Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na pierwszej wizycie. 5 tydzień i 3 dzień jest pęcherzyk, ciałko żółte ,endometrium ciążowo zmienione. Serduszka jeszcze brak ( mam nadzieje że jeszcze). Za 2 tygodnie mam wrócić i wtedy okaże się czy ciąża się rozwija. Wiedziałam że może być za wcześnie ale jestem trochę zdolowana. Moglam poczekać z tydzień a tak to się będę stresowac 2 tygodnie.Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Ja już też powoli nie ogarniam A tak przy okazji witam nowe przyszłe mamuśki
Eneska - co do infekcji, w ciąży jesteś bardziej na nie narażona... ja w pierwszej ciąży miałam nawracające pamiętam, że lekarz kazał mi stosować clotrimazolum ale nie pamiętam w którym trymestrze to było ...pamiętam, że czytałam ulotkę i zastanawiałam się dlaczego lekarz kazał mi to stosować skoro pisało aby w ciąży tego nie używać ... Ważne jest aby przed porodem wyleczyć się z wszystkich takich infekcji, żeby nie przenieść nic na dziecko... -
eneska wrote:Mnie tez dzis konkretnie mdli. Glodna jestem - mdli. Zjem - mdli. Vuko, a u Ciebie jaka byla przyczyna plamień? Jest tu nas tyle, ze ja juz pomalu nie ogarniam
-
nick nieaktualnyJa właśnie u siebie podejrzewam plamienia z powodu infekcji - już wyczytałam, że brunatne właśnie pojawiają się min. wtedy. A czuję, że coś we mnie siedzi, mam nadzieję, że lekarz jutro to zdiagnozuje.
Czytałam jeszcze, że w pewnym momencie organizm pozbywa się krwi, która do tej pory chroniła zarodka i stąd też mogą być zupełnie niegroźne plamienia. Zobaczymy, jestem dobrej myśli:)
Oczywiście wyczytałam jeszcze, że brunatne plamienia są w przypadku raka szyjki macicy, ale to norma, że dr google zawsze zdiagnozuje w tę stronę
dobrej nocki, odezwę się jutro! :* -
Dzień dobry Mamuśki
No i jak powiedziałam tak zrobiłam Byłam o 7 u lekarza na pierwszej wizycie i co....
nic nie widać
Ale powiedział że wszytko wskazuje że będzie dobrze wyniki bety pierwszej 151 i drugiej 336 jak mi mówiłyście są dobre progesteron 17,8 też dobry. Kolejna wizyta w dzień dziecka
naali13 - rozmawiałam z lekarzem na temat tego metformaxu i powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ale że miesiąc temu robiłam krzywą cukrową i krzywą insulinową i cukier mam bardzo dobry tylko insulina skacze wiec polecił mi porostu dietkę żeby jeść 4-5 posiłków dziennie i mogę odstawić tabsy. Tak więc i jedna i druga opcja jest dopuszczalnaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 08:11
eneska, Beatrice lubią tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyMarta, przynajmniej jesteś spokojniejsza:* ja teraz siedzę na uczelni i wsuwam śniadanie. Rano mnie tak zaczął boleć brzuch (brzuch, nie podbrzusze, jakbym miała co najmniej grypę żołądkową), w momencie mi się zrobiło niedobrze, ale juz jest w porządku - wizyta w toalecie pomogła:P po uczelni jadę do szpitala.
-
Mimo że u mnie jeszcze dość wcześnie też mnie brzuch pobolewa tak jakby skurcze miesiączkowe a wczoraj nawet tak wysoko jak wspominasz też mnie pobolewał. Powiedziałam o tym lekarzowi i powiedział że to normalnie że nasz organizm przestawia się na inny tryb i ma prawo trochę brzuch pobolewać dopóki nie jest to ostry ból[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mam 25 lat, we wrześniu wzięlismy ślub z moim ukochanym M. Dzieci miały być 2-3 lata po ślubie, ale... ślub wszystko zmienił! Najpeirw mieliśmy się starać w 2016, potem we wrześniu 2015, a zaczęliśmy na wiosnę
1cs i trafiony
Na razie umieram ze strachu, że coś pójdzie nie tak, że dostanę @ i inne takie..
Nie wiem, jaki jest 'standardowy' zestaw informacji, co by tu jeszcze naskrobaćeneska, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta8880 wrote:
naali13 - rozmawiałam z lekarzem na temat tego metformaxu i powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ale że miesiąc temu robiłam krzywą cukrową i krzywą insulinową i cukier mam bardzo dobry tylko insulina skacze wiec polecił mi porostu dietkę żeby jeść 4-5 posiłków dziennie i mogę odstawić tabsy. Tak więc i jedna i druga opcja jest dopuszczalna
Ahh bo Ty bierzesz metformax ze względu na cukier? Bo ja ze względu na PCOS.01.2016 🧒
10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
1cs
3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200 -
naali13 wrote:Ahh bo Ty bierzesz metformax ze względu na cukier? Bo ja ze względu na PCOS.
lucy1983 lubi tę wiadomość
[/url]