Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZlecili mi bo miałam za wysokie leukocyty... Ech, niezbyt fajnie:( ale nie jestem przeziębiona i zeby mam tez zdrowe, moze to cos z pęcherzem jednak, choc nie mam objawów to pH moczu miałam wysokie. Myslicie zeby rzeczywiście iść do lekarza? Nie mam do niego telefonu...
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:Właśnie wzystko inne w moczu było ok ale to pH ponad normę... Mam nadzieje ze dostanę szybko jakiś termin:/
-
Crp robi sie chyba tak, jak standardowo, czyli przy podejrzeniu infekcji, bo to pokazuje stan zapalny w organizmie.
Ja wlasnie wczoraj odebrałam morfologię i pierwszy raz mam wszystkie parametry w normie - wreszcie. Mize czas złych wiadomości sie skończył)
-
Summerka wrote:Crp robi sie chyba tak, jak standardowo, czyli przy podejrzeniu infekcji, bo to pokazuje stan zapalny w organizmie.
Ja wlasnie wczoraj odebrałam morfologię i pierwszy raz mam wszystkie parametry w normie - wreszcie. Mize czas złych wiadomości sie skończył)
CRP wskazuje na stan zapalny w organizmie.
Ja kojarzę, że miałam podwyższone przed ciązą i w ciązy też mam.
Jak często robicie morfologię i badanie moczu?sylwia -
nick nieaktualnyMocz robię co miesiąc, morfologię teraz ju tez co miesiąc, wczesniej co druga wizytę... Dzis robię glukozę po raz drugi. Liskova i co lekarz na Twoje crp? Mnie powiedział ze ro pH moczu 8 jest ok, ale sama nie wiem jaka mogłabym mieć infekcje... Katar mam, ale to juz od poczatku ciazy, sama nie wiem... Tez kupiłam herbatę żurawinowa, ponoć dobry jest tez naturalny sok, widziałam w zielarni. Tak sie zastanawiam czy crp nie ma związku z moja anemia? Mam nadzieje, ze okaże sie, ze to nic takiego, ale do lekarza mam podejść, bo pytałam dzis położnej... Teraz musze wytrzymać ta glukozę...
-
nick nieaktualny
-
Mocz i morfologia co wizytę czyli wychodzi to mniej więcej co 4tyg w moim przypadku.
Fasula z tego co sie orientuje to rzeczywiście norma leukocytow w ciazy jest do 15. Normalnie jest do 10 według tego co mam na wynikach. Ja mam leukocyty 8,4.Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
FasUla wrote:Dzis robiłam Tsh mam 0,5, to chyba trochę mało? Ale pewnie zaraz sie ustabilizuje... I crp mam powyżej 8, a norma jest do 5, w ciazy ponoć jest często podwyższone, Wy robilyscje crp???
TSH lepiej jest mieć w niższej granicy niż w wyższej. Najlepiej też razem z TSH badać FT4 i FT3 tylko, że prywatnie to już drogo wychodzi, ale wtedy ma się najlepszy obraz tego czy leczenie działa. Ja sama muszę zaraz iść zbadać swoje poziomy.
CRP miałam robione na początku ciąży. Warto je jednak robić bo wykrywa stan zapalny lepiej niż zwykła morfologia z OB.
tygrys73 wrote:A mnie w nocy tak zaczęła bolec cewka moczową że szok. Chyba w końcu mnie dopadła infekcja moczową. Brała któraś urosept?
Też mam wyższe leukocyty 13,.
Ja biorę teraz urosept trzy razy dziennie po dwie tabletki. Do tego żurawit dwa razy po jednej tabletce. Niestety w badaniu moczu ciągle wychodzą mi dość liczne bakterie dlatego pewnie będę to brać już do końca ciążydo tego ciągle mam powracające stany zapalne.
-
nick nieaktualny