X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2017;)
Odpowiedz

Styczniówki 2017;)

Oceń ten wątek:
  • mus.zka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Dołączam do was. Jestem w 8 tc i 1 dzień. Termin mam na 5 stycznia. to moja 3 ciąża. Poprzednia poroniona w 9 tc więc siedzę jak na szpilkach.
    Pozdrawiam wszystkie :)

Kasha lubi tę wiadomość

ex2bvcqg5l1pcn7c.png

• agi354 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ja tak samo jak mus.zka 8 tc i 1 dzień :) Mam 20 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Bicie serduszka słyszałam już w 5 tc i 5 dniu. L4 również mam od tego dnia, silne mdłości przy pracy na magazynie w wysokiej temperaturze (brak okien oraz klimatyzacji) nieszczególnie sprzyjały mojemu samopoczuciu. Od roku leczę niedoczynność tarczycy i wyniki na ten moment mam świetne, aczkolwiek za tydzień zwiększam dawkę z letrox 62,5 na letrox 75 z zalecenia Endokrynologa. Bety nie robiłam w ogóle i tak sobie myślę, czy powinnam zrobić? Lekarz nic nie wspominał i nie mam zielonego pojęcia po co i czy trzeba :P
    Pozdrawionka dla wszystkich mamusiek :)

Kasha lubi tę wiadomość

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu :) sa juz styczniowki 2017 super!!! :D Ja bylam styczniowka 2016 :) mały urodzil sie 1.01.16 :) trzymam za was Wszystkie kciukasy! :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) chciałabym sie wkręcić do Was ;) dzień dobry albo dobry wieczór w zasadzie późno juz. U mnie 5/6 tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero USG 10 czerwca. Nie mogę wytrzymać a musze jakos. Ostatnia miesiączkę miałam 18.04 zatem z tą datą nie jestem sama. Raz juz poroniłam bardzo sie boje aby teraz było ok.

• naserio Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dołączam do was, wg belly jestem w 5tc2d, termin pokazuje 27 stycznia.
    Siedzę jak na szpilkach, bo dopiero dwa dni temu zorientowałam się, że jestem w ciąży i jutro idę się zapisać do lekarza. Z jednej strony się cieszę, bo zaskoczyło za pierwszym razem, ale z drugiej strony dalej w to nie wierzę i dopóki lekarz mi nie powie na 100%, to będę się stresować :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy od wczoraj dwie nowe ale jakoś cicho tu

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghanar i naserio witajcie. Cicho tu bo reszta albo śpi albo stara się nie zwymiotować :-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Iskiereczka Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dołączam bo termin nam na 01.01.17 R to by był najwspanialszy początek roku:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale data 01.01 ale ja mam córkę np z 31.12 Hi Hi

• naserio Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, dużo nas :)
    Ja dopiero się umówiłam na środę na popołudnie do ginekologa, cała jestem w nerwach :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Mogę dołączyć ?
    U mnie 7 tydzień. Ostatna @ 9 kwietnia. 23 maja byłam na pierwszym usg - tętno 120, 3,5mm :) Następna wizyta 8 czerwca :) Termin mam na 14.01.
    My niezabezpieczaliśmy się od października. Pierwsze miesiące podchodziliśmy na luzie- uda się, to super, nie -to trudno. Później 3 cykle z testami owulacyjnymi, a jak w kwietniu totalnie odpuściłam ze względu na zmianę pracy, to się udało :D Bez liczenia dni płodnych, bez testów... Wystaczyło wyjechać na mały urlop i jest pamiątka :)
    U mnie z objawów ciągłe zmęczenie - mogłabym spać i spać...Kładę się o 21, pies mnie budzi przed 6 i chodze jak zombi :P Zawsze miałam adhd, nie mogłam usiedzieć na tyłku, a teraz totalny brak sił.
    I tak mi ciężko na żołądku nie tylko z rana, czasem po południu, wieczorem, różnie... Odrzuciło mnie totalnie od dań obiadowych. Już nie wiem co gotować, żeby chętnie zjeść. Na nic nie mam smaka, tylko owoce mogę jeść :) Dziś naleśniki z truskawkami- zobaczymy, czy przejdzie :)
    Na szczęście nie wymiotuję póki co.
    No i piersi nie da się dotknąć już od kilku tygodni. Bolą mnie nawet jak chodzę. A już nie ma mowy, żeby nie założyć stanika, nawet po domu :P

nikaaa_87
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    Witam:)
    Mogę dołączyć ?
    U mnie 7 tydzień. Ostatna @ 9 kwietnia. 23 maja byłam na pierwszym usg - tętno 120, 3,5mm :) Następna wizyta 8 czerwca :) Termin mam na 14.01.
    My niezabezpieczaliśmy się od października. Pierwsze miesiące podchodziliśmy na luzie- uda się, to super, nie -to trudno. Później 3 cykle z testami owulacyjnymi, a jak w kwietniu totalnie odpuściłam ze względu na zmianę pracy, to się udało :D Bez liczenia dni płodnych, bez testów... Wystaczyło wyjechać na mały urlop i jest pamiątka :)
    U mnie z objawów ciągłe zmęczenie - mogłabym spać i spać...Kładę się o 21, pies mnie budzi przed 6 i chodze jak zombi :P Zawsze miałam adhd, nie mogłam usiedzieć na tyłku, a teraz totalny brak sił.
    I tak mi ciężko na żołądku nie tylko z rana, czasem po południu, wieczorem, różnie... Odrzuciło mnie totalnie od dań obiadowych. Już nie wiem co gotować, żeby chętnie zjeść. Na nic nie mam smaka, tylko owoce mogę jeść :) Dziś naleśniki z truskawkami- zobaczymy, czy przejdzie :)
    Na szczęście nie wymiotuję póki co.
    No i piersi nie da się dotknąć już od kilku tygodni. Bolą mnie nawet jak chodzę. A już nie ma mowy, żeby nie założyć stanika, nawet po domu :P
    Witam Cię :)
    Tak to już jest, że im bardziej się człowiek stara, tym bardziej nie wychodzi :) U nas na szczęście zaskoczyło za pierwszym razem, aż się dziwię, że się tak szybko udało :) bo już mąż miał czarne scenariusze, że może jest bezpłodny itp :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już zaczęłam wątpić... A tu proszę, niespodzianka :D Mam 29 lat, więc spodziewałam się , że łatwo nie będzie. Pewnie duży wpływ też miała moja poprzednia praca i ciągły stres, nerwy...

nikaaa_87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem babcia 39 lat i 10 miesięcy ;)
    Mam juz dwie córki i marzyliśmy o 3 dziecku. W 2011 poroniłam w 7 tyg.
    Od tamtego czasu miałam spiralę. Wyjęłam w maju i myyyyykkkkk
    Liczę na to, ze w komplecie dotrwamy. A Wy juz po pierwszych USG ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 13:22

• nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszym usg ,ale jedyne co widziałam to plamy :P Bobas miał 23 maja 3,5 mm i tętno 120:) Ghanar-no to tworzycie super rodzinkę. U mnie dopiero debiut.

Ghanar lubi tę wiadomość

nikaaa_87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja też jestem styczniówką :)
    Ostatnią miesiączkę miałam 24 kwietnia, więc termin wychodzi mi na 29 stycznia, to moja druga ciążą - pierwszą poroniłam, dlatego tak jak i niektóre z Was czekam jak na szpilkach na wizytę,która dopiero 9 czerwca. Mam nadzieję, że tym razem się uda - strasznie się boję :(

• ewelina2017 Nowa

Wysłany: 30 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też mam termin na styczeń, konkretnie 02.01.2017. To moja druga ciąża ale jestem pełna obaw co to będzie jak to będzie. Ja już po pierwszym usg z ciążą wszystko ok tylko okazalo sie że mam torbiela na jajniku i troche mnie to wszystko przeraża, mam nadzieje że będzie wszystko ok. W sumie to ciąża nie planowana ale i tak się cieszę.

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na 18.40 pierwsze usg. Mdłości dzisiaj szaleją, lęk również. Mam nadzieję, że na jutrzejszej psychoterapii mnie trochę ustawią do pionu...

dqprk6nlginvcqzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma82 czekamy z niecierpliwoscią pisz co u Ciebie ;)

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ