Styczniówki 2017;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
i ja się zgłaszam To moja trzecia ciąża i mam nadzieję, że zakończy się pozytywnie. Jestem w 6+6 tc (wynik z USG) a z OM 8+1 tc. Pojawiło się serduszko więc cieszymy się ogromnie . Oczywiście mając na uwadze wcześniejsze straty jestem pełna obaw ale cieszę się, tym co już jest. Wierzę, że tą ciążę uda się donosić. Na razie męczy mnie zgaga ale to pewnie od dużych dawek progesteronu jakie przyjmuję. Czasami pobolewa brzuch ale to normalne więc chill. No i piersi zdecydowanie się powiększyły
Termin mamy na Trzech Króli czyli 06.01.2017Aniołki 2014,2015
Laura ur.22.12.2016
BHCG - 14.10.17 - 66,9
- 16.10.17 - 203 -
Malowanka wrote:Mam na imię Kaśka, mam 29 lat, jestem z Lubelskiego. Mam już jedna córkę, ma 3,5 roku. W pierwsza ciążę zaszlam bez problemu jeden cykl i już, z ta zajęło nam to 11miesięcy. Leczylam się clo, pregnylem i dhupastonem.
Malowanka, też jestem z lubelskiego lat 27 -
To witam się i ja
Skończony 6tydzień, serduszko zaczęło bić 2 dni temu
Na etapie okrutnych mdłości i fatalnego samopoczucia
Btw, na forum już powstała grupa styczniówek 2017, całkiem ładnie rozrośnięta --> forum/ w ciąży ogólnie / styczniówki 2017 -
Witamy kolejne koleżanki!
Madzia1888 naprawdę tylko 3 USG na całą ciążę w Uk? Słyszałam, że tam Bety też nie robią.. Tutaj na pewno będziesz miała lekarzy na wyciągnięcie ręki, przynajmniej w większym mieście A spokojna mama to szczęśliwy dzidziuś!zicka
-
Dziewczyny zapraszam do wątku styczniowego, który już dość sprawnie działa
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/styczniowe-mamusie-2017,10188,121.html?sd=1Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 17:54
Rosana lubi tę wiadomość
-
Zicka no niestety. Dlatego na chwile obecna prywatnie chodze ale zaawansowana ciaze bede napewno prowadzila w Polsce. Przez angielskich lekarzy stracilam 1.5 roku temu coreczke w 32 tyg+ 6dn. Z powodu infekcji ktora przyczynila sie do uciekania wod plodowych. A lekarze nie zbadali mnie pod tym katem tylko twierdzili ze cos musi byc nie tak z moim dzieckiem. Szkoda pisac na ten temat. Dzieki temu ze wrocilam w ostateniej chwili do Polski moglam spokojnie ratowac coreczke jednak po cc po 1. 5 dobie zycia i wielkiej walce lekarzy niestety moja coreczka jest wsrod aniolkow bo bylo zbyt duze zakazenie i zadne antybiotyki ani tlenki azotu nie dzialaly. Miala odme pluc i problemy z plucami. Wiecej nie zaufam tutaj nikomu jedynie prywatnie mam polskiego gina ktoremu ufam i ktory prowadzi mi ciaze jako podwyzszone ryzyko i sam zapowiedzial mi wymazy i leki w 2 trymestrze zeby zapobiec wszystkiemu.
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
mdłości najgorzej się obawiam, ale może mnie nie dosięgną...
Ja póki co kończę 4 tydzień i zaczynam 5 (wg bety i moich obliczeń). Gin 3 czerwca. Póki co, szybciej spać mi się chce, i dziś 3 godzinną drzemkę zaliczyłam przed nocką w pracy, ciekawe jak w pracy będzie -
Cześć dziewczyny. U mnie 4t6d, beta z wczoraj 4696 . Mam 34 lata, a to moja pierwsza ciąża (w 2 cyklu starań). USG dopiero na 30.05. więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Czasami mam jednorazowe delikatne plamienia. Niestety ze zwględu na nerwicę lękową nie mogę włączyć luteiny, więc na razie pozostaje mi się bardzo oszczędzać i brać końskie dawki magnezu.
Mdłości lekkie całodniowe też mnie już dopadły. Najlepiej na nie działa u mnie herbata z cytryną i dwoma plasterkami świeżego imbiru oraz migdały.
Gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom i zdrówka życzę dla Was i dla Kropków -
MagdaKrakow, ja mam niedoczynność tarczycy. Lekarz kazał mi zrobić badanie tsh i póki jest w normie to nie zwiększał mi dawki leków. Ja już jestem po pierwszej wizycie u gina. Byłam w 5t+2d i pęcherzyk ciążowy był, ale niestety jeszcze jest za wcześnie na zarodek i serduszko
Kazał przyjść w piątek.
Malinowa, ja robiłam w sumie pięć razy betę. Uważam, że Twoja przyrasta prawidłowo.
Ja miałam tak:
Pierwsza - 46 ( beta robiona co 48 h)
Druga - 124,80
Trzecia - 427
Czwarta 890,90
Piąta - 1753
I sobie już odpuściłam
Ksawcio ur. 27.04.2014
Aniołek 02.07.2016 [*] -
Kochane moje samopoczucie stało sie fatalne...
I do tego obawy czy będzie serduszko. Dowiem sie 30tego.
Mdłości zaczęły być nie do zniesienia.
Ale nic nie przyćmi radości jaka mam pod sercem.
Maskotka- dzięki bardzo;) jest już 6tyg 3 dzieńMalinowa90
ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url]