X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Gianna, w państwowym szpitalu nie ma takiej opcji wyboru.

Ale za to w szpitalu, w ktorym chodziłam do szkoły rodzenia - znieczulenie było za darmo;)

W prywatnym to oczywiście wszystko możesz sobie zażyczyć ;-) Miałąś lepszy szpital... ja to byłam przeciwna znieczuleniu powiedziałam, że nie wezmę i koniec... o północy jak zaczęłam chodzić po ścianach to prosiłam o znieczulenie ale dupa nawet jakbym zapłaciła to bym nie dostała :-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy poród miałam z mężem, ale mimo, że twardy chłop to na drugi poród już nie chciał iść :D a szkoda, bo niecałe 15 min trwał :P to dziecko też będę sama rodziła

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętam jak dziś jak do niego dzwonie zaraz jak pojechał i do mnie "co ustało, mam wracać po Ciebie?" a ja "możesz wrócić, ale żeby dziecko zobaczyć" :D

Giannaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim szpitalu nie ma zzo, więc przy drugim chciałam jechać 30 km dalej, do innego, gdzie dawali.. i całe szczęście, że nie pojechałam bo mąż by w aucie odbierał :) teraz też nie będę ryzykowała, jade gdzie najbliżej, bo jak to mój stwierdził "przy trzecim nogę podniesiesz i samo wyleci" :D

Vuko, Giannaa, Aprilia lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Vincaminor - kuzynka mojego męża tak miała i dwa razy szykowali ja do cc i dwa razy nie zdążyli, bo urodziła naturalnie;)

To nieprawda, ze w szpitalu nie robią lewatywy, zależy w ktorym, sa takie co nie robią, sa takie co robią.

Ja miałam cc (id początku tak chciałam) i nie wyobrażam sobie porodu naturalnego (tylko błagam niech teraz nikt mnid nie przekonuje o korzyściach), druga tez bedzie cc, ale rozumiem dziewczyny, ktore wola rodzic naturalnie;)
    Ja doskonale rozumiem ;) Tez zawsze myślałam tylko i wyłącznie o cc, a teraz chyba przez hormony zaczęłam rozważać nieśmiało naturalny. Szczerze to chciałabym mieć wskazania do cc i dylemat z głowy.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    pamiętam jak dziś jak do niego dzwonie zaraz jak pojechał i do mnie "co ustało, mam wracać po Ciebie?" a ja "możesz wrócić, ale żeby dziecko zobaczyć" :D

Życzyć nam wszystkim takich porodów :)

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Vincaminor - kuzynka mojego męża tak miała i dwa razy szykowali ja do cc i dwa razy nie zdążyli, bo urodziła naturalnie;)

To nieprawda, ze w szpitalu nie robią lewatywy, zależy w ktorym, sa takie co nie robią, sa takie co robią.

Ja miałam cc (id początku tak chciałam) i nie wyobrażam sobie porodu naturalnego (tylko błagam niech teraz nikt mnid nie przekonuje o korzyściach), druga tez bedzie cc, ale rozumiem dziewczyny, ktore wola rodzic naturalnie;)
    ja mam odwrotnie, panicznie boję się cc i za wszelką cenę chcę uniknąć.. mimo, iż wiem, że sn to też rzeźnia :) widać każdy co innego woli, obojętne, ważne, żeby dziecko bez komplikacji się urodziło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Życzyć nam wszystkim takich porodów :)
    życzę! sobie też jak mogę! :D

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja mam odwrotnie, panicznie boję się cc i za wszelką cenę chcę uniknąć.. mimo, iż wiem, że sn to też rzeźnia :) widać każdy co innego woli, obojętne, ważne, żeby dziecko bez komplikacji się urodziło :)

Ja też... ja panicznie boje się zabiegów operacyjnych i tego jak to się wszytko później goi.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja też... ja panicznie boje się zabiegów operacyjnych i tego jak to się wszytko później goi.
    ja jeszcze po drugim trafiłam do sali na przeciw której były dziewczyny po cc.. one tam wyły i cierpiały, a ja się czułam jak teraz, wszystko mogłam robić.. no ale też połogi różne, hardcorowy też przeszłam więc to jest ruletka.. ale mimo wszystko brzuch chcę mieć cały i swobodnie się ruszać zaraz po :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę spać i nie myślę już o porodach bo nie daj Boże mi się przyśni :D dobranoc :)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj niestety jest to ruletką...ja niestety 2 tyg siadać normalnie nie mogłam tylko na kółku... wiec nie wiem czy przy cesarce mniej bym się nie męczyła ale kategorycznie jestem temu przeciwna...żadnych operacji.

a.png
    a.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jata i Vuko dziękuję za odpowiedzi!:)
    Summerka a jak Ty 'przeżyłaś' cc?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Oj niestety jest to ruletką...ja niestety 2 tyg siadać normalnie nie mogłam tylko na kółku... wiec nie wiem czy przy cesarce mniej bym się nie męczyła ale kategorycznie jestem temu przeciwna...żadnych operacji.
    ja dla odmiany, przy pierwszej ciąży byłam aktywna, wysportowana i 2 miesiące do siebie dochodziłam, żeby normalnie funkcjonować!! a przy drugim ruch tyle co przy dziecku, żadnych innych aktywności i połóg marzenie :P nie ma reguły, albo trafisz dobrze, albo źle :P

dobra ide, bo nie pójdę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 22:21

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    -8 z groszami plus astygmatyzm.

Astygmatyzm z tego co zdążyłam się dowiedzieć jest już wskazaniem do cesarki.
    U mnie jest tylko krótkowzroczność, więc jestem ciekawa co mi powiedzą.

Ja kiedyś chciałam cc, potem zaczęłam się skłaniać do naturalnego.

km5sio4phkxiw92p.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja samego porodu aż tak strasznie się nie boję, na pewno rodziłabym ze znieczuleniem. Ale mam schizę na punkcie tego wszystkiego co może się dziać z częściami intymnymi po...

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy razem rodzić naturalnie i razem oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 22:51

• JATA Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen a szpital już zdecydowałaś? Bo Ty chyba z Warszawy jesteś o ile dobrze kojarzę?

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    Astygmatyzm z tego co zdążyłam się dowiedzieć jest już wskazaniem do cesarki.
    U mnie jest tylko krótkowzroczność, więc jestem ciekawa co mi powiedzą.

Ja kiedyś chciałam cc, potem zaczęłam się skłaniać do naturalnego.
    Ja wolałabym rodzić naturalnie, bo jednak cc to bardzo poważna operacja a ja umierałam ze strachu nawet przed prostą laparoskopią diagnostyczną. ;)
    No ale nie ma się co oszukiwać - oczy mam słabe, za duże ryzyko...

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, cały weekend mnie nie było, bo się szkoliłam w Warszawie ;-)
    trochę Was tu podczytałam.
    Bardzo mi się podoba ten wózek Riko - muszę go obejrzeć na żywca ;-))
    Ja też chciałam kiedyś CC, ale teraz skłaniam się do porodu SN. Mam wadę wzroku (krótkowzroczność) oraz leczę się na serce - mam nadzieję, że mimo wszystko będę mogła rodzić naturalnie. Kardiolog na razie dała zielone światło, u okulisty jeszcze nie byłam, wybiorę się na początku III trym. :)

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ