Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLiskova wrote:Dziewczyny, od wczoraj mam biegunkę, chyba mi jakieś jedzenie zaszkodziło..
Wczoraj też wymiotowałam. Czy mogę kupić coś w aptece? Mam się martwić?
Jestem 700km od domu, więc jedyna opcja to szpital i SOR, a wolałabym tego uniknąć...
Mam też ostatnio bóle krzyża, a czytam że biegunka często może być przed porodem, czy te bóle to nie będą jakieś skurcze? Martwię sie jak diabliLiskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie sadze Liskova, ja biegunkę i wymioty miałam 4 bite dni, biegunkę chyba kilkanaście razy na dzien:/ dostałam asecurin bez recepty do wykupienia i gastrolit z recepta lub zamiennik orsalit. Przez 2 dni w ogole nie jadałam, tylko piłam, bo nie dałam rady. A z dzieckiem wszystko ok, musisz obserwować czy sa ruchy i jesli bedzie to trwało dłużej niż 5 dni to jest niebezpieczne i trzeba do szpitala. Poza tym pamiętaj o diecie, suchary, potem kleiki itd, nic surowego, ewentualnie wygazowana cola lub napój typu powerrade. Jesli zauważysz jakies niepokojące rzeczy, jak bardzo silny bol brzucha, krwawienie, sączenie wód, brak ruchow itd to wtedy do szpitala.
Moje zatrucie było bardzo hardcorowe i nie wpłynęło na dziecko;)podobno mozna tez smecte wziąć, jak brałam ten asecurin i po prostu przeczekałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:18
Liskova lubi tę wiadomość
-
Beatrice pochwal się jakąś fotką ze ślubu
Z poduchy będziesz zadowolona. Ja zamówiłam w zeszłym tygodniu kojec Motherhood bo już w nocy nie mogłam sobie miejsca znaleźć i kręgosłup zaczął dawać się we znaki. Długo się wahałam ale nie żałuję,poduszka fajnie odciąża plecyPrzez pierwsze dni nie mogłam się przyzwyczaić bo zawsze spałam w jednej ulubionej pozycji i na płaskich poduszkach, ale teraz uważam, że to genialny wynalazek
PS. Zmień mi proszę datę na 14 stycznia i dopisz synka Dominika -
Dzięki dziewczyny za rady, kochane jesteście. Ja jestem panikara, przeczytałam w innym miejscu, że dziewczyna urodziła w 27 tygodniu i dlatego panikuję
Nic mi się nie dzieje poza tym, nie boli mnie brzuch, ruchy są, chociaż dziś jakby mniejsze, ale zobaczę później. Ja się źle czuję to i mały to czuje na pewno.
Kupiłam sobie colę, bo mi to zawsze pomaga na takie akcje żołądkowe.
Nie mam za bardzo możliwości przygotować sobie nic do jedzenia, bo jesteśmy w hotelu, ale chyba po prostu zejdę i poproszę żeby mi na obiad zrobili ryż zapiekany z jabłkami, bo w menu dzisiaj ryba w sosie bazyliowym i kotlety schabowe, żurek.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:A macie moze opis mamy z 25 tc? Ktoras planuje w przyszłym tygodniu badanie glukozy?ponic najlepiejn25,26 tydzien i tylko 8 h bez jedzenia. Ja ide za tydzien.
Ja mam robić glukozę na następnej wizycie, czyli będzie to końcówka 26 tyg. Dobrze że mam termin na 8.30 bo inaczej bym z głodu umarła... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnaR wrote:http://allegro.pl/showitem/description/5277647069.html
a my właśnie wybraliśmy łóżeczko i akcesoria do niego. Kolor szare grochy;)
łóżeczko bardzo mi się podoba, właśnie w te szare grochy, daj znać jak już je będziesz miała czy wszystko jest ok
Beatrice zdjęcia rewelacyjne -
nick nieaktualnyUWAGA! Mam ogłoszenie parafialne
Bardzo prosze was dziewczyny przy których nie ma zapisanej płci dzidziusia na 1 stronie aby mi napisałyI bardzo prosze o podanie terminów porodu
Najgorzej ze te TP sa raz z Om raz z USG i jest bajzel z tym...no ale juz trudno. Moglam od poczatku same z OM zapisac. Pozniej nie bedzie wiadomo jak przy porodzie liczyc ktory tydz+dzien. I właśnie jak chcecie żeby wam zmienić termin porodu, dopisać imię to piszcie bo są naprawde spore luki w liscie a byłoby supr jakby była w miare kompletna
Dziewczyny od was nie mam terminu porodu.
blackwidow - TP. ?
Anica - TP. ?
Kota - TP. ?
paznokietek - TP. ?
ktosik85 - TP. ?
myssss - TP. ?
Maximka - TP.
Będe bardzo wdzięczna -
nick nieaktualny
-
a ja myślałam że się więcej dziewczynek teraz rodzi