Styczniówki 2017;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Napisz koniecznie, co Ci lekarz powie i jak beta! Oby to tylko brzuszek szykowal sie na malca.
@Malowanka- po punkcji jajnikow dostalam krwotoku do otrzrwnej i ledwo mnie odratowali.. Miesiac dochodzilan do siebie i z 6 zaplodniowych komorek mielismy 4 mrozaczki.. Niestety rozmrazanie przetrwaly tylko dwa i te mi podali. Drugi raz choc baaaardzo pragniemy dzidziusia nie zdecydowalabym sie na takie ryzyko...Ale licze ze po tych cierpieniach wszystko sie dobrze skonczy!
Jak sie dzisiaj czujecie moje drogie? My zaczelismy wlasnie 6 tydzien!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 10:31
Malinowa90 lubi tę wiadomość
zicka
-
Ja już wróciłam
)
Wszystko jest ok, może tak boleć bo się macica rozrasta i może ciągnąć pachwiny też. W razie czego można zażyć nospę.
Zrobił też usg, endometrium powiększone, ale nie widać jeszcze nic- dzisiaj jest 16 dni po owulacji. Pytałam się czy to źle że nie widać, ale powiedział że za wcześnie jest i że się mam nie martwić bo wszystko jest ok.
Myślicie, że faktycznie może być jeszcze nie widać?
Noi dał mi jeszcze badania bete jeszcze raz, progesteron i coś jeszcze chyba kiłe.
Miłego dnia :*:*Malinowa90 lubi tę wiadomość
-
Kochane zaraz idę do pracy, dziś dopadły mnie silne mdłości, mam nadzieję że nie zwymiotuję. Na klientów...
Po za tym boję się chodzić do pracy bo jest dość forsująca, dzwiganie i stres...
Chciala bym iść na l4 moje pierwsze w życiu.. Ale czy lekarz by mi wypisał..Malinowa90
ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url] -
MagdaKraków - jak masz 4,5 tyg to znaczy że już jesteś w piątym tyg. Jak kończysz 4 - zaczynasz następnego piąty.. A za kilka dni skończysz piąty i zaczniesz 6
Tak przynajmniej czytałam i tak pokazuje na Belly
mersiak - planowaną date rozwiązania masz dzień po mnie
Mam nadzieję, że aż do 9 miesiąca nasze grono tylko się będzie powiększać!!
Miłego dnia dziewczyny. A z tym L4 sama jestem ciekawa jak to działa w ciąży. Ja bym chciała pracować póki co, byle tylko ta senność przeszłazicka
-
Około 7,8 dopiero coś widać na usg niestety i tetn czas od zrobienia testu do pierwszego usg niesamowicie się dłuży.
Mi wszystko śmierdzi i doprowadza do mdłości, dziś rano wypróbowałam
herbatę z imbirem nawet pomogło
Z tym l4 powinno udać się wzwzględu na rodzaj pracy.1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
MagdaKrakow - ja chyba też jestem w ciąży, we wtorek robiłam bete wyszła prawie 74 (73,9) dzisiaj powtórzyłam badanie po 48h i jutro odbieram wyniki. Najgorsze, że nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia
wszystkie kalkulatory podają, że jestem niby w 5 tygodniu ciąży (ostatnia @@@ 18.04) a ja myśle że dopiero 4 tydzień zaczęłam...
trochę się boję też, bo również mam niedoczynność tarczycy i biorę letrox 150. Ale sama sobie nie zwiększam dawki, czekam na wizytę u gina (30 maja) i na endokrynologa (1 czerwca). Tsh zabadałam też we wtorek, wynik śliczny 1,18. Dzisiaj również ponownie zmierzyłam tsh i jutro wynik. Tsh niestety musimy pilnować w ciąży na baczności.
-
a z tym L4 może być różnie... mam koleżankę w ciąży co chodzi do pani dr ginekolog, która od razu jej oświadczyła, że L4 najwcześniej daje od 20 tygodnia ciąży, bo nie raz była wzywana na kontrole do ZUSU i ma dosyć takich sytuacji... ta pani to chyba w ciąży nigdy nie była
ja jeśli jestem w ciąży i gin potwierdzi i będzie ok, to od lipca chcę iść już na L4 bo pracuję po 12h, kieruje zespołem i wykonuje pracę w nocy. Nie będę ryzykować. A czerwiec przebimbam jakoś... mam nadzieję.
-
Ja też pracuję w stresie w korporacji w dodatku w terenie, też od lipa chciałabym iść na l4, jeśli wszystko będzie ok
A mnie dzisiaj się lekarz pytał czy chce l4, bo jeśli jest ciąża to mam prawo iść na zwolnienie kiedy chcę, różni lekarze są jak widać -
Cześć również przyłączam się do was dziewczyny. Ja termin mam na 10 stycznia. Obecnie prawie końcówka 7 tygodnia.
Pierwsze usg miałam w 4/5 tydzień to był widoczny tylko pęcherzyk.
Moje objawy są do zniesienia oprócz ciaglego parcia na pęcherz. Całe dnie bym mogła w łóżku przeleżeć. Mdłości powoli zaczynaja mnie dopadac choć myślałam ze mnie omina.
Mieszkam w UK i tutaj ginekologa w ogóle sie nie widzi chyba że prywatnie. Jedynie polozna i trzy usg przez cala ciaze. Chyba ze cos jest nie tak to wtedy czesciej. I nie wykonuja badania gin i posiewow. Jedynie na podstawie moczu sprawdzaja czy nie ma infekcji. Z powodu takiej opieki medycznej zdecydowalam ze w ostatnich miesiacach wroce do Polski do Szczecina bo jednak nasi Polscy lekarze sa o niebo lepsi.
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***