X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja tez nie moge sie doczekać odpoczywania:) każda chwila jest dobra:) a polecacie jakies ksiazki o ciazy? Kupiłabym tez większy stanik i buty bo nogi mi puchną...a Wam? Mam wrażenie ze stopy sa szersze
    i będą później dłuższe zapewne :) mi po pierwszej ciąży został rozmiar buta większy jak miałam..

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    i będą później dłuższe zapewne :) mi po pierwszej ciąży został rozmiar buta większy jak miałam..
    Nie żartuj... To takie rzeczy są możliwe? :O

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Nie żartuj... To takie rzeczy są możliwe? :O
    tak bo im bardziej zaawansowana ciąża, tym przybywające kilogramy i hormony powodują rozluźnienie się stawów i wiązadeł.. z tym, że to już nie odwracalne :/ ja ubolewam do teraz bo i to mam dużą stopę, zawsze nosiłam 40/41 a teraz 41 a one często za małe a przecież dla kobiet 42 to nierealne znaleźć

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To współczuję ❤

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Zabieram sie za nadrabianie was. Przede mną jakieś 20 stron czytania :D

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    A czym się zajmujecie jeśli można zapytać ?
    siedzimy w małej gastronomii:) więc niestety weekendami w centrum miasta trzeba być do tej minimum 24.

Giannaa lubi tę wiadomość

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna0 wrote:
    Ja mam dziś ogromną ochotę na naleśniki z dżemem :)
    Narobiłaś mi smaka!
    Fasula- ja mam tą książkę w oczekiwaniu na dziecko- polecam ciekawa jest.
    anulka557 wrote:
    żartujesz? Ja i tak mam wielką stopę, więc raczej większej już bym nie chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:21

FasUla lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! Można dołączyć? :) Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale cały czas bałam się dołączyć... cały czas martwię się o wszystko. Ale taka już jestem :P Pierwsza wizyta już za mną, teraz czekam na kolejną i umieram ze strachu.

Beatrice, lucy1983 lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pola :) Zapraszamy! Napisz coś więcej o sobie i ciąży. Dlaczego tak się zamartwiasz?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj smutna i przestraszona :( byłam na drugiej becie
    Pierwsza Beta 151
    Druga Beta 337 i progesteron 17,9. Wydaję mi się że za słaby przyrost a jeśli chodzi o progesteron nie mam pojęcia. Jak myślicie mam lecieć jutro biegiem do lekarza czy w pon zrobić kolejną bete i dopiero wtedy zobaczyć?

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, druga beta po 48godzinach?
    masz podane normy lab. odnośnie progesteronu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie jest ok, ale mozesz iść do lekarza. Progesteron w normie jesli jednostki to ng/ml

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dokładnie po 48 godzinach
    jeśli chodzi o progesteron normę mam wpisana "f.lutealna 1,2-15,9"

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta podwaja się co 48 godzin... A więc przyrost prawidłowy. Głowa do góry :)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktina, zoe31, Marta8880,naali13, Blondyna0,Pola_x wtajcie w styczniówkach ;)

Marta a tobie na kiedy wstepnie wychodzi termin? ;)

naali13 witaj, trzymam kciuki za najblizsza wizyte i za serduszko :) A kiedy ci wychodzi termin?

Blondyna0 witaj, a tobie kochana na kiedy termin wstepnie wychodzi? pytam tak każda bo chcialabym na liste was wpisac :)Gratuluje ze moglas juz zobaczyc <3. Ja licze ze za tydzien juz zobacze. bo tydzien temu jeszcze nie bylo widac

Smużka ale super ze juz zobaczylas serduszko <3

My z przytulaniem tez sie nie powstrzymujemy :) Ja mam nawet wieksza ochote tera ;)

Ja tez nie mam mdlosci i sie tym nie martwie ;) cycki czasami troche pobolą i tyle na razie z moich objawów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 16:40

Kourtney, Flakonik, Palvin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_x wrote:
    cześć! Można dołączyć? :) Podczytuję was od jakiegoś czasu, ale cały czas bałam się dołączyć... cały czas martwię się o wszystko. Ale taka już jestem :P Pierwsza wizyta już za mną, teraz czekam na kolejną i umieram ze strachu.

Każda na pewno martwi sie o swoja dzidzię. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A jak po pierwszej wizycie? Na kiedy ci wstepnie termin wychodzi?

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia trochę nam zajęły starania, myślę że głównie przez to. Kolejną wizytę mam za tydzień i nie mogę się doczekać :)

Beatrice lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    Cześć dziewczyny ja dzisiaj smutna i przestraszona :( byłam na drugiej becie
    Pierwsza Beta 151
    Druga Beta 337 i progesteron 17,9. Wydaję mi się że za słaby przyrost a jeśli chodzi o progesteron nie mam pojęcia. Jak myślicie mam lecieć jutro biegiem do lekarza czy w pon zrobić kolejną bete i dopiero wtedy zobaczyć?

Wedlug mnie jest ladny przyrost. Mozesz jeszcze przeliczyc na kalkulatorze hcg.
    ten progesteron troche niski .Pewnie ci przepisze luteine

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Każda na pewno martwi sie o swoja dzidzię. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. A jak po pierwszej wizycie? Na kiedy ci wstepnie termin wychodzi?

Był pęcherzyk ciążowy, na serduszko było jeszcze za wcześnie. Termin na 8go :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lista liczy juz 41 osób ! ;)

Nie bedzie mnie przez weekend bo jestesmy wlasnie w drodze na morze :)

Kamila8k, Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ