Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss🧚🏻 wrote:Też myślałam o używanej gondoli a skupić się na spacerówce i kupić jakąś lepszą. Tylko się obawiam jak trafić na jakąś dobrej jakości używkę, żeby nie była poobdzierany ten stelarz itp. Jakoś przeraża mnie szukanie tej używki na olx 🙈
kattalinna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Dziewczyny ile czekałyście na wyniki Nifty?08.04.2023 11 tydz💔
15.07.2023 5 tydz💔
08.05⏸️ ...i znów serca mam dwa...
09.05 bhcg 12,3
11.05 bhcg 46,9
13.05 bhcg 128,9
24.05 mamy❤ 5+5tyg 2,22mm...+krwiak 16,45mm
06.06 7+4 z usg7+6, mamy już 14,52 mm+ krwiak 1cm
20.06 9+3 26,94mm+1cm krwiak
2010 córeczka🩷
2011 synek🩵 -
Małpka wrote:Dziewczyny ile czekałyście na wyniki Nifty?
Ilona.. lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Małpka wrote:Dziewczyny ile czekałyście na wyniki Nifty?
Pobranie w piątek, wyniki w czwartek -
Co do wózka, ja mam po synku (nie sprzedałam jeszcze z lenistwa) Cybex Balios lux 2020 i jest to fajna opcja 2w1. Później jeszcze kupowaliśmy na wyjazdy elodie details stockholm i jest genialny. Szerokie siedzisko, wielka buda, łatwo się składa. Ale chyba już ich nie produkują
-
U mnie dobra akcja, tydzień przed ślubem po przymiarce sukienki która była dobra….. wyskoczył mi brzuch. Mam już ciążowy zaokrąglony brzuch wyraźnie widać ze jestem w ciąży. Z dnia na dzien te wydarzenie normalnie miało miejsce 😂
Sprawdziłam pogodę nad morzem na urlop i ma być tam 22 stopnie zamówiłam jakieś ciążowe spodnie na szybko bo przecież nie mam nic xd ogólnie lepiej mieć wcześniej coś bo mnie zaczęły nawet luźne spodenki ciskać w talii i to tak bardzo nie wygodne…. A pogoda nie koniecznie sukieneczkowa się zapowiada😅 na hm dotrwałam na 54.99 nawet w moim stylu, dobra cena prawie jak na vinted. Nie wiem czy polecam ale linkuje może komuś się przyda. https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1226565002.html
Ale może ktoś poleca jakieś staniki ? Ciążowe i takie żeby były potem do karmienia ewentualnie? -
Domi.nika o kurczę wlansie te brzuszki się tak niespodziewanie pojawiają 🙈 Masz trochę miejsca w sukience?
Ja mam do Was dwa pytania, trochę rozbieżne 😅
1. Jak u Was wygląda kwestia brzucha/macicy po seksie? Po ostatnim mialm takie chyba „stawianie się” macicy. Twarde z jednej strony, aż brzuch zrobił się asymetryczny i się trochę przeraziłam. Będę musiała podpytać lekarkę ale wizyta dopiero za 3 tygodnie…
2. Czy mówicie do brzuszka? Zaraz wchodzimy w ten etap, że te bąble będą słyszeć co się dzieje i ja bardzo bym chciała do nich mówić, ale jak tylko próbuje to ogarnia mnie takie wzruszenie, że nie idzie nic poza łzami w oczach 😅 Mówię sobie do nich w myślach, ale to nie to samo… Chciałam też jakąś książkę czy coś poczytać, ale znowu… Ja zawsze byłam z tych płaczących, ale ta ciąża to w ogóle zrobiła ze mnie takiego wrażliwca że ludzie kochani -
Nomeolvides wrote:Domi.nika o kurczę wlansie te brzuszki się tak niespodziewanie pojawiają 🙈 Masz trochę miejsca w sukience?
1. Jak u Was wygląda kwestia brzucha/macicy po seksie? Po ostatnim mialm takie chyba „stawianie się” macicy. Twarde z jednej strony, aż brzuch zrobił się asymetryczny i się trochę przeraziłam. Będę musiała podpytać lekarkę ale wizyta dopiero za 3 tygodnie…
2. Czy mówicie do brzuszka? Zaraz wchodzimy w ten etap, że te bąble będą słyszeć co się dzieje i ja bardzo bym chciała do nich mówić, ale jak tylko próbuje to ogarnia mnie takie wzruszenie, że nie idzie nic poza łzami w oczach 😅 Mówię sobie do nich w myślach, ale to nie to samo… Chciałam też jakąś książkę czy coś poczytać, ale znowu… Ja zawsze byłam z tych płaczących, ale ta ciąża to w ogóle zrobiła ze mnie takiego wrażliwca że ludzie kochani
2. Ja dużo rozmawiam z kotem i z brzuchem. Zawsze to lubiłam. Śmiesznie to wygląda ale jakoś naturalnie mi to wychodzi. Ogólnie może dużo głosów słyszeć 😀
Co do książek czytam sobie serię mama dla mamy i taty i według mnie jest fajnie napisana. Przyjemnie się czyta, zwięźle i na temat. Wczoraj pochłonęłam pół tak wciąga 😀 -
Za to ja się zastanawiam czy mój kotek leżąc na moim brzuchu i bardzo intensywnie mrucząc może denerwować w jakiś sposób moje dziecko? To są duże wibracje a ostatnio lubi tak sobie na brzuszku pomruczeć. Dzisiaj od 3 w nocy do 4 jak go przestawiałam to wracał na brzuszek😀 Ktoś coś wie o szkodliwości tego?
Tigra lubi tę wiadomość
-
Nome u mnie chłop codziennie mówi do brzuszka to takie rozczulające mi też się zdarza ale rzedziej, On codziennie musi pogadać i dać buziaczka w brzuszek
-
Potforzasta to u mnie mąż się wita i żegna z brzuszkiem i też mnie to rozczula 😅
Zaqwsx wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu, te kocie wibracje mają niby nawet jakieś uspokajające właściwości 😊 Kicia pewnie czuję, że jest nowy człowiek w brzuszku 🥺Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Domi.nika o kurczę wlansie te brzuszki się tak niespodziewanie pojawiają 🙈 Masz trochę miejsca w sukience?
2. Czy mówicie do brzuszka? Zaraz wchodzimy w ten etap, że te bąble będą słyszeć co się dzieje i ja bardzo bym chciała do nich mówić, ale jak tylko próbuje to ogarnia mnie takie wzruszenie, że nie idzie nic poza łzami w oczach 😅 Mówię sobie do nich w myślach, ale to nie to samo… Chciałam też jakąś książkę czy coś poczytać, ale znowu… Ja zawsze byłam z tych płaczących, ale ta ciąża to w ogóle zrobiła ze mnie takiego wrażliwca że ludzie kochani
Druga kwestia - może zacznij od muzyki klasycznej, puść głośniej w tle, dzieci pozytywnie na to reagują 😊Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Nomeolvides wrote:Potforzasta to u mnie mąż się wita i żegna z brzuszkiem i też mnie to rozczula 😅
Zaqwsx wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu, te kocie wibracje mają niby nawet jakieś uspokajające właściwości 😊 Kicia pewnie czuję, że jest nowy człowiek w brzuszku 🥺 -
Z fajnych rzeczy zamówiłam sobie książeczkę pamiątkową piękna z przebiegu ciazy i pierwszych chwil dziecka i wydaje mi się być super. Są miejsca na wspomnienia z ciazy, wklejanie zdjęć, śmieszne historie. Myślę że warto bo wiele rzeczy się zapomina a czasem może warto myślami wrócić do emocji które towarzyszyły nam w różnych momentach. Śmieszne jest to że zamówiłam niebieską mimo że byłam przekonana że będzie dziewczynka. Pokój w bloku urządzany ponad rok temu myśląc przyszłościowo o dzieciach też mam niebieski... 😆 chyba jakaś magia na mnie zadziałała 😀
-
Cześć dziewczyny,prawie kupiłam wózek.Dzis jadę po niego.Pochwalę się jak potwierdze zakup.Zdecydowałam się na uzywke 3 w 1.Szkoda mi kasy na nowy,bardzo duzo nas in vitro wyszło,teraz gdzie się da szukam oszczędności,bo nie wiadomo jak będzie z pracą.
2. Czy mówicie do brzuszka? Zaraz wchodzimy w ten etap, że te bąble będą słyszeć co się dzieje i ja bardzo bym chciała do nich mówić, ale jak tylko próbuje to ogarnia mnie takie wzruszenie, że nie idzie nic poza łzami w oczach 😅 Mówię sobie do nich w myślach, ale to nie to samo… Chciałam też jakąś książkę czy coś poczytać, ale znowu… Ja zawsze byłam z tych płaczących, ale ta ciąża to w ogóle zrobiła ze mnie takiego wrażliwca że ludzie kochaniultramaryna_, kknn lubią tę wiadomość
-
Tigra to przy 3w1 zwróćcie proszę uwagę na fotelik, bo często to co jest w zestawie to tylko taki „antymandat” a fotelik powinien być dopasowany do auta (odpowiedni kąt nachylenia itp) no i bezwypadkowy. Pochwal się jak kupicie 😁
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Nome ja mówię do brzuszka codziennie jak robię zastrzyk z heparyną 🥹
Co do współżycia to od początku u nas nie ma, radzimy sobie w inny sposób 🤪 nie chce później jakiś sytuacji z brzuchem, jakiś plamień i się martwić więc oboje wolimy zrezygnować z takiej aktywności 😁
Lepiej podpytać lekarza 😘
Ja jak myślę o naszym maleństwie to się wzruszam🥹 na tik toku jak widzę porody albo małe dzidziolki to ryczę w moment 🤣kknn lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
U mnie po współżyciu nie dzieje się nic nadzwyczajnego. Czasami, niezależnie pory dnia, brzuszek jest w jednym miejscu bardziej napięty. Przeważnie na lewo pod pępkiem. Może po współżyciu są u Ciebie lekkie skurcze macicy, albo maluszki się wiercą 😊 Od piątku czuję lekkie bóle w podbrzuszu. Nie są ta raczej więzadła, czuję jakby bardziej to było jakieś rozciąganie macicy - ból powiedzmy troszkę jak na miesiączkę, skala bólu 1/10. Zderza się jakoś 3/4 razy dziennie. Miałyście coś podobnego? Dzisiaj jeszcze nie miałam, ale dopadły mnie przez to głupie myśli. Dobrze, że jutro wizyta 🥹04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Zaqwsx wrote:Co do książek czytam sobie serię mama dla mamy i taty i według mnie jest fajnie napisana. Przyjemnie się czyta, zwięźle i na temat. Wczoraj pochłonęłam pół tak wciąga 😀
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Mamausia wrote:Ależ cudownie!!
Bardzo się cieszę. A już miałam Ci pisać,że jeśli 2 chłopców to trzeba bardzo pamiętać i dbać o ich indywidualność,bo to dwie różne istoty, a jest to rzecz powielana przez wielu rodziców - te same ubiory, podobne imiona ,te same dodatkowe zajęcia…itd.No to będzie szaleństwo! Moje w tym roku kończą 12 lat🥺 będę się wzruszać,gdy będziesz nam opowiadać o swoich szczęściach!
Mamausia, chciałam zapytać o laktoferynę i maslan sodu, o którym pisałaś na lutowym wątku ws. ferrytyny. Brałaś rozłącznie te dwa suple? Z posiłkiem, między posiłkami?
Próbuje sobie jakoś wyrobić rytm suplementacji i stały czas spożywania, ale bardzo mi to teraz nie wychodzi przez co o czymś zapominam w ciągu dnia. Podałabyś jaka się u Ciebie sprawdza suplementacja?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA