X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z włosami tak jak przed ciążą, mycia wymagają co 2 dzień ale czasem zwiążę i przeczekam jeszcze 1 dzień ;) Gorzej z cerą, bardzo pogorszyła mi się po inofoliku i ten stan utrzymuje się do teraz :( Najgorsze są broda i okolice brody, trochę też czoło i plecy, ale ogólnie cera na całej twarzy wygląda na zmęczoną. Niby mówi się, że dziewczynki zabierają mamie urodę a chłopcy dodają, ale ja tłumaczę sobie, że to nie reguła, koleżanka jest w 9 m-cu i będzie córka a cerą ma cały czas ładną. A że ja ogólnie mam tendencję do trądziku najprawdopodobniej na tle hormonalnym to teraz się nasiliło.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi nic o włosach ... ja ogólnie mógłbym my je codziennie bo tak się przetłuszczają ale robię tak jak napisała Eneska na następny dzień po protu związuje...szału bym dostała jakbym codziennie musiała być włosy które są dosyć długie ;-)

Jata Super, że zdecydowałaś się jednak na samolot ;-)

Liskova lubi tę wiadomość

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech się kluje, ale dziewoja :D chociaż nie powiem, staram się zaakceptować też myśl, że jednak chłopak, żeby nie było na usg zawodu, zresztą wsio ryba, moje w końcu :D żeby zdrowiutkie było :)

eneska, Giannaa lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna mam to samo :/ Jak mam sobie myć włosy to mnie szlag trafia

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    niech się kluje, ale dziewoja :D chociaż nie powiem, staram się zaakceptować też myśl, że jednak chłopak, żeby nie było na usg zawodu, zresztą wsio ryba, moje w końcu :D żeby zdrowiutkie było :)
    Ja to sobie tak czasem myślę, że bardzo chcę pierwszego chłopca.. a potem jak widzę np. córeczki znajomych, to chce mi się córki hahaha :P za to mąż bardzo liczy na pierworodnego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie powiem, lżej mi, że nie tylko ja muszę się męczyć z tymi włosami :D do mojego się śmieje, że wiadomo kiedy przetłuszczone mam, bo w kitce chodze haha

Liskova lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że mąż chciałby mieć syna choć mój mi mówi że rośnie nam mała Gabryśka :P

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Ja to sobie tak czasem myślę, że bardzo chcę pierwszego chłopca.. a potem jak widzę np. córeczki znajomych, to chce mi się córki hahaha :P za to mąż bardzo liczy na pierworodnego :D
    no tak, większość facetów chce najpierw chłopca :) ja też bardzo chciałam, sama mam starszych braci i chciałam, żeby moja przyszła córa miała starszego brata, no i się udało :)

eneska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Wiadomo że mąż chciałby mieć syna choć mój mi mówi że rośnie nam mała Gabryśka :P
    to wszystko się rozgrywa o te klocki i samochodziki... hahaha :D

anulka557, Giannaa lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Bo sam by się nimi pobawił a tak będzie miał wymówkę że z synkiem się bawi :D

anulka557, eneska lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    sami się chcą pobawić, to chcą przykrywkę mieć haha

eneska lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam długie, ale ściąć mi szkoda ;) No i mężuś byłby niepocieszony ;) Zresztą krótsze mi się nie chcą układać więc z jednej strony wygoda a z drugiej już nie ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym z miłą chęcią ścięła ale mąż mi nie każe a i tak cały czas mam spięte

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie o to chodzi, dziewczyny, hahahaha :P
    Wieczne dzieci :D

Co do włosów, to ja miałam już bardzo długie, ścięłam do ramion jakieś 3 m-ce temu:) mąż był średnio zadowolony, ja z resztą też, ale miałam już bardzo zniszczone. Trzeba było, ale szybciutko rosną :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale spoko dziewczyny, ważne, żeby do jesieni przebimbać a później czapka na głowę i można wyluzować haha

eneska, Aprilia lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, Anulka mam tak samo ;) Chciałabym najpierw chłopca a potem jak widzę te wszystkie sukienusie dla dziewczynek, spineczki, ozdóbki to już sama nie wiem... Bo jak nie uda się z rodzeństwem to to wszystko mnie ominie hihi ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do pasa do tego dość grube... oj miałabym ochotę je ściąć czasami ale ja zawsze miałam długie i jak podcinałam końcówki to płakać mi się chciało :P Ale ostatnio jestem bardzo leniwa no nie mam ochoty nic z nimi robić.

Mój mąż chciał mieć córę od razu pomimo, że to duże dziecko ... pewnie kupowałby jej samochody na sterowanie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2015, 21:51

a.png
    a.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam już dość tego bimbania bo nie zdążyłam zafarbować przed ciążą i mam odrosty, nie są na szczęście bardzo mocne ale ja je widzę :P Mimo że farbuję szamponem to jednak wolę przeczekać do 2 trymestru żeby potem nie pluć sobie w brodę.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Ja mam do pasa do tego dość grube... oj miałabym ochotę je ściąć czasami ale ja zawsze miałam długie i jak podcinałam końcówki to płakać mi się chciało :P Ale ostatnio jestem bardzo leniwa no nie mam ochoty nic z nimi robić.

Mój mąż chciał mieć córę od razu pomimo, że to duże dziecko ... pewnie kupowałby jej samochody na sterowanie :P
    mąż mojej znajomej ze studiów specjalnie ubiera swojej córeczce większe spodnie, bo czasami robi ją na skejciarę hahaha :P eh, ci faceci :P

‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ