X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Fasula, ja chcę na 56 5 bodyz długim, 5 z krótkim i 10 pajaców, a na 62 też body, pajace (10) i ew.jakies dwa zestawy z bluzką i spodenkami.
    z doświadczenia:
    moja mała urodziła się 54cm i bardzooo długo rzeczy 56 były duże....
    spała w pajacach, a w dzień śpiochy i kaftanik...ale najwięcej miałam pajaców mimo wszystko....body z kr rękawem prawie nie używałam...w domku miałam ciepło i mała była w jednej warstwie plus kocyk....
    rożki do spania i śpiworki nie sprawdziły się....

dobra mykam z Waszego wątku....
    ale podczytywać lubię...takie moje małe de ja vu:P

FasUla, Martii lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminior, jak przypomnę se nazwę to Ci powiem;)

Malenq, ja wladnie długo szukałam 2. fotelika: przodem, tyłem, przodem i tyłem, etc. - masakra! A co sprzedawca to opinia...ech

Zuza z kolei była długa 57, wiec 56 prawie nic nie włożyłam, ale tak myślałam i kupiłam głownie 62, bo zawsze można rękawki czy nogawki zawinąć, a trochę posłużą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:16

FasUla lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będe chyba wszędzie jeździć z gondolą. Jest taka piękna. Szkoda, że nie może posłużyć za fotelik samochodowy.

Tygrys wolę nie myśleć :) A najbardziej mnie wk* jak maja mnie za niepełnosprawną.
    Wszystko by za mnie robili. I nagle odkąd jestem w ciąży, nie ma innego tematu ze mną- tylko ciąża. Nie z mojej inicjatywy.

tygrys73 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki- otóż to..jak się czujesz, jak brzuszek, KOPIE??!

HEHE nie, nie kopie...wali jak opętany :P

anulka557 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka moje rodziły się 56 i 57 cm a rozmiar 56 nosiły około 3 tyg :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a ja wolę ubrać body + pajac, bo łatwiej niz kaftaniki i spodenki :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Malenq, a ja wolę ubrać body + pajac, bo łatwiej niz kaftaniki i spodenki :)
    i tak założenia wychodzą "w praniu"......

summi...tu możesz poczytać http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualne ubrzuszowienie ;) małe w porównaniu do niektórych z was. nie wiem gdzie ten kloc się mieści
    f6bc1cb22e7dcb94.jpg
    d3e40eec842a3313.jpg

Beatrice, lucy1983, vincaminor, anulka557, Liskova, Mama84, Carmen1724, mimi87, Aprilia, monika_89, ania.g, Martii lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam kocyk minky. Super jest ten materiał:) nie dziwie sie ze jest na to szał;)

Beatrice, Martii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys piękny brzuszek <3

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    powodzenia zatem....i spokojnej TEJ ciąży i szybkiego i lekkiego porodu...
    Dziękujemy :) :) :)
    Dzięki Bogu jak do tej pory wszystko jest po prostu idealnie, oby już tak do szczęśliwego rozwiązania po Nowym Roku :)

lucy1983, Malenq lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak można kogoś dotykać po brzuchu... Ja się daję dotknąć tylko mężowi a reszta niech sobie swoje brzuchy dotyka ;)

Vincaminor - jeśli chcesz się więcej dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy fotelikach polecam youtubowe filmiki, no i te testy od ADAC... Wpisz hasło test fotelików samochodowych i na pewno coś znajdziesz. Wklejam ci tu jeden link:
    http://youtu.be/CObzq-XAicQ
    I ten filmik tej rudej babki też jest informatywny: http://youtu.be/VDxiuohsMg8

No i jednak przoduje maxi cosi pebble ;)

Ja kupuję głównie ciuszki na 62 bo już ostatnio lekarz sugerował że dziecię długie będzie... Mam trochę body, pajaców itd. na 56 ale może ze 3-4 komplety. Reszta na 62, wolę podwijać rękawy niż idłożyć nieużywane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialam teraz liste ale utknelam na 725str :P
    Wchodze teraz w linka do tabelki a tam jeszcze pelno nowych osob widze i że któraś spodziewa się Bliźniaków :) No pięknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mijają 2 miesiące od naszego ślubu <3

anulka557, lucy1983, FasUla, Carmen1724, Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny płakać mi się chce, coś mi się stało w te krzyże ;( nie mogę chodzić bo momentalnie jakby mi ktoś grubą igłę w nie wbijał i nie mogę wtedy stanąć na lewą nogę, muszę się rękami o ściane zapierać i "przeskakiwać" żeby do łóżka dojść. to samo się dzieje jak leże i chce wstać czy się przekręcić na bok, no tragedia ;( a tylko trochę się dziś przy sprzątaniu pozginałam... zaraz się kładę spać i jutro leżę cały dzień, jak nie przejdzie to ja nie wiem co zrobie :/ musze być na chodzie, bo dzieciaki przecież eh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ogarnialam teraz liste ale utknelam na 725str :P
    Wchodze teraz w linka do tabelki a tam jeszcze pelno nowych osob widze i że któraś spodziewa się Bliźniaków :) No pięknie
    jedne to zaskoczenie z tabelki bo koleżanka w ogóle się nie udziela, drugie coliberka, ona głownie na fb jest z nami, ale już leży w szpitalu do końca ciąży przez szyjkę :(

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, zalozenia są takie, bo to pierwsze dziecię i wolę ubrać po prostu body i zapiąć, niż bawić się w kaftaniki i spodenki :) Ja sobie ułatwiam życie :D

Tygrys, brzucho nie taki mały! Mi dopiero ostatnio wyskoczył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, super ze bliźniaki:) oby szyjka wytrzymała:) Beatrice mnie możesz wpisać synek jakby co;) imię jeszcze sie rodzi;) a termin to ja naprawdę sama nie wiem kiedy bedzie;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Vincaminor - jeśli chcesz się więcej dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy fotelikach polecam youtubowe filmiki, no i te testy od ADAC... Wpisz hasło test fotelików samochodowych i na pewno coś znajdziesz. Wklejam ci tu jeden link:
    http://youtu.be/CObzq-XAicQ
    I ten filmik tej rudej babki też jest informatywny: http://youtu.be/VDxiuohsMg8

No i jednak przoduje maxi cosi pebble ;)
    A to ja to ogarniam, tylko właśnie im więcej oglądam i czytam tym bardziej mam mętlik. :D Chyba zostaniemy przy tym Maxi Cosi - zbiera pochwały a i cenowo nie powala jakoś strasznie. ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do sprawdzania fotelików polecam tą stronę :) http://fotelik.info/

lucy1983 lubi tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ