Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    No ja polecam stosować regularnie od samego początku, codziennie razem z masażęm chociaż olejek ze słodkich migdałów. Stopniowo uelastyczni wam skórę i nawilży. Jak sie skóra rozciągnie to będzie elstyczna i szybko po porodzie wróci na swoje miejsce, ale także unikniecie rozstępów.
    Systematyczność jest najważniejsza.
    No i jeszcze nie przytyć więcej niż 20 i będzie dobrze.
    Olejek ze słodkich migdałów powiadasz?... :) to też na pewno wypróbuję, tym bardziej, że ma naturalny filtr UV! :)

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narazie kwasik biorę i czekam na witaminy przepisane przez doktorka. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od ginekologa tylko kwas foliowy na receptę:-)

Kamila8k, Kamila8k lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do witamin to ja nie biorę zadnych oprócz kwasu foliowego i magnezu za pozwoleniem lekarza bo mam straszne skurcze łydek.
    W poniedziałek ide na pierwsza wizyte, troche za wcześnie ale nie mogę już wytrzymać, po poronieniu panicznie się boję że coś pójdzie nie tak, chociaż teraz wszystko wygląda inaczej niz w ciązy która poroniłam w styczniu, wtedy miałam straszne bóle brzucha i pleców i beta bardz wolno rosła, 32 dni po owulacji wynosiła tylko 219

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od terminu @ coraz mniej boli podbrzusze. Piersi bolą są powiększone no i te sutki... Ból aż przeszywa całe ciało. Od trzech dni delikatne mdłości. Jestem senna. Brzuszek wzdęty. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy przed wizytą u ginekologa nie powtórzyć bety... Niby dobrze przyrastała ale po dwóch ciążach gdzie przyrastała beznadziejnie jest strach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, nie denerwuj się, nie rob bety, to juz niepotrzebny stres :) wszystko na pewno jest w porządku!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Zastanawiam się czy przed wizytą u ginekologa nie powtórzyć bety... Niby dobrze przyrastała ale po dwóch ciążach gdzie przyrastała beznadziejnie jest strach...

Też ostatnio o tym myślałam ja robiłam w 32 dc i była 163 a po 24h 223, potem już nie robiłam.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka witaj =-*
    Kurcze Laski,, wyobrazcie sobie,ze w nocy mialam orgazl przez sen i teraz mam znowu sluz taki kawaz mlekiem :-\ co za szajs!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, a bierzesz na te plemienia jakieś lekarstwa albo masz zalecenia jakies?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo lekarz nie widziall ppwodu. Ja nie plamilam juz dluzszy czas, tylko dzis rano po tym orgazmie zauwazylam bezowy sluz :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:59

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko moze zaraz sie uspokoi, oby było ok. Ja tez dzisiaj 3 noc z rzędu tak miałam tylko bez krwawień, ale brzuch trochę wtedy zaboli. Mnie od wczoraj mdli tak beznadziejnie ze jestem ma krakersach i coli a obiad jadłam na sile na kilka podejść. Wczesniej miałam apetyt i jadłam duzo zdrowych rzeczy na początku ciąży, ale teraz nie moge jeść:/ a juz słodkie nawet banan czy jabłko odpada, tylko słone, kwaśne i to na rozum zeby cokolwiek wrzucić na ząb. Najgorsze ze niby mam na cis ochotę a potem jak przychodzi co do czego to mnie odrzuca. I na zapachy jestem wyczulona, szczególnie pot i brudne zeby udusi w tramwaju wyczuje na kilometr :p

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten ładny sobotni ranek. Ja w pierwszej ciąży brałam vitaminer prenatal są bardzo tanie i mają dobry skład oraz tran. W drugiej juz zaczęłam suplementować od samego początku tyle że vitaminer wprowadził na rynek tabletki dla kobiet w ciąży foliany (I trymestr) i z dha (II i III trymestr) więc przerzucam się na nie. Są w bardzo dobrej dobrej cenie w aptece Gemini. Polecam poczytajcie skład, nie warto wydawać majątku na witaminy bo różnią się z reguły tylko marką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 11:23

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko folik i magnez. We wt zapytam gina czy cos dodawac

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja biore tylko folik i magnez. We wt zapytam gina czy cos dodawac
    Spytaj się jeśli możesz o vit d3 bo ja biorę a zapomniała się spytac o to swojego lekarza :-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pojechałam powtórzyć betę :P nie wytrzymam do 25 maja w tej niepewności :P pierwszą robiłam 9 dni temu, ciekawe jaki wynik bedzie..

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z vitd3 to są jaja jak nie wiem moja doktorka powiedziała że ludzie w naszej szerokości geograficznej mają duże niedobory. Po pierwszej ciąży zbadałam poziom wit. D3 i okazało się że norma jest 30-100 a ja mam 17!!! problemy z zębami itd. Przepisała mi devikap bo o niego poprosiłam koszt na receptę ok. 4 zł to krople w jednej kropli zawartość 500mg. Biorę je z córką od urodzenia bo najtańszy ona dwie krople (1000mg) ja 6 kropli (3000mg) i co miesiąc temu zrobiłam powtórne badanie po prawie roku brania kropli i tranu który ma w skladzie 100% normy i dalej mam poziom 21 więc niewiele się podniosło. Byłam u ogólnego lekarza i powiedziałam jej że mam taki wynik i biorę wit. ciążowe i tran gdzie w sumie jest 300% normy i kazała m jeszcze i tak do tego brać dalej 6 kropli bo dziecku przy takim niedoborze to i tak nie zaszkodzi. Radzę wam zrobcie sobie badanie poziomu wit. D3 jest tylko prywatnie do zrobienia i koszt ok.80zł (ten tańszy wariant badanie poziomu 25OH wit. D3) wiem że dość drogo ale myślę że warto sprawdzić dla dobra maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 12:48

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe,ok zapytam :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powinnam być do 16 na uczelni, ale jestem już w domu, bo dwa razy pogoniło mnie do ubikacji :P plamienia ustały.. ale jak to się mówi "jak nie urok, to sraczka" :D :D :D odpocznę chwilę i jadę do lekarza

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie robię tej bety. Nic się nie dzieje. A po co mi stres? ;)

Marta8880, Aprilia lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ