Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeżyny z chęcią bym przyjęła w każdych ilościach. Uwielbiam, a w okolicy chcą jakieś zbrodnicze ceny za małe pudełeczko które znika w minutę. 😅
Z ciekawości kiedy Wam się zaczął taki "agresywniejszy" wzrost wagi? Ja póki co wróciłam do Wagi sprzed ciąży (+2kg od najniższego punktu w ciąży) i słyszałam o słynnym 0.5kg tygodniowo w drugim trymestrze ale póki co to na oczy tego nie widziałam a wydaje mi się że jem sporo.22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
Leki: Acard,
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Mi chyba ok 19-20 tygodnia zaczęło mocno przybywać. I przez jakieś 2 tygodnie ten wzrost był mocny. A od około tygodnia stabilnie. Myślę, że to jest trochę skokowe.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Murilega wrote:Ja jeżyny z chęcią bym przyjęła w każdych ilościach. Uwielbiam, a w okolicy chcą jakieś zbrodnicze ceny za małe pudełeczko które znika w minutę. 😅
Z ciekawości kiedy Wam się zaczął taki "agresywniejszy" wzrost wagi? Ja póki co wróciłam do Wagi sprzed ciąży (+2kg od najniższego punktu w ciąży) i słyszałam o słynnym 0.5kg tygodniowo w drugim trymestrze ale póki co to na oczy tego nie widziałam a wydaje mi się że jem sporo.Murilega lubi tę wiadomość
-
Murilega wrote:Ja jeżyny z chęcią bym przyjęła w każdych ilościach. Uwielbiam, a w okolicy chcą jakieś zbrodnicze ceny za małe pudełeczko które znika w minutę. 😅
Z ciekawości kiedy Wam się zaczął taki "agresywniejszy" wzrost wagi? Ja póki co wróciłam do Wagi sprzed ciąży (+2kg od najniższego punktu w ciąży) i słyszałam o słynnym 0.5kg tygodniowo w drugim trymestrze ale póki co to na oczy tego nie widziałam a wydaje mi się że jem sporo.Murilega lubi tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
majastarch wrote:Nie no, dla nas totalnym odkryciem jest szkoła od Zaufaj Położnej, serio bardzo mała kwota, za tak super szkołę - teraz jesteśmy w trakcie oglądania ponownego - super wr.ocić do materiałów, które już "przerobiliśmy".
Holibka, ultramaryna_, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Ja czasem mam wrażenie, że wystarczy, że mrugnę i waga w górę 🤣 naprawdę dobrze mi robi rzadsze stawanie, choć jest też minus takiego rozwiązania - szok, że aż o tyle więcej 😉 ogólnie tyję od początku, chyba idę z Domi łeb w łeb 😉
Domi.Nika lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx wrote:Dobrze ze dziecko rośnie zdrowo 😀 Myślę że możesz spróbować pobudzić apetyt na jakieś ulubione dania. Jeść często małymi porcjami, żeby się nie zniechęcić uczuciem przepchania ale starać się jeść te minimum 5 posiłków dziennie. Ja jakbym chciała przytyć to bym jadła makarony z sosami albo pierogi bo to na mnie działa i się zachowuje przy tym jak odkurzacz, ale kazdy ma swoje ulubione dania 😅 owoce sezonowe w międzyczasie, tylko tak żeby się nie zapychać. Jeżeli będziesz jadła w okolicach tych 2k kcal a mimo to nie będziesz przybierać a dziecko będzie rosło dobrze to bym się chyba nie martwiła aż tak bardzo brakiem przyrostu wagi. Dziecko widocznie sobie radzi
kattalinna, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
Kojarzę jeszcze kilka "starych" imion z początku wątku, może mnie też ktoś pamięta. 🙈
Byłam tutaj z Wami, ale niestety w 3.06. w 8 tygodniu ciąży stwierdzono u mnie poronienie chybione... wczoraj duża niespodzianka, dwie kreski na teście ciążowym mimo, że jeszcze nie ponowiliśmy stań 🙈 także zaczynam wszystko od nowa z uśmiechem na twarzy.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego 😘Domi.Nika, Podkoszulka, Holibka, Nomeolvides, Faelwen90, Zaqwsx, potforzasta, kattalinna, ultramaryna_, Tigra, kinia982, kknn, Murilega, luśka, Rocky, Liyss🧚🏻, Mamausia, Ottioli, Md1610 lubią tę wiadomość
-
Basieczka pamietam twój nick powodzenia trzymam kciuki
Kattalina chyba idziemy równo zobaczmy jak wyjdzie przy mecie 😅 mamy tylko 2 dni różnicy. Chociaż mój bobas o 4 dni większy wychodzi mniej więcej z pomiarów po prenatalnych i ostatnio ale lekarka mówimy ze zostajemy przy liczeniu z OM.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Z tym trollem faktycznie słabe. Nie sądziłam, że jeszcze ktoś taki chamski marketing uprawia😅
Swoją drogą powoli trzeba myśleć dziewczyny gdzie się przeniesiemy po urodzeniu maluszków, jak zaczniemy się dzielić zdjęciami bobasów. To forum jest otwarte i przez to niestety niezbyt bezpieczne.
Na listopadowych 2017 pod koniec przeniosłyśmy się na fora.pl ale nie było to zbyt wygodne forum. Potem ja odpuściłam, a reszta dziewczyn zrobiła grupę na fb która prawdopodobnie do tej pory funkcjonuje.
Pamiętam jakie zrobiło się zamieszanie, gdy robiłyśmy przenosiny. Nagle pojawiło się „znikąd” ze 30 dziewczyn, które w ogóle się nie udzielały, a chyba podczytywały i dalej chciały to robić no ale finalnie ich nie wzięłyśmy na zamknięte forum, bo po co skoro nic nie pisały.kattalinna, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Mamausia, Ottioli lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
-
My z dziewczynami z poprzedniej ciąży jesteśmy w zamkniętej i tajnej grupie na fb już 5 lat i świetne relacje z tego powstały. Czuję się jak ciocia tych innych dzieci Z dziewczynami już piszemy sobie o wszystkim.
Holibka, Liyss🧚🏻, Mamausia lubią tę wiadomość
-
Ja wlansie weszłam na zaufaj położnej i oni maja chyba wieczna promocje 😅 bo jak kupowałam 2 tyg temu szkole rodzenia to też była i ze kończy się za 20 h 😂 nie przepadam za takim marketingiem….
Można stworzyć grupę na whatsapp albo na fb jeśli ktoś będzie miał ochotę jak się pojawia maluchyMamausia, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Ja ze starających się miałam grupę na fb i funkcjonowała póki dziewczyny się starały potem siła rzeczy jak zostałam w sumie sama to grupa padła ale jak napisałam przy pozytywnym teście to się prawie wszystkie odezwały i się cieszyły.
Holibka, kattalinna, Mamausia, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Domi.Nika wrote:Ja wlansie weszłam na zaufaj położnej i oni maja chyba wieczna promocje 😅 bo jak kupowałam 2 tyg temu szkole rodzenia to też była i ze kończy się za 20 h 😂 nie przepadam za takim marketingiem….
Można stworzyć grupę na whatsapp albo na fb jeśli ktoś będzie miał ochotę jak się pojawia maluchy
To tak jak promka na projekty domów z archona 😅 jestem od czerwca w temacie i promka jest co chwilę i oczywiście zaraz się kończy 🤣 no cóż, reklama dźwignia handlu. Różne są ścieżki. Sama w tym siedzę i wiem ile się wydaje na różne działania reklamowe.🙋🏻♀️ 37.
-
kattalinna wrote:4 posty napisane na forum i wszystkie z reklamą zaufaj położnej. Ja chyba podziękuję, ale za trolowanie tutaj...
Basieczka, gratulacje! Rośnijcie zdrowo 😘🤞
Dla mnie może być i fb i Whatsapp 😊 Choć na tym drugim jest taki misz masz i pęd, że średnio ogarniam 🤣 - taką grupę mamy z dziewczynami z działu staraczek 😉potforzasta, Liyss🧚🏻, Ottioli lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Osobiście głosuję za prywatną, zamkniętą grupką na fb. To wygodne 😊
Tak jak napisała Ultramaryna - ja też nie nadążam na Messengerze/WhatsAppie. Na msg mam konwersację z dziewczynami, które rodziły ze mną w lipcu 2023 i chociaż je ubóstwiam i staram się tam zerkać, to jednak tam jest takie tempo pisania, że nie ogarniam 🙈 Najgorzej, że jak już wchodzę, to msg automatycznie zjeżdża na sam dół do najnowszej wiadomości, więc nawet nie idzie nadrobić 🤷♀️
W sobotę mam wreszcie wizytę u gina, po miesiącu oczekiwania, a tym razem czekamy z największą ekscytacją, bo chyba wreszcie poznamy płeć (#NoBłagamJuż) 🤞🥰🤞Holibka, potforzasta, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Mamausia, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Z ciekawości kiedy Wam się zaczął taki "agresywniejszy" wzrost wagi? Ja póki co wróciłam do Wagi sprzed ciąży (+2kg od najniższego punktu w ciąży) i słyszałam o słynnym 0.5kg tygodniowo w drugim trymestrze ale póki co to na oczy tego nie widziałam a wydaje mi się że jem sporo.
Synusia czuję już codziennie,tak sie martwiłam,ze nic nie czuję,a jak dziś dał mi kuksanca to aż podskoczyłam z bólu.
Za messengerem nie jestem,bo trudno nadążyć a inne prywatne jak uważacie,chyba dobry pomysł,choc pewnie rzadko będziemy sie udzielać.Ja sama mam taki czas,że potrzebuję się czasem wyłączyć i nie korzystac z internetu długi czas. -
Mi z grupą jest wszystko jedno gdzie powstanie. Uważam że to bardzo dobry pomysł. Miło będzie dzielić się na bieżąco poradami. Jednak co dużo rodziców to nie jeden 😀
Mamausia, Ottioli lubią tę wiadomość