X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja dzisiaj na obiad robilam zapiekane warzywa z kurczakiem :)
    U nas to samo na "drugie" :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka które urodziny;)? Moj ma we wrześniu, w styczniu nikt z moich znajomych nie ma, ani z rodziny;) teraz bedzie wiecej okazji do świętowania, jak dziecko bedzie na świecie;) ja wciaz sie zastanawiam czy trafie w sylwestra:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FusUla jak sie zdenerwuje to tez mi podnosi sie :) wypiłam za Waszæ radą. To prawda że nie powinnam wariować. Mam ciśnienie 97/59 puls 83 także podniosło sie bo miałam przed kawą 77/48 puls 81. Ledwo stałam a obiad sam się nie zrobi. Za 2 tyg mam wizytę to porozmawiam z lekarzem na ten temat. Głównie z tego powodu mam l4 bo do pracy jeżdzę 45km dziennie, a praca w szkole wymaga pełnego skupienia i nie dawałam rady. Ehhh.... Co my się musimy namęczyć żeby sżczęśliwie urodzić ale i tak uważam, że ciąża to najwspanialszy okres w moim życiu, zwłaszcza jak już czuje się maleństwo fikające w brzusiu. Piszecie o cerze, moja była fatalna przed ciążą a ostatnio od kilku dni super jest. Podobno na chłopca się ładniejsza :P

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Anulka które urodziny;)? Moj ma we wrześniu, w styczniu nikt z moich znajomych nie ma, ani z rodziny;) teraz bedzie wiecej okazji do świętowania, jak dziecko bedzie na świecie;) ja wciaz sie zastanawiam czy trafie w sylwestra:p
    Mij ma w styczniu. A najsmieszniejsze jest to,ze tesciowa tez miala termin na 5stycznia jak ja, a przenosila ciaze o 2tyg :-P

FasUla, Flakonik, anulka557 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, 100 lat dla małża :)

Zojeczka, moim zdaniem trochę przesadzasz.

Ja przed ciążą w ogóle nie piłam coli, a w ciąży mi się już ze 3 razy zdarzyło, bo mi to na mdłości pomagało.

Kawa z kapsułek niewiele ma wspólnego z kawą. Niby tak dbasz, żeby tego nie pić, tamtego nie jeść, a kawa w kapsułkach to zwykłe śmieci. Już lepiej sobie zrobić normalną fusiastą kawę, albo ekspres na mieloną/ziarnistą kawę.

Ja tylko ograniczyłam kawę, bo bywało tak, że piłam po 3 dziennie, a teraz piję 1-2, sporadycznie żadnej (ale wtedy herbatę czarną piję).

Poza tym no błagam, w latte ile jest faktycznie tej KAWY i kofeiny?

Vuko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniecznie porozmawiaj;) podobno niskie cisnienie to tak samo problem jak i wysokie, lekarz na pewno cos wymyśli, a według mnie w ciazy jeszcze bardziej sie nasila sennośc, wiec moze byc ciezko. No ale czasem po prostu trzeba dać za wygrana i zrobic sobie drzemkę;) bo na razie pogoda mało spacerowa:/ ponoć niedługo zaczną sie prawndziwe upały;)

Zojeczka, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Anulka, 100 lat dla małża :)

Zojeczka, moim zdaniem trochę przesadzasz.

Ja przed ciążą w ogóle nie piłam coli, a w ciąży mi się już ze 3 razy zdarzyło, bo mi to na mdłości pomagało.

Kawa z kapsułek niewiele ma wspólnego z kawą. Niby tak dbasz, żeby tego nie pić, tamtego nie jeść, a kawa w kapsułkach to zwykłe śmieci. Już lepiej sobie zrobić normalną fusiastą kawę, albo ekspres na mieloną/ziarnistą kawę.

Ja tylko ograniczyłam kawę, bo bywało tak, że piłam po 3 dziennie, a teraz piję 1-2, sporadycznie żadnej (ale wtedy herbatę czarną piję).

Poza tym no błagam, w latte ile jest faktycznie tej KAWY i kofeiny?
    Ta z kapsułek jest super. W środku jak otworzysz to jest porządna grubo mielona kawa o pięknym aromacie i lepszej nie piłam. Kofeiny jest tyle samo tyle ze kawy jest 50ml a reszta mleka więc się wydaje słabsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 ma :) przeżywa jak nie wiem co, że to już zaraz 30, że już z górki, głupol jeden :D ja też z 30 jestem ale innego miesiąca :D po nim najbliżej to synek we wrześniu :)
    a caaaały grudzień to już pisałam wam jak będę chodzić, nogi zepnę i skrzyżuję i koniec, nic nie wylezie hhah
    liskova, dzięki w jego imieniu :)

Liskova, Aprilia lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka, a jakiej marki te kapsułki?

Co do kawy, to sama sobie odpowiedziałaś: 50ml, to jest malutka filiżanka, tyle co nic, nie daj się zwariować...

Moim zdaniem na pewno lepiej wypić kawę, niż się prawie przewracać z takim ciśnieniem.

Anulka, mój miał miesiąc temu 29 :D To dopiero przeżywa! I kurczę, nie pomyślałabym, że się spełni jego marzenie - dziecko przed 30tką, a jednak <3

anulka557, Vuko, Zojeczka lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    SLS i SCS to to samo. Więc nie ma. Żeby nie było, że biorę to z głowy:
    „Te dwie substancje chemiczne są jednym i tym samym”. „Różnica pomiędzy SLS a Sodium Coco Sulfate jest nie większa niż różnica pomiędzy oczyszczoną wodą i nieoczyszczoną (jak twarda woda, itd.) [przyp. tłum. - czyli można powiedzieć jak kranówka od wody destylowanej]. Pod względem tego jak działa on na włosy, Sodium Coco Sulfate jest po prostu tylko bardzo, bardzo rozcieńczoną formą SLS. Jeśli jesteś uczulony na jedno, nadal będziesz uczulony na drugie”
    Choć można się spierać, że jest to trochę lżejsza forma ale i tak może uczulać i podrażniać skórę głowy. Jak mi się szampon skończy to spróbuję alterrę ale nie kupowałam bo wiele osób odradza.
    u mnie się akurat sprawdza, ale jest naprawdę wiele alternatyw, wystarczy poszukać. Polecam też polską markę sylveco - mają rewelacyjne kosmetyki

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj we wrześniu ma 30;) a ja na swoje 27 urodziny dowiedziałam sie o ciazy;)

Vuko, dorbie lubią tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję normalnie kawę, codziennie na śniadanie, bez tego nie wyobrażam sobie funkcjonowania

Vuko, Zojeczka lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a caaaały grudzień to już pisałam wam jak będę chodzić, nogi zepnę i skrzyżuję i koniec, nic nie wylezie hhah
    Haha ja planuję tak samo, oby tylko pomogło ;) :D A jak nie to zaszyjemy się, na okrętkę jak baleronik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 14:57

anulka557 lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Haha ja planuję tak samo, oby tylko pomogło ;) :D A jak nie to zaszyjemy się, na okrętkę jak baleronik :D
    wiesz co, z córą miałam na 4 lutego to w stresie w grudniu byłam! teraz jak pomyślę, gdzie 4 luty, a gdzie 15 styczeń to moje poprzednie obawy takie nikłe się wydają hahaha

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja dzisiaj na obiad robilam zapiekane warzywa z kurczakiem :)

ja na kurczaka od początku ciąży nie mogę patrzeć ;/ inne mięso udzie ale nie za często masakra jakaś

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kaw, herbat i innych, twoja czesto w lecie pije lemiady, teraz polecam porzeczkową;)

http://www.kwestiasmaku.com/drinki/drinki_bezalkoholowe/lemoniada_porzeczkowa/przepis.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka i kiedy córkę urodziłaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Anulka i kiedy córkę urodziłaś?
    mimo, że miałam pessar i straszenie co wizytę, że "zaraz Pani urodzi" to dwa dni po terminie :D

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawy nie piłam prze około pierwsze 8 tygodni ciąży, później juz tak, a,e wypija maksymalnie jedna dziennie i to z mlekiem cole przed ciaza piłam litrami teraz tylko od czasu do czasu szklane cze bo to jest sama chemia :) ale jak to mój lekarz powiedzial:"coby nie dać się zwariować, wszystko z umiarem!" I tej zasady się trzymam

Vuko, Zojeczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie na widze kawy. Chyba ze mleko z kawa :D 3/4 mleka i 1/4 kawy ;D to tak moge wypic

eneska, Vuko, Pola_x lubią tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ