X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez nie moge sie doczekać odpoczywania:) każda chwila jest dobra:) a polecacie jakies ksiazki o ciazy? Kupiłabym tez większy stanik i buty bo nogi mi puchną...a Wam? Mam wrażenie ze stopy sa szersze
    i będą później dłuższe zapewne :) mi po pierwszej ciąży został rozmiar buta większy jak miałam..

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    i będą później dłuższe zapewne :) mi po pierwszej ciąży został rozmiar buta większy jak miałam..
    Nie żartuj... To takie rzeczy są możliwe? :O

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Nie żartuj... To takie rzeczy są możliwe? :O
    tak bo im bardziej zaawansowana ciąża, tym przybywające kilogramy i hormony powodują rozluźnienie się stawów i wiązadeł.. z tym, że to już nie odwracalne :/ ja ubolewam do teraz bo i to mam dużą stopę, zawsze nosiłam 40/41 a teraz 41 a one często za małe a przecież dla kobiet 42 to nierealne znaleźć

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję ❤

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Zabieram sie za nadrabianie was. Przede mną jakieś 20 stron czytania :D

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A czym się zajmujecie jeśli można zapytać ?
    siedzimy w małej gastronomii:) więc niestety weekendami w centrum miasta trzeba być do tej minimum 24.

Giannaa lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Ja mam dziś ogromną ochotę na naleśniki z dżemem :)
    Narobiłaś mi smaka!
    Fasula- ja mam tą książkę w oczekiwaniu na dziecko- polecam ciekawa jest.
    anulka557 wrote:
    żartujesz? Ja i tak mam wielką stopę, więc raczej większej już bym nie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:21

FasUla lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! Można dołączyć? :) Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale cały czas bałam się dołączyć... cały czas martwię się o wszystko. Ale taka już jestem :P Pierwsza wizyta już za mną, teraz czekam na kolejną i umieram ze strachu.

Beatrice, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pola :) Zapraszamy! Napisz coś więcej o sobie i ciąży. Dlaczego tak się zamartwiasz?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj smutna i przestraszona :( byłam na drugiej becie
    Pierwsza Beta 151
    Druga Beta 337 i progesteron 17,9. Wydaję mi się że za słaby przyrost a jeśli chodzi o progesteron nie mam pojęcia. Jak myślicie mam lecieć jutro biegiem do lekarza czy w pon zrobić kolejną bete i dopiero wtedy zobaczyć?

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, druga beta po 48godzinach?
    masz podane normy lab. odnośnie progesteronu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest ok, ale mozesz iść do lekarza. Progesteron w normie jesli jednostki to ng/ml

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dokładnie po 48 godzinach
    jeśli chodzi o progesteron normę mam wpisana "f.lutealna 1,2-15,9"

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta podwaja się co 48 godzin... A więc przyrost prawidłowy. Głowa do góry :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktina, zoe31, Marta8880,naali13, Blondyna0,Pola_x wtajcie w styczniówkach ;)

Marta a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

naali13 witaj, trzymam kciuki za najblizsza wizyte i za serduszko :) A kiedy ci wychodzi termin?

Blondyna0 witaj, a tobie kochana na kiedy termin wstepnie wychodzi? pytam tak każda bo chcialabym na liste was wpisac :)Gratuluje ze moglas juz zobaczyc <3. Ja licze ze za tydzien juz zobacze. bo tydzien temu jeszcze nie bylo widac

Smużka ale super ze juz zobaczylas serduszko <3

My z przytulaniem tez sie nie powstrzymujemy :) Ja mam nawet wieksza ochote tera ;)

Ja tez nie mam mdlosci i sie tym nie martwie ;) cycki czasami troche pobolą i tyle na razie z moich objawów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:40

Kourtney, Flakonik, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    cześć! Można dołączyć? :) Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale cały czas bałam się dołączyć... cały czas martwię się o wszystko. Ale taka już jestem :P Pierwsza wizyta już za mną, teraz czekam na kolejną i umieram ze strachu.

Każda na pewno martwi sie o swoja dzidzię. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A jak po pierwszej wizycie? Na kiedy ci wstepnie termin wychodzi?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia trochę nam zajęły starania, myślę że głównie przez to. Kolejną wizytę mam za tydzień i nie mogę się doczekać :)

Beatrice lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj smutna i przestraszona :( byłam na drugiej becie
    Pierwsza Beta 151
    Druga Beta 337 i progesteron 17,9. Wydaję mi się że za słaby przyrost a jeśli chodzi o progesteron nie mam pojęcia. Jak myślicie mam lecieć jutro biegiem do lekarza czy w pon zrobić kolejną bete i dopiero wtedy zobaczyć?

Wedlug mnie jest ladny przyrost. Mozesz jeszcze przeliczyc na kalkulatorze hcg.
    ten progesteron troche niski .Pewnie ci przepisze luteine

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Każda na pewno martwi sie o swoja dzidzię. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A jak po pierwszej wizycie? Na kiedy ci wstepnie termin wychodzi?

Był pęcherzyk ciążowy, na serduszko było jeszcze za wcześnie. Termin na 8go :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lista liczy juz 41 osób ! ;)

Nie bedzie mnie przez weekend bo jestesmy wlasnie w drodze na morze :)

Kamila8k, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ