Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyanulka557 wrote:o mojej ciąży wie już na prawdę dużo osób, prosiłam męża, żeby do wizyty nie mówił nikomu, bo wole powiedzieć jak będzie pewne, ale nieeee jego tak nosiło, że wszystkim się chwalił siłą rzeczy musiałam od razu rodzicom powiedzieć, żeby pierw dowiedzieli się ode mnie, a nie od ludzi. No ale przecież nie zabije chłopa za to, że się cieszy
ja biorę tylko kwas foliowy, jakieś witaminy to raczej w drugim trymestrze. -
nick nieaktualnyVuko wrote:Lucy biooil to kiepscizna
Każdy ma prawo do swojego zdania, mi go poleciły wszystkie świeżo upieczone mamuśki które po ciąży bardzo szybko wróciły do formy. I nie widać u nich śladów po rozstępach więc chyba przy nim zostanę. Na jakiej podstawie opierasz swoje zdanie jeśli mogę spytać???
-
nick nieaktualnyMarta8880 wrote:Ja na dniach poinformuję rodziców i teściów - i jedynie czego się boję to to że oni nie będą wstanie się powstrzymać i zaczną rozpowiadać
Marta8880 lubi tę wiadomość
-
Chociazby patrzac na sklad i cene wole kupic kosmetyki z babydream. Na pierwszym miejscu w skladzie, z tego co pamietam, jest parafina. Lepiej kupic juz olej kokpsowy lub olej ze slodkich migdalow moim zdaniem. Nie mowie,ze nie zapobiega rozstepom,bo zapobiega...w takim samym stopniu jak oliwa z oliwek chociazby bo tlusty jest, jak cholera, wiec natlusci i uelastyczni skore. Uwazam jednak,ze sa produkty naturalne, o niebo lepsze i tansze dla mniw to taki cudowny srodek na wszystko i na nic. Ale to tylko moja osobista opinia, wiadomo,ze kazdy moze uzywac co mu pasuje
Liskova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie tak jak mówisz ile osób tyle opinii na tą parafinę rzeczywiście nie zwróciłam uwagi... Mi ten olejek pomógł dwa lata temu na zmniejszenie blizny po oparzeniu na brzuchu więc chętnie po niego znowu sięgnęłam. Poza tym nie jest wcale tłusty i jest bardzo wydajny i przebadany także pod względem ciąży. Ja jestem zadowolona ale także sięgam po inne kosmetyki
Ucinam już tą dyskusję i idę na spacer u mnie piękna pogoda więc trzeba korzystać co by rozstępy się nie robiły od leżenia
Miłego wieczoru! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziewczyny! Dzisiaj byłam bardzo aktywna sporo robiłam, bo dobrze się czułam i po południu nagle kilka razy mnie ukuło na dole brzucha, chyba macica potem trochę słabiej, ale to po jakimś czasie... Nie są to raczej skurcze i nie jest to regularne, plamień też nie mam....tylko się wystraszyłam....co myślicie? też tak miałyście/macie? Dzięki
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGumisia wrote:Muszę to z siebie wyrzucić... Dzisiaj dopadło mnie zwątpienie czy na pewno będzie wszystko dobrze. Czy znowu nie poronienię. Czy dziecko dobrze się rozwija. Czy nie będzie miało żadnych wad i nie będzie na nic chorować...
-
Gumisia, chyba każda ma takie myśli...
Ja jestem na etapie:
a) czy to na pewno ciąża
b) czy nie dostanę jeszcze @
c) czy się utrzyma
a potem cała reszta, czy zdrowe itd.
Ostatnio codziennie martwiliśmy się o JUTRO - jaka tep, czy wzrasta, czy spada, czy jest dobra, co i jak. Wczoraj mówię do męża - wiesz co? A teraz to już będzie WIECZNE zmartwienie czy będzie okej, od utrzymania ciąży przez zdrowie, potem rozwój, a potem bo dzieć wraca późno z imprezkarolinka1992, Marta8880 lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie do Was dziewczyny odnośnie papierosów, otóż jest to mój nałóg nie paliłam dużo 5-8 papierosów dziennie. Czy teraz jak zaszłam w ciążę mam definitywnie rzucić palenie czy stopniowo rzucać? wiem głupie pytanie, ale kiedyś gdzieś słyszałam , że kobiety które palą nie powinny od razu rzucać jak zajdą w ciążę, nie wiem czemu ale tak słyszałam.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Liskova wrote:Gumisia, chyba każda ma takie myśli...
Ja jestem na etapie:
a) czy to na pewno ciąża
b) czy nie dostanę jeszcze @
c) czy się utrzyma
a potem cała reszta, czy zdrowe itd.
Ostatnio codziennie martwiliśmy się o JUTRO - jaka tep, czy wzrasta, czy spada, czy jest dobra, co i jak. Wczoraj mówię do męża - wiesz co? A teraz to już będzie WIECZNE zmartwienie czy będzie okej, od utrzymania ciąży przez zdrowie, potem rozwój, a potem bo dzieć wraca późno z imprez[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie też czasem przy wysiłku boli troszkę brzuch. Musimy się oszczędzać, Kochane:)
Gumisia, nie dopuszczaj do siebie złych myśli, musi być dobrze! Wiem, że to zabrzmi może trochę dziwnie, ale na tym etapie ciąży my nie możemy nic zrobić, poza dobrym odżywianiem się, odpoczywaniem, wysypianiem się i POZYTYWNYM MYŚLENIEM!
Każda z nas się martwi, to oczywiste, grunt, żeby nie popaść w paranoje. Ja też chciałabym już przejść I trymestr, ale teraz staram się cieszyć ciążą ... póki dobrze ją znoszę, bo nie wiem, kiedy nawiedzą mnie mdłości
Co do palenia papierosów, ja niestety się nie wypowiem, bo nigdy nie paliłam.Yoacha lubi tę wiadomość