X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Fasula, ja chcę na 56 5 bodyz długim, 5 z krótkim i 10 pajaców, a na 62 też body, pajace (10) i ew.jakies dwa zestawy z bluzką i spodenkami.
    z doświadczenia:
    moja mała urodziła się 54cm i bardzooo długo rzeczy 56 były duże....
    spała w pajacach, a w dzień śpiochy i kaftanik...ale najwięcej miałam pajaców mimo wszystko....body z kr rękawem prawie nie używałam...w domku miałam ciepło i mała była w jednej warstwie plus kocyk....
    rożki do spania i śpiworki nie sprawdziły się....

dobra mykam z Waszego wątku....
    ale podczytywać lubię...takie moje małe de ja vu:P

FasUla, Martii lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminior, jak przypomnę se nazwę to Ci powiem;)

Malenq, ja wladnie długo szukałam 2. fotelika: przodem, tyłem, przodem i tyłem, etc. - masakra! A co sprzedawca to opinia...ech

Zuza z kolei była długa 57, wiec 56 prawie nic nie włożyłam, ale tak myślałam i kupiłam głownie 62, bo zawsze można rękawki czy nogawki zawinąć, a trochę posłużą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 19:16

FasUla lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będe chyba wszędzie jeździć z gondolą. Jest taka piękna. Szkoda, że nie może posłużyć za fotelik samochodowy.

Tygrys wolę nie myśleć :) A najbardziej mnie wk* jak maja mnie za niepełnosprawną.
    Wszystko by za mnie robili. I nagle odkąd jestem w ciąży, nie ma innego tematu ze mną- tylko ciąża. Nie z mojej inicjatywy.

tygrys73 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki- otóż to..jak się czujesz, jak brzuszek, KOPIE??!

HEHE nie, nie kopie...wali jak opętany :P

anulka557 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka moje rodziły się 56 i 57 cm a rozmiar 56 nosiły około 3 tyg :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, a ja wolę ubrać body + pajac, bo łatwiej niz kaftaniki i spodenki :)

Aprilia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Malenq, a ja wolę ubrać body + pajac, bo łatwiej niz kaftaniki i spodenki :)
    i tak założenia wychodzą "w praniu"......

summi...tu możesz poczytać http://osiemgwiazdek.blogspot.com/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktualne ubrzuszowienie ;) małe w porównaniu do niektórych z was. nie wiem gdzie ten kloc się mieści
    f6bc1cb22e7dcb94.jpg
    d3e40eec842a3313.jpg

Beatrice, lucy1983, vincaminor, anulka557, Liskova, Mama84, Carmen1724, mimi87, Aprilia, monika_89, ania.g, Martii lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam kocyk minky. Super jest ten materiał:) nie dziwie sie ze jest na to szał;)

Beatrice, Martii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys piękny brzuszek <3

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    powodzenia zatem....i spokojnej TEJ ciąży i szybkiego i lekkiego porodu...
    Dziękujemy :) :) :)
    Dzięki Bogu jak do tej pory wszystko jest po prostu idealnie, oby już tak do szczęśliwego rozwiązania po Nowym Roku :)

lucy1983, Malenq lubią tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak można kogoś dotykać po brzuchu... Ja się daję dotknąć tylko mężowi a reszta niech sobie swoje brzuchy dotyka ;)

Vincaminor - jeśli chcesz się więcej dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy fotelikach polecam youtubowe filmiki, no i te testy od ADAC... Wpisz hasło test fotelików samochodowych i na pewno coś znajdziesz. Wklejam ci tu jeden link:
    http://youtu.be/CObzq-XAicQ
    I ten filmik tej rudej babki też jest informatywny: http://youtu.be/VDxiuohsMg8

No i jednak przoduje maxi cosi pebble ;)

Ja kupuję głównie ciuszki na 62 bo już ostatnio lekarz sugerował że dziecię długie będzie... Mam trochę body, pajaców itd. na 56 ale może ze 3-4 komplety. Reszta na 62, wolę podwijać rękawy niż idłożyć nieużywane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 20:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialam teraz liste ale utknelam na 725str :P
    Wchodze teraz w linka do tabelki a tam jeszcze pelno nowych osob widze i że któraś spodziewa się Bliźniaków :) No pięknie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mijają 2 miesiące od naszego ślubu <3

anulka557, lucy1983, FasUla, Carmen1724, Liskova, monika_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny płakać mi się chce, coś mi się stało w te krzyże ;( nie mogę chodzić bo momentalnie jakby mi ktoś grubą igłę w nie wbijał i nie mogę wtedy stanąć na lewą nogę, muszę się rękami o ściane zapierać i "przeskakiwać" żeby do łóżka dojść. to samo się dzieje jak leże i chce wstać czy się przekręcić na bok, no tragedia ;( a tylko trochę się dziś przy sprzątaniu pozginałam... zaraz się kładę spać i jutro leżę cały dzień, jak nie przejdzie to ja nie wiem co zrobie :/ musze być na chodzie, bo dzieciaki przecież eh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Ogarnialam teraz liste ale utknelam na 725str :P
    Wchodze teraz w linka do tabelki a tam jeszcze pelno nowych osob widze i że któraś spodziewa się Bliźniaków :) No pięknie
    jedne to zaskoczenie z tabelki bo koleżanka w ogóle się nie udziela, drugie coliberka, ona głownie na fb jest z nami, ale już leży w szpitalu do końca ciąży przez szyjkę :(

• Liskova Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, zalozenia są takie, bo to pierwsze dziecię i wolę ubrać po prostu body i zapiąć, niż bawić się w kaftaniki i spodenki :) Ja sobie ułatwiam życie :D

Tygrys, brzucho nie taki mały! Mi dopiero ostatnio wyskoczył :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow, super ze bliźniaki:) oby szyjka wytrzymała:) Beatrice mnie możesz wpisać synek jakby co;) imię jeszcze sie rodzi;) a termin to ja naprawdę sama nie wiem kiedy bedzie;)

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Vincaminor - jeśli chcesz się więcej dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy fotelikach polecam youtubowe filmiki, no i te testy od ADAC... Wpisz hasło test fotelików samochodowych i na pewno coś znajdziesz. Wklejam ci tu jeden link:
    http://youtu.be/CObzq-XAicQ
    I ten filmik tej rudej babki też jest informatywny: http://youtu.be/VDxiuohsMg8

No i jednak przoduje maxi cosi pebble ;)
    A to ja to ogarniam, tylko właśnie im więcej oglądam i czytam tym bardziej mam mętlik. :D Chyba zostaniemy przy tym Maxi Cosi - zbiera pochwały a i cenowo nie powala jakoś strasznie. ;)

lucy1983 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do sprawdzania fotelików polecam tą stronę :) http://fotelik.info/

lucy1983 lubi tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ