WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm syrop Prenalen- wszystkie domowe sposoby leczenia w jednym syropie:) a na gardło płukanie wodą z solą.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ostatnio wrażenie, że zarażamy się podczas czytania forum...
    Ja dziś, podobnie jak ktoś już nieraz pisał, leżę od rana z biegunko-wymiotami i bólem nerek... W piątek wyszłam ze szpitala i nie chciałabym tam w najbliższym czasie wracać...

Martii lubi tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) w końcu nadrobiłam ;)

Liskova - współczuję :( trzymaj się dzielnie i dobrze że pojechałaś do szpitala :) na pewno cię podleczą i niedługo dołączysz do męża :)

Stokrotka - na przeziębienie też brałam Prenalen syrop i tabletki do ssania. Oprócz tego możesz płukać gardło szałwią, zrobić syrop z cebuli, pić herbatę z miodem i cytryną albo sikiem z malin, brać krople do nosa z solą morską, robić inhalacje... Naświetlania lampą z podczerwienią też pomagają... Zdrowiej!!!

Ja zdecydowałam się na butelki z Medeli bo nie zaburzają laktacji ale ja i tak nastawiam się na kp, więc butelki mam zamiar używać do wody po 6. miesiącu. No i laktator elektryczny też mam z tej firmy, polecała mi bratowa.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop prenalen to kit :) tam w skladzie na pierwszym miejscu jest syrop glukozowo fruktozowy :/

Appee, o rany, moze tez przywloklas jakiegos rota ze szpitala jak ja?

Ja sie przynajmniej zdecydowalam ze na pewno malego na rota zaszczepimy bo widze jakie to dziadostwo, a co dopiero u dziecka...

• appee Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co mi jest... Jak jutro nie przejdzie to lecę na IP...:/

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij duzo wody bierz wegiel i smecte. Ja sie odwodnilam bo co wypilam to wylatywalo ze mnie, dlatego sie skonczylo na szpitalu.

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie najlepsze w naszym stanie są domowe sposoby, tak jak wspominała lucy1983 syropek z cebuli, herbata z sokiem malinowym, czosnek itp. Lekarka przy przeziębieniu na początku ciąży dorzuciła mi do tego witaminę C i syrop Hedelix - miałam wtedy okropny kaszel...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie dobry jest imbir, który trzeba zalać wrzątkiem, za chwilę dodać miód ( dobrej jakości) oraz cytryne.
    Ja codziennie pije wodę z cytryną i szczyptą soli himalajskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:51

sylwia
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przeziębienie mam taki mix:
    1) Herbata z miodem i cytryną ( z tym, że miód i cytryna dodana poniżej 50stopni)
    2) Mleko z czonekiem i miodem( też do 50 stopni)
    3) Syrop z cebuli i cukru.

Na następny dzień, jestem jak nowa.

Właśnie jestem przy punkcie nr 2... Bo też mnie łapie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak boli gardo to można tantum verde. A z szałwia należy uważać, bo s ciazy jest niewskazane jej picie, wiec trzeba uważać przy płukaniu;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Jak boli gardo to można tantum verde. A z szałwia należy uważać, bo s ciazy jest niewskazane jej picie, wiec trzeba uważać przy płukaniu;)

:) dokładnie :) choć ja herbaty szałwiowej bym chyba nie przełknęła ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik,dodawanie miodu do wrzatku nie ma sensu bo traci swoje wlasciwosci. Chyba ze masz na mysli tylko walory smakowe?

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ktosik,dodawanie miodu do wrzatku nie ma sensu bo traci swoje wlasciwosci. Chyba ze masz na mysli tylko walory smakowe?

Miód i cytryne dodajemy jak woda jest letnia ;)

sylwia
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie kilka dni wyjechaliśmy z mężem nad morze odpocząć.
    Dużo się tutaj dzieje, już macie łóżeczka wybieracie wózki, my powoli się zbieramy. Na razie mam ciuszki dla naszego Wojtusia podostawaliśmy używane i jest tego na tyle dużo że nam starczy spokojnie na 6 miesięcy ;).

Liskova trzymajcie się !

A jak mnie dopadło przeziębienie to piłam wodę z całą wyciśniętą cytryną i miodem. Woda nie wrząca mi pomagało. Do tego polecam zagryźć w zębach ząbek czosnku tak żeby soczek spłynął po gardle, mi to pomagało. Najgorzej było z zapchanym nosem na trochę pomagało wąchanie zaparzonej mięty :P

Pozdrawiam Was dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skarpetki to jaki rozmiar? 8-9 cm bedzie ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam TapMadl :P ogladacie tez to? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek to camarelo sevilla beżowy,butelki wybraliśmy tommee tippee małą i dużą a do tego podgrzewacz 2w1 ze sterylizatorem nuby.

• Viki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się. Mam masakryczne wzdęcia. Przyczyna mego twardego brzucha nie są skurcze braxtona a wzdęcia. Całą noc boli jak cholera. Dopiero jak pójdę do kibelka to na chwilę mija .

Jak żyć? Jakieś sposoby na tą nieprzyjemną dolegliwość? Ta noc mnie wykończyła:(

Bo wczoraj był czosnek z mlekiem na przeziębienie przed snem i mam skutki.

Butelka tylko ta:)

http://s.babyonline.pl/i/-ARTICLE_V-44203.jpg

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki może rumianek ? Woda z cytryną? Duża ilość warzyw i owoców? Ja też sie meczyłam i próbowałam tego wszystkiego!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki mam to samo..przeszywanie aż myślisz że zaraz urodzisz. Mnie nic nie pomaga ale boje sie siegac po espumisan. Dosyc juz prochów biorę

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ