wszystkim, dążyła do odzyskania kasy (w czasie porodu była gotowa zgodzić sie na wszystko bule przestało bolec)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ