Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm syrop Prenalen- wszystkie domowe sposoby leczenia w jednym syropie:) a na gardło płukanie wodą z solą.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ostatnio wrażenie, że zarażamy się podczas czytania forum...
    Ja dziś, podobnie jak ktoś już nieraz pisał, leżę od rana z biegunko-wymiotami i bólem nerek... W piątek wyszłam ze szpitala i nie chciałabym tam w najbliższym czasie wracać...

Martii lubi tę wiadomość

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) w końcu nadrobiłam ;)

Liskova - współczuję :( trzymaj się dzielnie i dobrze że pojechałaś do szpitala :) na pewno cię podleczą i niedługo dołączysz do męża :)

Stokrotka - na przeziębienie też brałam Prenalen syrop i tabletki do ssania. Oprócz tego możesz płukać gardło szałwią, zrobić syrop z cebuli, pić herbatę z miodem i cytryną albo sikiem z malin, brać krople do nosa z solą morską, robić inhalacje... Naświetlania lampą z podczerwienią też pomagają... Zdrowiej!!!

Ja zdecydowałam się na butelki z Medeli bo nie zaburzają laktacji ale ja i tak nastawiam się na kp, więc butelki mam zamiar używać do wody po 6. miesiącu. No i laktator elektryczny też mam z tej firmy, polecała mi bratowa.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrop prenalen to kit :) tam w skladzie na pierwszym miejscu jest syrop glukozowo fruktozowy :/

Appee, o rany, moze tez przywloklas jakiegos rota ze szpitala jak ja?

Ja sie przynajmniej zdecydowalam ze na pewno malego na rota zaszczepimy bo widze jakie to dziadostwo, a co dopiero u dziecka...

• appee Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co mi jest... Jak jutro nie przejdzie to lecę na IP...:/

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij duzo wody bierz wegiel i smecte. Ja sie odwodnilam bo co wypilam to wylatywalo ze mnie, dlatego sie skonczylo na szpitalu.

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie najlepsze w naszym stanie są domowe sposoby, tak jak wspominała lucy1983 syropek z cebuli, herbata z sokiem malinowym, czosnek itp. Lekarka przy przeziębieniu na początku ciąży dorzuciła mi do tego witaminę C i syrop Hedelix - miałam wtedy okropny kaszel...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie dobry jest imbir, który trzeba zalać wrzątkiem, za chwilę dodać miód ( dobrej jakości) oraz cytryne.
    Ja codziennie pije wodę z cytryną i szczyptą soli himalajskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:51

sylwia
  • Viki Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przeziębienie mam taki mix:
    1) Herbata z miodem i cytryną ( z tym, że miód i cytryna dodana poniżej 50stopni)
    2) Mleko z czonekiem i miodem( też do 50 stopni)
    3) Syrop z cebuli i cukru.

Na następny dzień, jestem jak nowa.

Właśnie jestem przy punkcie nr 2... Bo też mnie łapie.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak boli gardo to można tantum verde. A z szałwia należy uważać, bo s ciazy jest niewskazane jej picie, wiec trzeba uważać przy płukaniu;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Jak boli gardo to można tantum verde. A z szałwia należy uważać, bo s ciazy jest niewskazane jej picie, wiec trzeba uważać przy płukaniu;)

:) dokładnie :) choć ja herbaty szałwiowej bym chyba nie przełknęła ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik,dodawanie miodu do wrzatku nie ma sensu bo traci swoje wlasciwosci. Chyba ze masz na mysli tylko walory smakowe?

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 14 września 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ktosik,dodawanie miodu do wrzatku nie ma sensu bo traci swoje wlasciwosci. Chyba ze masz na mysli tylko walory smakowe?

Miód i cytryne dodajemy jak woda jest letnia ;)

sylwia
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie kilka dni wyjechaliśmy z mężem nad morze odpocząć.
    Dużo się tutaj dzieje, już macie łóżeczka wybieracie wózki, my powoli się zbieramy. Na razie mam ciuszki dla naszego Wojtusia podostawaliśmy używane i jest tego na tyle dużo że nam starczy spokojnie na 6 miesięcy ;).

Liskova trzymajcie się !

A jak mnie dopadło przeziębienie to piłam wodę z całą wyciśniętą cytryną i miodem. Woda nie wrząca mi pomagało. Do tego polecam zagryźć w zębach ząbek czosnku tak żeby soczek spłynął po gardle, mi to pomagało. Najgorzej było z zapchanym nosem na trochę pomagało wąchanie zaparzonej mięty :P

Pozdrawiam Was dziewczynki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skarpetki to jaki rozmiar? 8-9 cm bedzie ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam TapMadl :P ogladacie tez to? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek to camarelo sevilla beżowy,butelki wybraliśmy tommee tippee małą i dużą a do tego podgrzewacz 2w1 ze sterylizatorem nuby.

• Viki Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i stało się. Mam masakryczne wzdęcia. Przyczyna mego twardego brzucha nie są skurcze braxtona a wzdęcia. Całą noc boli jak cholera. Dopiero jak pójdę do kibelka to na chwilę mija .

Jak żyć? Jakieś sposoby na tą nieprzyjemną dolegliwość? Ta noc mnie wykończyła:(

Bo wczoraj był czosnek z mlekiem na przeziębienie przed snem i mam skutki.

Butelka tylko ta:)

http://s.babyonline.pl/i/-ARTICLE_V-44203.jpg

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki może rumianek ? Woda z cytryną? Duża ilość warzyw i owoców? Ja też sie meczyłam i próbowałam tego wszystkiego!

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki mam to samo..przeszywanie aż myślisz że zaraz urodzisz. Mnie nic nie pomaga ale boje sie siegac po espumisan. Dosyc juz prochów biorę

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ