X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska trzymam kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2015, 15:39

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymam kciuki za betę! :)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam zrobilam trzecia bete w miniony pon z ciekawosci :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eneska, objawów jako takich raczej nie mam :) Trochę zmęczenie, ale też dlatego, że mi TSH podskoczyło i tu się dopatruję przyczyn. I ostatnio na zmianę spadek apetytu, a wczoraj taki wzrost, że myślałam, że pół sklepu wykupię :D

No i ostatnio myślałam, że puszczę pawia w IKEI na magazynie, bo tak pachniało świeżym drewnem, hahaha, ale to było kurde, ze 2 tygodnie temu!

Co do chwalenia się, to powiedziałam na razie mamie :) i przyjaciółce, ale to wynikło z sytuacji (jedziemy za tydzień na wesele naszej koleżanki, za miastem i wiedziała, że jeśli pyknie, to my jedziemy autem :) ).

Marta8880 - od kiedy liczysz ciążę? Bo ja mam dzisiaj identycznie jak Ty - 4t2d! :) Ja liczę od owu, bo mam długie cykle i liczenie od @ raczej nie ma sensu.

margaretka87 - właśnie wczoraj kupiłam 900ml oleju kokosowego! :)

A babydream też mam, muszę brzucho smarować, bo mam już stare rozstępy (tycie-odchudzanie-tycie-odchudzanie :/ ) i nowe mi niepotrzebne.

Ja z witamin biorę magnez (MagLek, podobno b. dobry), Folik i wit. B complex.

Zrobiłam dziś betę, wyniki w poniedziałek.

Nie macie tak, że boicie się, że to za wcześnie się cieszycie? Mówię tu o tych w ciąży podobnej wiekiem do mojej, że wsumie jeszcze nie wiadomo co i jak...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę miałam wątpliwości, czy nie mówię za wcześnie rodzicom itd.. ale potem stwierdziłam, że przecież dlaczego miałoby być coś źle? Wszystko będzie dobrze, innej myśli do siebie nie dopuszczam! :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z tych 'zawszemartwiącychsięowszystko' i to chyba dlatego :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki, beta 9 dni temu 215, dziś 3408 :) także teraz mogę spokojnie czekać na tego 25 maja :)

Vuko, eneska, Liskova, Gumisia, Marta8880, Beatrice lubią tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super!!! ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja też się zamartwiam że za wcześnie się cieszę... :(

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o mojej ciąży wie już na prawdę dużo osób, prosiłam męża, żeby do wizyty nie mówił nikomu, bo wole powiedzieć jak będzie pewne, ale nieeee jego tak nosiło, że wszystkim się chwalił :P siłą rzeczy musiałam od razu rodzicom powiedzieć, żeby pierw dowiedzieli się ode mnie, a nie od ludzi. No ale przecież nie zabije chłopa za to, że się cieszy :)
    ja biorę tylko kwas foliowy, jakieś witaminy to raczej w drugim trymestrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie maz, mama i tata nieoficjalnie, najbliższa przyjaciółka i jeden pracodawca. Mam zamiar powiedzieć duzo duzo pózniej jak będzie wszystko ok, fb nie mam i nie bede sie afiszować;) Ci najbliżsi i tak wiedza a niedługo samo będzie widać, ale nie lubię sie chwalić i myśle ze za wcześnie... Jeszcze duzo sie moze zdarzyć:/

• naali13 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzicom i najbliższym powiedziałam, bo nawet gdyby wydarzyło się coś złego to i tak bym im powiedziała. Z resztą. Ja jestem z tych osób, które nie gardzą drinkiem w weekend, przy grillu, więc i tak by sie wydało.

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakas. Jestem dzis w pracy do 21, a zaraz zasne na siedzaco :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja się nie dostałam do lekarza, chyba wszyscy przyjmują porody bo gwaaaar tam!:D ale na razie wszystko jest w porządku, idę do swojej ginekolog we wtorek :) mam pytanie, bo znalazłam mozarelle z pasteryzowanego mleka- taka mogę jeść?

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,bo pasteryzowana. Smacznego :-)

eneska lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrra!!!!! Nie ma to jak Biedronka :D

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Marta8880 - od kiedy liczysz ciążę? Bo ja mam dzisiaj identycznie jak Ty - 4t2d! :) Ja liczę od owu, bo mam długie cykle i liczenie od @ raczej nie ma sensu.

Ja liczę od miesiączki bo w sumie od zawsze miałam regularne jak w zegarku. Ale dzisiaj byłam na USG i na razie cisza nic nie widać

Jeśli chodzi o smaki i zapachy, dwa dni temu rano po becie byłam tak głodna że jak wpadliśmy z mężem do "biedry" to zrobiłam zakupy chyba na cały tydzień. A jak wyszliśmy obok była piekarnia i zapachniało świeżymy bułkami. Mąż zachwycony "Mmm ale pachnie" a ja jak byłam głodna tak od razu mi się wszytko odechciało, tak mi śmierdziało.

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, chyba też muszę poszukać takiej mozzarelli z pasteryzowanego mleka :) a ja dziś kupiłam ogórki kiszone i jutro będzie ogórkowa :)

Eneska - ja dziś też kupiłam sobie olejek i balsam z Babydream i będę się dalej smarować :) ja już od 2 tygodni codziennie wcieram Bioil ponoć bardzo dobry...

U mnie mdłości na całego i śpiąca jestem ale relaksuję się na tarasie z książką :)

Miłego weekendu dziewczyny!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze w domu prawdziwą fetę z Grecji, rodzice przywieźli, ale na niej nie doczytam sie składu:D na razie mozarelka zaspokoi moje smaki :p

• Vuko Autorytet

Wysłany: 16 maja 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy biooil to kiepscizna :-P

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ