X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi strasznie włosy przed ciążą wypadały - całą wanna zawsze była włosów po myciu; ze garściami się wybieralo - ale ja z tych co mają nadmiar włosów wiec się nie przejmował am nigdy a teraz w ciazy to po myciu może z pięć włosów wypadnie - wiec to nie ma reguły - jednym wypadają a drugim nie w ciazy :) mi ewidentnie i włosy i paznokcie bardzo się wzmocnily

dorbie lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Mi strasznie włosy przed ciążą wypadały - całą wanna zawsze była włosów po myciu; ze garściami się wybieralo - ale ja z tych co mają nadmiar włosów wiec się nie przejmował am nigdy a teraz w ciazy to po myciu może z pięć włosów wypadnie - wiec to nie ma reguły - jednym wypadają a drugim nie w ciazy :) mi ewidentnie i włosy i paznokcie bardzo się wzmocnily

U mnie to samo ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    u mnie tez, tylko co bedzie pozniej...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa, Ty masz na suwaczku termin wg usg?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM..według ostatniego USG to 14t4d ;-)

a.png
    a.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Widziałam już tą listę kiedyś ale dałam sobie spokój. Propylene Glycol jest praktycznie w każdym kosmetyku. SLS/SLES + Propylene Glycol w każdym szamponie. Talk w każdym pudrze do twarzy.

Niestety z niektórych kosmetyków nie da się zrezygnować. Bo nie myć włosów? Kiedyś nawet wszystkie szampony przejrzałam w Rossmannie i każdy miał w swoim składzie to co nie powinien.
    W rossmannie spokojnie można dostać szampon bez SLSów - polecam alterrę. Nie trzeba rezygnować z mycia włosów :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jata Ale masz kochanych teściów, bardzo dbają o Ciebie ;-) tylko pozazdrościć.
    to prawda są super, w dodatku teść jest w obecnej sytuacji na wagę złota, bo jest pediatrą :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    W rossmannie spokojnie można dostać szampon bez SLSów - polecam alterrę. Nie trzeba rezygnować z mycia włosów :)
    Alterre uzywalam, zarowno szamponu,jak i zelow oraz kremow pod prysznic. U mnie sie ta marka nie sprawdzola, jedynie zel jako tako, a po szamponie mialam ttluste wlosy na nastepny dzien. Z kplei krem pod prysznic mnie wkurzal bo mial konsystencje gluta i sie nie pienil (ale pachnial slicznie :-D)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cera mi się poprawiła. Nie mam ani jednego pryszcza:) Włosy przestały się przetłuszczać. Więc u mnie poprawa. Wyglądam lepiej niż przed ciążą.

Liskova lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mnie połamało ;( Jak jeszcze leżałam w łóżku było ok, ale jak wstałam i zaczęłam się kręcić po mieszkaniu to dopadł mnie straszny ból pleców, tak na wysokości lędźwi. Nie mogę stać ani chodzić :( Mam nadzieję, że to tylko ból pleców i nic więcej :(

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gdyby nie nasilenie AZS nic by się nie zmieniło- wyglądam tak jak wyglądałam (cera ładna+ 3 włosy na krzyż) Jedynie co mnie na maksa przeraża to tempo w jakim tyję:( Nie wiem czy tak ma być,to dla mnie nowość, wizyta dopiero 9tego lipca, a ja mam brzuch jak w 4-5 miesiącu... Cieszę się z jednej strony bo fajnie jak już wszyscy wiedzą, ale z drugiej strony jest lekkie przerażenie. Dzisiaj idę do mojego fitness klubu zapisać się na "aktywne 9 miesięcy"

Ooo a co do bólu pleców na wys. lędźwi to też mam :( jak tylko pochodzę dłużej albo coś robię to zaraz boli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 11:54

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Na zgage polecam migdaly i grejpfruty. A co do nospy na zoladek, to zalezy co jest przyczyna bolu, u mnie na przyklad byl to wrzod maly i absolutnie nie mozna wtedy brac nospy. A jesli masz ciagle zgage mordeczka, to podejrzewam,ze masz po prostu podrazniona sluzowke i musisz walczyc ze zgaga,a zniknie problem z zoladkiem
    Vuko ja nie mam zgagi :) tylko raz na 2 miesiące boli mnie żołądek nie wiem czym jest on spowodowany bo nie byłam z tym u lekarza

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko, ja Ci jeszcze powiem, że też raz na jakiś czas miewam takie bóle żołądka. Albo jak długo nie jem, albo jak się denerwuję. Po prostu zaciska mi się taki jakby supeł. Biorę wtedy no-spę i mnie puszcza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze zacząć ćwiczyć, dobrze mi to zrobi tez na psychikę;) tylko na razie tyle jestem w pracy ze ani jednego popołudnia wolnego tylko ciagle do 20 siedzę w robocie w wakacje:(

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już wiem że mogę wziąć nospe "w razie wu" teraz już mnie nie boli więc następny atak za dwa miesiące czasami się zastanawiam czy czasami nie mam wrzoda jakiegoś na tym żołądku

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie jak na razie nie widzę zmian ani z cerą ani z włosami :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Wg OM..według ostatniego USG to 14t4d ;-)
    bo myslalam, ze masz termin na 1.01. Ja mam na 7.01 wg OM i mam 12 tyg 4 dni a u Ciebie suwaczek pokazuje 14tyg4 dni, o 2 tyg więcej. I się zdziwiłam :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi drogie koleżanki jak Wasze ciśnienie. U mnie w przedziale 70-90/40-60 z tym, że przeważnie około 72/42. Puls ok 80. Ja nie żyje, ja egzystuje. Brzucho jak w 5 m-cu. Macie jakiś sposób żebym mogła jakoś funkcjonować? W zeszłym tyg lekarz powiedział, że wszystko jest ok a nawet lepiej. Problem w tym, że ciągle leże bo jak wstaje to mam zawroty głowy i ogólnie mi słabo. Staram się dużo pić. Podobno to ma pomóc ale jakoś nie bardzo. Kawy nie chcę pić bo może zaszkodzić maleństwu. Pogoda też do niczego. Tylko to, że jestem na l4 do końca ciąży nastawia mnie pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Powiedzcie mi drogie koleżanki jak Wasze ciśnienie. U mnie w przedziale 70-90/40-60 z tym, że przeważnie około 72/42. Puls ok 80. Ja nie żyje, ja egzystuje. Brzucho jak w 5 m-cu. Macie jakiś sposób żebym mogła jakoś funkcjonować? W zeszłym tyg lekarz powiedział, że wszystko jest ok a nawet lepiej. Problem w tym, że ciągle leże bo jak wstaje to mam zawroty głowy i ogólnie mi słabo. Staram się dużo pić. Podobno to ma pomóc ale jakoś nie bardzo. Kawy nie chcę pić bo może zaszkodzić maleństwu. Pogoda też do niczego. Tylko to, że jestem na l4 do końca ciąży nastawia mnie pozytywnie.
    ja mam 120/70, 110/70, więc jest okej.
    Jedna filiżanka kawy nie zaszkodzi maleństwu, a Tobie może pomóc normalnie funkcjonować. Twoje ciśnienie jest bardzo niskie, dziwi mnie, że lekarz nic z tym nie robi.

Zojeczka, Vuko, anulka557, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    ja mam 120/70, 110/70, więc jest okej.
    Jedna filiżanka kawy nie zaszkodzi maleństwu, a Tobie może pomóc normalnie funkcjonować. Twoje ciśnienie jest bardzo niskie, dziwi mnie, że lekarz nic z tym nie robi.
    Boję się tej kawy bo młody rozwija się perfekcyjnie. Byłam na prenatalnym usg i powiedział lekarz, że dawno nie wiedział tak idealnego dziecka. Jeśli chodzi o moje ciśnienie to lekarz stwierdził, że przy i po duphastonie tak bywa ale wszystko ok. Badania mam lepsze niż przed ciążą, cukrzyce miałam przy poprzedniej ciąży a teraz brak, hormony i morfologia super. Powiedział żebym odpoczywała i tyle. Ale problem nie w tym że leże bo to nawet fajne ale że nie mam siły do życia... Nie wiem już sama co robić...

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ