Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
appee wrote:Znowu się czuję taka mocno w lesie z wyprawka jak Was czytam...
Ale mam plan zacząć coś kompletowaćKtóraś z Was pisała o tym użytkowniku
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9522657
dobre opinie. Ma pozytywne komentarze i fajne ceny, zastanawiam się czy większości ciuszków u niej nie zamówić. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z tym sprzedawcą?01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
A ja leżę w szpitalu... badają mnie co chwilę. Mała waży dziś już 1100g
będą mi robić profil glikemiczny . Wyszło też ze mam jakiś polip na szyjce macicy. No i miałam godzinne ktg.fajnie posłuchać malutka: )
-
Kamila8k wrote:czy te wizyty położnej teraz są obowiązkowe? Ja nie jestem zapisana do żadnej przychodzi na NFZ, dlatego pytam. muszę się zacząć orientować mimo wszystko
Appee ja zamowilam, ale dopiero wczoraj. Jak dojda dam znac. Ja bralam albo gladkie albo w jakies paski. Napisy tez mi sie nie podobajaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:34
-
mitzula wrote:A ja leżę w szpitalu... badają mnie co chwilę. Mała waży dziś już 1100g
będą mi robić profil glikemiczny . Wyszło też ze mam jakiś polip na szyjce macicy. No i miałam godzinne ktg.fajnie posłuchać malutka: )
-
Jeszcze nic nie wiem, zobaczę co powie jutro ordynator. Dopóki nie krwawi jest ok.
-
Co do kosmetyków to też stawiam na minimum...wiecie, że większość chusteczek nawilżających zawiera alkohol? Położna prosiła, aby kupić tylko te bez alkoholu. I ciekawostka odnośnie pudru - nie należy go stosować, bo unosi się w powietrzu i dziecko go wdycha...a to może później wpływać na różne problemy z układem oddechowym[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Witam się w siódmym miesiącu i trzecim trymestrze
Ten czas za szybko leci do przodu.
Jakoś tak się zdarzyło że prawie trzy tygodnie mnie nie było bo wyjechałam do Anglii aby pobyć trochę z partnerem, który wyjechał na wyspy i zostanie tam do porodu. Więc mam trochę zaległości w forum i nie wiem czy uda mi się je nadrobić.
Jestem po krzywej cukrowej. Wyniki wyszły idealnie cukier na czczo 78 po godzinie 92 a po dwóch 84.
Samo wypicie glukozy nie było problemem, zrobiłam to szybko i sprawnie i nawet mnie nie zemdliło. Po pół godzinie jednak musiałam się już położyć bo chyba na siedząco bym zemdlała bo zaczęłam słyszeć anielskie dzwony i widzieć mroczki przed oczami.
Ciągle mam lekką anemię, która powoli, powoli idzie ku lepszemu.
Na wizycie miałam zrobione USG i mała waży już 866 gram. Jak na złość była mało ruchliwa i odwrócona do nas plecami a musieliśmy zbadać serduszko bo na połówkowym też tak było. Po kilkunastuminutowych bojach i szturchaniu mnie przez lekarza w brzuch udało się wszystko zobaczyć i jest wszystko w porządku.
Szyjka macicy też jest ładna bo cztery centymetry więc nic się nie zmienia i nie skraca.
Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mam za twardy brzuch i muszę brać nospę i więcej leżeć. Ja byłam przekonana, że nie mam żadnych twardnień macicy a jednak.
Przed kolejną wizytą na której będzie USG trzeciego trymestru (początek listopada) mam nałykać się nospy forte i wypić puszkę coli
Jeśli chodzi o tarczycę to ja mam niedoczynność i euthyrox brałam już przed ciążą. Ostatni wynik to 1,3 przy braniu euthyrox 50. Zawsze jak czytałam to dla kobiet w wieku rozrodczym najlepiej jest jak tsh utrzymuje się tak około 1. Ja mam prawie całkiem zjedzoną tarczycę bo ma niecałe 9 ml.
Co do wyprawki dla małej to mam trochę ubranek nowych i od rodziny po innych dzieciach. Dostałam łóżeczko i poduszkę do karmienia. Teraz muszę zacząć kompletować drobne rzeczy do pielęgnacji, pieluchy i przewijak z wanienką. MAm nadzieję, że dam radę to ogarnąć bo na razie jest tak, że wchodzę na neta w poszukiwaniu jednej konkretnej rzeczy a odwiedzę wszystko co się da i nie znajd tego co chcę bo okazuje się, że już późno a ja jestem zmęczona
Dziś wybieram się na warsztaty "mamo to ja" w Lublinie to mam nadzieję, że coś mi się rozjaśni w głowie.Viki lubi tę wiadomość
-
Felicity wrote:oj bez przesady, są gorsze (czytalam na stronce sroki)
U większości moich znajomych zdają egzamin, ja tez kilka razy uzywalam ich przebierając chrzesnice, wg mnie nie są najgorsze.
jednak nie zamierzam ich stosować od początku tylko jak mała troche podrośnie, na początku waciki i woda
Popieram koleżankę, są inne lepsze niż pampers.
sylwia -
My mamy wypróbowane mokre chusteczki z Lidl. Próbowałam z wodą i wacikami ale ani to poręczne ani tańsze.
Dziś boli mnie koszmarnie dół kręgosłupa. Jestem sfrustrowana bo bardzo mi trudno zajmować się Marcelem. A tu jeszcze tyle do końcaMatka fantastycznej 4 -
naali13 wrote:Ja to chyba jestem jakaś głupia, ale mi te ciuszki się nie podobają. Te wszystkie z polskimi nadrukami wydają mi się mega tandetne. ;p
Mam to samo - dlatego nie kupuje nic od polskich producentów, choć materiał czasem dobry.
Co do kosmetyków - powiem, jakich używam - kazda zrobi jak zechce;) do kąpieli przez pierwsze 12 mcy- emolium emulsja do kąpieli i tyle, bo Zuza miała po niej ładna skórkę, do tego linomag zielony (teraz zwykły), do twarzy na słońce i wiatr - pharmaceris baby - droższy, ake ma filtr 50, a inne tylko 30, a na wiatr i mróz - emolium- barierowy krem ochronny, sól fizjologiczna - do oczek i noska, Octanisept - do pępka i dezynfekcji, a tak poza tym chusteczki nawilżone - nie wyobrażam sobie, żeby nie używać, tak, jak pieluchy tetrowe zamiast "pampersow", nie sa dla mnie;)
Co do pudru, to lekarzy kilku powiedziało mi i tu cytat: jak mozna w XXI wieku go używać
Baphantenu używałam, dla zuzki był okej, a sudocrem wysusza, nawet jak sama go używałam to był szok;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:25
-
nick nieaktualny
-
Felicity wrote:hmm a mówili coś o kremie Bepanthen? ja zamowiłam i mam nadzieję ze tez bedzie dobre na podraznione sutki
-gdzie taką lanolinę można dostać?
Dziewczyny a macie jakies sprawdzone osłonki na piersi do karmienia?
chcialabym miec na wszelki wypadek bo potem mąż moze sie nie orientowac jakie kupić. no i rozmiar- ja mam dosyć małe piersi (85B) no i tez sutki nie należą do największych, zatem jaki rozmiar wybierać? s,m ?
-
Summerka wrote:No name - miałam na nyski, np. Dady z biedronki - jak dla mnie, zarówno pieluchy, jak i chusteczki - to masakra, Zuzka miała non stop tyłek czerwony;(01.2016 🧒
1cs
nick nieaktualnyDziewczyny nie dajmy się zwiariować, ja tylko napisałam dla zainteresowanych o promocji chusteczek pampers i ze zamierzam je kupić.
Nie twierdzę ze nie ma innych lepszych niz pampers ani ze są najlepsze.
Każda kupi co uważa i tyle
Kamila8k wrote:w aptece, podobno z Zaji jest dobra i stosunkowo tania.
Summerka, mala_lady, Neli lubią tę wiadomość
-
naali13 wrote:Dady mają skład ok, ale te lawendowe. Generalnie w składzie są podobne do pampersa.
Bede sie upierać przy swoim - moze sa podobne, ake jak dla mnie, jak w reklamie, prawie robi wielka różnice, tak samo wiele osób twierdzi, ze dady pieluchy sa prawie jak psmpersy, mize tak jest, ale skóra mojej corki, niestety te niuanse wychwytywała. Zreszta, cenowo nue sa tak duzo tańsze, niecałe 10 zł na paczce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:50
-
Summerka wrote:Bede sie upierać przy swoim - moze sa podobne, ake jak dla mnie, jak w reklamie, prawie robi wielka różnice, tak samo wiele osób twierdzi, ze dady pieluchy sa prawie jak psmpersy, mize tak jest, ale skóra mojej corki, niestety te niuanse wychwytywała. Zreszta, cenowo nue sa tak duzo tańsze, niecałe 10 zł na paczce...
Każda pupa innaMój siostrzeniec np po pampersach miał odparzenia a Dady nosił do końca
01.2016 🧒
1cs
Felicity wrote:a ja nic tylko sie wkurzam bo dzis rano wyslali mi informacje ze Świata Dziecka (allegro) gdzie robilam zamowienie ze nie ma mojego wzoru przewijaka - po 3dniach od zakupu! wtedy byl, 2dni temu tez a nagle nie ma i mam wybrac inne 2opcje..ale ich opierniczylam w mailu..kpiny.. a dodam ze zakupy robiłam w nocy z 4 na 5 października. Po 3dniach zaczęli kompletowac zamówienie a w aukcji niby 24h na wysyłkę
zawiodlam sie strasznie i juz nic tam nie zamówię..
Na dodatek wczoraj kolo 14 dostalam maila ze paczka zostala wyslana.. dzis sie tlumaczyli ze podobno system wyslal do wszystkich info o wyslanych paczkach
no to sobie jeszcze poczekam na kuriera...
Wlasnie dostalam maila ze wyslali paczke, czyli zgidnur z opisem po 24h
-
mitzula wrote:A ja leżę w szpitalu... badają mnie co chwilę. Mała waży dziś już 1100g
trzymajcie sięsynuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia
nasz Bartuś