X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, bo Bochnia ma dobre opinie i tam mój lekarz pracuje. Zdążę, ode mnie to 30 minut . Jak będzie CC, to wtedy Kopernik.

Wyszłam już, teraz dalsze leczenie, bo jednak rota trwa 4-10 dni.

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuje tych rota, a orientujecie się ile kosztuje szczepionka na te rotawirusy ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a już doczytałam 600-700zł, trochę sporo,

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrabiam tematy po dłuższej nieobecności:)

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu, oby pobyt był jak najkrótszy!
    Śliczne macie brzusie i wózki i pościele :) Ja wybieram się do koleżanki, która po swoim Maleństwie da mi parę rzeczy, dopiero po tym będę kompletować :D

Przeziębienie też już mam za sobą, najgorszy katar! Herbatka z miodem lub z malinkami :)

Ja niestety teraz zmagam się z zapaleniem, nabawiłam się jakiejś infekcji i dostałam dopochwowo Clotrimazolum... piecze przy aplikacji jak nie wiem co:/ Miałyście styczność z tym lekiem?

Beatrice też oglądam top model :D

Beatrice lubi tę wiadomość

• Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co skończyłam brać Clotrimazolum, lekarz mi zalecił ponieważ miałam spore upławy. Też mnie piekło na początku po aplikacji z 10-15 minut. W przyszłym tygodniu idę do lekarza na konsultację, mam nadzieje że infekcja minęła.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula, sporo, ale moim zdaniem warta swojej ceny, bo naprawdę to co ja przeżyłam to był koszmar, a co dopiero przy maleńkim dziecku. A rota najczęściej dopada dzieci między 6-24 m-cem więc wiesz.. No i jako dzieciak miałam rota właśnie w 6 miesiącu i mama mówi, że to był koszmar, że w nocy nie spała, bo co godzinę musiała mnie karmić małą ilością marchwianki + co 15 minut dopajać itd.

A i tak najczęściej maluchy szybko lądują w szpitalu z odwodnieniem. No i minus jest taki, że to nie trzydniówka, tylko rota trwa 4-10 dni, to naprawdę długo.

Co do szczepionek, to IMO trzeba już odkładać na nie kasę, bo szczepionki 5 w 1 nie są refundowane, za darmo są tylko te, gdzie jest 5 osobnych ukłuć.

Do tego rota za 6 stówek, jeszcze jakieś pneumokoki, czy co i robi się niezła kasa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pediatria.mp.pl/szczepieniaochronne/show.html?id=61310

Tylko ze to tez nie chroni przed biegunka czy wymiotami z powodów bakteryjnych, no ale jedno ryzyko mniej

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ten temat szczepień jest dość ciężki, w ogóle go nie ogarniam.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach.

My bedziemy chyba szczepic 5w1

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, szczepienie na rota w ogóle nie chroni przed rota. Dziecko może i tak rota złapać. Ale nie będzie go przechodzić tak ciężko jak bez szczepionki.

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Nie, to nie moje dziecko, ona nawet, jak sie mega zdziwi, to i tak wyje w niebogłosy;) sadze, ze zeszła (bo umie schodzić juz), a potem padła na tyłek i na bok (tak jej sie niestety zdarza), ale tak czy siak id dzisiaj koniec, nauczę ja spać w łóżeczku (która to juz próba???)
    a ja miałam taki patent przystawiłam łóżeczko do naszego łóżka i przez szczebelki cały czas trzymałam ja za rękę ja leżałam i ona też dzieliły nas tylko szczebelki więc prawie jak obok siebie:) początkowo się buntowała ale ja nie odpusciłam bo przecież nic złego się nie dzieje leżysz przy dziecku i je dotykasz więc chce czy nie musi to zaakceptować chyba że woli opcję zasypiania bez mamy:)

Summerka lubi tę wiadomość

Justi2
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, szczepienia to temat rzeka..,ja sie bardzo bardzo boje szczepień (nid widm dlaczego, bo Zuza nawet gorączki nie miała), ale bardziej boje sue nie szczepić i potem wyrzucać, jesli cos nue tak;( moim zdaniem warto odłożyć kasę, my szczrpilismy 6 w 1 (3 dawki po 200 zł), rotawirus (2 dawki po 300 zł), pneumokoki (2 dawki po 240 zł - my szczrpilismy po 6 mcu, wiec dwie dawki), ale moim zdaniem kasę warto na to wydać. Teraz będziemy szczepić Odra, świnka, różyczka (darmowa) i chce jeszcze na ospę. Daruje sobie meningokoki, bo u nas dostępna jest szczepionka na meningokoki z grup: A,C,X,Z, a podobno dzieci do dwoch lat najcześciej łapią te z grupy B..,

Toske tez tak zaszczepimy. Mój brat nie szczepił na Rota i mała ledwie do szpitala dowieźli, a ma ponad dwa lata...

Justi, my używamy łóżeczek turystycznych, bo moja to żywe srebro i ciagle by sie o szczeble uderzała (nawet ochraniacz nie pomaga), a teraz tym bardziej, bo nie moge jej nosić, to do turystycznego ja wpycham i zasuwam wejście, a w drewnianym po pierwsze musiałabym ja podnieść, a zanim bym szczebelki włożyła, to juz by wyszła..,ale tak czy siak one maja siatkę, wiec odpada;( btw, wiesz juz jaka płeć???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 17:43

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    FasUla, szczepienie na rota w ogóle nie chroni przed rota. Dziecko może i tak rota złapać. Ale nie będzie go przechodzić tak ciężko jak bez szczepionki.
    Nie chroni bo szczepi się na grupę iluś tam a rodzai rota jest ponad trzysta. Także to szczepienie i jego ochrona to jak ruletka, uda się albo nie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie, niestety nie jest najlepiej :(

łożysko bardzo nisko i mała ułożona główką w dół też bardzo nisko, gin pokazywał że wbija się jakby w prawy jajnik... :(

macica napięta- mówiłam mu że od piątku ten brzuch był jakis troche twardszy ale bralam nospe, lezałam i przechodziło. (w sumie myslalam ze to bardziej od zaparć)

dostałam nospe forte 2xdziennie i luteine100 dopochwowo tez 2x, za 2tyg kontrola a jak sie nie poprawi to skierowanie do szpitala :/
    dodatkowo zakaz współżycia i mam duuużo leżeć, mało chodzić.

troche sie załamałam...w domu oczywiście ryk przez 15minut :(

z pozytywnych wieści: termin wg pomiarów: 27 grudzień, Julka waży 727g

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity super, że mała dobrze rośnie, już sporo waży :) no ale reszta nie ciekawie ehh oby leki i odpoczynek pomógł... ja jutro mam wizytę i boję się, że też coś złego usłyszę, że szyjka nie trzyma :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:35

• AnaR Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po wizycie:)Będziemy mieli córeczkę <3 Ulcie:)
    I prosze o zmianę termonu porodu na 27 stycznia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:46

anulka557, monika_89, ania.g, bacha8709, Beatrice, Summerka, Mama84, Liskova, Hikaru, lucy1983 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję AnaR :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 18:37

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wy na jakie szczepionki sie decydujecie?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie wiem ale chyba na zwykłe, ewentualnie 5w1 ale to jeszcze mocno się zastanawiam..

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ja juz po wizycie, niestety nie jest najlepiej :(

łożysko bardzo nisko i mała ułożona główką w dół też bardzo nisko, gin pokazywał że wbija się jakby w prawy jajnik... :(

macica napięta- mówiłam mu że od piątku ten brzuch był jakis troche twardszy ale bralam nospe, lezałam i przechodziło. (w sumie myslalam ze to bardziej od zaparć)

dostałam nospe forte 2xdziennie i luteine100 dopochwowo tez 2x, za 2tyg kontrola a jak sie nie poprawi to skierowanie do szpitala :/
    dodatkowo zakaz współżycia i mam duuużo leżeć, mało chodzić.

troche sie załamałam...w domu oczywiście ryk przez 15minut :(

z pozytywnych wieści: termin wg pomiarów: 27 grudzień, Julka waży 727g
    Wiem że to trudne ale musisz teraz zachować spokój. Odpoczywaj, leż i nic nie rób. Będzie dobrze <3

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ