Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
W szpitalu zrobili mi betę i wyszło im 7 tysięcy coś więc lekarz kazał leżeć do niedzieli ale ogólnie stwierdził że marne szanse 🥺
-
potfforek dobre 😅 to jak będziecie w Polsce możesz już sobie nawet umówić wizytę u lekarza.
Iza ale dlaczego tak mówią? Przecież beta wygląda dobrze. Ona teraz zwalnia, nie będzie się już podwajać. Trzymam kciuki! 🤞🏼Potfforek lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:potfforek dobre 😅 to jak będziecie w Polsce możesz już sobie nawet umówić wizytę u lekarza.
Iza ale dlaczego tak mówią? Przecież beta wygląda dobrze. Ona teraz zwalnia, nie będzie się już podwajać. Trzymam kciuki! 🤞🏼
Iza będzie dobrze tylko trzeba wierzyć trzymam kciuki 🤞 -
Dziewczyny nie wytrzymałam psychicznie w tym szpitalu lekarze tylko tu mnie dołują że to już do łyżeczkowania bo słaba beta wypisałam się na własne żądanie leki będę brać w domu a w poniedziałek pójdę na betę i do lekarza prywatnie na USG
-
Nomeolvides wrote:potfforek dobre 😅 to jak będziecie w Polsce możesz już sobie nawet umówić wizytę u lekarza.
Iza ale dlaczego tak mówią? Przecież beta wygląda dobrze. Ona teraz zwalnia, nie będzie się już podwajać. Trzymam kciuki! 🤞🏼 -
Iza. wrote:Dziewczyny nie wytrzymałam psychicznie w tym szpitalu lekarze tylko tu mnie dołują że to już do łyżeczkowania bo słaba beta wypisałam się na własne żądanie leki będę brać w domu a w poniedziałek pójdę na betę i do lekarza prywatnie na USG
-
Też mi się tak wydaje tu i tak badań mi nie robili tylko betę a na betę mogę pójść sobie sama według mnie wynik nie jest zły poprostu ten jeden lekarz stwierdził że nie ma co czekać i najlepiej pomoc i poronić mam nadzieję że będę tym nie licznym przypadkiem i pomimo tego że beta może i nie jest książkowa to będzie wszytko okej
Holibka lubi tę wiadomość
-
@Iza, dobrze zrobiłaś wg mnie, skoro lekarze mówią tylko o złym zakończeniu.
Ja ciągle trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! :*
No i dlaczego oni uważają, że ta beta jest tak ważna na tym etapie? Przecież ona się już nie podwaja powyżej 1000.
Badali Ci poziom progesteronu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 18:34
-
Iza. wrote:Też mi się tak wydaje tu i tak badań mi nie robili tylko betę a na betę mogę pójść sobie sama według mnie wynik nie jest zły poprostu ten jeden lekarz stwierdził że nie ma co czekać i najlepiej pomoc i poronić mam nadzieję że będę tym nie licznym przypadkiem i pomimo tego że beta może i nie jest książkowa to będzie wszytko okej
-
Fermina wrote:@Iza, dobrze zrobiłaś wg mnie, skoro lekarze mówią tylko o złym zakończeniu.
Ja ciągle trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze! :*
No i dlaczego oni uważają, że ta beta jest tak ważna na tym etapie? Przecież ona się już nie podwaja powyżej 1000.
Badali Ci poziom progesteronu? -
kinia982 wrote:Co za debilni lekarze... gdzie tacy? trzeba szerokim łukiem omijać... Trzymamy tu wszyscy kciuki kochana za Ciebie i fasolke, będzie dobrze 🤞🏻❤️
-
Iza, dobrze zrobiłaś. Lekami jesteś obstawiona i to najważniejsze. Aż mi głupio, że Cię na IP namawiałam 😔 A mówili coś o pęcherzyku? Czy kształt jest nieregularny czy cokolwiek? Bo decyzja o łyżeczkowaniu na podstawie tylko plamien i lekkiego zwolnienia bety jest dla mnie co najmniej dziwna. Ja przy drugim poronieniu miałam bardzo wolne przyrosty bety od samego początku, ostatecznie nie dojechała nawet do 2000, pęcherzyk nie rokował, a lekarz jednak postawił na obserwację, bo cuda się zdarzają. Zdecydowanie zgłoś się prywatnie, bo chyba trafiłaś na kogoś totalnie znieczulonego… Przykro mi, że w tak ważnej sprawie natrafiłaś na takiego zimnego człowieka. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie w porządku, a ten dziad ze szpitala dostanie sraczki za karę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 19:11
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
kknn wrote:Iza, dobrze zrobiłaś. Lekami jesteś obstawiona i to najważniejsze. Aż mi głupio, że Cię na IP namawiałam 😔 A mówili coś o pęcherzyku? Czy kształt jest nieregularny czy cokolwiek? Bo decyzja o łyżeczkowaniu na podstawie tylko plamien i lekkiego zwolnienia bety jest dla mnie co najmniej dziwna. Ja przy drugim poronieniu miałam bardzo wolne przyrosty bety od samego początku, ostatecznie nie dojechała nawet do 2000, pęcherzyk nie rokował, a lekarz jednak postawił na obserwację, bo cuda się zdarzają. Zdecydowanie zgłoś się prywatnie, bo chyba trafiłaś na kogoś totalnie znieczulonego… Przykro mi, że w tak ważnej sprawie natrafiłaś na takiego zimnego człowieka. Mam wielką nadzieję, że wszystko będzie w porządku, a ten dziad ze szpitala dostanie sraczki za karę.
-
Skoro pęcherzyk wygląda dobrze, to najważniejsze ♥️ dużo odpoczywaj i postaraj się troszkę zrelaksować, bo strasznie dużo emocji 🫂😘04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Taki mam plan szczerze w domu czuję się spokojniejsza niż w tym wariatkowie mam leki i teraz potrzeba czasu oby się wszytko ułożyło a jak tam u was dziewczyny ?
-
Iza dobrze że jesteś w domu i jesteś spokojniejsza 😘 A ten lekarz to jakiś niewydarzony 🤦🏼♀️
U mnie dzisiaj prawie zero objawów. Troszkę śpiąca w ciągu dnia i tyle. Aż mi ciężko uwierzyć w tą bliźniaczą ciążę przy zerowych objawach, bo się naczytałam jak to wszystko bardziej intensywne 😅