X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    No faktycznie trzeba by wpisać ze nieznany, a to wiecej komplikacji niz pożytku, a to ze nie żyje, to juz chyba najgorszy wariant;)
    Mam nadzieje, ze mniej moim mężem po porodzie bedzie sie dobrze układać, ale wiem, ze dziecko duzo zmienia... Ale liczę na zmiany na plus:)
    Jakieś zmiany to będą na pewno:)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje,ze dziecko to jest zawsze najwiekszy sprawdzian dla zwiazku

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na prenatalnych!

Jak bym miała z pełną świadomością iść na prenatalne to bym zawału dostała.

Na szczęście mój lekarz jest mądry i z zaskoczenia mi je zrobił, nie pytając o zdanie :P bo na pewno bym się skichała ze strachu.

Jak wchodzę do gabinetu to w poczekalni słychać jak mi serce wali:)

Na pewno związek się zmieni, ale ponoć dziecko cementuje związek...

Mam już imię dla dziewczynki- Aurelia:)

Kamila8k, Vuko, Felicity lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurelia, ladnie :-)
    Cementuje na pewno, o ile wczoesniej relacja byla dobra

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Ja się zaczęłam stresować rano, całą noc spokojnie przespałam. O której masz jutro wizytę?
    o 18 :) ide pierwszy raz z mężem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dziewczyny, nie mówcie, że tylko patologia dostanie becikowe na chlanie bo mi przykro ;pp
    Jestem też studentkom, ale kwestia tego czy ojciec będzie brany pod uwagę, bo w pewnym momencie miało być, że studentki wszystkie dostaną tego tysiaka, ale zobaczymy. :D
    Najwyżej będę miała na wódę i piwo ;p
    u mnie podobna sytuacja bo tylko mąż pracuje a ja miałam umowy zlecenia niestety :/ wiadomo teraz ten tysiak bardzo by sie przydał ale obawiam sie ze ojciec bedzie brany pod uwage i nici z tego :(

• Martii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pytałam o to wcześniej, ale teraz dopiero ruszają lawiną badania prenatalne u nas.Może będzie większy odzew :) Planujecie zrobić usg i ewentualnie pappa do tego jeśli nakaże lekarz, czy jedno i drugie bez względu na zalecenia lekarza? Chyba nie trzeba robić tego jednego dnia?
    Mam umówioną wizytę na usg genetyczne na poniedziałek za tydzień, ale głowię się, czy nie pójść do innej kliniki zrobić dodatkowo pappa. Tylko gdzie wtedy iść na "zestawienie" obu wyników. Dużo tez czytalam o tych przekłamanych pappa...mętlik

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    o 18 :) ide pierwszy raz z mężem :)
    Ja chodzę zawsze z mężem. Na początku chodziłam razem z nim, bo daleko było. teraz zmieniłam lekarza mam bliżej, ale mąż i tak chce chodzić.

Viki- a to już wiecie, że córka?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nali, to był skrót myślowy. Studentki to nie patologia tak, jak biedne kobiety, ale niestety w Polsce wiele jest tych, ktore zyja na koszt państwa z wygody.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Już pytałam o to wcześniej, ale teraz dopiero ruszają lawiną badania prenatalne u nas.Może będzie większy odzew :) Planujecie zrobić usg i ewentualnie pappa do tego jeśli nakaże lekarz, czy jedno i drugie bez względu na zalecenia lekarza? Chyba nie trzeba robić tego jednego dnia?
    Mam umówioną wizytę na usg genetyczne na poniedziałek za tydzień, ale głowię się, czy nie pójść do innej kliniki zrobić dodatkowo pappa. Tylko gdzie wtedy iść na "zestawienie" obu wyników. Dużo tez czytalam o tych przekłamanych pappa...mętlik
    ja robię i to i to, nie mam wskazań. Ja robię razem jednego dnia u tego samego lekarza

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    ja robię i to i to, nie mam wskazań. Ja robię razem jednego dnia u tego samego lekarza

I tak by bylo najlepiej, ale moja ginka ma chyba inny plan :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zrezygnowaliśmy z tego testy PAPP-A, naczytaliśmy się w necie, że te testy się mylą. Znajomym wyszło, ze ich córka urodzi się chora. A mają zdrową piękna kruszynkę. Tylko się denerwowali przez całą ciążę.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    A my zrezygnowaliśmy z tego testy PAPP-A, naczytaliśmy się w necie, że te testy się mylą. Znajomym wyszło, ze ich córka urodzi się chora. A mają zdrową piękna kruszynkę. Tylko się denerwowali przez całą ciążę.
    kwestia podejścia i decyzji. Ja na pewno nie zostawiłabym takiego wyniku bez dalszej diagnostyki

Gumisia lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii, ja z Zuza nie robiłam i teraz tez nie będę, chyba, ze cos nie tak wyjdzie na usg. Koleżanka robiła, śle z racji tego, ze była po 35 rz i to, co przeżyła w poczekalni - nie do opisania stres, inne, zrozpaczone matki;(

Ale oczywiscie, kazdy robi, jak chce;) ja tylko mowię o tym, co ja robię;)

Kamila, no wladnie z tych samych powodów nie robię.

Chociaz mój kierownik ma 3 dzieci, za każdym razem robili amniopunkcję , dwa razy nic, a za trzecim wada serca - operacja po urodzeniu. Tyle, ze oni juz tez w grupie ryzyko, bo ponad 35 lat;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 12:36

Martii lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Martii, ja z Zuza nie robiłam i teraz tez nie będę, chyba, ze cos nie tak wyjdzie na usg. Koleżanka robiła, śle z racji tego, ze była po 35 rz i to, co przeżyła w poczekalni - nie do opisania stres, inne, zrozpaczone matki;(

Ale oczywiscie, kazdy robi, jak chce;) ja tylko mowię o tym, co ja robię;)
    Oczywiście, każdy robi jak uważa...
    JATA wrote:
    kwestia podejścia i decyzji. Ja na pewno nie zostawiłabym takiego wyniku bez dalszej diagnostyki
    Jasne. Jakoś powiedzieli Nam dopiero niedawno, że im tak wyszło.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:

A nie brałabys pod uwagę amniopunkcji lub nawet harmony/nifty po otrzymaniu wątpliwych wyników (tfu..tfu...tfu...) ?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę się Wam pochwalić, byłam ostatnio w swojej pracy, odwiedzić swoje skrzaty i tak pięknie mnie przywitały, że aż się popłakałam.
    Stasiu podleciał do mnie pogłaskał mój brzuch i mówi: "Wiesz, zabrałeś Nam Panią, ale i tak Cię kochamy"
    Hubercik podleciał i puka delikatnie w brzuch i takim piskliwym głosem mówi: dzień dobry malutki człowieku.
    Zocha- mój klasowy anioł- tuli się płacze i mówi nic nie słychać, to pewnie dziewczynka, bo przecież my zawsze grzeczniejsze jesteśmy...

Summerka, Giannaa, eneska, Felicity, anulka557, Arizona_R, menka, Aprilia, Pola_x lubią tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No córka na 80%. Na prenatalnych się wahał. Kazał jeszcze nie kupować różu,ale siusiak był tak jakby na dół. I wygląda na dziewczynkę.Ale z dziewczynki może się zrobić jeszcze chłopiec. A z chłopca już dziewczynki nie będzie.

Po za tym kalendarz chiński wskazuje na dziewczynkę i wysoka beta na początku ciąży.

Kamila8k, Liskova lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, niekoniecznie.

Moja szwagierka miała mieć chłopca, juz przegrałam dla nich ubranka, a tu bach, ostatnie usg i córa;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede robić tylko usg, jesli wyjdzie cos niepokojącego to powtórzę usg u kogo innego i zrobię testy z krwi. Teraz testów nie robię, mam 27 lat, w rodzinie nie ma obciążeń, wiec taka podjęłam decyzje z lekarzem. Ale jesli wyjdzie cos nie taj, to bede diagnozować dalej.
    Kamila fajne dzieciaki:) a u Ciebie widać brzuch? U mnie teraz mniejszy niz w 7 tyg i nikt sie nie zorientował jesli nie wiedział, ale to moze dlatego, ze sie kamufluje;)

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ