Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka557 wrote:no tak, większość facetów chce najpierw chłopca
ja też bardzo chciałam, sama mam starszych braci i chciałam, żeby moja przyszła córa miała starszego brata, no i się udało
Co do cery, to ja miałam idealną, a od tygodnia to mnie tak wysypuje, że masakra. I to w idiotycznych miejscach, np. niedaleko kącika ust, albo na kości policzkowej, albo na środku czoła, między brwiami
Przed ciążą miewałam wysypy, ale tylko przed @ i to takie typowo hormonalne (na brodzie), a teraz to masakra. I strasznie dłuuuugo się goją, nie chcą schodzić, nie chcą się dać wycisnąć, no nic. -
anulka557 wrote:ale spoko dziewczyny, ważne, żeby do jesieni przebimbać a później czapka na głowę i można wyluzować haha
A co do długości, to ja miałam baardzo długie po ślubie, takie do talii. W kwietniu ścięłam, mnie się wydawało, że mam na maxa krótkie, bo ścięłam dobre z 15cm, a np. w pracy nikt nie zauważył, hahaha
Ale mam fajnego fryzjera i świetnie mi się włosy układają po tym podcięciu.
Teraz będę szła niedługo i chyba ciachnę jeszcze trochę, bo właśnie na zimę wygodniej mi będzie w krótkich, no a przy dziecku to już w ogóle. -
Giannaa wrote:Nie mówcie mi nic o włosach ... ja ogólnie mógłbym my je codziennie bo tak się przetłuszczają ale robię tak jak napisała Eneska na następny dzień po protu związuje...szału bym dostała jakbym codziennie musiała być włosy które są dosyć długie
Jata Super, że zdecydowałaś się jednak na samolotdorbie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyliskova, dlatego napisałam, że większość,ale nie wszyscy, bo niektórzy chcą od razu "córeczki tatusia"
))
noo w pracy to wyższy level z tymi włosamiale może w drugim trymestrze coś się poprawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 22:41
-
Aprilia, biorę Rennie, trochę pomaga, ale nie niweluje całkiem..
Idę dzisiaj do gina, to zapytam co brać, bo naprawdę dokucza mi to koszmarnie.
Anulka, mojego kumple w pracy przekonywali, że pierwsza córa, to lepiej, bo: dziewczynka starsza, to się potem młodszymi dziećmi opiekujeSuper argument
Witam się w 12 tygodniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 06:12
-
Na zgage polecam migdaly i grejpfruty. A co do nospy na zoladek, to zalezy co jest przyczyna bolu, u mnie na przyklad byl to wrzod maly i absolutnie nie mozna wtedy brac nospy. A jesli masz ciagle zgage mordeczka, to podejrzewam,ze masz po prostu podrazniona sluzowke i musisz walczyc ze zgaga,a zniknie problem z zoladkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 07:35
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:dużo? może przemęczyłaś się dziś albo za dużo chodziłaś?
A wysiłek to wiesz, jak to w domu bez sprzątania, ale pranie wstawic, przełożyć do suszarki, śniadanie przygotowalam, obralam ziemniaki na placki, trochę cos tam pochowalam. Generalnie nie dzwigalam i nie oszczedzalam się za bardzo.
Ide w czwartek na wizytę, to zobaczymy jak te krwiaki... oby ich nie było -
nick nieaktualnyVuko wrote:Na zgage polecam migdaly i grejpfruty. A co do nospy na zoladek, to zalezy co jest przyczyna bolu, u mnie na przyklad byl to wrzod maly i absolutnie nie mozna wtedy brac nospy. A jesli masz ciagle zgage mordeczka, to podejrzewam,ze masz po prostu podrazniona sluzowke i musisz walczyc ze zgaga,a zniknie problem z zoladkiem
Jest jeszcze taki preparat Gaviscon który ma inne działanie niz Renni, bo Renni zobojetnia, a ten Gaviscon pokrywa ta tresc pok. zapobiegając cofaniu sie. Jest s tabl, saszetkach lub plynie/ zawiesinie. Można go stosowac w ciążyLiskova lubi tę wiadomość
-
Vuko, tą zgagę to mam ja, a Mordeczka ma ból żołądka, więc to niepowiązane ze sobą
Poza tym co do mojej zgagi, to mnie się wydaje, że to nie jest problem z żołądkiem jako takim, tylko to jest ta charakterystyczna zgaga dla ciąży, bo się rozluźnia zwieracz przełyku.
Migdały na mnie nie działają, grejfrutów nie próbowałam.
Dorbie, popatrzę na ten Gaviscon, popytam też gina, dzięki -
dorbie wrote:Vuko, nie strasz jej. W ciąży zgaga jest charakterystyczna. Na poczatku jelita sa wzdete i przesuwaja się do góry uciskaja m.inna żołądek i łatwiej o reflux, potem brzuch uciska i tez jest cofanie się treści pokarmowej do przełyku i zgaga.
Jest jeszcze taki preparat Gaviscon który ma inne działanie niz Renni, bo Renni zobojetnia, a ten Gaviscon pokrywa ta tresc pok. zapobiegając cofaniu sie. Jest s tabl, saszetkach lub plynie/ zawiesinie. Można go stosowac w ciąży -
nick nieaktualnywitam się w 13 tygodniu!
dorbie no to oby to było z krwiaka i na wizycie żeby już nic nie było!
moja wizyta za dwa dni, już doczekać się nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 08:36
Liskova, Pola_x, dorbie, mimi87 lubią tę wiadomość
-
Nie ma opcji, nie nadrobię tego nigdy
Coś się ważnego działo?
My jesteśmy po prenatalnych i wszystko jest dobrze!Maluch jest cudowny, tyle się na niego napatrzyliśmy
Liskova, dorbie, FasUla, mimi87, anulka557, Carmen1724, Vuko, menka, ewka315, Arizona_R lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytacie jakie kosmetyki używać w ciąży i dla dziecka. Tu macie ściągę, których produktów nie wybierać tzn składników:
http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm
Trochę przerażające...ale taka jest prawda. Na szczęście u mnie w pracy się ich nie stosuje, bo bym już dawno na zwolnieniu była... -
nick nieaktualnyA tarczyce masz zdrowa? Ponoć w ciąży mogą wypadać albo wręcz przeciwnie, stają sie mocniejsze. Mnie wypadały przed ciąża garściami, używam szamponu i maski sebiradin i wcierki Bursztynowej jantar. Jeszcze pomógł mi szampon dermena przeciwko wypadaniu, nic mocniejszego w ciąży nie mozna...