X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smak kawy lubię, nie piję ze względu na serducho, ale mam w szafce "w pogotowiu" Inkę, gdyby mnie wzięło i gdybym miała smaka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja nie na widze kawy. Chyba ze mleko z kawa :D 3/4 mleka i 1/4 kawy ;D to tak moge wypic

Hehehe ale dla mnie to właśnie kawa :) uwielbiam jej zapach jak się robi ;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja unikam kawy w ciąży, ale bez przesady też. Przed lubiłam sobie wypić. Odkąd wiem, że jestem w ciąży wypiłam dosłownie kilka, jak mnie głowa bolała. To zawsze lepiej niż by tabletkę brać. Ale ogólnie mnie do kawy nie ciągnie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja nie na widze kawy. Chyba ze mleko z kawa :D 3/4 mleka i 1/4 kawy ;D to tak moge wypic

haha a to moja kawa tak właśnie wygląda przy okazji :P mąż się śmieje, że to napojada o smaku kawowym, jak to w Simsonach bodajże określili :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy jestem w ciazy, tl bardzo lubie kakao;) i tez dodaje troche energii rano;)

Zojeczka lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja bardzo lubię lemoniady :) mąż mi często różne robi. Teraz ma okazję się popisać, bo mi obiecał, że jak będę w ciąży to mi będzie serwował drinki bezalkoholowe :D

FasUla, dorbie lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tej calek gadki o kawie zrobilam sobie wlasnie kawe mrozona :-D z lodami waniliowymi i bita smietana mmmmm

Pola_x, FasUla, Zojeczka, Liskova, Giannaa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja z tej calek gadki o kawie zrobilam sobie wlasnie kawe mrozona :-D z lodami waniliowymi i bita smietana mmmmm

pyszności :D

Vuko lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    jak robisz kawę mrożoną? :)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    I jak podnosisz ciśnienie, jak funkcjonujesz? Ja jeszcze z łóżka nie wyszłam (oprócz zawiezienie córeczki do przedszkola).

No właśnie jakoś szczególnie nie podnoszę i czuję się całkiem normalnie, kawy nie piję bo mi nie smakuje odkąd jestem w ciąży a czuję się dobrze

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A co do kaw, herbat i innych, twoja czesto w lecie pije lemiady, teraz polecam porzeczkową;)

http://www.kwestiasmaku.com/drinki/drinki_bezalkoholowe/lemoniada_porzeczkowa/przepis.html
    Fajny przepis,ale jak na 4 porcie pol szklanki cukru, to ja bym troche zmniejszyla dawke :-) tez lubie takie prawdziwe napoje z owockami :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jak robisz kawę mrożoną? :)
    Na szybko zalewam jedna lyzeczke kawy rozpuszczalnej ok 50ml goracej wody i zalewam dobrze schlodzonym mlekiem, do tego duza lycha wodow waniliowych i gora bitej na gore :-D ja robie w takich wysokich szklankach do soku. I jak zaleje kawe woda, to dodaje troche cukru,bo ja lubie slodsza troszke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:38

eneska lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko idę w lipcu na wizytę to będzie już 13 tydzień i się zastanawiam jaki usg mi wykona bo do tej pory miałam dopochwowo. Wiem że to zależy od lekarza i wgl ale czy teraz może zrobic przez brzuch ?

Vuko lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja już po usg.
    Wszystko ok :D Lepiej niż wskazuje na to mój wiek (27)
    kość nosowa jest, NT 1,6, CRL 63.0.

Trisomy21 1:4295
    TRisomy18 1:6331
    Trisomy13 <1:20000

A wy jakie miałyście wyniki? Zastanawiam się, czy działać dalej patrzac na te wyniki. Ginka mówi, no że jak chce, wskazań nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:09

anulka557, mimi87, Pola_x, Carmen1724, Liskova, Giannaa, ewka315 lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dobra ja już po usg.

A wy jakie miałyście wyniki? Zastanawiam się, czy działać dalej patrzac na te wyniki. Ginka mówi, no że jak chce, wskazań nie ma.
    Gratuluje wynikow. I nie wiem o co chodzi z Twoim wiekiem,bo ja tez mam 27 i pierwsze slysze zeby byl on zwiastunem zlych wynikow;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dobra ja już po usg.

No strasznie podeszły ten wiek ;)
    u mnie kolejno 1:2100, 1:20000, 1:20000
    Dalej nic nie robię, bo i po co :)

Giannaa, dorbie lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja mam dolce gusto latte jest super i espresso barista. Bardzo dużo osób je lubi bo to nie jest syf. Drogo wychodzi bo za 8 lub 16 kaw trzeba zapłacić 18 zł

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Mam pytanko idę w lipcu na wizytę to będzie już 13 tydzień i się zastanawiam jaki usg mi wykona bo do tej pory miałam dopochwowo. Wiem że to zależy od lekarza i wgl ale czy teraz może zrobic przez brzuch ?
    Przez przypadek polubilam hehe. Ciezko powiedziec,u mnie na ppczatku 13tyg robil dopochwowo,bo nabawilam sie w ciazy tylozgiecia i przez brzuch nic nie bylo widac hehe ale za to zdjecie dostalam super ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od paru czynników- "widzimisię" lekarza :D, jakości sprzętu, a także tego, jak ułoży się dziecko :) czasami trzeba wejść do środka, żeby podpatrzeć :P ja teraz byłam na wizycie 11d3t, było dopochwowo. Idę na prenatalne w piątek (to będzie 12t4d) i będzie przez brzuch:) chyba nie ma reguły.

Ale już na tej wizycie, co byłam zauważyłam różnicę w USG dopowchwowym, tzn. na początku ciąży trzeba było (jakby to wytłumaczyć tak normalnie.. :P) więcej głowicę włożyć, by przeprowadzić badanie, a teraz to dosłownie połowę z tego, co ostatnio :P więc liczę, że na kolejnej wizycie u mojej ginekolog, która jest pod koniec lipca, będziemy się badać przez brzuch:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:16

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Ja mam dolce gusto latte jest super i espresso barista. Bardzo dużo osób je lubi bo to nie jest syf. Drogo wychodzi bo za 8 lub 16 kaw trzeba zapłacić 18 zł
    Zojeczka, troche racjo dziewczyny maja, bo do mielonych gotowcow zawsze cos tam dodaja niestety. A ze smakuje, to nie watpie :-D wiadomo jednak,ze dzis wszedzie jest chemia,wiec nie ma co sie rozdrabniac

Zojeczka, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ