Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjak ustawa zostanie ogłoszona w dzienniku ustaw w lipcu, to powinnyśmy się zmieścić.FasUla wrote:Tylko według nowego przeliczania te pieniądze juz nie bedą w miarę, tylko 3 razy mniej, mam znajoma z tej samej branży, rodzi niedługo w wakacje, ja w styczniu i czym sie różnimy? A ona bedzie inaczej traktowana, ja inaczej i to bedzie zgodne z prawem:/ wiadomo, ze na kogoś musiało paść, ale całkiem zmieniło to moje plany i wiele stresu dołożylo:/
Nas obowiązujący przepis nabiera mocy prawnej pierwszego dnia czwartego miesiąca po ogłoszeniu ustawy, czyli w listopadzie. Możemy pójść na macierzyński dwa miesiące przed porodem (o ile się nie mylę, jeśli tak - poprawcie mnie), więc właśnie w listopadzie. Ale to wszystko na takich wariackich papierach i z dużym ryzykiem
więc nie wiem, czy to gra warta świeczki.
-
Ja też chciałam na Agatową, ale tam nie robią pappa więc zdecydowałam się na Boramed, znalazłam tam sprawdzonego lekarza ze StarynkiewiczaSummerka wrote:Jata, a gdzie robisz usg, u swojego gina czy gdzieś jeszcze?
Ja w ciazy z Zuza chodziłam dodatkowo na agatowa i teraz tez będę, bo dobry sprzęt, dobrzy specjaliści;) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno to ja już tym bardziej, bo na 15 mamFasUla wrote:6 tygodni nie dwa miesiące, ja mam termin na 4 stycznia wiec sie nie załapie, a ustawa pewnie wejdzie w październiku, bo Komorowski ma w tym tygodniu podpisać, zobacz sobie wątek na bbf...
ehhh dobrze, że jeszcze na ten większy zus nie przeszłam..
-
nick nieaktualnyNo właśnie nie byłam pewna, cz 6 czy 8 tygodni. To dupa. Choć ja dalej z nadzieją śledzę dziennik ustaw =pFasUla wrote:6 tygodni nie dwa miesiące, ja mam termin na 4 stycznia wiec sie nie załapie, a ustawa pewnie wejdzie w październiku, bo Komorowski ma w tym tygodniu podpisać, zobacz sobie wątek na bbf...
bo podpis podpisem, ale ustawę potem trzeba ogłosić -
JATA wrote:Ja też chciałam na Agatową, ale tam nie robią pappa więc zdecydowałam się na Boramed, znalazłam tam sprawdzonego lekarza ze Starynkiewicza
Ja siebie testu Papa, jesli nie ma wskazań, bo często wychodzą fałszywie dodatnie, a ja na pewno bym takiej porcji stresu nie zniosła;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto tak samo, jak z tą ustawąPola_x wrote:A mnie denerwuje to, że zarabiam i opłacam składki i mi się nie należy becikowe, a ktoś nie zarabia i mu się należy? Dlaczego karają ludzi za to że uczciwie pracują?
płacimy składki i nam się nie nalezy, a bezrobotni dostaną 1000 zł/m-c przez rok
-
nick nieaktualnywystarczy mieć inne adresy zameldowania i już - aż tak to ich chyba nikt nie będzie sprawdzał, bez przesadyVuko wrote:Jata,ale jesli mieszkasz z partnerem, to juz sie nie zalapiesz,bo pozniej mozna miec problemy podobno.
nawet nie ma jak tego udowodnić
-
nick nieaktualny