SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    A to ja to ogarniam, tylko właśnie im więcej oglądam i czytam tym bardziej mam mętlik. :D Chyba zostaniemy przy tym Maxi Cosi - zbiera pochwały a i cenowo nie powala jakoś strasznie. ;)

U nas dlatego też stanęło przy maxi cosi. Zresztą decydował mąż więc chociaż szybko poszło, nie tak jak ze mną... Bo ja o głupiej pościeli myślę tydzień ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie moze doswiadczenie z piduszka z motherhood dla ciezarnych? Bo zastanawiam sie czy kupic.
    Wy jestescie juz posiadaczkami jakiejs poduchy?

bacha8709 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Dziewczyny a macie moze doswiadczenie z piduszka z motherhood dla ciezarnych? Bo zastanawiam sie czy kupic.
    Ja mam poduchę C :) Nie wyobrażam sobie spania bez niej :) Jest przefantastyczna :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z motherhood czy jakas inna?
    Chyba czas sie tez zaopatrzyc w cos takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 23:02

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:

Dokładnie stąd mam.

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i5182664419.html

Jest świetna bo ma poszewkę zdejmowaną, więc można prać i sama poduszka ma suwaczek więc możesz sobie sama układać gdzie chcesz mieć grubszą a gdzie cieńszą poduchę. A to zaczyna się robić bardzo ważne teraz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jest ! ;)

Chyba juz wszystkie poszly spac zatem ja tez ide. Dobranoc :*

Anuśka lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ja mam gdzieś od 11 tc kojec Motherhood i teraz już sobie życia bez niego nie wyobrażam - jest świetny, do spania i do wypoczynku. Mój Mąż też chce taki. :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mimi87 lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:

Ja bym polecała motherhood, szwagierka kupiła inna i jej sie "wylezala" w jednym miejscu, bo w środku ma groszki, a motherhood nie ma, wiec sie nie wygniecie;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mama z moherhood i nie zamienie ja na zadna inna.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

ps. fotelik to baaardzo przydatna rzecz tak od. około kwietnia....wcześniej sporadycznie używaliśmy i mamy chicco
    najlepiej to nie oszczędzać na tym drugim foteilku bo on z nami będzie do 3lat...

A dlaczego dopiero od kwietnia?? U nas będzie potrzebny od razu. Bo oboje mamy rodziców 120 km od nas i maluch od początku będzie z nami jeździł.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykły jakiś Rogal od mojej siostry i też jest dla mnie jak zbawienie!!;)

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25tygodniu! :O Szok kiedy to zlecialo

nick nieaktualny, tygrys73, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam zwykłego dużego rogala, już drugą ciążę go "katuje" i bez niego nie ma spania :P

a noc męcząca, bolały te krzyże, ewidentnie coś, a raczej bym się kłaniała, że jakiś mały terrorysta uciska mi na nerw i stąd ten ból, bo jak się przekręcił wczoraj to chwile łaziłam normalnie.. oby to chwilowe było bo jak ma być do końca ciąży to ja dziękuję...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda? Jeszcze chwila i trzeci trymestr! A ja mam tylko ubranka i parę drobiazgów :P

Anulka ja miałam ze 2-3 tygodnie mocne bóle pleców, niezależnie co robiłam. Odkąd więcej leżę jest poprawa, ale nie do końca. Spróbuj się nie przemęczać. Wieeem, że to trudne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 08:46

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Prawda? Jeszcze chwila i trzeci trymestr! A ja mam tylko ubranka i parę drobiazgów :P

Anulka ja miałam ze 2-3 tygodnie mocne bóle pleców, niezależnie co robiłam. Odkąd więcej leżę jest poprawa, ale nie do końca. Spróbuj się nie przemęczać. Wieeem, że to trudne :(
    właśnie się staram, bo wczoraj właśnie więcej porobiłam i wyszło :( no ale jak piszesz, cholernie ciężko mając pod opieką dwójkę dzieci i cały dom, gdzie jedyna pomoc to w niedziele od męża, bo tak to do wieczora pracuje ehh

• JATA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    chodziło mi o to że rodzicie zimą i jedyne wyjścia będziecie miały do lekarza --- zobaczycie....heheh to do was będą przyjeżdżać heheheh

a zamiast gondoli się nie da...ja jestem zdania, że kręgosłup dziecka ważniejszy niż moda na spacerowanie w nosidełku....

FasUla i to za brzusiem ciążowym tęsknię bardzoooooooooooooooooooo:)
    Jejku przecież to nie chodzi o żadna modę ani o to żeby dziecko wozić non stop w tym foteliku. Zwyczajne ułatwienie kiedy chce się kawałek przejechać bez przekładania i budzenia dzieciaczka.
    Ja w ogóle nie zastanawiałam się nad adapterami, moje były w komplecie do wózka. Myślałam właśnie, że ta lista fotelików pasujących do wózka znaczy pasujące do adapterów ;)tez nigdy bym się nie zdecydowała na fotelik no name. Akurat na tym nie warto oszczędzać.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JATA wrote:
    Jejku przecież to nie chodzi o żadna modę ani o to żeby dziecko wozić non stop w tym foteliku. Zwyczajne ułatwienie kiedy chce się kawałek przejechać bez przekładania i budzenia dzieciaczka.
    Ja w ogóle nie zastanawiałam się nad adapterami, moje były w komplecie do wózka. Myślałam właśnie, że ta lista fotelików pasujących do wózka znaczy pasujące do adapterów ;)tez nigdy bym się nie zdecydowała na fotelik no name. Akurat na tym nie warto oszczędzać.
    Dokładnie! A to, że rodzimy zimą, to akurat żaden argument. To co do kwietnia dzieciak z domu nie wyjdzie?? Poza tym o ile łatwiej na zakupy wyjść, nawet nam samym bez mężów itp. :)

01.2016 🧒
    1cs
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne wyjście to do lekarza. Aż się zaśmiałam.

01.2016 🧒
    1cs
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali a czemu ma nie wyjść? :) w gondoli co chwilę będę wychodzić, ale w foteliku po dworze raczej jeździć nie będę. Samochód mamy tylko jeden, który będzie z mężem w pracy, więc jazda samochodem na zakupy bez męża w moim przypadku odpada...Nie ma co się śmiać, bo każdy ma inną sytuację życiową. Nie śmiejmy się z siebie nawzajem, bo nam się ten wątek brzydko popsuje jak innym i co ;)

Summerka lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys nie, nie to chodzi o to, że to tak zabrzmiało jakbyśmy miały nie wychodzić z dzieckiem na dwór bo zima jest.
    U nas też jest tylko jeden samochód, ale i tak wiadomo, ze bedziemy z młodym jeździć na zakupy itp.
    Zresztą u nas to inna sytuacja, bo tak jak mówiłam mamy daleko całą rodzinę, więc obstawiam, że mały bedzie miał z 2 tyg. jak zalicz pierwszą podróż ponad 100-kilometrową.

01.2016 🧒
    1cs
‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ