X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • margaretka87 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    No ja polecam stosować regularnie od samego początku, codziennie razem z masażęm chociaż olejek ze słodkich migdałów. Stopniowo uelastyczni wam skórę i nawilży. Jak sie skóra rozciągnie to będzie elstyczna i szybko po porodzie wróci na swoje miejsce, ale także unikniecie rozstępów.
    Systematyczność jest najważniejsza.
    No i jeszcze nie przytyć więcej niż 20 i będzie dobrze.
    Olejek ze słodkich migdałów powiadasz?... :) to też na pewno wypróbuję, tym bardziej, że ma naturalny filtr UV! :)

ckai43r8mwjzpzmn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też narazie kwasik biorę i czekam na witaminy przepisane przez doktorka. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam od ginekologa tylko kwas foliowy na receptę:-)

Kamila8k, Kamila8k lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do witamin to ja nie biorę zadnych oprócz kwasu foliowego i magnezu za pozwoleniem lekarza bo mam straszne skurcze łydek.
    W poniedziałek ide na pierwsza wizyte, troche za wcześnie ale nie mogę już wytrzymać, po poronieniu panicznie się boję że coś pójdzie nie tak, chociaż teraz wszystko wygląda inaczej niz w ciązy która poroniłam w styczniu, wtedy miałam straszne bóle brzucha i pleców i beta bardz wolno rosła, 32 dni po owulacji wynosiła tylko 219

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od terminu @ coraz mniej boli podbrzusze. Piersi bolą są powiększone no i te sutki... Ból aż przeszywa całe ciało. Od trzech dni delikatne mdłości. Jestem senna. Brzuszek wzdęty. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy przed wizytą u ginekologa nie powtórzyć bety... Niby dobrze przyrastała ale po dwóch ciążach gdzie przyrastała beznadziejnie jest strach...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia, nie denerwuj się, nie rob bety, to juz niepotrzebny stres :) wszystko na pewno jest w porządku!

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Zastanawiam się czy przed wizytą u ginekologa nie powtórzyć bety... Niby dobrze przyrastała ale po dwóch ciążach gdzie przyrastała beznadziejnie jest strach...

Też ostatnio o tym myślałam ja robiłam w 32 dc i była 163 a po 24h 223, potem już nie robiłam.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka witaj =-*
    Kurcze Laski,, wyobrazcie sobie,ze w nocy mialam orgazl przez sen i teraz mam znowu sluz taki kawaz mlekiem :-\ co za szajs!

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, a bierzesz na te plemienia jakieś lekarstwa albo masz zalecenia jakies?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo lekarz nie widziall ppwodu. Ja nie plamilam juz dluzszy czas, tylko dzis rano po tym orgazmie zauwazylam bezowy sluz :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 10:59

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko moze zaraz sie uspokoi, oby było ok. Ja tez dzisiaj 3 noc z rzędu tak miałam tylko bez krwawień, ale brzuch trochę wtedy zaboli. Mnie od wczoraj mdli tak beznadziejnie ze jestem ma krakersach i coli a obiad jadłam na sile na kilka podejść. Wczesniej miałam apetyt i jadłam duzo zdrowych rzeczy na początku ciąży, ale teraz nie moge jeść:/ a juz słodkie nawet banan czy jabłko odpada, tylko słone, kwaśne i to na rozum zeby cokolwiek wrzucić na ząb. Najgorsze ze niby mam na cis ochotę a potem jak przychodzi co do czego to mnie odrzuca. I na zapachy jestem wyczulona, szczególnie pot i brudne zeby udusi w tramwaju wyczuje na kilometr :p

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten ładny sobotni ranek. Ja w pierwszej ciąży brałam vitaminer prenatal są bardzo tanie i mają dobry skład oraz tran. W drugiej juz zaczęłam suplementować od samego początku tyle że vitaminer wprowadził na rynek tabletki dla kobiet w ciąży foliany (I trymestr) i z dha (II i III trymestr) więc przerzucam się na nie. Są w bardzo dobrej dobrej cenie w aptece Gemini. Polecam poczytajcie skład, nie warto wydawać majątku na witaminy bo różnią się z reguły tylko marką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 11:23

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tylko folik i magnez. We wt zapytam gina czy cos dodawac

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Ja biore tylko folik i magnez. We wt zapytam gina czy cos dodawac
    Spytaj się jeśli możesz o vit d3 bo ja biorę a zapomniała się spytac o to swojego lekarza :-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pojechałam powtórzyć betę :P nie wytrzymam do 25 maja w tej niepewności :P pierwszą robiłam 9 dni temu, ciekawe jaki wynik bedzie..

• agi88 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z vitd3 to są jaja jak nie wiem moja doktorka powiedziała że ludzie w naszej szerokości geograficznej mają duże niedobory. Po pierwszej ciąży zbadałam poziom wit. D3 i okazało się że norma jest 30-100 a ja mam 17!!! problemy z zębami itd. Przepisała mi devikap bo o niego poprosiłam koszt na receptę ok. 4 zł to krople w jednej kropli zawartość 500mg. Biorę je z córką od urodzenia bo najtańszy ona dwie krople (1000mg) ja 6 kropli (3000mg) i co miesiąc temu zrobiłam powtórne badanie po prawie roku brania kropli i tranu który ma w skladzie 100% normy i dalej mam poziom 21 więc niewiele się podniosło. Byłam u ogólnego lekarza i powiedziałam jej że mam taki wynik i biorę wit. ciążowe i tran gdzie w sumie jest 300% normy i kazała m jeszcze i tak do tego brać dalej 6 kropli bo dziecku przy takim niedoborze to i tak nie zaszkodzi. Radzę wam zrobcie sobie badanie poziomu wit. D3 jest tylko prywatnie do zrobienia i koszt ok.80zł (ten tańszy wariant badanie poziomu 25OH wit. D3) wiem że dość drogo ale myślę że warto sprawdzić dla dobra maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 12:48

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe,ok zapytam :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powinnam być do 16 na uczelni, ale jestem już w domu, bo dwa razy pogoniło mnie do ubikacji :P plamienia ustały.. ale jak to się mówi "jak nie urok, to sraczka" :D :D :D odpocznę chwilę i jadę do lekarza

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie robię tej bety. Nic się nie dzieje. A po co mi stres? ;)

Marta8880, Aprilia lubią tę wiadomość

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ