X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis konkretnie mdli. Glodna jestem - mdli. Zjem - mdli. Vuko, a u Ciebie jaka byla przyczyna plamień? Jest tu nas tyle, ze ja juz pomalu nie ogarniam :D

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na pierwszej wizycie. 5 tydzień i 3 dzień jest pęcherzyk, ciałko żółte ,endometrium ciążowo zmienione. Serduszka jeszcze brak ( mam nadzieje że jeszcze). Za 2 tygodnie mam wrócić i wtedy okaże się czy ciąża się rozwija. Wiedziałam że może być za wcześnie ale jestem trochę zdolowana. Moglam poczekać z tydzień a tak to się będę stresowac 2 tygodnie.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też powoli nie ogarniam ;-) A tak przy okazji witam nowe przyszłe mamuśki ;-)

Eneska - co do infekcji, w ciąży jesteś bardziej na nie narażona... ja w pierwszej ciąży miałam nawracające pamiętam, że lekarz kazał mi stosować clotrimazolum ale nie pamiętam w którym trymestrze to było ...pamiętam, że czytałam ulotkę i zastanawiałam się dlaczego lekarz kazał mi to stosować skoro pisało aby w ciąży tego nie używać ... Ważne jest aby przed porodem wyleczyć się z wszystkich takich infekcji, żeby nie przenieść nic na dziecko...

a.png
    a.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mówiła mi że clotrimazol można od 2 trymestru stosować.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eneska wrote:
    Mnie tez dzis konkretnie mdli. Glodna jestem - mdli. Zjem - mdli. Vuko, a u Ciebie jaka byla przyczyna plamień? Jest tu nas tyle, ze ja juz pomalu nie ogarniam :D
    Kochana, przyczyna nieznana ;-) nie sie wudaje,ze to jakis mini krwiaczek mogl peknac. To normalka w ciazy. Bardziej mnie zestresowal szpital niz plamienia :-P dobranoc Mamiski!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie u siebie podejrzewam plamienia z powodu infekcji - już wyczytałam, że brunatne właśnie pojawiają się min. wtedy. A czuję, że coś we mnie siedzi, mam nadzieję, że lekarz jutro to zdiagnozuje.
    Czytałam jeszcze, że w pewnym momencie organizm pozbywa się krwi, która do tej pory chroniła zarodka i stąd też mogą być zupełnie niegroźne plamienia. Zobaczymy, jestem dobrej myśli:)
    Oczywiście wyczytałam jeszcze, że brunatne plamienia są w przypadku raka szyjki macicy, ale to norma, że dr google zawsze zdiagnozuje w tę stronę :D
    dobrej nocki, odezwę się jutro! :*

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki
    No i jak powiedziałam tak zrobiłam :P Byłam o 7 u lekarza na pierwszej wizycie i co....
    nic nie widać :D
    Ale powiedział że wszytko wskazuje że będzie dobrze :D wyniki bety pierwszej 151 i drugiej 336 jak mi mówiłyście są dobre progesteron 17,8 też dobry. Kolejna wizyta w dzień dziecka :D

naali13 - rozmawiałam z lekarzem na temat tego metformaxu i powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ale że miesiąc temu robiłam krzywą cukrową i krzywą insulinową i cukier mam bardzo dobry tylko insulina skacze wiec polecił mi porostu dietkę żeby jeść 4-5 posiłków dziennie i mogę odstawić tabsy. Tak więc i jedna i druga opcja jest dopuszczalna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 08:11

eneska, Beatrice lubią tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, przynajmniej jesteś spokojniejsza:* ja teraz siedzę na uczelni i wsuwam śniadanie. Rano mnie tak zaczął boleć brzuch (brzuch, nie podbrzusze, jakbym miała co najmniej grypę żołądkową), w momencie mi się zrobiło niedobrze, ale juz jest w porządku - wizyta w toalecie pomogła:P po uczelni jadę do szpitala.

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że u mnie jeszcze dość wcześnie też mnie brzuch pobolewa tak jakby skurcze miesiączkowe a wczoraj nawet tak wysoko jak wspominasz też mnie pobolewał. Powiedziałam o tym lekarzowi i powiedział że to normalnie że nasz organizm przestawia się na inny tryb i ma prawo trochę brzuch pobolewać dopóki nie jest to ostry ból

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to byl ewidentnie bol spowodowany jakąś niestrawnością:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny ;-)
    Jakoś tu cicho dzisiaj. Ja zaraz startuje na kurs ...ale mi się nie chcę ;-)
    Miłego dnia.

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie odsypiają:))

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można dołączyć? :)

Na ten moment tp 22.01.2016 :)

Beatrice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze można:) witamy, opowiedz coś o sobie:)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 25 lat, we wrześniu wzięlismy ślub z moim ukochanym M. Dzieci miały być 2-3 lata po ślubie, ale... ślub wszystko zmienił! Najpeirw mieliśmy się starać w 2016, potem we wrześniu 2015, a zaczęliśmy na wiosnę :)

1cs i trafiony :)

Na razie umieram ze strachu, że coś pójdzie nie tak, że dostanę @ i inne takie..

Nie wiem, jaki jest 'standardowy' zestaw informacji, co by tu jeszcze naskrobać :D

eneska, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy cykl - gratulacje! Ja też umierałam ze strachu, ze dostanę @, to normalne. Masz jakieś objawy, czy jeszcze nic?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:

naali13 - rozmawiałam z lekarzem na temat tego metformaxu i powiedział że nie ma żadnych przeciwwskazań. Ale że miesiąc temu robiłam krzywą cukrową i krzywą insulinową i cukier mam bardzo dobry tylko insulina skacze wiec polecił mi porostu dietkę żeby jeść 4-5 posiłków dziennie i mogę odstawić tabsy. Tak więc i jedna i druga opcja jest dopuszczalna :)

Ahh bo Ty bierzesz metformax ze względu na cukier? Bo ja ze względu na PCOS.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy i gratulujemy. My z mężem planowaliśmy że od razu po ślubie w pierwszym miesiącu się uda ale los chciał inaczej i musieliśmy swoje 14 miesięcy wyczekać. Więc tylko się cieszyć że tak ładnie szybko się udało :)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi właśnie smaży naleśniki ! :D

Marta8880 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naali13 wrote:
    Ahh bo Ty bierzesz metformax ze względu na cukier? Bo ja ze względu na PCOS.
    no ja biorę nawet nie ze względu na cukier , bo jest w porządku tylko na insulinę bo jest za wysoka. Także mi zostaje mądre i racjonalne odżywianie :P

lucy1983 lubi tę wiadomość

‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ