Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy macie jakies sposoby na ból głowy?
Nigdy w zyciu glowa mnie nie bolala a dzisiaj pojawil sie ból nie do zniesienia....😮💨32👱♀️👱♂️
Endo & Ando
PCOS
Syndrom niepekajacego pęcherzyka
On: idealne parametry
Start IVF -12/2023
Dlugi protokol, udalo sie 2 mrozaczki uzyskac
Transfer 1: 13.05.2024
7 dpt: 52 prog 161
10 dpt: 310,9
14 dpt: 3935,4
18dpt: usg, jest pęcherzyk ciążowy
29 dpt: usg, mamy 🩷 -
Paula22 wrote:Czy macie jakies sposoby na ból głowy?
Nigdy w zyciu glowa mnie nie bolala a dzisiaj pojawil sie ból nie do zniesienia....😮💨
Ja ostatnio się poddałam i wzięłam paracetamol. Niestety pomógł tylko na chwilę.
Poczytałam o akupresurze i ugniatalam palce u stóp (2 i 3) w górnej części. Nie chce mi się w to wierzyć, ale ból po tym przeszedł i dzisiaj także...Paula22 lubi tę wiadomość
-
Sorpresa🎁 wrote:Cześć dziewczyny...
Witam się z bólem głowy 🙄...
@Rahia 🍀🤞
Jak ja Wam zazdroszczę tych prenatalnych. Ja na swoje muszę czekać do 17 lipca 🫤 Po części może bym już odetchnęła gdyby było wszystko. Póki co czekam do 28 na zwykłą wizytę.
Mdłości nieco odpuściły za to wszystko mi śmierdzi...
Miłego dnia Wam życze -
@Paula paracetamol jak tak bardzo boli to biorę, ale tak jak Belo napisała działa na chwilę. Robię jeszcze zimne okłady na czoło i oczy.
@Belo ja zbytnio wyboru w placówkach nie miałam. Dostałam od ginki namiary na 3 miejsca z czego w jednym na NFZ nie robią. Więc został Toruń albo Bydgoszcz, wybrałam Toruń, bo bliżej. Koleżanka też tam robiła i gościu podobno dokładny.Paula22, Belo lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.Witam nowe,przyszłe mamusie.Wrzuccie tu swoje terminy porodó,dopisze do pierwszej strony.Łatwiej będzie,jak przy dacie wrzucicie emotkę z kalendarzem
Jakasienka wrote:a ja właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganko.
Wiedziałam, że nie ma się co cieszyć, że mi się poprawiło samopoczucie. Dzisiaj od obiadu bolał mnie brzuch, a gdy zaczełam podgrzewać kolację, pojawiły się mdłości i ślinotok, więc już wiedziałam, że lepiej zająć stanowisko przy muszli.
Ale kolacja nawet po chwili weszła.
Belo wrote:Ja ostatnio się poddałam i wzięłam paracetamol. Niestety pomógł tylko na chwilę.
Poczytałam o akupresurze i ugniatalam palce u stóp (2 i 3) w górnej części. Nie chce mi się w to wierzyć, ale ból po tym przeszedł i dzisiaj także...
Paula22 wrote:Czy macie jakies sposoby na ból głowy?
Nigdy w zyciu glowa mnie nie bolala a dzisiaj pojawil sie ból nie do zniesienia....😮💨
Paula22 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Zatem witamy i zapraszamy 🙂
Gratulacje! I kciuki za dalsze pozytywne wizyty!
Opowiesz coś o sobie? Może o swojej historii? Oczywiście bez presji 🫡 Gdzieś mi się Twoj nick przewinął 🙂
Tak, wcześniej na forum pisywałam głównie w wątku dotyczącym poronienia. Niestety, ale moja pierwsza ciąża była pustym jajem płodowym. W lutym miałam zabieg w szpitalu, a 26 maja zobaczyłam dwie kreski na teście. Jestem przeszczęśliwa z tego powodu, bo po tych przykrościach, które mnie spotkały podchodziłam do kolejnej ciąży z wielką obawą i strachem.
W sumie to nadal się obawiam, czy wszystko jest ok...
Poczułam chęć podzielenia się swoją radością tutaj na forum, bo w najgorszych chwilach właśnie to forum i kobietki, których posty/pamiętniki czytywałam podnosiły mnie na duchu i dodawały nadzieję.
W sumie o mojej radości wie tylko mój mąż i to forum, bo nikomu więcej o tym nie powiedziałam.
O pierwszej ciąży wiedzieli wszyscy, zaraz po pierwszym teście, bo mój mąż jak to facet zdążył pochwalić się wszystkim. A potem wyszło jak wyszło...
Tym razem chcę to zrobić później, ale nie wiem kiedy. Może umiecie doradzić moment kiedy najlepiej to zrobić? Jak było u Was?
Termin póki co mam na 28.01.25.
Mamausia, kknn, Nosa lubią tę wiadomość
-
Tigra wrote:Wrzuccie tu swoje terminy porodó,dopisze do pierwszej strony.
U mnie termin 🗓️24.01.2025 -
Belo wrote:Łącze się w bólu. Też czekam do 16.07 a jeszcze mam wątpliwości czy dobre miejsce wybrałam...
Ja się dziś zapisałam na 15.07 (na NFZ), ale mam mieć USG i badanie krwi tego samego dnia, a potem czekać na wynik do 2 tygodni, co mi się średnio podoba.
Zobaczę, jak to w Medicover wygląda.Belo, Jakasienka lubią tę wiadomość
-
Rocky wrote:Ja się dziś zapisałam na 15.07 (na NFZ), ale mam mieć USG i badanie krwi tego samego dnia, a potem czekać na wynik do 2 tygodni, co mi się średnio podoba.
Zobaczę, jak to w Medicover wygląda.
2 lata temu robiłam usg prenatalne z testem PAPP-a w Szpitalu Medicover i pobranie oraz usg bylo tego samego dnia. Czekałam ponad tydzień na wyniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca, 18:13
Rocky lubi tę wiadomość
-
Jakasienka i Rocky dobrze,że maluszki zdrowo się rozwijają- oby tak dalej. Chyba te wizyty w pierwszym trymestrze są najbardziej stresujące,ale jeszcze chwila.
Holibka dziękuję za czujność, dochód u Nas na osobę większy,więc i tak byśmy się na becikowe nie załapali.
Ból głowy ? Nie pomogę,bo nie wiem co to jest,ale znajoma maialam migreny i pomógł jej finalnie jakiś specjalny kolczyk w uchu - tylko,że teraz w ciąży to nierealne. A tak zawsze słyszałam ,że woda ,a ostatnio,że woda z solą Kłodawska.
Ja wczoraj wylądowałam na wizycie u Mamy znajomej.
Wyszło o tyle zabawnie,że przy badaniu macicy zasugerowała po wielkości,że to chyba bliźniaki… moja mina musiala być bezcenna. Drugim dzieckiem okazał się krwiak,który zamienił się w mięśniaka 5,5cm na 6 ,więc kawał cholery. Natomiast nie mam się co obawiać poza dotakowym gabarytem w brzuchu i czekać aż zacznie się zmniejszać w 2 trymestrze lub po urodzeniu. Natomiast donoszenie ciąży do stycznia jeśli będzie dalej rósł może być wyzwaniem. Zobaczę co powie moja Pani dr w przyszłym tygodniu. Sam obraz USG maluszka jest fatalny,bo akurat przysłania go ten wielkolud,ale poobserwowałyśmy go chwilę i rośnie na pewno kawał czorta- to w lewo to w prawo i góra i dół. Także strasznie żywe to moje dziecko 🙈 serduszko nadal bije,więc ufff
Miłego dniaHolibka, kknn lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
@Mamausia masz te przejścia niefajne. Nie wiedziałam, że krwiak może się zamienić w mięśniaka 🫣 dobrze, że jest szansa, że się trochę zmniejszy.
Najważniejsze, że z dzieciaczkiem ok!
Odnośnie pobrania PAPP-A to ja mam pobranie w dniu usg (na NFZ).🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Cześć dziewczyny...
@Mamausia trzymam kciuki żeby cholerstwo się zmniejszyło i żeby dzidziol siedział w brzuchu do stycznia.
@Faelwen u mnie wie mąż, syn ( musiałam go wtajemniczyć) moi rodzice, w pracy musiałam powiedzieć, bo szłam na L4 i 2 koleżanki. Córce powiemy po prenatalnych. Reszta dowie się widząc brzuch no chyba, że mąż poinformuje teściów i swojego brata.
Akurat tym 2 ostatnim to bym wogóle nie mówiła, bo teście to specyficznie ludzie co zawsze najwięcej do powiedzenia mają i w.....ją tylko tym swoim głupim gadaniem. No a szwagrowi i szwagierce to już wiecie czemu nie chce mówić.
Krew do pappy oddaje 15 lipca a 17 już z wynikami idę na USG.
Mam dziś dzień lenia a znowu tyle biegania mnie czeka 🫣 Mówienie mnie męczy, chodzenie mnie męczy 🤦 normalnie jak stara babcia 🤣 a gdzie tu do stycznia 🙈 -
Hej u mnie na pierwszy plan wychodzą teraz objawy przeziębienia a nie ciąży (oprócz siku 2 x nocy i nad ranem). Nie mam mdłości, czuje ze nie muszę już jeść co 3 h, nawet rano mogę iść na spacer z psem bez jedzenia (ale może nie chce mi się jeść przez przeziebienie właśnie). Podejrzewam ze to klima mnie rozłożyła…
Nie bola mnie piersi, zaczęłam trochę nawet się obawiać czy wszystko okej z dzidzią, ale przypomniałam sobie bełta w poniedziałek. Wizyta za tydzień postaram się wytrzymać a nie panikować.
No i śpię śpię w ciagu dnia wczoraj z 3.5 h i normalnie w nocy od 22 do 7.30.Mamausia, Nosa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduję się po kolejnej wizycie i jednocześnie się żegnam. Miałam potwierdzić bicie serduszka, ale na lepszym sprzęcie okazało się, że nie ma zarodka. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale zarodka brak. Z pustym jajem mam się zgłosić do szpitala. Trochę przykro, ale podskórnie chyba wiedziałam, że tak to się skończy. Za Was trzymam kciuki.
-
Karmar przykro mi 😔
Co do bólu głowy też biorę paracetamol jak trzeba. Działa tyle o ile ale chociaż łagodzi... I okład na głowę, uciskanie itp. Podobno w II trymestrze jest lepiej 🫡
Nosa ja też będę robić Sanco 🙂Nosa lubi tę wiadomość
-
Karmar, bardzo mi przykro. Przytulam Cię mocno 🫂04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Karmar 🫂
Mamausia o kurczę, dobrze że z maluchem ok, mam nadzieję że ten mięśniak nie będzie Wam bardzo utrudniać życia
Dziewczyny dostałam wyniki pappy, oczywscie nic nie rozumiem, z internetu trudno coś wyczytać, wszystko „do interpretacji lekarza”, ale już się zdążyłam zestresować. O ile tą wolną betahcg i białko pappa trudno mi jakoś porównać o tyle mam jeszcze łożyskowy czynnik wzrostu i wynik mi tu wyszedł poniżej 5 percentyla, nie mogę się doczytać nigdzie co to znaczy. Oszaleje jutro do wizyty. Dobrze że jest z samego rana -
Nomeolvides wrote:Karmar 🫂
Mamausia o kurczę, dobrze że z maluchem ok, mam nadzieję że ten mięśniak nie będzie Wam bardzo utrudniać życia
Dziewczyny dostałam wyniki pappy, oczywscie nic nie rozumiem, z internetu trudno coś wyczytać, wszystko „do interpretacji lekarza”, ale już się zdążyłam zestresować. O ile tą wolną betahcg i białko pappa trudno mi jakoś porównać o tyle mam jeszcze łożyskowy czynnik wzrostu i wynik mi tu wyszedł poniżej 5 percentyla, nie mogę się doczytać nigdzie co to znaczy. Oszaleje jutro do wizyty. Dobrze że jest z samego rana04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy