X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Tymka też nie raz nisko czuję, ale wtedy to się chyba składa jak scyzoryk :D a bez usg mam pewność gdzie on jest dzięki czkawce :D

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Mama, a skąd wiesz, że to akurat nóżki, a nie rączka? Mój mały jest główka w dół, a tez go czasem czuję na pęcherzu :P

Poza tym np. na USG jak mi gin pokazywał, to mały miał i ręce i nogi w jednym miejscu - właśnie nisko pod pępkiem. Czyli mimo główki w dół czułam go na dole, bo wszystkie kończyny tam miał. Teraz jak się rozciągnie, no to czuję pod żebrami, ale nieraz na dole też :)
    rączkami by tak nie boksowała:) a po za tym to jak się zaprze to wypycha mi główkę do góry

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy stosowała któras w ciazy czopki glicerynowe?

tym razem nic mi nie pomaga na zaparcia i juz jest masakra, brzuch jak balon...
    wszedzie niby piszą ze bezpieczne ale tez mogą powodowac skurcze jelit a przy tym inne skurcze no i nie wiem co myslec. ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:05

• Summerka Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, ja nie stosowałam, ale chyba nie sa jakos szczególnie groźne, bo podaje sie je nawet niemowlętom na zaparcia...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    ja Tymka też nie raz nisko czuję, ale wtedy to się chyba składa jak scyzoryk :D a bez usg mam pewność gdzie on jest dzięki czkawce :D

he he u nas też czkawka wyznacza położenie ;) jak na razie cały czas bokiem, czasem pod skosem, ale całkiem w dół to chyba jeszcze nie...

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    he he u nas też czkawka wyznacza położenie ;) jak na razie cały czas bokiem, czasem pod skosem, ale całkiem w dół to chyba jeszcze nie...
    mój czka z 5 razy dziennie to wiem, że cały czas na dole siedzi główką :) ale kręci się jak w wirniku, bo raz czuję go w dolnym lewym "rogu" jak czka, za minutę się kreci i czuję w prawymi za chwile zaś się kreci i czuję jak go rzuca gdzieś głęboko, pewnie pod kręgosłupem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 10:25

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakos znowu szczypie w szyjce :-\ w srode mam wizyte, nie moge sie doczekac zeby sprawdzil co sie dzieje, a z drugiej strony boje sie ze znowu jakies zle wiesci przekaze. Bralam globulki bo mozliwe ze zaczynala sie infekcja po stosowaniu luteiny, ale po tych globulkach mnie czesciej cos tam smyra niz przed ich stosowaniem. Zeby tylko ta szyjka sie trzymala, juz nie duzo zostalo. Leze prawie caly czas, wstaje do toalety i czasem do kuchni i czasem rozprostuje kosci po domu. Chyba nie za wiele co? Ciagle mam jakas schize :-(

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity moja siostra całą ciąże stosowała czopki glicerynowe :) a próbowałaś śliwek?soku z kapusty kiszonej?jabłek na noc? :)

Dzięki dziewczyny uspokoiłyście mnie trochę :) bo normalnie myślałam, że już mi wyskoczy wczoraj przez skórę brzucha :P myślałam, że dzisiaj będzie odpoczywał po wczorajszych szaleństwach ale gdzie tam...już szaleje...w żebra nie kopie na szczęście ale i tak czasem tak przywali, że mała głowa :P uspokaja go ręka tatusia na brzuszku :D ...wiadomo kogo się będzie słuchał jak się urodzi :P łobuz mały no :P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie za wiele się ruszasz :) a może to faktycznie po luteinie? nie stresuj się na zapas :) wiem, że łatwo mówić ale.. :) trzeba mieć nadzieję, że nic złego się nie dzieje :)) ooo !! :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jest głowa w dół a tez go czuje przy pęcherzu...zreszta chyba od 18 tyg juz jest główkowe położenie w moim przypadku i na razie nic sie nie zmieniło

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena próbowałam :/ nic mnie nie rusza

Moja Julka też juz kilka tygodni obrócona glówką w dół

ale tu dzis cichutko, pewnie wszystkie odpoczwają :)
    u mnie pogoda taka ze oczy same sie zamykają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2015, 16:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny . Bylyscie na wyborach?
    Witam sie w 31tygodniu :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:-) ja bylam :-P

Ostatnio bylam u gina wazylam 74,5kg (od poczatku ciazy to juz 11kg)przytylam wtedy 1kg przez 3 tyg. Dzis po kolejnych 3 tyg zwazylam sie u tesciowej i mi waga pokazala 74 wiec chyba nic nie przybralam. Moze tak byc? Zwaze sie w srode u gina to bede wiedziec. Ale jak dzis zalozylam bluzke to widze ze jest ciasniej w brzuchu niz 3 tyg temu no i chyba ze 3cm mi doszlo w brzuszku.
    Jak jest u was? Polozna mi mowila ze moze tak byc ze ja juz nie bede zwiekszac masy bo wszystko pojdzie w dziecko, co myslicie?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he ja niby na wadze tez nie przybieram, mierze sie w pasie niby nic nie przybywa - ciągle tyle samo, ale koszulka to mi się chyba skurczyła :P

bbe73a0022.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybory zaliczone :)
    Dziś nie odpoczęłam bo dostałam od siostry cztery wory ciuszków od rozmiaru 56 do 104. Wszystko przejrzałam i posegregowałam. Ładny zapas mi się już uzbierał :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka trzeba sie zawsze na jednej wadze wazyc bo nie wiadomo czy 74 u tesciowej jest adekwatne do 74 u gina :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Natalka trzeba sie zawsze na jednej wadze wazyc bo nie wiadomo czy 74 u tesciowej jest adekwatne do 74 u gina :)
    No wiem wlasnie dlatego nie panikuje ani nic, tylko takie jakies rozwazania mnie naszly :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja tak miałam w ciąży z Marcelem. Dziecko rosło a waga najpierw zatrzymała się,potem spadła i znów się zatrzymała. W sumie spadek był 2 kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego. To było coś ok 30 tyg ciąży.

Matka fantastycznej 4 :)
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

wszedzie niby piszą ze bezpieczne ale tez mogą powodowac skurcze jelit a przy tym inne skurcze no i nie wiem co myslec. ?
    Tez mam od dwoch dni problemy z trawieniem, wszystko mnie wzdyma i mi ciezko. Zjadlam pol godziny temu jablko i juz czuje jak mnie uwiera w zoladku, burzuch tez twardy przez to :-( meczace strasznie i zaparcia do tego dochodza tez

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

mnie na zaparcia przepisał ginekolog syrop bez recepty, ale pomógł. Lactulosum

Felicity lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ