♡ Szczęśliwe forumowe Mamy ♡
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko zależy od dnia. Dzisiaj spała sporo i mam nadzieję że w nocy pośpi. Wczoraj za to spala dużo mniej i nic nie mogłam zrobić bo chciała żeby przy niej siedzieć. Czasem jest tak że nie śpi pomiędzy karmieniami czyli takie przerwy 2-3 godziny
Tylko że my długo wisimy na cycu czasem nawet 40-50 minut i zazwyczaj na śpiochaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:00
-
Witam nowa mamusie .
Ło matko Nicola zasnela na drzemke o 17 a ja razem z nia za chwile ja obudze bo nici beda ze spania na noc o 20 .
U nas Nicola ma dwie drzemki w ciagu dnia ale zalezy bo jedna moze byc nawet 30minut najmniej . Ale przewaznie przed poludniem spi 1-1,5h a po poludniu 1,5-2 h wiec nie jest zle. Jak byla malusia to cale dnie przesypiala z przerwa na karmienie .
Ja chcialam miec 2 dzieci raz po raz ale po porodzie odeszlo mi no i Nicola daje popalic . Wiec boje sie myslec o rodzenstwie . Ona bardzo lubi starsze dzieci . Do mlodszych narazie nie wie jak podejsc. Jadac do siostry musze uwazac bo ma 4 msc synka i robiac cacy a za chwile zamach . Sciaga mu skarpety i ciagnie do siebie . Hihi . No ale jeszcze mala .
Ostatnio Nicola chodzila by tylko za rece spodobalo sie jej . Raczkowanie zostawia jak ja cos robie i ide z sypialni do salonu to biegiem przyjdzie jak ja w poblizu to wspina sie i rece daje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:41
-
U nas 2-3 drzemki i na spacerze też trochę śpi. My mieliśmy ciężki początek, bo zaraz po przyjściu ze szpitala zaczęły się kolki. Walczyliśmy z nią zazwyczaj od 18-19 do 2 w nocy codziennie, a czasem nawet do 4. Ja miałam typowe objawy depresji poporodowej, bałam się sama zostawać w domu jak mąż jechał po zakupy. Ale tak szybko jak się kolki zaczęły tak przed skończeniem 2 miesiąca ustąpiły i wtedy zaczęła spać w nocy po 7-8 godzin i trochę to trwało, aż przyszło szczepienie.. Teraz znów odjjakiegoś czasu Ola śpi całą noc i jest pogodnym dzieckiem. Wszyscy nam mówią, że wynagradza nam trudne początki.
Ewelina.Irl, Malenq lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki;) ja wczoraj oglądałam filmiki jak Zuzka miała 5 miesiecy, normalnie przepaść od tego, co jest teraz. I tak mysle, ze wtedy można było ja zostawić, bo nic nie spsocila, ale pamietam, ze ciagle sie darła jak ja zostawiałam na sekundę, wiec teraz mimo, ze wiercioch jest lepidj;) juz nie moge sue doczekać, kiedy dziecko nr 2 bedzie miało co najmniej pol roku i przestane karmić
-
Gosia, ja dawałam trochę herbatki, ale wielkiej poprawy nie było. Też te krople stosowaliśmy, jeszcze Bobotic i Espumisan, ale ten ostatni w ogóle nie pomagał. Mieliśmy jeszcze woreczek z pestkami wiśni do ogrzewania brzucha. Można też masaży brzucha spróbować.
-
Summerka kiedy masz usg? Byłaś juz u gina ? jak ja ogladam zdjecia czy filmy jak mala miala 3-4 miesiace to niedowiezam ze taka byla mala, tylko sobie lezala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2015, 22:11
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Daje jej Sab simplex ale chyba przestał działać
Od trzech dni ma problem z kupką tzn. w trakcie dnia puszcza bąki z kleksami a na wieczór po kąpieli robi kupkę aż po same pachy ale płacze przy tym. Myślę że pomaga jej ciepła woda na brzuszku. Jutro w trakcie dnia spróbuję jej zrobić okład cieply na brzuszek i zobaczę czy kupka pójdzie.
A dzisiaj miała sesje zdjęciową
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/209b933fe925.pngEwelina.Irl, amela, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane jak minal weekend? Moj Kubus 13 czerwca postawil piersze samodzielne kroczki poczym przez prawie tydzien tak jakby zapomnial o tej umiejetnosci ale od deoch dni chodzi jak szalony, robi juz kilkanasie kroczkow! Puszca sie czesto mebli i idzie niestety mielismy dwa wypadki - rz spadl z pufy na plytki i raz wylal na siebie goraca herbate (ciagnal ze stolu) herbata nie byla bardzo goraca wiec sie nie poparzyl ale sie mocno wystraszyl. Niestety moj Kuba jest wszehobecny dzieckiem, nie nadążam za nim:(
-
Hej . U nas weekend tez zlecial szybko . Przyjechalismy do siostry wczorqj jutro wracamy do domku .
Gosia sliczna Polunia :*
Camille gratuluje samodzielnego dreptania .
U nas Nicola chodzi za rece, raczkuje tez nie moge jej sposcic z oka . Moj mowi z kad ona ma tyle energi stoi przy fotelu chwila i jest przy stole . Niczego nie chowam z pod stolika na tv musi wiedziec ze tam nie wolne . Mowie jak podchodzi do stolu to samo wstanie i patrzy na mnie czy powiem ze niewolno z usmiechem . Jak powiem to rozumie i odchodzi idzie do sypialni do kotow bo nam sie kotka okocila i mamy wsumie 4 koty .
Jedziemy zaraz na shoping pobuszowac po sklepach
Milego dnia mamusie
-
amela wrote:Summerka kiedy masz usg? Byłaś juz u gina ? jak ja ogladam zdjecia czy filmy jak mala miala 3-4 miesiace to niedowiezam ze taka byla mala, tylko sobie lezala
Pierwsze prenatalne usg mam 1 lipca - stresuje sie, ale jakos przy Zuzi nie mam czadu myślec k ciazy;)
-
U nas coś się dzieje, bo mała nie chce jeść. Wieczorami wypije trochę i potem zaczyna się wyginać na wszystkie strony. Zastanawiam się, czy to nie zęby, ale pediatra 1,5 tygodnia temu powiedział, że na nagłe pojawienie się zębów się nie zanosi.
Mam jeszcze do Was pytanie. Czy po porodzie wszystko u Was "na dole" ok? Bo ja nie czuję się komfortowo i nie jest tak jak przed ciążą niestety. 21 lipca idę na kontrolną cytologię, to zapytam gina, jak długo wszystko może wracać do normy.