X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlecili mi bo miałam za wysokie leukocyty... Ech, niezbyt fajnie:( ale nie jestem przeziębiona i zeby mam tez zdrowe, moze to cos z pęcherzem jednak, choc nie mam objawów to pH moczu miałam wysokie. Myslicie zeby rzeczywiście iść do lekarza? Nie mam do niego telefonu...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ci wyszło badanie moczu,?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA jak pH moczu wysokie to pewnie pęcherz. No powinnas coś dostać i wyleczyć to .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 21:56

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wzystko inne w moczu było ok ale to pH ponad normę... Mam nadzieje ze dostanę szybko jakiś termin:/

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na jutro mam wizyte, wiec się okaże co z moimi wynikami, i czy crp będę musiała robic, bo u mnie w moczu tez cuda ;) i morfologia rozjechana :(

bbe73a0022.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Właśnie wzystko inne w moczu było ok ale to pH ponad normę... Mam nadzieje ze dostanę szybko jakiś termin:/
    Ja mialam crp robione na poczatku ciazy i bylo w normie, leukocyty mam lekko podwyzszone bo normy mam 11 z czyms ja mam troche ponad 12 ale w ciazy moga btc wyzsze. Co do Ph moczu raz mi wyszlo 8 prz normie do 7. A wynik robilam bo mialam uczucie parcia na pecherz i balam sie infekcji, albo dzidzia byla tak ulozona bo po 3 dniach samo przeszlo. Lekarz powiedzial ze w ciazy moze byc podwyzszone, ale wypilam karton herbaty zurawinowej i troche zurawiny pojadlam i spadlo do 6

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp robi sie chyba tak, jak standardowo, czyli przy podejrzeniu infekcji, bo to pokazuje stan zapalny w organizmie.

Ja wlasnie wczoraj odebrałam morfologię i pierwszy raz mam wszystkie parametry w normie - wreszcie. Mize czas złych wiadomości sie skończył;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, ja robię CRP teraz co wizytę. Ostatni wynik 12,44.

FasUla lubi tę wiadomość

• ktosik85 Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Crp robi sie chyba tak, jak standardowo, czyli przy podejrzeniu infekcji, bo to pokazuje stan zapalny w organizmie.

Ja wlasnie wczoraj odebrałam morfologię i pierwszy raz mam wszystkie parametry w normie - wreszcie. Mize czas złych wiadomości sie skończył;))

CRP wskazuje na stan zapalny w organizmie.
    Ja kojarzę, że miałam podwyższone przed ciązą i w ciązy też mam.

Jak często robicie morfologię i badanie moczu?

sylwia
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosik ja robię co miesiąc

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz robię co miesiąc, morfologię teraz ju tez co miesiąc, wczesniej co druga wizytę... Dzis robię glukozę po raz drugi. Liskova i co lekarz na Twoje crp? Mnie powiedział ze ro pH moczu 8 jest ok, ale sama nie wiem jaka mogłabym mieć infekcje... Katar mam, ale to juz od poczatku ciazy, sama nie wiem... Tez kupiłam herbatę żurawinowa, ponoć dobry jest tez naturalny sok, widziałam w zielarni. Tak sie zastanawiam czy crp nie ma związku z moja anemia? Mam nadzieje, ze okaże sie, ze to nic takiego, ale do lekarza mam podejść, bo pytałam dzis położnej... Teraz musze wytrzymać ta glukozę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocyty mam 14,7 ale myślałam ze w ciazy jest norma do 15. A wy jak macie?

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 9 października 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocz i morfologia co wizytę czyli wychodzi to mniej więcej co 4tyg w moim przypadku.
    Fasula z tego co sie orientuje to rzeczywiście norma leukocytow w ciazy jest do 15. Normalnie jest do 10 według tego co mam na wynikach. Ja mam leukocyty 8,4.

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w nocy tak zaczęła bolec cewka moczową że szok. Chyba w końcu mnie dopadła infekcja moczową. Brała któraś urosept?

Też mam wyższe leukocyty 13,.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A CRP miałam 0,5 a normę mam do 1.

Ale jutro muszę zbadać mocz bo czuje że coś tam się zaleglo

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Zadzwoniłam do lekarza i idę dziś na wizytę zamiast za tydzień. Wolę sprawdzić o co chodzi z tymi kłuciami.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Arga Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dzis robiłam Tsh mam 0,5, to chyba trochę mało? Ale pewnie zaraz sie ustabilizuje... I crp mam powyżej 8, a norma jest do 5, w ciazy ponoć jest często podwyższone, Wy robilyscje crp???

TSH lepiej jest mieć w niższej granicy niż w wyższej. Najlepiej też razem z TSH badać FT4 i FT3 tylko, że prywatnie to już drogo wychodzi, ale wtedy ma się najlepszy obraz tego czy leczenie działa. Ja sama muszę zaraz iść zbadać swoje poziomy.
    CRP miałam robione na początku ciąży. Warto je jednak robić bo wykrywa stan zapalny lepiej niż zwykła morfologia z OB.
    tygrys73 wrote:
    A mnie w nocy tak zaczęła bolec cewka moczową że szok. Chyba w końcu mnie dopadła infekcja moczową. Brała któraś urosept?

Też mam wyższe leukocyty 13,.

Ja biorę teraz urosept trzy razy dziennie po dwie tabletki. Do tego żurawit dwa razy po jednej tabletce. Niestety w badaniu moczu ciągle wychodzą mi dość liczne bakterie dlatego pewnie będę to brać już do końca ciąży :( do tego ciągle mam powracające stany zapalne.

age.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g ja mam takie kłucia od 7 tygodnia. Szyjkę mam długą, twardą i zamkniętą. Więc luzz. Nie przejmowałabym się dopóki np. nie towarzysza temu plamienia...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Viki Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się w III trymestrze!

28 tydzień trwa czyli jeszcze 10 tygodni i mogę rodzić :) To jest 2,5 miesiąca. Ale jaja

FasUla, Arga lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki a na kiedy masz w końcu termin cc? Chyba juz w grudniu z tego co pamietam?a olej kokosowy lepszy jest nierafinowany?

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ