X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, a zreszta zawsze mozesz włożyć fotelik do wózka sklepowego i viola! ;)

A jakie foteliki wybraliście? Maxi cosi czy inne?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka otóż to :)

Ja sie zastanawiam między maxi cosi citi a takim roan babies typowo od mojego wozka. Inne raczej nie bo wolalabym nie kupować adaptera

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore maxi cosi citi

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A co Ci dolega że prosto nie będzie?
    Ja też chciałam sama uszyć coś dla Mańki ale pożyczyłam maszynę do szycia "przyjaciółce" i już jej nie odzyskałam. Jak jeszcze się przyjaźniłyśmy to obiecała mi odkupić bo ją zepsuła, ale na obietnicach się skończyło, więc dam sobie spokój z szyciem.

W końcu kupiłam gotowca takiego :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e164e055fda7.jpg

Będę mogła do tego różne kolory dodatków dobierać :)
    PCOS mnie męczy a przez to, że zanim trafiłam do obecnego lekarza, który mnie z tego bagna powyciągał ile się dało, to poprzedni lekarze zdążyli sporo napsuć i różnie może być. Co prawda mój lekarz mówi, że równie dobrze może mnie ta ciąża na przyszłość "uzdrowić" i sama nie wiem kiedy zajdę w drugą ciążę, ale pamiętać muszę, że jak na PCOSowiczkę to już swoje lata mam no a mój Mąż też jest 8 lat starszy ode mnie i to też nie pomaga. ;)
    No ale zobaczymy, nie ma na razie co gdybać - chwilowo jestem zafiksowana na moim Małym Księciu i o rodzeństwie ewentualnie dopiero będziemy myśleć. ;)

Ja maszynę do szycia mam na stanie swojej pracowni, źródło w miarę taniego i dobrego jakościowo minky znalazłam - będą kocyki, pościele, ochraniacze do łóżeczka, zabawki i co się da. Opasek i spinek do włosów, które produkuję na co dzień Małemu nie założę noto trzeba się inaczej realizować. :D :D

Bardzo ładny ten zestaw <3 No i rzeczywiście z kolorami dodatków można poszaleć bo taki spokojny jest. :)

Anuśka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę kupować fotelik BabySafe HUSKY. Moja kuzynka taki ma i on faktycznie rośnie razem z dzieckiem. Jest od 9 miesięcy do 12 lat. Bardzo fajny. A do 9 miesiąca posłuży mi ten fotelik, który mam razem z wózkiem.

Vicaminor ja słyszałam o przypadkach gdy po porodzie PCO znikało i z kolejną ciążą nie było problemów :)
    Masz jakiś sklepik internetowy? Podrzuć linka :) Ja mam już jedną dziewczynkę a teraz produkuję drugą to może bym coś zakupiła :)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor bo ciąża leczy pcos bo jajniki wtedy nie pracują i wszystko się ładnie oczyszcza, podobnie jest z endometriozą i wtedy zwykle zaleca się kobietom szybkie starania o następne dziecko :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam niepłodność wtórną bo miałam zrosty w macicy i też gin mi powiedział że jeśli chcę jeszcze jedno dziecko to żeby robić od razu :) Tak też planuję zrobić :)

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Vincaminor bo ciąża leczy pcos bo jajniki wtedy nie pracują i wszystko się ładnie oczyszcza, podobnie jest z endometriozą i wtedy zwykle zaleca się kobietom szybkie starania o następne dziecko :)
    żadna ciąża nie leczy pcos.......cholera jasna przestańcie tak pisać..
    ja jestem pcowiczką, i pcos nadal jest ....kolejne starania (jak będą) to w przyszłym roku i również pod okiem lekarza........

tak z sentymentu zaglądam do Was, aby przypomnieć sobie etap na którym jesteście:)

styczniówka 2015

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    żadna ciąża nie leczy pcos.......cholera jasna przestańcie tak pisać..
    ja jestem pcowiczką, i pcos nadal jest ....kolejne starania (jak będą) to w przyszłym roku i również pod okiem lekarza........

tak z sentymentu zaglądam do Was, aby przypomnieć sobie etap na którym jesteście:)

styczniówka 2015

Jejku jestem prawie równo rok po Tobie :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego forum styczniowe to WIELKI sentyment...uwielbiałam wrzesień 2014, wtedy dowiedziałam się że będzie Konstancja a nie Tymoteusz (chociaż na tamten czas byłam zrozpaczona że dziewczynka a nie chłopiec)....i dlatego ciąża Twoja, Summerki, Ashy itp. są dla mnie wyjątkowe:)

Anuśka, Summerka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Jak tam na dzisiaj wasze dzidzie? Moj maly jest mega aktywny dzisiaj ;)
    Piękna pogoda dzisiaj wiec trzeba korzystac :) Lece gdzies na spacerek z moim mężusiem

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq no faktycznie że widzę spore podobieństwa w naszych ciążach :)

Beatrice moje dzieciaczki dzisiaj wyjątkowo spokojne :) Zuza z młodym sąsiadem projektują coś na kompie a Piotrek odsypia nockę bo mieli zlot harcerski wczoraj więc nockę zarwał, na rano prosto ze zlotu pojechał do szkoły a teraz padł :D

A najmłodsza jak zwykle kopie po pęcherzu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2015, 16:03

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq to u mnie na odwrót, miała być Nina, a bedzie Tymon :) pierwsze dni tragedia :D ale teraz już się cieszę :)

Beatrice mój dziś spokojny, bo wczoraj poszalał :D a po szaleństwach musi się z 2 dni "regenerować" :)

Malenq lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) znowu wieki nie zaglądałam bo ciągle w biegu i nie mam czasu :( jak nie praca to wyprawka zajmuje cały czas ;) Poza tym ostatnio miałam kilka gorszych chwil z powodu różnych osobistych spraw i rzadko wchodziłam gdziekolwiek... Ale już lepiej :)
    A dziś w końcu trochę ponadrabiałam forumowe zaległości :) i mam czas na odpoczywanie :) leżymy na tarasie na słoneczku, ja czytam a mały fika... Niedługo wybieram się na basen co by trochę ulżyć plecom bo to moje największe ciążowe utrapienie :(
    Od środy zaczynam jogę dla ciężarnych może po tym będzie mi lepiej ;)

My kupiliśmy Maxi Cosi Pebble plus i bazę 2WayBase bo można ją używać też później do dalszych fotelików MC. Dużo jeżdżę autem i bezpieczeństwo u mnie na pierwszym miejscu ;)

Miłego popołudnia :)

Anuśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice to ja poproszę zmianę terminu na 31.12 i Benjamin na imię dla synusia :)

• JATA Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Ja wybiorę taki najlżejszy i juz, ale tez mysle ze dopiero w listopadzie:) pierwsze czeka nas mały remoncik;)
    Z najlżejszymi wózkami jest jeden klopot: są cholernie drogie. Ja tez szukałam lekkiego, marzył mi się bugaboo cameleon ale w końcu kupiłam joolz day i jestem baardzo zadowolona.
    Beatrice dopisz mi proszę na głównej córeczkę :)

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • JATA Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelika ja będę miała maxi cosi ale nie wiem jeszcze jaki, bo mam dostać od znajomych po ich córeczce

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też poproszę o zmianę terminu na 31.12.15 ;-)

Co do fotelika to chcę kupić taki http://allegro.pl/fotelik-z-pozycja-do-lezenia-kiddy-evolution-pro2-i5381528695.html chyba, że w dobrej cenie dostane używany MaxiCosi. My dużo jeździmy i fotelik potrzebuje taki w którym dziecko ma możliwość leżenia.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście nie muszę wózka nosić bo mieszkamy na parterze i poza tym mamy windę ;)

Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie codziennego noszenia wózka na i z drugie piętro ;) współczuję szczerze takich sytuacji :(

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq może źle się wyraziłam, że ,,leczy" po prostu wycisza...mea culpa ;)

lucy ja mam to samo szczeście z parterem, bo inaczej nie zdecydowałabym się na mój terenowy wózek, jest dość ciężkawy. A fotelik..zastanawiam się nad używanym maxi cosi właśnie tylko skąd tu się będzie wiedzieć, że bezwypadkowy...;/

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ