X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Moja znajoma tak właśnie robiła i bardzo mi się to podobało. Wrzucała dzidziola do fotelika (tego co miała z wózkiem) później sam stelaż od wózka do autka i śmigała do sklepu :) A po sklepie właśnie wózkiem z fotelikiem jeździła. Inna sytuacja jest jak się mieszka w mieście i można do sklepu w trzy minuty na pieszo dojść a inna jak się mieszka na wsi i na zakupy trzeba jechać 20km. Dlatego ja mam wózek już z fotelikiem (3w1) i to było dla mnie bardzo ważne przy wyborze wózka.

Mamy dzisiaj tak bardzo leniwą niedzielę że nawet Maniuchna się nie prawie rusza. Tak delikatnie sobie pływa w brzuszku :D

Summerka lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dwa samochody, a i tak nigdy nie byłam sama na zakupach, jak Zuza była mała, tylko z mężem, bo to niewygodnie. Fotelik jest potrzebny od razu, bo teoretycznie, jesli nie mieszkasz obok szpitala i w styczniu z 3. dniowym dzieckiem masz zamiar do domu dotrzeć taksówka lub autem (bo chyba nie autobusem), to bez fotelika ani rusz.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali my też mamy daleko rodzinę, także bałabym się oszczędzać na foteliku i pewnie zostanę przy Maxi Cosi :) ale wprowadziłam JATĘ w błąd- też potrzebuję adapterów :P ciażowy kalafior mi się załącza

Anuśka mój się rusza, ale to już nie są te fikołki co parę tygodni temu, chyba już naprawdę mają mniej miejsca

naali13 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Naali my też mamy daleko rodzinę, także bałabym się oszczędzać na foteliku i pewnie zostanę przy Maxi Cosi :) ale wprowadziłam JATĘ w błąd- też potrzebuję adapterów :P ciażowy kalafior mi się załącza

Anuśka mój się rusza, ale to już nie są te fikołki co parę tygodni temu, chyba już naprawdę mają mniej miejsca

O to to. Moja też już taka wielka że fikołków nie strzela :)
    A powiedz mi czy szpital już wybrałaś? Bo trochę mnie tu nie było i nie wiem czy coś masz. Jeśli już mi odpowiadałaś na takie pytanie to przepraszam ale mam pamięć jak kura. Chyba kalafior faktycznie zamiast mózgu ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze mój nie wiem czy wielki ale kopniaków jako takich od tygodnia ponad nie mam, tylko same przesuwania, kręcenie się, tak jakby właśnie miał mało miejsca, ale przecież full ma to sama nie wiem :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    kurcze mój nie wiem czy wielki ale kopniaków jako takich od tygodnia ponad nie mam, tylko same przesuwania, kręcenie się, tak jakby właśnie miał mało miejsca, ale przecież full ma to sama nie wiem :P
    Czyli chłop jak dąb Ci tam rośnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Czyli chłop jak dąb Ci tam rośnie ;)
    albo leniwiec i mu się kopać mocno nie chce :D

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Dziewczyny a macie moze doswiadczenie z piduszka z motherhood dla ciezarnych? Bo zastanawiam sie czy kupic.
    Wy jestescie juz posiadaczkami jakiejs poduchy?

Ja to taką poduchę mam już od 12 tc. Jak dla mnie cudo, bo dzięki niej udało mi się przestawić na spanie na lewym boku... No i wspiera plecy, a ja akurat z bólem pleców mam najwiekszy problem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis bawiłam z synkiem, stukałam lekko w jedna stronę brzucha i on odpowiadał kopniakami;)
    Ja poduchy nie mam ale na razie uroslam mniej niz przewidywałam i czasem nawet jeszcze na brzuchu daje radę spać. Bardzo ja chciałam ale wpadłam w szał zakupów dla dziecka i jakos pomysł poduszki upadł;) ale jesli przyda sie do karmienia to pewnie kupie pózniej:)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poducha super sprawa, używałam przez 2 tygodnie... tylko kot mi się na nią zesikał i rozpacz :(
    u mnie też z ruchami ostatnio niemrawo, czuję bąbla ale już nie tak soczyście jak jeszcze tydzień temu

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Mój mały dziś nieźle kopie, choć normalnie raczej spokojny... Chyba oboje tęsknimy za tatą, choć dopiero za tydzień wraca :( jak ja wytrzymam cały tydzień sama... Dobrze, że muszę do pracy jutro, bo chyba bym chodziła po ścianach ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie moze opis mamy z 25 tc? Ktoras planuje w przyszłym tygodniu badanie glukozy?ponic najlepiejn25,26 tydzien i tylko 8 h bez jedzenia. Ja ide za tydzien.

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Dziewczyny a macie moze doswiadczenie z piduszka z motherhood dla ciezarnych? Bo zastanawiam sie czy kupic.
    Wy jestescie juz posiadaczkami jakiejs poduchy?

JA JĄ MAM i nie wyobrażam sobie spania bez niej ;D jest rewelacyjna

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka na razie stoi na CZMP...wiem ze kiepska opieka nad matka ale dobta nad dzieckiem jakby co...ale jeszcze myślę.

Fasula jeszcze glukozy nie mialam i najwcześniej chyba w 27tc zrobie bo na razie nie mam jak.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przekonalyscie mnie :) Podusia zamówiona

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się w środę dowiem kiedy mam glukoze robić.. pewnie będę coś koło 26 tc robić bo kolejna wizyta będzie wypadała bodajże w 27+2 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz pewnie zauwazylyscie my duzo podrozujemy i nie mamy zamiaru przestac po urodzeniu dziecka. Maz robi rozne interesy,zalatwia sprawy i tez tak ogolnie wyjezdzamy zeby pozwiedzac. Oboje zle sie czujemy jak za dlugo siedzimy w domu. W lutym np. Na pewno mamy wyjazd do Warszawy wiec maly tez bedzie bardzo malutki a pol Polski przed nami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy dasz radę :) prace masz to szybciej zleci :) wykorzystaj ten czas na jakąś książkę, filmy, relaks :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj mam biegunkę, chyba mi jakieś jedzenie zaszkodziło..
    Wczoraj też wymiotowałam. Czy mogę kupić coś w aptece? Mam się martwić?
    Jestem 700km od domu, więc jedyna opcja to szpital i SOR, a wolałabym tego uniknąć...

Mam też ostatnio bóle krzyża, a czytam że biegunka często może być przed porodem, czy te bóle to nie będą jakieś skurcze? Martwię sie jak diabli :(

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova spokojnie... Nie łącz tych dwóch objawów ze sobą bo najprawdopodobniej przypadek. Żaden poród czy skurcze.
    A czy masz możliwość przygotować sobie coś do jedzenia? Nie wiem czy można coś z apteki ale dieta trochę by uspokoiła biegunkę. Np.rozgotowany ryż z marchewką. I pamiętaj żeby dużo pić.

Liskova lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ