Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
FasUla wrote:Viki tez mysle o tym laktatorze ale moze ktoś doświadczony cos poleci? Cos jeszcze medela mi chodziła po głowie
lucy1983 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
anulka557 wrote:może to durne, ale zawsze jak pokarm odciągałam to się czułam jak krowa
hahahaha
HahahahahahaJa na laktator mówiłam, że to dojarka
Też miałam ten z baby ono ale się już rozsypał.
Ja ostatnio dużo czytałam o laktatorach bo chciałam kupić Tommee Tippee ale raczej z niego zrezygnuje bo mieł miał zbyt dobrych opinie bo podobno słabo ciągnie.
Medela to podobno numer jedne z pośród numerów jedenAle cena dość wysoka
Drugie miejsce to Avent jednak tez do tanich nie należy.
Do tych dwóch laktatorów oczywiście elektrycznych nie było praktycznie zastrzeżeń i złych opinii.
Trzecie miejsce zajął laktator Canapol o którym pisała Viki podobno jest świetny w porównaniu do swojej ceny i spełnia swoją funkcje.
Ja na pewno kupie jeden z tych trzech ale jeszcze nie wiem jaki...chyba skłaniam się ku marce Avent ale nie mam pewności bo kusi mnie cena Canapolu ale nie zapominam o numerze jeden Medelianulka557 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummerka wrote:W szkole rodzenia położna mowila, ze medela najlepsza, avent tez ok. Ja miałam avent, ale ręczny, teraz chce elektryczny, ale kupiłam butelki tomme Tippe, wiec chyba muszę tez tommy tippe..,
odciągasz do butelki z laktatora i przelewasz do tomme tippee
ja jeszcze nie wiem jaki wezmę, ale na pewno nie droższy jak 150 zł -
Hejka
Ja mam medela mini i faktycznie głośny, ale sobie chwaliłam. Z ciekawostek to na zajęciach w szkole rodzenia położna pokazała nam różne laktatory i był sztuczny cycek. No i medela dawała najlepiej radę. W medeli dobre est jeszcze to ze można sobie lejek dobrać. U mnie na jeden cycek standard pasował ale na drugi to musiałam dokupić węższy lejekno cóż człowiek istota asymetryczna jest
ania.g lubi tę wiadomość
-
Nie no dziewczyny, szok co ię w tym kraju dzieje.. Jesteśmy na urlopie w Jastrzębiej Górze, od wczoraj ta biegunka, dzisiaj mega woda ze mnie leci, smecta nic nie pomogła. Doszła gorączka, słabiej czuję małego i miałam chyba skurcze (chyba, bo brzuch bolał co ok 8-10 minut, potem coraz rzadziej, bo wzięłam no-spę).
Najbliższy SOR jest w Pucku, ale nie mają soru gin-położniczego, więc dzwonię do Wejherowa, czy mam do nich przyjechać, czy do Pucka. Baba na wstępie mnie zjechała, że biegunka to nie sprawa dla ginekologa i że 'z dzieckiem nic się nie dzieje rozumiem?', to mówię że się dzieje itd. Ona do mnie, że Puck mnie raczej odeśle, bo oni odsyłają. Więc mówię, że w takim razie mam do nich przyjechać? A ona na to, że: to jest Pani zdanie, że Pani POWINNA.
Więc pytam, co mam zrobić w takim razie: co pani uważa.
Kur.wa co za chory kraj... -
Liskova trafiłaś na jakąś pojebana babe. Ja bym jechała do najbliższego szpitala nie patrząc na to co mówią. Chociaż wiem co czujesz bo zawsze się zastanawiam gdzie ja bym pojechała jakby się coś działo. Tutaj, w Bydzi, nigdy nie korzystałam z pomocy szpitali a jak mieszkałam z rodzicami to był jeden szpital w powiecie więc nie było gadania gdzie jechać01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
Liskova wrote:Nie no dziewczyny, szok co ię w tym kraju dzieje.. Jesteśmy na urlopie w Jastrzębiej Górze, od wczoraj ta biegunka, dzisiaj mega woda ze mnie leci, smecta nic nie pomogła. Doszła gorączka, słabiej czuję małego i miałam chyba skurcze (chyba, bo brzuch bolał co ok 8-10 minut, potem coraz rzadziej, bo wzięłam no-spę).
Najbliższy SOR jest w Pucku, ale nie mają soru gin-położniczego, więc dzwonię do Wejherowa, czy mam do nich przyjechać, czy do Pucka. Baba na wstępie mnie zjechała, że biegunka to nie sprawa dla ginekologa i że 'z dzieckiem nic się nie dzieje rozumiem?', to mówię że się dzieje itd. Ona do mnie, że Puck mnie raczej odeśle, bo oni odsyłają. Więc mówię, że w takim razie mam do nich przyjechać? A ona na to, że: to jest Pani zdanie, że Pani POWINNA.
Więc pytam, co mam zrobić w takim razie: co pani uważa.
Kur.wa co za chory kraj...
Trzeba było poprosić, żeby przedstawiła się jeszcze raz spisać imię nazwisko i złożyć skargę...to chamstwo ludzi zaczyna mnie dobijać! Co oni sobie ku...myślą. Za kare pracują? '
Liskova obawiam się, że najbliższa fachowa opieka to niestety Gdynia, Gdańsk... -
Cześć dziewczyny!
W końcu udało mi się zmobilizować żeby też coś napisaćMoże od początku...przede wszystkim gratuluję wszystkim mamusiom (i tatusiom oczywiście też :)swoich rosnących pociech :)U nas termin wypada 03.01 i będzie dziewczynka - Emilka, tak więc zasilamy babskie grono. Wczoraj zaczęłyśmy 25 tydzień. Jest to nasza pierwsza ciąża, więc tak jak Wy mam mnóstwo wątpliwości, radości, niepewności dlatego też postanowiłam dołączyć do Waszego grona. Brzuszek już dosyć duży, kilogramy też od jakiegoś czasu ostro w górę ale póki nie przekroczę 12 kg to nie mam zamiaru się zbytnio przejmować
Poprzednich tematów już nie nadrobię pewnie ale w sprawie laktatora ja jestem za kupnem Aventu Natural - w moim przypadku ręcznego, bardzo chciałabym karmić piersią więc podchodzę do laktatora jako "ewentualnej pomocy" gdyby mały ssaczek nie potrafił zbyt dobrze ssać lub gdyby okazało się, że ja mam jakieś problemy z karmieniem/przystawianiem etc. No zobaczymy...Butelki mam również Avent seria Natural - 125ml.
W temacie wyprawowym: tak naprawdę mam trochę "drobnicy" ciuszki, okrycia kąpielowe, pieluszki tetra i flanela itp, nad wózkiem i łóżeczkiem na razie się nie zastanawialiśmy, zostawiamy to na początek listopada.FasUla, Felicity, Carmen1724, Beatrice, Mama84, Martii lubią tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
nick nieaktualny
-
Ja dostane od kuzynki nie wiem jakiej firmy chyba aventowski ale elektryczny wiec tylko te końcówki dokupie. Niestety bede musiala sporo odciagac bo w weekendy tatuś będzie z małym a ja na zajęciach.
Liskova myślę ze dostaniesz kroplowke jak woda ci juz leci. Tym sie juz trzeba zajac bo ty sie moment odwodnisz.FasUla lubi tę wiadomość
-
AŚ_KA, miło że do nas dołączyłaś, grono się powiększa.
Co do laktatorów mam głupie pytanie... czy wielkość cycka i brodawki ma znaczenie ? -
Liskova a z tą biegunką to tygrys ma rację, jeszcze się odwodnisz. Potrzebujesz kroplówki z elektrolitami. To tak jak kobiety na początku ciąży dużo wymiotują, też pod kroplówką leżą...
-
nick nieaktualnyMitzula z tego co wiem to ma. Liskova ja byłam na izbie przyjec ginekologicznej, tak jak mowię, z dzieckiem było wszystko ok i jesli chodzi o sama biegunkę czy wymioty to nie jest to wskazanie, zeby Cie przyjęli do szpitala, ale mogą tam sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok i mnie to uspokoiło. Poza tym u Ciebie były gorsze wyniki badań wątroby, wiec mysle ze każdy szpital Cie weźmie na obserwacje i nie odmówi. Choc mnie po prostu przeszło po 4 dniach, tez mnie brzuch bolał i z łazienki cieżko było wyjsć, ale nie wpłynęło to złe na ciaze, takze do szpitala podjedz, ale sie nic nie martw;) dzidziuś na pewno dobrze sie czuje:)
-
Witaj AŚ_KA
Mnie właśnie w laktatorze interesuje najbardziej efektywność ściągania mleka. Przy każdym dziecku miałam mało pokarmu a przy Marcelu to naprawdę znikome ilości. Mam nadzieję że teraz dobry laktator wspomoże produkcję a za ręczny to ja już dziękuję, nigdy więcej.Matka fantastycznej 4 -
Liskova co za baba
uwielbiam nfz
aś_ka witaj
zemera odezwij się
bacha ja wrzucam przez zapodaj.net -> po lewej masz zakąłdkę "na forum"
ja laktator podobno mam dostać, muszę dopytać a jak nie to czas zacząć szperać, ale raczej wolę dołożyć i kupić elektryczny13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.