X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki!!

Zapisuję się do styczniówek, dopiero teraz na Was trafiłam!
    Termin na 27.01.2016

Przeczytałam wszystkie posty z kwietnia i maja, czerwiec już sobie odpuściłam :)
    Właściwie zawsze byłam przeciwna wszelkim forom i dr google, ale myślę, że z Wami czas do stycznia zleci szybciej i przyjemniej :) jestem początkująca, więc dopiero będę ogarniać te wszystkie opcje i ustawienia :)

To moja druga ciąża - pierwsza upragniona okazała się pustym jajem płodowym..

Będę często zaglądać i mam nadzieję, że i ja Wam jakimiś informacjami i radami pomogę :)

eneska, mimi87, Hikaru, Vuko, anulka557, Carmen1724, Liskova, Giannaa, menka, ewka315, Beatrice, Pola_x lubią tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia1986 wrote:
    Hej kobietki!!

Zapisuję się do styczniówek, dopiero teraz na Was trafiłam!
    Termin na 27.01.2016

Przeczytałam wszystkie posty z kwietnia i maja, czerwiec już sobie odpuściłam :)
    Właściwie zawsze byłam przeciwna wszelkim forom i dr google, ale myślę, że z Wami czas do stycznia zleci szybciej i przyjemniej :) jestem początkująca, więc dopiero będę ogarniać te wszystkie opcje i ustawienia :)

To moja druga ciąża - pierwsza upragniona okazała się pustym jajem płodowym..

Będę często zaglądać i mam nadzieję, że i ja Wam jakimiś informacjami i radami pomogę :)
    witamy :-)

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) Rozumiem Vuko ;). Mam nadzieję że będzie wszystko ok i zrobi jednak przez brzuch bo trochę nieprzyjemne później jest wydobywanie się tego żelu co nakłada :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:45

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Vuko :)
    Z tym wiekiem to chyba chodziło jej o to, że im starsza kobieta, tym ryzyko trochę wrasta, a ja mam takie to moje ryzyko jakbym była młodsza niż jestem w rzeczywistości ;) Nie chodzi, że wiek podeszły albo, że jest zwiastunem czegoś złego :)
    Mam podane też przykłady.
    Kobieta w moim wieku, z brakiem chorób w rodzinie itd itp jej prawdopodobieństwo, że urodzi dziecko z trisomy21 jest 1:859, a moje wyszło 1:4295, dlatego niby wyszło lepiej niż na to wskazuje mój wiek. Nie wiem czy zrozumiecie to moje skomplikowane tłumaczenie :P
    Jata skłaniam się coraz bardziej, żeby podejść do tego tak jak Ty, że dalej chyba nic nie będę robić, bo po co ;)

FasUla lubi tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 12 tyg miałam przez brzuch. Fakt, że duży jest. W 13 na genetycznym powiedział, że coś dynda między nogami. Myślicie że może jeszcze zmienić sie jak to na takim super sprzęcie było? Pierwsza córka od początku miała być dziewczynką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego przez brzuch, ale pozniej maluch sie nie chciał obrócić i ostatnie 5 min dopochwowo, ale byłam wczesniej od Ciebie, wiec pewnie u Ciebie juz uda sie przez brzuch;)
    U mnie wyniki
    1: 16412
    1: 36916
    1: 116615

NT 1,1 i nie badam dalej;)

Dla wieku 27 ryzyko podstawowe
    1: 821
    1: 1846
    1: 5831

Także moje ryzyko tez wyszło duzo mniejsze niż według wieku i moim zdaniem Twoje Martii sa bardzo dobre;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:27

Martii lubi tę wiadomość

• JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak ja wiem o co chodzi, ryzyko tzw podstawowe wylicza się z wieku, potem wchodzi ono w średnią wyniku z usg i z ew z pappa

Martii lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 10tyg miałam przez brzuch. Dzisiejsze usg genetyczne tez przez brzuch. Ginka powiedziała, że jeśli nie będzie mogłą czegoś dojrzec przez brzuch, to wtedy dopiero weźmie się za mnie z drugiej strony.
    Niestety płci nie poznałam, bo podobno pępowina wszystko zakryła :(

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dzięki Vuko :)
    Z tym wiekiem to chyba chodziło jej o to, że im starsza kobieta, tym ryzyko trochę wrasta, a ja mam takie to moje ryzyko jakbym była młodsza niż jestem w rzeczywistości ;) Nie chodzi, że wiek podeszły albo, że jest zwiastunem czegoś złego :)
    Mam podane też przykłady.
    Kobieta w moim wieku, z brakiem chorób w rodzinie itd itp jej prawdopodobieństwo, że urodzi dziecko z trisomy21 jest 1:859, a moje wyszło 1:4295, dlatego niby wyszło lepiej niż na to wskazuje mój wiek. Nie wiem czy zrozumiecie to moje skomplikowane tłumaczenie :P
    Jata skłaniam się coraz bardziej, żeby podejść do tego tak jak Ty, że dalej chyba nic nie będę robić, bo po co ;)
    Ach, bo Ty robiłaś tylko USG tak? W sensie bez pappa? Stąd pytanie czy coś z tym dalej robić? Teraz załapałam ;) Ja robiłam od razu wszystko

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    U mojego przez brzuch, ale pozniej maluch sie nie chciał obrócić i ostatnie 5 min dopochwowo, ale byłam wczesniej od Ciebie, wiec pewnie u Ciebie juz uda sie przez brzuch;)
    U mnie wyniki
    1: 16412
    1: 36916
    1: 116615

NT 1,1 i nie badam dalej;)

Dla wieku 27 ryzyko podstawowe
    1: 821
    1: 1846
    1: 5831

Także moje ryzyko tez wyszło duzo mniejsze niż według wieku i moim zdaniem Twoje Martii sa bardzo dobre;)

FasUla, a Twoje wyniki są genialne! Z takimi to na pewno nie robiłabym nic dalej. Moje są ok, ale jednak mogłyby być lepsze i z tyłu głowy mam różne myśli. Może zrzędzę ...

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super że przez brzuch ;D Ciekawe czy mój maluszek się ułoży tak że coś zobaczymy hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:30

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Ach, bo Ty robiłaś tylko USG tak? W sensie bez pappa? Stąd pytanie czy coś z tym dalej robić? Teraz załapałam ;) Ja robiłam od razu wszystko

Tak tak, samo usg :)
    A wiesz, czy pappa bardzo ci "pogorszyły" wyniki? Czy może polepszyły?

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie usg prenatalne czeka 11 lipca, coś mi się wydaję, że nocy przed nie prześpię :/

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii według mnie Twoje wyniki sa bardzo dobre:) ale mnie tez lekarka powiedziała ze najwiecej pewności daje zrobienie dodatkowo testów z krwi i ze to moja decyzja;) także mysle ze musisz sie z tym przespać i jeszcze masz troche czasu na decyzje;) ale naprawdę mysle ze nie masz sie czym martwić:)

Martii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już za dwa dni! ale czuję spokój :) ale nie przewidzę co będzie jutro wieczorem :D

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja mam już za dwa dni! ale czuję spokój :) ale nie przewidzę co będzie jutro wieczorem :D

No to będę trzymała kciuki! :)

Jest ktoś kto robił prenatalne w Katowicach?

anulka557 lubi tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię prenatalne w K-cach:)

• JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Tak tak, samo usg :)
    A wiesz, czy pappa bardzo ci "pogorszyły" wyniki? Czy może polepszyły?
    Nie wiem, bo w przypadku testu podwójnego nie analizuje się samych wyników z USG, tylko wszystko razem

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gyncentrum, Sodowski czy gdzie? :)

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w porównaniu do ryzyka podstawowego są lepsze. Choć wiadomo ryzyko podstawowe to jest już czysta statystyka.

Martii lubi tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ