WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)
    My wróciliśmy wczoraj z nad morza :) poczytałam co u was. My planujemy butelke antykolkowa z LOVI. Jak nie podpasuje małej, bo będę myśleć dalej.

km5sio4phkxiw92p.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;)

Viki, współczuje;(

Tak, oglądam tap madl...

A dziś nauczyłam sie, ze warto słuchać matczynej intuicji: Zuzia spi z nami (wiem, ze to złe etc., ale ona jest nieugięta) i jak nigdy, tak wczoraj wieczorem pomyslałam, ze moze z przodu łóżka postawić łóżeczko, gdyby chciała zejść, ale jakiś tego nie zrobiłam...dziś budzi mnie takie łup...zrywam sie, z ona stój na podłodze...mauz mówi, ze widział jak leżała na boku, wiec w glowe sie raczej nie uderzyła, zreszta, o dziwo, nawet nie pisnela, a to histeryk straszny;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka pewnie sama się zdziwiła co się stało, dlatego nie płakała.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, to nie moje dziecko, ona nawet, jak sie mega zdziwi, to i tak wyje w niebogłosy;) sadze, ze zeszła (bo umie schodzić juz), a potem padła na tyłek i na bok (tak jej sie niestety zdarza), ale tak czy siak id dzisiaj koniec, nauczę ja spać w łóżeczku (która to juz próba???)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summerka powodzenia :) mój Janek też tak z nami spał, za cholerę sam nie chciał, później z babcią spał, aż w końcu nie wytrzymaliśmy, kupiliśmy piętrowe łóżko i taką miał zajawkę na nie, że na górze będzie spał, że się przeniósł :D ale miał wtedy już prawie 5 lat! już przy córce sobie powiedziałam, że wiecej tego nie zrobie i od początku spała u siebie :) taak się nie chciało mi odkładać jej co karmienie do łóżeczka, ale byłam konsekwentna i efekty zaprocentowały, śpi od początku sama i sama zasypia :)
    z Tymkiem będę próbować tak samo, a co wyjdzie to się okaże, bo tak na prawdę dużo też zależy od dziecka, córka od początku była indywidualistką :)

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Viki mam to samo..przeszywanie aż myślisz że zaraz urodzisz. Mnie nic nie pomaga ale boje sie siegac po espumisan. Dosyc juz prochów biorę
    Espumisam jest bezpieczny całkowicie uwalnia sie z organizmu, kropelki espumisanowe daje sie noworodkom nawet, wiec spokojnie. Mój gin mowi ze same wzdęcia sa bardziej niebezpieczne niz łykanie espumisanu...

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, jak się dzisiaj czujesz ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula dzieki ze pytasz :)

Dzisiaj lepiej, w kibelku w nocy tylko trzy razy wiec jeet tendencja znizkowa :) czekam na wyniki badan krwi i obchod bo ma byc pozno bo maja operacje i zobaczymy co powiedza. Cudow nie zdzialaja bo mi daja wegiel i smecte a to mogw brac w hotelu z mezem.

Maja mi jeszczw usg dzis zrobic bo sie upomnialam ze chce wiedziec co z malym

• mitzula Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to prawdopodobnie już dzisiaj Cie wypuszczą, ale znając życie będzie to po obiedzie. W ogóle z ciekawości, jak karmią ciężarne w szpitalu ? Smacznie i soczyście czy standardowo bardzo biednie ?

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka powodzenia w uczeniu Zuzi :)

Liskova dobrze, że już lepiej :)

a ja sie martwię o Zemerę. Jak poszła do szpitala tak się nie odzywa :/

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • appee Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia w szpitalu, to przynajmniej w Łodzi w Madurowiczu jest masakra:/ Ja nie jem mięsa, więc skomplikowałam im sytuację - ale przykładowo: na śniadanie norm 2 plastry wędliny, masełko, 1 rzodkiewka, parę kromek, wege - 25 g miodu i 25 g dżemu. Kolacja norm 2 plastry wędliny plus pomidor, wege - 2 plastry sera, ale bez warzywa. Na obiady nie dostawałam surówki?! Chyba warzywa są zbyt mięsne... Generalnie bez jedzenia w domu nie da rady wytrzymać.

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj w Pucku chyba ok. Wczoraj na obiad byla jakas zupa i krokiety. Krokiety i tak mi nie przyslugiwaly bo mialam diete lekkostrawna a zupy nie jadlam bo wtedy jeszcze zle sie czulam. Na kolacje nie wiem co bylo bo mi ugotowali kisiel.

Na sniadanie trzy kromki chleba,w tym jedna ciemna. Maslo, wedlina i pasta jajeczna wiec niezle.

W porownaniu do Bochni gdzie na sniadanie dostalam 3 kromki chleba z maslem i 1/8 pomidora :D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Zemry, to moze nie ma neta w telefonie zeby korzystac w szpitalu?

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova jesteś z Bochnii?

Dziewczyny jakie kupujecie pościele? Grubsze czy takie standardowe?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam cieplejszy kocyk minky, pościeli mieć nie bede i cieplejszy spiworek

• Liskova Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bacha, nie z Krakowa,ale w Bochni bede rodzic jak sie uda sn.

Wychodzimy do domu :) chcieli do jutra jeszcze zatrzymac ale jak kroplowek nie daja to nie ma sensu, bk wegiel i smecte to moge brac sama.
    Teraz trzeba sie ratowac kleikami ryzowymi i czekac. Rota trwa 4-10 dni wiec jeszcze pewnie kilka dni pocierpie tak jak Fasula pisala.

Mama mi mowila ze ja mialam rota jak mialam 6 miesiecy i zaxnych lekow nie kazali dawac tylko duzo poic,dawac marchwianke a potem kleik ryzowy i czekac az przejdzie. Przeszlo po 7 dniach, u mnie jest dzisiaj 4.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova a dlaczego nie chcesz rodzić w Krakowie? Zdarzysz do Bochni?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super ze wychodzicie:) ja dzis tez mam jakas biegunkę i wymioty ale to pewnie dlatego ze dzidziuś szaleje w brzuchu i wtedy mam mdłości, chyba ma mniej miejsca niz wczesniej, sikanie tez częstsze sie zaczęło

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od wczoraj powróciły poranne wymioty :( i znowu czuje się beznadziejnie całymi dniami..

a dziś o 17.00 podglądanie małej, nie mogę się doczekać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to widzę ze mamy podobnie...
    Kupiłam dzis pare rzeczy w lumpeksie dla małego i dla siebie 2 bluzki z miejscem na brzuszek;) a wczoraj byłam w f&f, śliczne tam maja pajacyki i śpiworki. Czy wszystkie ubranka pierzecie w 60 stopni?

‹‹ 801 802 803 804 805 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ