X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, bo Bochnia ma dobre opinie i tam mój lekarz pracuje. Zdążę, ode mnie to 30 minut . Jak będzie CC, to wtedy Kopernik.

Wyszłam już, teraz dalsze leczenie, bo jednak rota trwa 4-10 dni.

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje tych rota, a orientujecie się ile kosztuje szczepionka na te rotawirusy ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już doczytałam 600-700zł, trochę sporo,

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrabiam tematy po dłuższej nieobecności:)

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu, oby pobyt był jak najkrótszy!
    Śliczne macie brzusie i wózki i pościele :) Ja wybieram się do koleżanki, która po swoim Maleństwie da mi parę rzeczy, dopiero po tym będę kompletować :D

Przeziębienie też już mam za sobą, najgorszy katar! Herbatka z miodem lub z malinkami :)

Ja niestety teraz zmagam się z zapaleniem, nabawiłam się jakiejś infekcji i dostałam dopochwowo Clotrimazolum... piecze przy aplikacji jak nie wiem co:/ Miałyście styczność z tym lekiem?

Beatrice też oglądam top model :D

Beatrice lubi tę wiadomość

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co skończyłam brać Clotrimazolum, lekarz mi zalecił ponieważ miałam spore upławy. Też mnie piekło na początku po aplikacji z 10-15 minut. W przyszłym tygodniu idę do lekarza na konsultację, mam nadzieje że infekcja minęła.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula, sporo, ale moim zdaniem warta swojej ceny, bo naprawdę to co ja przeżyłam to był koszmar, a co dopiero przy maleńkim dziecku. A rota najczęściej dopada dzieci między 6-24 m-cem więc wiesz.. No i jako dzieciak miałam rota właśnie w 6 miesiącu i mama mówi, że to był koszmar, że w nocy nie spała, bo co godzinę musiała mnie karmić małą ilością marchwianki + co 15 minut dopajać itd.

A i tak najczęściej maluchy szybko lądują w szpitalu z odwodnieniem. No i minus jest taki, że to nie trzydniówka, tylko rota trwa 4-10 dni, to naprawdę długo.

Co do szczepionek, to IMO trzeba już odkładać na nie kasę, bo szczepionki 5 w 1 nie są refundowane, za darmo są tylko te, gdzie jest 5 osobnych ukłuć.

Do tego rota za 6 stówek, jeszcze jakieś pneumokoki, czy co i robi się niezła kasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne/show.html?id=61310

Tylko ze to tez nie chroni przed biegunka czy wymiotami z powodów bakteryjnych, no ale jedno ryzyko mniej

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ten temat szczepień jest dość ciężki, w ogóle go nie ogarniam.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

My bedziemy chyba szczepic 5w1

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, szczepienie na rota w ogóle nie chroni przed rota. Dziecko może i tak rota złapać. Ale nie będzie go przechodzić tak ciężko jak bez szczepionki.

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Nie, to nie moje dziecko, ona nawet, jak sie mega zdziwi, to i tak wyje w niebogłosy;) sadze, ze zeszła (bo umie schodzić juz), a potem padła na tyłek i na bok (tak jej sie niestety zdarza), ale tak czy siak id dzisiaj koniec, nauczę ja spać w łóżeczku (która to juz próba???)
    a ja miałam taki patent przystawiłam łóżeczko do naszego łóżka i przez szczebelki cały czas trzymałam ja za rękę ja leżałam i ona też dzieliły nas tylko szczebelki więc prawie jak obok siebie:) początkowo się buntowała ale ja nie odpusciłam bo przecież nic złego się nie dzieje leżysz przy dziecku i je dotykasz więc chce czy nie musi to zaakceptować chyba że woli opcję zasypiania bez mamy:)

Summerka lubi tę wiadomość

Justi2
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, szczepienia to temat rzeka..,ja sie bardzo bardzo boje szczepień (nid widm dlaczego, bo Zuza nawet gorączki nie miała), ale bardziej boje sue nie szczepić i potem wyrzucać, jesli cos nue tak;( moim zdaniem warto odłożyć kasę, my szczrpilismy 6 w 1 (3 dawki po 200 zł), rotawirus (2 dawki po 300 zł), pneumokoki (2 dawki po 240 zł - my szczrpilismy po 6 mcu, wiec dwie dawki), ale moim zdaniem kasę warto na to wydać. Teraz będziemy szczepić Odra, świnka, różyczka (darmowa) i chce jeszcze na ospę. Daruje sobie meningokoki, bo u nas dostępna jest szczepionka na meningokoki z grup: A,C,X,Z, a podobno dzieci do dwoch lat najcześciej łapią te z grupy B..,

Toske tez tak zaszczepimy. Mój brat nie szczepił na Rota i mała ledwie do szpitala dowieźli, a ma ponad dwa lata...

Justi, my używamy łóżeczek turystycznych, bo moja to żywe srebro i ciagle by sie o szczeble uderzała (nawet ochraniacz nie pomaga), a teraz tym bardziej, bo nie moge jej nosić, to do turystycznego ja wpycham i zasuwam wejście, a w drewnianym po pierwsze musiałabym ja podnieść, a zanim bym szczebelki włożyła, to juz by wyszła..,ale tak czy siak one maja siatkę, wiec odpada;( btw, wiesz juz jaka płeć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:43

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    FasUla, szczepienie na rota w ogóle nie chroni przed rota. Dziecko może i tak rota złapać. Ale nie będzie go przechodzić tak ciężko jak bez szczepionki.
    Nie chroni bo szczepi się na grupę iluś tam a rodzai rota jest ponad trzysta. Także to szczepienie i jego ochrona to jak ruletka, uda się albo nie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, niestety nie jest najlepiej :(

łożysko bardzo nisko i mała ułożona główką w dół też bardzo nisko, gin pokazywał że wbija się jakby w prawy jajnik... :(

macica napięta- mówiłam mu że od piątku ten brzuch był jakis troche twardszy ale bralam nospe, lezałam i przechodziło. (w sumie myslalam ze to bardziej od zaparć)

dostałam nospe forte 2xdziennie i luteine100 dopochwowo tez 2x, za 2tyg kontrola a jak sie nie poprawi to skierowanie do szpitala :/
    dodatkowo zakaz współżycia i mam duuużo leżeć, mało chodzić.

troche sie załamałam...w domu oczywiście ryk przez 15minut :(

z pozytywnych wieści: termin wg pomiarów: 27 grudzień, Julka waży 727g

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity super, że mała dobrze rośnie, już sporo waży :) no ale reszta nie ciekawie ehh oby leki i odpoczynek pomógł... ja jutro mam wizytę i boję się, że też coś złego usłyszę, że szyjka nie trzyma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:35

• AnaR Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie:)Będziemy mieli córeczkę <3 Ulcie:)
    I prosze o zmianę termonu porodu na 27 stycznia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:46

anulka557, monika_89, ania.g, bacha8709, Beatrice, Summerka, Mama84, Liskova, Hikaru, lucy1983 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję AnaR :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:37

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy na jakie szczepionki sie decydujecie?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie wiem ale chyba na zwykłe, ewentualnie 5w1 ale to jeszcze mocno się zastanawiam..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ja juz po wizycie, niestety nie jest najlepiej :(

łożysko bardzo nisko i mała ułożona główką w dół też bardzo nisko, gin pokazywał że wbija się jakby w prawy jajnik... :(

macica napięta- mówiłam mu że od piątku ten brzuch był jakis troche twardszy ale bralam nospe, lezałam i przechodziło. (w sumie myslalam ze to bardziej od zaparć)

dostałam nospe forte 2xdziennie i luteine100 dopochwowo tez 2x, za 2tyg kontrola a jak sie nie poprawi to skierowanie do szpitala :/
    dodatkowo zakaz współżycia i mam duuużo leżeć, mało chodzić.

troche sie załamałam...w domu oczywiście ryk przez 15minut :(

z pozytywnych wieści: termin wg pomiarów: 27 grudzień, Julka waży 727g
    Wiem że to trudne ale musisz teraz zachować spokój. Odpoczywaj, leż i nic nie rób. Będzie dobrze <3

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: