X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Znowu się czuję taka mocno w lesie z wyprawka jak Was czytam...
    Ale mam plan zacząć coś kompletować:) Któraś z Was pisała o tym użytkowniku

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=9522657

dobre opinie. Ma pozytywne komentarze i fajne ceny, zastanawiam się czy większości ciuszków u niej nie zamówić. Ma któraś z Was jakieś doświadczenie z tym sprzedawcą?
    Ja to chyba jestem jakaś głupia, ale mi te ciuszki się nie podobają. Te wszystkie z polskimi nadrukami wydają mi się mega tandetne. ;p

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę w szpitalu... badają mnie co chwilę. Mała waży dziś już 1100g ;) będą mi robić profil glikemiczny . Wyszło też ze mam jakiś polip na szyjce macicy. No i miałam godzinne ktg.fajnie posłuchać malutka: )

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    czy te wizyty położnej teraz są obowiązkowe? Ja nie jestem zapisana do żadnej przychodzi na NFZ, dlatego pytam. muszę się zacząć orientować mimo wszystko
    Nie jest to obowiazkowe, jsk nie chcesz to nie musisz sie zapisac, zapiszesz sie po urodzeniu

Appee ja zamowilam, ale dopiero wczoraj. Jak dojda dam znac. Ja bralam albo gladkie albo w jakies paski. Napisy tez mi sie nie podobaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:34

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    A ja leżę w szpitalu... badają mnie co chwilę. Mała waży dziś już 1100g ;) będą mi robić profil glikemiczny . Wyszło też ze mam jakiś polip na szyjce macicy. No i miałam godzinne ktg.fajnie posłuchać malutka: )
    Mitzula idziemy prawie tak samo w ciazy, ty jestes jeden dzien do przodu. A ten polip to cos moze zrobic? Czy narazie go zostawia i po ciazy bedzie trzeba usunac?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nic nie wiem, zobaczę co powie jutro ordynator. Dopóki nie krwawi jest ok.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to też stawiam na minimum...wiecie, że większość chusteczek nawilżających zawiera alkohol? Położna prosiła, aby kupić tylko te bez alkoholu. I ciekawostka odnośnie pudru - nie należy go stosować, bo unosi się w powietrzu i dziecko go wdycha...a to może później wpływać na różne problemy z układem oddechowym

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula kciuki za szybkie wyjście! Trzymaj się!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Arga Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w siódmym miesiącu i trzecim trymestrze :) Ten czas za szybko leci do przodu.

Jakoś tak się zdarzyło że prawie trzy tygodnie mnie nie było bo wyjechałam do Anglii aby pobyć trochę z partnerem, który wyjechał na wyspy i zostanie tam do porodu. Więc mam trochę zaległości w forum i nie wiem czy uda mi się je nadrobić.

Jestem po krzywej cukrowej. Wyniki wyszły idealnie cukier na czczo 78 po godzinie 92 a po dwóch 84.
    Samo wypicie glukozy nie było problemem, zrobiłam to szybko i sprawnie i nawet mnie nie zemdliło. Po pół godzinie jednak musiałam się już położyć bo chyba na siedząco bym zemdlała bo zaczęłam słyszeć anielskie dzwony i widzieć mroczki przed oczami.

Ciągle mam lekką anemię, która powoli, powoli idzie ku lepszemu.
    Na wizycie miałam zrobione USG i mała waży już 866 gram. Jak na złość była mało ruchliwa i odwrócona do nas plecami a musieliśmy zbadać serduszko bo na połówkowym też tak było. Po kilkunastuminutowych bojach i szturchaniu mnie przez lekarza w brzuch udało się wszystko zobaczyć i jest wszystko w porządku.
    Szyjka macicy też jest ładna bo cztery centymetry więc nic się nie zmienia i nie skraca.

Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mam za twardy brzuch i muszę brać nospę i więcej leżeć. Ja byłam przekonana, że nie mam żadnych twardnień macicy a jednak.
    Przed kolejną wizytą na której będzie USG trzeciego trymestru (początek listopada) mam nałykać się nospy forte i wypić puszkę coli :)

Jeśli chodzi o tarczycę to ja mam niedoczynność i euthyrox brałam już przed ciążą. Ostatni wynik to 1,3 przy braniu euthyrox 50. Zawsze jak czytałam to dla kobiet w wieku rozrodczym najlepiej jest jak tsh utrzymuje się tak około 1. Ja mam prawie całkiem zjedzoną tarczycę bo ma niecałe 9 ml.

Co do wyprawki dla małej to mam trochę ubranek nowych i od rodziny po innych dzieciach. Dostałam łóżeczko i poduszkę do karmienia. Teraz muszę zacząć kompletować drobne rzeczy do pielęgnacji, pieluchy i przewijak z wanienką. MAm nadzieję, że dam radę to ogarnąć bo na razie jest tak, że wchodzę na neta w poszukiwaniu jednej konkretnej rzeczy a odwiedzę wszystko co się da i nie znajd tego co chcę bo okazuje się, że już późno a ja jestem zmęczona :P

Dziś wybieram się na warsztaty "mamo to ja" w Lublinie to mam nadzieję, że coś mi się rozjaśni w głowie.

Viki lubi tę wiadomość

age.png
  • ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    oj bez przesady, są gorsze (czytalam na stronce sroki) :P
    U większości moich znajomych zdają egzamin, ja tez kilka razy uzywalam ich przebierając chrzesnice, wg mnie nie są najgorsze.
    jednak nie zamierzam ich stosować od początku tylko jak mała troche podrośnie, na początku waciki i woda

Popieram koleżankę, są inne lepsze niż pampers.

sylwia
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Własnie te no name, bez "znanej marki" mają o wiele lepszy skład.

No name - miałam na nyski, np. Dady z biedronki - jak dla mnie, zarówno pieluchy, jak i chusteczki - to masakra, Zuzka miała non stop tyłek czerwony;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wypróbowane mokre chusteczki z Lidl. Próbowałam z wodą i wacikami ale ani to poręczne ani tańsze.
    Dziś boli mnie koszmarnie dół kręgosłupa. Jestem sfrustrowana bo bardzo mi trudno zajmować się Marcelem. A tu jeszcze tyle do końca :(

Matka fantastycznej 4 :)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ja to chyba jestem jakaś głupia, ale mi te ciuszki się nie podobają. Te wszystkie z polskimi nadrukami wydają mi się mega tandetne. ;p

Mam to samo - dlatego nie kupuje nic od polskich producentów, choć materiał czasem dobry.

Co do kosmetyków - powiem, jakich używam - kazda zrobi jak zechce;) do kąpieli przez pierwsze 12 mcy- emolium emulsja do kąpieli i tyle, bo Zuza miała po niej ładna skórkę, do tego linomag zielony (teraz zwykły), do twarzy na słońce i wiatr - pharmaceris baby - droższy, ake ma filtr 50, a inne tylko 30, a na wiatr i mróz - emolium- barierowy krem ochronny, sól fizjologiczna - do oczek i noska, Octanisept - do pępka i dezynfekcji, a tak poza tym chusteczki nawilżone - nie wyobrażam sobie, żeby nie używać, tak, jak pieluchy tetrowe zamiast "pampersow", nie sa dla mnie;)

Co do pudru, to lekarzy kilku powiedziało mi i tu cytat: jak mozna w XXI wieku go używać;)

Baphantenu używałam, dla zuzki był okej, a sudocrem wysusza, nawet jak sama go używałam to był szok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:25

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię sudocrem;) czasem wkasnie fajnie ze przysusza;) choc to ze u mnie sie sprawdza, to nie zaczy ze u dziecka bedzie najlepszy. Każdy ma inna skore i pewnie każda za jakiś czas bedzie ekspertem u własnego dziecka;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    hmm a mówili coś o kremie Bepanthen? ja zamowiłam i mam nadzieję ze tez bedzie dobre na podraznione sutki
    -gdzie taką lanolinę można dostać?

Dziewczyny a macie jakies sprawdzone osłonki na piersi do karmienia?
    chcialabym miec na wszelki wypadek bo potem mąż moze sie nie orientowac jakie kupić. no i rozmiar- ja mam dosyć małe piersi (85B) no i tez sutki nie należą do największych, zatem jaki rozmiar wybierać? s,m ?
    w aptece, podobno z Zaji jest dobra i stosunkowo tania.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    No name - miałam na nyski, np. Dady z biedronki - jak dla mnie, zarówno pieluchy, jak i chusteczki - to masakra, Zuzka miała non stop tyłek czerwony;(
    Dady mają skład ok, ale te lawendowe. Generalnie w składzie są podobne do pampersa.

01.2016 🧒
    1cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dajmy się zwiariować, ja tylko napisałam dla zainteresowanych o promocji chusteczek pampers i ze zamierzam je kupić.
    Nie twierdzę ze nie ma innych lepszych niz pampers ani ze są najlepsze.
    Każda kupi co uważa i tyle :)

Kamila8k wrote:
    w aptece, podobno z Zaji jest dobra i stosunkowo tania.
    Dzięki za info :)

Summerka, mala_lady, Neli lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Dady mają skład ok, ale te lawendowe. Generalnie w składzie są podobne do pampersa.

Bede sie upierać przy swoim - moze sa podobne, ake jak dla mnie, jak w reklamie, prawie robi wielka różnice, tak samo wiele osób twierdzi, ze dady pieluchy sa prawie jak psmpersy, mize tak jest, ale skóra mojej corki, niestety te niuanse wychwytywała. Zreszta, cenowo nue sa tak duzo tańsze, niecałe 10 zł na paczce...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:50

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Bede sie upierać przy swoim - moze sa podobne, ake jak dla mnie, jak w reklamie, prawie robi wielka różnice, tak samo wiele osób twierdzi, ze dady pieluchy sa prawie jak psmpersy, mize tak jest, ale skóra mojej corki, niestety te niuanse wychwytywała. Zreszta, cenowo nue sa tak duzo tańsze, niecałe 10 zł na paczce...

Każda pupa inna :) Mój siostrzeniec np po pampersach miał odparzenia a Dady nosił do końca

01.2016 🧒
    1cs
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    a ja nic tylko sie wkurzam bo dzis rano wyslali mi informacje ze Świata Dziecka (allegro) gdzie robilam zamowienie ze nie ma mojego wzoru przewijaka - po 3dniach od zakupu! wtedy byl, 2dni temu tez a nagle nie ma i mam wybrac inne 2opcje..ale ich opierniczylam w mailu..kpiny.. a dodam ze zakupy robiłam w nocy z 4 na 5 października. Po 3dniach zaczęli kompletowac zamówienie a w aukcji niby 24h na wysyłkę :/ zawiodlam sie strasznie i juz nic tam nie zamówię..

Na dodatek wczoraj kolo 14 dostalam maila ze paczka zostala wyslana.. dzis sie tlumaczyli ze podobno system wyslal do wszystkich info o wyslanych paczkach

no to sobie jeszcze poczekam na kuriera... :/

Wlasnie dostalam maila ze wyslali paczke, czyli zgidnur z opisem po 24h

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:

trzymajcie się ;)

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
‹‹ 876 877 878 879 880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ