Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
@Carmina, @Nosa, nie porównujcie śni przyrostów ani wysokości bet. Zobaczcie sobie na normy dla danych tygodni ciązy: tam jest ogromny rozstrzał i dopóki się mieścicie to jest wszystko ok. Tak samo jak z przyrostem dopóki 48godzinny jest większy niż 66% to trzeba się cieszyć 😁
Carmina, Holibka lubią tę wiadomość
-
Wiesz jak to jest, to trochę taka wojna między rozumem, który to wie, i sercem, które się boi uwierzyć 😬 dzięki za słowa wsparcia!
Fermina lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Dziewczyny a macie taki objaw jak dziwny posmak w buzi? Przez to nawet woda mi nie smakuje i ciagle jem tik taki 😜
Dowiedziałam się jak wygląda w mojej pracy zejście na wolne. -
Dziewczyny, jednak odwołuje to co mowilam. Pepsi to zbawienie przy migrenach ❤️ A już przestałam w nią wierzyć!
Wzięłam apap x2, piłam pepsi litrami w nocy i okropna migrena sobie poszła. Więc już jestem szczęśliwa na maxa bo teraz dwa dni wolne i nie zmarnuje ich na ból! O 9:00 też dzwonie do położnej i zobaczymy kiedy będzie wizyta na nfz 👶🏻Holibka, Potfforek, Fermina, kknn lubią tę wiadomość
-
O tez mam wyniki bety 1813.1, i progesteronu 20.07
„ Średni dwudniowy przyrost to 207 mlU/ml (139.3%) (w normie)”
Ufff dobrego dnia 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 06:36
Nosa, Nomeolvides, kinia982, Fermina, kknn, Iza., Rahia, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Piękna beta, @Domi.nika!❤
Dobrego dnia dla Was, niech dzieciaki sobie spokojnie rosną. 😁Iza. lubi tę wiadomość
-
@Domi.nika super, gratulacje, dobrze że zaczynamy dzień od dobrych wiadomości
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Domi.Nika wrote:O tez mam wyniki bety 1813.1, i progesteronu 20.07
„ Średni dwudniowy przyrost to 207 mlU/ml (139.3%) (w normie)”
Ufff dobrego dnia 🌸 -
Myślicie żeby zrobić betę przed jutrzejszą wizytą czy odpuścić? Mam 4 pomiary, ostatni z 2 maja. Przyrosty były w normie.
Mega się stresuję tą wizytą, osiwieję do jutra 😣
Dziś zamierzam w pracy jak najbardziej skupić się na robocie, żeby nie myśleć. Wczoraj nie mogłam zasnąć ze stresu i od 5 dziś oczy jak 5 zł i gonitwa myśli 😰
A tak w ogóle to schudłam już ponad 2 kg odkąd się dowiedziałam o ciąży. Ledwo się obudziłam i już bekam i czuję gulę w gardle 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja, 08:15
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:Myślicie żeby zrobić betę przed jutrzejszą wizytą czy odpuścić? Mam 4 pomiary, ostatni z 2 maja. Przyrosty były w normie.
Dziś zamierzam w pracy jak najbardziej skupić się na robocie, żeby nie myśleć. Wczoraj nie mogłam zasnąć ze stresu i od 5 dziś oczy jak 5 zł i gonitwa myśli 😰
Myśle szczerze, że nie... Wiem jaki to stres kochana, ale po co się jeszcze stresować bo wyjdzie mniej/więcej i będziesz czytała pół forum i porównywała jak dziewczyny u nas 🙈 Dasz rade do jutra! Nie dokładaj sobie stresu i bez sensownego kłucia, 4 pomiary to już naprawdę dużo. Ja odpuściłam po drugim i po prostu ciesze się tym czasem razem z chłopem ❤️Holibka lubi tę wiadomość
-
Holibka wrote:Myślicie żeby zrobić betę przed jutrzejszą wizytą czy odpuścić? Mam 4 pomiary, ostatni z 2 maja. Przyrosty były w normie.
A tak w ogóle to schudłam już ponad 2 kg odkąd się dowiedziałam o ciąży. Ledwo się obudziłam i już bekam i czuję gulę w gardle 🫠
Myślę, że już nie ma sensu ☺️ teraz USG jest najważniejszym wskaźnikiem.
Znam to uczucie… nie ma na to dobrej rady innej niż próba zajęcia myśli czymś innym 😅
Będzie dobrze 🫂Holibka, kinia982 lubią tę wiadomość
04.2023: 8+2, triploidia 💔
08.2023: 6+5 monoploidia 💔
01.2024 & 03.2024: cb
20.04.2024 beta 24,14; 22.04 beta 96,72; 24.04 beta 253,80; 29.04 beta 2362,2 🍀
13.05 🩺 8,3 mm (6+5) ❤️
27.05 🩺 2,17 cm (8+4)
10.06 🩺 3,85 cm (10+4)
24.06 🧬 6,30 cm (12+4) USG prenatalne
22.07 🩺 (16+4) 175 gramów małego kawalera 🩵
19.08 II 🧬 (20+4) 376 gramów małego człowieka
16.09 🩺 (24+4) 693 gramy maleństwa
14.10 🩺 (28+4) 1165 gramów wiercipięty
15.11 🩺 (33+1) 2294 gramy
Ja&On: 33 lata
Kariotyp ✅
Trombofilia: białko S 56%❌
MTHFR A1298C w układzie heterozygotycznym❌
ANA1: dodatni ❌
ANA2: słabo dodatni: 1:160, ziarnisty z dodatnimi sferami chromosowymi❌
-
Dzień dobry dziewczyny dzisiaj się czuję fatalnie od rana mam takie mdłości coś czuję że skończy się to pierwszym wymiotowaniem 🥴
-
Iza. wrote:Dzień dobry dziewczyny dzisiaj się czuję fatalnie od rana mam takie mdłości coś czuję że skończy się to pierwszym wymiotowaniem 🥴
Dopiero martwił nas brak objawów, a zaraz będziemy wyczekiwały kiedy trochę odpuszczą. U mnie trochę odpuściło bekanie po wodzie z imbirem.
Wczoraj miałam chyba pierwszą zachciankę, a właściwie poczułam że mogę to zjeść bez groźby złego samopoczucia. Śledzie z porem, takie gotowe ze sklepu, ze stoiska z rybami. Uratowały mnie po południu. A na wieczór jabłko.
Dzięki dziewczyny. Faktycznie odpuszczę sobie te betę. Już wystarczająco się strasuję.🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
A tak w ogóle to schudłam już ponad 2 kg odkąd się dowiedziałam o ciąży. Ledwo się obudziłam i już bekam i czuję gulę w gardle 🫠
Ja bym już nie robiła. Beta nie powie Ci więcej niż wizyta. To już naprawdę niedługo. :*Holibka lubi tę wiadomość
-
Też bekam od wczoraj jakbym cały dzień golonkę piwem zapijała 5 tydzień ciąży u mnie. Cały czas nie do końca wierzymy z mężem, że to prawda
Holibka lubi tę wiadomość
-
Też strasznie bekam od dwoch dni, poza sennością, ociężałością, cyckami i bekaniem brak innych objawów, oczywiście głowa pełna wkrętów. Jutro będę robić jeszcze betę, proga, TSH i FT4, bo tak mi lekarz przykazał. Powinno być już około 1600 i widoczny pęcherzyk, nie? MASAKRA ile człowiek się naje stresu i nerwów...
Praca zdecydowanie pomaga mi dzisiaj wyłączyć myślenie o kropku, dzisiaj stresujący dzień dla mnie, spotkania z każdą osobą z zespołu.
@Iza, @Fermina trzymajcię się tam!Holibka, Fermina lubią tę wiadomość
-
Uwaga! W jednej przychodni dali mi termin na... 6 czerwca 😂 Ale dodzwoniłam się do bliższej i wizytę na nfz mam 13 maja, a prywatnie idę w czwartek 🥳 No lekko mnie zszokowała tym czerwcem, ale jakaś nieogarnięta ta babka... mówie, że chciałabym umowić wizyte aby potwierdzic ciaze, a ona potem do mnie czy ciaza potwierdzona juz i ktory tydzien 🤣 Ale juz jestem umowiona wiec super!
Holibka lubi tę wiadomość
-
A co do objawów to ja się ubiore i już ledwo dysze, meeega sję męcze małymi czynnościami, senność dalej jest, mdłosci mam na mysl o jedzeniu niektórym 🤢 I strasznie kicham! czytałam, że to objaw, no z 10-15 razy dziennie od 2-3 dni 🙈 No i ból brzucha ale już rzadziej. Jedyne co przeszlo to ból sutkow 🥂
-
kinia982 wrote:Uwaga! W jednej przychodni dali mi termin na... 6 czerwca 😂 Ale dodzwoniłam się do bliższej i wizytę na nfz mam 13 maja, a prywatnie idę w czwartek 🥳 No lekko mnie zszokowała tym czerwcem, ale jakaś nieogarnięta ta babka... mówie, że chciałabym umowić wizyte aby potwierdzic ciaze, a ona potem do mnie czy ciaza potwierdzona juz i ktory tydzien 🤣 Ale juz jestem umowiona wiec super!
Ja mam w mojej docelowej 18 lipca. Przebijam