Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam ostatnio wrażenie, że zarażamy się podczas czytania forum...
Ja dziś, podobnie jak ktoś już nieraz pisał, leżę od rana z biegunko-wymiotami i bólem nerek... W piątek wyszłam ze szpitala i nie chciałabym tam w najbliższym czasie wracać...Martii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
w końcu nadrobiłam
Liskova - współczujętrzymaj się dzielnie i dobrze że pojechałaś do szpitala
na pewno cię podleczą i niedługo dołączysz do męża
Stokrotka - na przeziębienie też brałam Prenalen syrop i tabletki do ssania. Oprócz tego możesz płukać gardło szałwią, zrobić syrop z cebuli, pić herbatę z miodem i cytryną albo sikiem z malin, brać krople do nosa z solą morską, robić inhalacje... Naświetlania lampą z podczerwienią też pomagają... Zdrowiej!!!
Ja zdecydowałam się na butelki z Medeli bo nie zaburzają laktacji ale ja i tak nastawiam się na kp, więc butelki mam zamiar używać do wody po 6. miesiącu. No i laktator elektryczny też mam z tej firmy, polecała mi bratowa. -
Syrop prenalen to kit
tam w skladzie na pierwszym miejscu jest syrop glukozowo fruktozowy
Appee, o rany, moze tez przywloklas jakiegos rota ze szpitala jak ja?
Ja sie przynajmniej zdecydowalam ze na pewno malego na rota zaszczepimy bo widze jakie to dziadostwo, a co dopiero u dziecka... -
Na przeziębienie najlepsze w naszym stanie są domowe sposoby, tak jak wspominała lucy1983 syropek z cebuli, herbata z sokiem malinowym, czosnek itp. Lekarka przy przeziębieniu na początku ciąży dorzuciła mi do tego witaminę C i syrop Hedelix - miałam wtedy okropny kaszel...Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Na przeziębienie dobry jest imbir, który trzeba zalać wrzątkiem, za chwilę dodać miód ( dobrej jakości) oraz cytryne.
Ja codziennie pije wodę z cytryną i szczyptą soli himalajskiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:51
sylwia -
Ja na przeziębienie mam taki mix:
1) Herbata z miodem i cytryną ( z tym, że miód i cytryna dodana poniżej 50stopni)
2) Mleko z czonekiem i miodem( też do 50 stopni)
3) Syrop z cebuli i cukru.
Na następny dzień, jestem jak nowa.
Właśnie jestem przy punkcie nr 2... Bo też mnie łapie. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie było mnie kilka dni wyjechaliśmy z mężem nad morze odpocząć.
Dużo się tutaj dzieje, już macie łóżeczka wybieracie wózki, my powoli się zbieramy. Na razie mam ciuszki dla naszego Wojtusia podostawaliśmy używane i jest tego na tyle dużo że nam starczy spokojnie na 6 miesięcy.
Liskova trzymajcie się !
A jak mnie dopadło przeziębienie to piłam wodę z całą wyciśniętą cytryną i miodem. Woda nie wrząca mi pomagało. Do tego polecam zagryźć w zębach ząbek czosnku tak żeby soczek spłynął po gardle, mi to pomagało. Najgorzej było z zapchanym nosem na trochę pomagało wąchanie zaparzonej mięty
Pozdrawiam Was dziewczynki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No i stało się. Mam masakryczne wzdęcia. Przyczyna mego twardego brzucha nie są skurcze braxtona a wzdęcia. Całą noc boli jak cholera. Dopiero jak pójdę do kibelka to na chwilę mija .
Jak żyć? Jakieś sposoby na tą nieprzyjemną dolegliwość? Ta noc mnie wykończyła:(
Bo wczoraj był czosnek z mlekiem na przeziębienie przed snem i mam skutki.
Butelka tylko ta:)
http://s.babyonline.pl/i/-ARTICLE_V-44203.jpg