Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smak kawy lubię, nie piję ze względu na serducho, ale mam w szafce "w pogotowiu" Inkę, gdyby mnie wzięło i gdybym miała smaka:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja nie na widze kawy. Chyba ze mleko z kawa :D 3/4 mleka i 1/4 kawy ;D to tak moge wypic

Hehehe ale dla mnie to właśnie kawa :) uwielbiam jej zapach jak się robi ;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja unikam kawy w ciąży, ale bez przesady też. Przed lubiłam sobie wypić. Odkąd wiem, że jestem w ciąży wypiłam dosłownie kilka, jak mnie głowa bolała. To zawsze lepiej niż by tabletkę brać. Ale ogólnie mnie do kawy nie ciągnie.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja nie na widze kawy. Chyba ze mleko z kawa :D 3/4 mleka i 1/4 kawy ;D to tak moge wypic

haha a to moja kawa tak właśnie wygląda przy okazji :P mąż się śmieje, że to napojada o smaku kawowym, jak to w Simsonach bodajże określili :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy jestem w ciazy, tl bardzo lubie kakao;) i tez dodaje troche energii rano;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja bardzo lubię lemoniady :) mąż mi często różne robi. Teraz ma okazję się popisać, bo mi obiecał, że jak będę w ciąży to mi będzie serwował drinki bezalkoholowe :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tej calek gadki o kawie zrobilam sobie wlasnie kawe mrozona :-D z lodami waniliowymi i bita smietana mmmmm

Pola_x, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Liskova, Giannaa lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    A ja z tej calek gadki o kawie zrobilam sobie wlasnie kawe mrozona :-D z lodami waniliowymi i bita smietana mmmmm

pyszności :D

Vuko lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    jak robisz kawę mrożoną? :)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    I jak podnosisz ciśnienie, jak funkcjonujesz? Ja jeszcze z łóżka nie wyszłam (oprócz zawiezienie córeczki do przedszkola).

No właśnie jakoś szczególnie nie podnoszę i czuję się całkiem normalnie, kawy nie piję bo mi nie smakuje odkąd jestem w ciąży a czuję się dobrze

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A co do kaw, herbat i innych, twoja czesto w lecie pije lemiady, teraz polecam porzeczkową;)

http://www.kwestiasmaku.com/drinki/drinki_bezalkoholowe/lemoniada_porzeczkowa/przepis.html
    Fajny przepis,ale jak na 4 porcie pol szklanki cukru, to ja bym troche zmniejszyla dawke :-) tez lubie takie prawdziwe napoje z owockami :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    jak robisz kawę mrożoną? :)
    Na szybko zalewam jedna lyzeczke kawy rozpuszczalnej ok 50ml goracej wody i zalewam dobrze schlodzonym mlekiem, do tego duza lycha wodow waniliowych i gora bitej na gore :-D ja robie w takich wysokich szklankach do soku. I jak zaleje kawe woda, to dodaje troche cukru,bo ja lubie slodsza troszke :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 15:38

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko idę w lipcu na wizytę to będzie już 13 tydzień i się zastanawiam jaki usg mi wykona bo do tej pory miałam dopochwowo. Wiem że to zależy od lekarza i wgl ale czy teraz może zrobic przez brzuch ?

Vuko lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Martii Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra ja już po usg.
    Wszystko ok :D Lepiej niż wskazuje na to mój wiek (27)
    kość nosowa jest, NT 1,6, CRL 63.0.

Trisomy21 1:4295
    TRisomy18 1:6331
    Trisomy13 <1:20000

A wy jakie miałyście wyniki? Zastanawiam się, czy działać dalej patrzac na te wyniki. Ginka mówi, no że jak chce, wskazań nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:09

nick nieaktualny, mimi87, Pola_x, nick nieaktualny, Liskova, Giannaa, ewka315 lubią tę wiadomość

w5wq2n0a3flpwu4d.png

20100918610117.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dobra ja już po usg.

A wy jakie miałyście wyniki? Zastanawiam się, czy działać dalej patrzac na te wyniki. Ginka mówi, no że jak chce, wskazań nie ma.
    Gratuluje wynikow. I nie wiem o co chodzi z Twoim wiekiem,bo ja tez mam 27 i pierwsze slysze zeby byl on zwiastunem zlych wynikow;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martii wrote:
    Dobra ja już po usg.

No strasznie podeszły ten wiek ;)
    u mnie kolejno 1:2100, 1:20000, 1:20000
    Dalej nic nie robię, bo i po co :)

Giannaa, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja mam dolce gusto latte jest super i espresso barista. Bardzo dużo osób je lubi bo to nie jest syf. Drogo wychodzi bo za 8 lub 16 kaw trzeba zapłacić 18 zł

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha wrote:
    Mam pytanko idę w lipcu na wizytę to będzie już 13 tydzień i się zastanawiam jaki usg mi wykona bo do tej pory miałam dopochwowo. Wiem że to zależy od lekarza i wgl ale czy teraz może zrobic przez brzuch ?
    Przez przypadek polubilam hehe. Ciezko powiedziec,u mnie na ppczatku 13tyg robil dopochwowo,bo nabawilam sie w ciazy tylozgiecia i przez brzuch nic nie bylo widac hehe ale za to zdjecie dostalam super ;-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od paru czynników- "widzimisię" lekarza :D, jakości sprzętu, a także tego, jak ułoży się dziecko :) czasami trzeba wejść do środka, żeby podpatrzeć :P ja teraz byłam na wizycie 11d3t, było dopochwowo. Idę na prenatalne w piątek (to będzie 12t4d) i będzie przez brzuch:) chyba nie ma reguły.

Ale już na tej wizycie, co byłam zauważyłam różnicę w USG dopowchwowym, tzn. na początku ciąży trzeba było (jakby to wytłumaczyć tak normalnie.. :P) więcej głowicę włożyć, by przeprowadzić badanie, a teraz to dosłownie połowę z tego, co ostatnio :P więc liczę, że na kolejnej wizycie u mojej ginekolog, która jest pod koniec lipca, będziemy się badać przez brzuch:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 16:16

• Vuko Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Ja mam dolce gusto latte jest super i espresso barista. Bardzo dużo osób je lubi bo to nie jest syf. Drogo wychodzi bo za 8 lub 16 kaw trzeba zapłacić 18 zł
    Zojeczka, troche racjo dziewczyny maja, bo do mielonych gotowcow zawsze cos tam dodaja niestety. A ze smakuje, to nie watpie :-D wiadomo jednak,ze dzis wszedzie jest chemia,wiec nie ma co sie rozdrabniac

nick nieaktualny, Liskova lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ ‹ 545 546 547 548 549 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ