Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.
-
nick nieaktualnyja mam - 2,5 i -1,5, więc mam nadzieję też na SN, choć to chyba nie zależy tylko od mocy / wady wzroku? Co jeszcze okulista bierze pod uwagę?Carmen1724 wrote:Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.
-
nick nieaktualny
-
Mama84 wrote:Witajcie:)
Co do wyprawki to ja jeszcze nic nie kupiłam ale wczoraj miałam juz w ręce sliczny komplet skarpetek ale z bólem serca odłożyłam , zaczne kupowac po prenatalnych które mam 6 lipca, za to dla siebie byłam zmuszona kupić spodnie bo w moje sie nie dopinałam wszystkie miałam mega dopasowane bo takie lubiłam, zamówiłam na allegro moje pierwsze spodnie w zyciu zawsze obawiałam się zle dobranego rozmiaru a te sa super,za niska cenę, leżą jak ulał i są bardzo wygodne
http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazowe-z-regulacja-36-48-tu-roz-38-i5384597624.html
te spodnie to są z takiego twardego jeansu czy takie ala getry ?synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia

nasz Bartuś

-
Magda79 wrote:Dziewczyny na jakiej podstawie lekarz moze wystawic zaswiadczenie o ciazy i L4 ciążowe ? Czy juz po ug pecherzykowym czy dopiero jak jest serduszko? Wystawia te dokumenty na jednej wizycie?
ja poszłam do rodzinnej i wypisała mi zwolnienie na przeziębienie a później po serduszku już miałam ciążowesynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia

nasz Bartuś

-
Witajcie, mam termin na stycznia i postanowiłam do Was dołączyć

Za kilka dni będę mieć koniec I trymestr.
Czy robiłyście badania na CMV? Ja robiłam i okazało się, że IgG i IgM mam dodatnie. Czy któraś ma takie wyniki? Co na to ginekolog? Niestety wirus jest groźny dla maluszka.
Z badań USG maluszek rozwija się prawidłowo i to najważniejsze.sylwia -
Ktosik, CMV temat rzeka, ja miałam tak, jak Ty - jak chcesz więcej szczegółów to wejdź na watek o CMV na problemy i komplikacje, tam Martyninka wszystko dokładnie opisała (ona miała infekcje pierwotna w ciazy), ja tez tam sie dopisałam (ja miałam tez oba dodatnie i u mnie albo to była reinfekcja, albo z racji ciazy parametry sie podniosły). Moge tez napisać Ci więcej na priv, bo temat zgłębiłam dobrze;) a nie będę tu dziewczyn zanudzac.
Ja po cesarce, bardzo dobrze, pierwsza doba bolało - wiadomo, ale pózniej luzz. Ja nie bałam sie moze tak bólu, co komplikacji u dziecka po SN (niedotlenienie, etc.). Tez trochę sie bałam, ale ja jestem hardkorem, jestem umówiona na korektę nosa() -
Ja też zastanawiam się nad Zofią, ale przerażają mnie tłumy tam i to, że często odsyłają. Moja koleżanka rodziła tam ok 2 tyg temu i mówi, ze trafiła na jakąś norę bez wanny ( a na tym jej bardzo zależało) a na poporodowych nie było miejsca więc zorganizowali w sali porodowej 4 łózka i tam dziewczyny leżały.Carmen1724 wrote:Tak z wawy jestem wstępnie wybraliśmy instytut matki i dziecka na kasprzaka bo już tam rodziliśmy i sprzęt mają świetny ale jeszcze nad św. Zofią się zastanawiamy a tam można w wodzie rodzić. Mam krótkowzroczność -4.5 i -5 i mogłam rodzić naturalnie.
-
Z tego co ja się zdążyłam dowiedzieć od różnych lekarzy o porodzie i wadach wzroku, to istotna jest jakość siatkówki (? nie chcę pomylić jakiś części oka teraz), a nie sama wada. Już jakiś czas temu odeszli od kierowania na CC jeśli jest tylko krótkowzroczność. Były prowadzone na ten temat badania (nie wgłębiałam się jeszcze). Podobno astygmatyzm i inne jeszcze choroby oka już są wskazaniem.
Gianna nie wiem czy są jakieś progi, bo też jeszcze dokładnie się nie dowiadywałam. Myślę, że każdy przypadek jest inny i najlepiej to oceni lekarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 08:59
Giannaa lubi tę wiadomość

-
Tak, oprócz samej wady wzroku ważna jest kondycja siatkówki i ogólnie dna oka - okulista tam zagląda i ocenia jak to wygląda. Można mieć małą wadę a spore predyspozycje do odklejenia siatkówki albo dużą wadę i siatkówkę w nie najgorszym stanie.
http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
_dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...
(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 09:03
Giannaa lubi tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*

-
nick nieaktualnyvincaminor wrote:
http://www.petycje.pl/petycja/11380/stop_nierownemu_traktowaniu_kobiet_prowadzscych
_dzialalnozc_gospodarczs_!.html - widziałyście to? Mnie niestety ten temat dotyczy...
(musiałam przeciąć link na kawałki bo się nie mieścił
Mnie też temat dotyczy
-
Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.Magda79 wrote:A to pierwsze zwolnienie na 2tyg gdy nie bylo wiadac pecherzyka to juz dostalas ciazowe?
Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.
Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)
menka, FasUla, Viki26, lucy1983 lubią tę wiadomość

-
nick nieaktualnytrzymam mocno!!Kamila8k wrote:Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
Tylko, że u mnie wskazaniem do L4 była inseminacja i jedno wcześniejsze poronienie, bo pierwsze zwolnienie wystawiał mi lekarz z Kliniki Leczenia Niepłodności.
Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków dziś po 17.00 idziemy na usg prenatalne:)
a ja witam się w 12 tygodniu
) czuję po sobie, że już drugi trymestr za rogiem
-
Kamila8k wrote:Tak. Już wtedy miałam wpisane ciążowe. Dostałam je dokładnie w 4 tc i 5 dc. Na 14 dni, potem było już widać serduszko i dostałam kolejne na 4 tygodnie, i znowu na 4 tygodnie.
kciuki!

-
nick nieaktualny
-
Kamila - kciuki;) ja mam w następna środę <stres>
Jata, a Ty tez z Wawy? Btw moja koleżanka rodziła w św Zofii, miała położna, a do lekarza chodziła do ordynatora;) of course miejsce było, sala samodzielna. Żona kolegi tez tam, bez znajomosci, kazali czekać, bo miejsca nie było, a inne, przyjeżdżały po niej i miały. Wg mnie ten szpital jest przereklamowany, zatłoczony, a niedawno była afera, ze zmusili dziewczynę do opłaty za znieczulenie (niby widniało wpłata na rzecz szpitala), co jest niezgodne z prawem, dziewczyna sie zgodziła, zapłaciła, a potem, po wszystkim, dążyła do odzyskania kasy (w czasie porodu była gotowa zgodzić sie na wszystko bule przestało bolec)