WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    a ja myślałam że się więcej dziewczynek teraz rodzi :)
    u nas wysyp jest hahaha ale chłopców :) nowy rok, nowa płeć dominująca hehe

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:

Tygrys wolę nie myśleć :) A najbardziej mnie wk* jak maja mnie za niepełnosprawną.
    Wszystko by za mnie robili. I nagle odkąd jestem w ciąży, nie ma innego tematu ze mną- tylko ciąża. Nie z mojej inicjatywy.
    Mnie też ale kij ma dwa końce. Tak wszystkich przyzwyczaiłam że zawsze wszystko sama i teraz mam tego skutki. Mają mnie za cyborga i nie rozumieją że ja też bywam zmęczona. Wczoraj najstarsza córka zamiast mi pomóc to stwierdziła że trzeba być nienormalnym aby być chorym a do tego w ciąży i sprzątać...

Matka fantastycznej 4 :)
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice przepiękne zdjęcia :) ps. zmień mi tp na 25 i możesz wpisać Paulinkę ;)

dzieeczyny bez dat tp usuń z listy, oprócz przywitania się chyba więcej ich tu nie było, nie kojarzę żadnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 17:56

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    kurcze mój nie wiem czy wielki ale kopniaków jako takich od tygodnia ponad nie mam, tylko same przesuwania, kręcenie się, tak jakby właśnie miał mało miejsca, ale przecież full ma to sama nie wiem :P
    Hej:)
    Ja własnie z tymi kopniakami mam tak samo jak u Ciebie anulka, nawet zaczęłam panikować że teraz mniej kopie,teraz tylko czuje jak się wierci :(, jutro połówkowe, mam mega stresa w dodatku robie je u lekarza który nie prowadzi mojej ciązy a ona jest bardzo nie miły i nic nie mówi podczas badania, ale nie mam innego wyjscia bo tylko on w mojej okolicy wykonuje tego typu badania.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę Wam pościel i łóżeczko które kupiliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni (pościel kolor kremowy z misiem na chmurce, łóżeczko kolor sonoma-białe z misiami)
    http://allegro.pl/mamo-tato-14cz-posciel-haft-120x90-z-moskitiera-i5105343935.html
    http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflada-4-modele-materac-gryka-kokos-i4885630935.html

Anuśka lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    A co Ci dolega że prosto nie będzie?
    Ja też chciałam sama uszyć coś dla Mańki ale pożyczyłam maszynę do szycia "przyjaciółce" i już jej nie odzyskałam. Jak jeszcze się przyjaźniłyśmy to obiecała mi odkupić bo ją zepsuła, ale na obietnicach się skończyło, więc dam sobie spokój z szyciem.

W końcu kupiłam gotowca takiego :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e164e055fda7.jpg

Będę mogła do tego różne kolory dodatków dobierać :)

Podaj proszę linka do tego gotowca.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Podaj proszę linka do tego gotowca.

Proszę bardzo :)

http://allegro.pl/22cz-posciel-moskitiera-spiworek-koc-do-wozka-i5648613109.html

Beatrice dzięki za wpisanie na listę :)
    Piękne fotki ślubne :)

bacha8709, Beatrice lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o laktatorach elektrycznych?

Upatrzyłam sobie canpol baby easy go. I nie wiem czy to dobry pomysł?

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, Ty jak na ten SOR pojechałaś z biegunką, to Cię zostawili na noc? Czy tylko leki i do domu? Byłaś na sorze gin-położniczym czy normalnym?

Bo ja wzięłam drugą Smectę, ale chyba muszę jechać, jak mi nie przejdzie teraz, bo w ciągu 2h byłam w toalecie chyba z 4 razy i cały czas jedna woda, nawet nie biegunka, tylko woda i boli mnie brzuch...

• JATA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja się jeszcze ratowałam węglem no i probiotyki brałam, słaba mięta do picia albo woda. Ja poczekałam 3 dni i przeszło.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • Maximka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    UWAGA! Mam ogłoszenie parafialne :D
    Bardzo prosze was dziewczyny przy których nie ma zapisanej płci dzidziusia na 1 stronie aby mi napisały :) I bardzo prosze o podanie terminów porodu

Najgorzej ze te TP sa raz z Om raz z USG i jest bajzel z tym...no ale juz trudno. Moglam od poczatku same z OM zapisac. Pozniej nie bedzie wiadomo jak przy porodzie liczyc ktory tydz+dzien. I właśnie jak chcecie żeby wam zmienić termin porodu, dopisać imię to piszcie bo są naprawde spore luki w liscie a byłoby supr jakby była w miare kompletna :)

Dziewczyny od was nie mam terminu porodu.
    blackwidow - TP. ?
    Anica - TP. ?
    Kota - TP. ?
    paznokietek - TP. ?
    ktosik85 - TP. ?
    myssss - TP. ?
    Maximka - TP.

Będe bardzo wdzięczna :D
    Hejjj

0d1yskjo95st4xfh.png
  • Maximka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, nie dodalo mi wiadomosci....mamn termin a raczej terminy....bo wg.ostatniej miesiaczki 18.01. a wg.usg na 11.01.

Beatrice lubi tę wiadomość

0d1yskjo95st4xfh.png
  • Maximka Koleżanka

Wysłany: 13 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i bedzie Marta

Beatrice lubi tę wiadomość

0d1yskjo95st4xfh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja nie wyraziłam zgody na hospitalizacje, zrobili mi USG, słuchałam serduszka i jak z dzieckiem sie okazało, ze wszystko ok, to po 15 minutach poszłam do domu i tam sie leczyłam. Jeszcze 2 h musiałam jechać do mojego mieszkania i 4 dni były ciężkie, tylko łóżko i łazienka, ale w szpitalu nie chciałam zostać, tym bardziej, ze położna stwierdziła, ze u mnie to jakiś rotawirus i zaraze inne ciężarne z gorszymi problemami.

• naali13 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice to mi możesz dopisać Bartosz ;)

Beatrice, lucy1983 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki tez mysle o tym laktatorze ale moze ktoś doświadczony cos poleci? Cos jeszcze medela mi chodziła po głowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 19:25

• JATA Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała elektryczny aventu, ale nie wiem jaki dokładnie model, dostane od siostry.

thgfvfxm3bi7mzv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej:)
    Ja własnie z tymi kopniakami mam tak samo jak u Ciebie anulka, nawet zaczęłam panikować że teraz mniej kopie,teraz tylko czuje jak się wierci :(, jutro połówkowe, mam mega stresa w dodatku robie je u lekarza który nie prowadzi mojej ciązy a ona jest bardzo nie miły i nic nie mówi podczas badania, ale nie mam innego wyjscia bo tylko on w mojej okolicy wykonuje tego typu badania.
    spokojnie, widocznie taki etap skoro obie tak mamy i nie tylko my ;) ja się nie stresuję, ruchy czuję więc ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam elektryczny z baby ono i był ok :) ogólnie moim zdaniem wsio rybka jaki, byle by elektryczny :)

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może to durne, ale zawsze jak pokarm odciągałam to się czułam jak krowa :D hahahaha

Giannaa, Aprilia, Martii lubią tę wiadomość

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ